Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 22 Paź 2010, 15:39 Temat postu: |
|
|
A OBCHODZISZ DZISIAJ TO ĹWIÄTO?!?!? _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| foo
 | Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 659 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 22 Paź 2010, 17:24 Temat postu: |
|
|
共有这段另外,尽管我不在乎 ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kryspingdynia ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Lip 2007 | Posty: 274 | |
|
Wysłany: 22 Paź 2010, 18:48 Temat postu: |
|
|
stan napisał: | chyba nie rozumiecie idei bankructwa. nikt za nikogo nie bedzie splacal, tak jak przy bankructwie firm, dlug po prostu przepada a wierzyciel traci. |
ok jak juz ma dzialac tego typu ustawa to niech dotyczy przyszlosci wykluczajac wczesniejsze umowy podpisane na poprzednich zasadach, bo jak dopuszczamy zmiane zasad gry w jej trakcie to juz wszystko mozliwe a wtedy koszt uslug finansowych znacznie wzrosnie i lud wyjdzie znowu niszczyc elewacje tym samym podnoszac sobie podatki.
Firmy maja wybor obierajac osobowosc prawna i te z ograniczona odpowiedzialnoscia czy akcyjne moga sobie bankrutowac, a wierzyciele wiedzac o zakresie tej odpowiedzialnosci szacuja odpowiednio aby na tym nie umoczyc, powstaja tym samym trudnosci dla pozyczkodawcow, ale sa tez takie ktore odpowiadaja w wiekszym zakresie jak spolki prawa cywilnego i za taka odpowiedzialnosc oczekuja latiwjszego i tanszego kredytu.
Moze lepiej wprowadzic kredytobiorce "dwoch predkosci" nieodpowiedzialnego dziecka, ktore bedzie mialo drozej i sobie bankrutowalo oraz odpowiedzialnego mezczyzne ktory bedzie mial taniej, bez mozliwosci bankructwa, niech bedzie wybor.
Ciekawe, ze ci sami ktorzy chca zabierac i dawac, decydowac cudzymi owocami pracy zglaszaja np. projekty ustawy o wprowadzeniu filozofii do islandzkich szkol (na koszt podatnika oczywiscie) ze szczegolnym uwzglednieniem etyki, chyba to bedzie taka "filozofia realna" oczywiscie ku uciesze spieszacych uzbroic sie w odpowiedznie dyplomy rzesze nauczycieli wraz z ich niezniszczalnymi przywilejami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| adenka79
| Dołączył: 14 Paź 2009 | Posty: 1 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 7 Lis 2010, 12:10 Temat postu: |
|
|
CZY KTOĹ WIE O CO CHODZI Z TYM AVANTEM BO JA JUZ NIC NIE KUMAM??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| adasko767
| Dołączył: 11 Sty 2009 | Posty: 14 | Skąd: EĹK |
|
Wysłany: 7 Lis 2010, 13:50 Temat postu: |
|
|
zadzwon do nich to sie dowiesz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| tweetus85 UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 04 Lut 2010 | Posty: 42 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2010, 11:47 Temat postu: |
|
|
Czy komus zmniejszyli juz laun?bo ja ciagle czekam na rachunek.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| adasko18
| Dołączył: 21 Sie 2010 | Posty: 35 | |
|
Wysłany: 9 Mar 2011, 20:37 Temat postu: |
|
|
Witam mam pytanie jakie warunki trzeba speĹniaÄ aby dostaÄ kredyt na samochĂłd
z gĂłry dziÄkuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czarnaiwona
| Dołączył: 04 Sie 2009 | Posty: 26 | |
|
Wysłany: 9 Mar 2011, 21:02 Temat postu: |
|
|
adasko18 napisał: | Witam mam pytanie jakie warunki trzeba speĹniaÄ aby dostaÄ kredyt na samochĂłd
z gĂłry dziÄkuje |
