Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| wojtasmaja1 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 10 Cze 2008 | Posty: 21 | Skąd: REYKJAVIK 107 |
|
Wysłany: 20 Lut 2011, 16:22 Temat postu: Re: Pytanie |
|
|
wojtasmaja1 napisał: | mikolaj napisał: | katiloki napisał: | Witam \
Czy moĹźecie udzieliÄ mi informacji o jakie pieniÄ
Ĺźki chodzi na dziecko. Dodam Ĺźe cĂłrka zaczÄĹa chodziÄ do przedszkola od 15.09.2010 Z gĂłry dziÄkujÄ za informacje Kasia |
Gdy dziecko konczy 9mcy rodzic moze sie ubiegac o dodatkowe pieniadze na dziecko od 20do 35tys bylo. Teraz nie wiem ile jest, rodzic dostawal te pieniazki pod warunkiem ze dziecko bylo pod jego opieka, jesli ktos oddaje dziecko do dagmamy czy przedszkola to automatycznie te pieniazki sa placone instytucji badz osobie ktora opiekuje sie dzieckiem. A i jeszcze pieniazki sa wyplacane do czasu az dziecko skonczy 2lata. |
A czy te piemiadze dostaje sie automatycznie po zapisaniu do przedszkola, |
_________________ WOJTAS |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazdeczka
| Dołączył: 27 Lut 2010 | Posty: 148 | |
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 20:58 Temat postu: |
|
|
Witajcie, mam pytanko, jak to tutaj na Islandii wyglÄ
da teraz sprawa z przedszkolem, mĂłj synuĹ ma juĹź prawie miesiÄ
c, a sĹyszaĹam wczeĹniej, Ĺźe moĹźna dziecko zapisaÄ do przedszkola i do tego czasu zanim pĂłjdzie bÄdzie siÄ dostawaÄ dodatkowe pieniÄ
Ĺźki, ale coĹ ostatnio czytaĹam na forum, Ĺźe to wycofali? Nie wiem o co dokĹadnie pytaÄ w tej sprawie, bo tylko coĹ mi siÄ obiĹo o uszy na ten temat. Czy jakaĹ dobra duszyczka mogĹaby mi troszkÄ naĹwietliÄ ten temat? Bardzo proszÄ, a mieszkam na Sel (109). |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 000 UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 30 Paź 2010 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 22:03 Temat postu: pytanie |
|
|
zna moze ktos link gdzie moge zapisac dziecko do przedszkola w gardabaer |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbych
| Dołączył: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 10 Mar 2011, 22:25 Temat postu: |
|
|
byĹy przyznawane pieniÄ
dze na dziecko od 9 miesiaca do 2latek ale od kwietnia je wycofujÄ
i zostajemy z niczym niestety |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Sie 2011, 15:42 Temat postu: ZMIANA ADRESU |
|
|
JAK TO JEST Z PRZEDSZKOLEM DLA DZIECKA JESLI ZMIENIASZ ADRES ZAMIESZKANIA ,, NIE MIESZKASZ JUZ NA TEJ DZIELNICY CO DO TEJ PORY ,, CZY ODRAZU DZIECKO DOSTAJE MIEJSCE W INYM PRZEDSZKOLU JAKIE SOBIE WYBIORE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 13 Sie 2011, 21:10 Temat postu: |
|
|
Musisz zĹozyc wniosek o przeniesienie dziecka do przedszkola ktore cie interesuje. Na miejsce trzeba czekac czesto bardzo dlugo. Ja czekalam prawie caĹy rok szkolny. Zapytaj sie opiekunek w twoim przedszkolu i napewno pomoga ci wypeĹnic dokumenty do transferu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Sie 2011, 11:25 Temat postu: Re: ZMIANA ADRESU |
|
|
edzia napisał: | JAK TO JEST Z PRZEDSZKOLEM DLA DZIECKA JESLI ZMIENIASZ ADRES ZAMIESZKANIA ,, NIE MIESZKASZ JUZ NA TEJ DZIELNICY CO DO TEJ PORY ,, CZY ODRAZU DZIECKO DOSTAJE MIEJSCE W INYM PRZEDSZKOLU JAKIE SOBIE WYBIORE |
Nie wiem jak to jest jesli przenosisz sie w rejonie Reykjaviku ale jesli przenosisz sie np Z Kopavogur do R-viku to otrzymujesz odrazu miejsce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Sie 2011, 11:26 Temat postu: Re: ZMIANA ADRESU |
|
|
edzia napisał: | JAK TO JEST Z PRZEDSZKOLEM DLA DZIECKA JESLI ZMIENIASZ ADRES