Trzeba posiadac nieruchomosc lub zyranta z nieruchomoscia (dom , mieszkanie) _________________ czarna |
|
Powrót do góry |
|
 |
| muerde
| Dołączył: 06 Kwi 2008 | Posty: 15 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Mar 2011, 0:39 Temat postu: |
|
|
Ja kupiĹem samochĂłd za ok 1.2mln koron na kredyt ,jedynie przedstawiajÄ
c ostatnie trzy odcinki wypĹat,zero problemow szybko i sprawnie.Zalezy to od firmy finansujÄ
cej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| adasko18
| Dołączył: 21 Sie 2010 | Posty: 35 | |
|
Wysłany: 20 Mar 2011, 17:48 Temat postu: |
|
|
a ja mam takie pytanie jak to jest z przejeciem kredytu od kogos
wplacam komus zaliczke i reszte kredytu splacam
i jakie do tego sa potrzebne warunki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kenala
| Dołączył: 19 Mar 2011 | Posty: 39 | Skąd: Grindavik |
|
Wysłany: 23 Mar 2011, 7:20 Temat postu: Re: Kredyty samochodowe.. |
|
|
Lukas-3000GT napisał: | Z tego co slyszalem, to:
osoby ktore placili wiecej (z odsetkami i bla bla bla..):
- jakas czesc ludzi podostawali TE pieniazki ktorych niepowinni placic, podostawali je spowrotem na konto
- u wiekszosci kredyty zostaly zamkniete (jako ze juz splacony zostal samochod) jesli wartosc tej sumy ktora placili wyniosla tyle ile reszta kredytu
- lub kredyt zostal zmniejszony, rata miesieczna zostala takze zmiejszona.
Generalnie nikt nie traci, tylko zyskuje - najlepiej isc do biura i zapytac. Pozdrawiam. |
DLA ZAINTERESOWANYCH:
KILKA DNI TEMU PRZYSZEDL PAPIER ZE W LANDSBANKINN CZEKAJA NA MNIE PIENIADZE. TAKZE JA Z AVANTEM JUZ ROZLICZONA. CIESZE SIE BO ZWROCONO MI CALKIEM SPORA SUMKE
POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Michal010
| Dołączył: 15 Paź 2008 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 23 Mar 2011, 8:47 Temat postu: |
|
|
wczoraj dzwonilem do firmy ktora udziela kredytu,i jesli chcesz wziac auto w kredycie,musisz wplacic okolo 30 %,(20% w Lysing-oni maja najtaniej i w miare dobre warunki)a jesli chcesz przejac kredyt to oczywiscie mozesz z tym ze oni otworza Tobie nowy kredyt czyli kolejno 30% wplaty w wiekszosci firm i 20 w lysing.Ja w tamtym roku tez wzialem kredyt na auto bez zadnych trudnosci i tak jak kolega 3 ostatnie Launy z wyplaty i tyle,ale jak widac przepisy zmieniaja sie jak wiatr zawieje,ale haslo typu ze,musisz miec kogos kto ma mieszkanie i poreczy za Ciebie lub sam musisz miec mieszkanie to tylko i wylacznie w Banku tego zadaja ale na pewno nie w komisie,a jak kto nie wierzy nie wierzy niech sam popyta.Jezeli masz auto i chcesz przejac inne to nie moze byc ani starsze od Twojego obecnego auta ani tansze,drozsze jak najbardziej choc w zblizonej cenie bo jesli bedzie drozsze o jakas kwote wtedy musisz doplacic roznice ceny pomiedzy autami lecz nadal pozostajaesz przy swoim kredycie,bo cos takiego jak Twierdza niektorzy zamiana kredytami nie istnieje,poprostu oni daja wtedy nowy kredyt na nowych warunkach,wplata 30% itd....i placisz nowy kredyt z wiekszymi ratami,to chyba tyle ,powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martin7708
| Dołączył: 15 Lut 2011 | Posty: 16 | |
|
Wysłany: 30 Maj 2011, 19:51 Temat postu: |
|
|
a czy ktos wie,czy mozna w komisie zostaic auto w rozliczeniu i wziasc drozsze,a roznice wartosci w kredyt? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 31 Maj 2011, 4:32 Temat postu: |
|
|
martin7708 napisał: | a czy ktos wie,czy mozna w komisie zostaic auto w rozliczeniu i wziasc drozsze,a roznice wartosci w kredyt? | TAK JA TAK ZROBILEM OSTATNIO POSTAWILEM AUTO ZA 500 TYSIECY A WZIELEM ZA 2 MILIONY , STARE POSZLO W ROZLICZENIE RESZTA NA KREDYT |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
 | Dołączył: 24 Paź 2009 | Posty: 106 | |
|
Wysłany: 31 Maj 2011, 13:04 Temat postu: Kredyt |
|
|
Jedynym minusem tego caĹego przedsiÄwziÄcia jest to, Ĺźe wycena naszego auta podawana przez komis jest bardzo zaniĹźona. No i warunkiem takiej transakcji jest to, Ĺźe wĹaĹcicielem auta jest komis, a nie osoba prywatna. JeĹli jednak jest to prywatne autko, to moĹźna ewentualnie zĹoĹźyÄ ofertÄ. Powodzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martin7708
|
Wysłany: 31 Maj 2011, 16:39 Temat postu: |
|
|
wĹaĹcicielem auta ktĂłre chce zostawiÄ w rozliczeniu jestem ja,czyli osoba prywatna.zdajÄ sobie sprawÄ,Ĺźe wycena moĹźe byc mocno zaniĹźona.a jeszcze pytanie.jezeli bede chcial takie auto zabrac na staĹe do Polski jak bede opuszczaĹ IS to sĹyszaĹem ze musze byc wlascicielem przynajmniej 6miesiecy przedv wyjazdem.a auto w kredycie nie jest chyba moja wlasnosia,wiec trzeba je chyba najpierw splacic i po 6 miesiacach mozna auto zabrac? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bebsun
| Dołączył: 05 Sty 2010 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 31 Maj 2011, 17:05 Temat postu: |
|
|
martin7708 napisał: | wĹaĹcicielem auta ktĂłre chce zostawiÄ w rozliczeniu jestem ja,czyli osoba prywatna.zdajÄ sobie sprawÄ,Ĺźe wycena moĹźe byc mocno zaniĹźona.a jeszcze pytanie.jezeli bede chcial takie auto zabrac na staĹe do Polski jak bede opuszczaĹ IS to sĹyszaĹem ze musze byc wlascicielem przynajmniej 6miesiecy przedv wyjazdem.a auto w kredycie nie jest chyba moja wlasnosia,wiec trzeba je chyba najpierw splacic i po 6 miesiacach mozna auto zabrac? |
zjechaÄ do polski moĹźesz jak auto masz minimum 6 mieĹ. jeĹli w tym czasie spĹacasz kredyt to liczy siÄ to jako póŠna pĂłĹ. Auto jest twoje i MUSISZ TYLKO SPĹACIÄ KREDYT i oczywiĹcie mieÄ papier, Ĺźe to zrobiĹeĹ. MogÄ
sie przyczepiÄ przy odprawie na prom. Do tego musisz byÄ na islandii minimum 12 mieĹ. i dokumenty samochodu przetĹumaczone na polski. Do tego dojdÄ
ci koszta rejestracji i kilka innych opĹat (u mnie dwa lata temu wyszĹo ok. 2000zĹ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martin7708
|
Wysłany: 31 Maj 2011, 18:49 Temat postu: |
|
|
gdzie moge takie dokumenty przetĹumaczyc na polski tu na IS i czy musi byc to notariusz i czy to prawda ze nie moge takiego samochodu po zarejestrowaniu w PL sprzedac przez rok? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bebsun
| Dołączył: 05 Sty 2010 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 31 Maj 2011, 20:12 Temat postu: |
|
|
przetĹumaczyÄ moĹźesz tutaj, tĹumacza musisz poszukaÄ. Ja robiĹem to 2 lata temu u tĹumaczki gdzieĹ w Saltjarnes. MusiaĹa byÄ pieczÄ
tka tĹumacza i pieczÄ
tka z "urzÄdu miasta" w celu potwierdzenia, Ĺźe przetĹumaczone papiery sÄ
zgodne.
Co do samochodu jeĹli bierzesz go na MIENIE PRZESIEDLEĹCZE to nie moĹźesz go sprzedaÄ przez rok (notatka w dowodzie rej. i ksiÄ
Ĺźce pojazdu) po tym czasie robisz co zechcesz. Ale jeĹli sprzedasz samochĂłd do roku czasu to naliczÄ
tobie cĹo w wysokoĹci ok 40% wartoĹci samochodu. Ja musiaĹem stawiÄ siÄ UC po ok 9 miesiÄ
cach z papierami samochodu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|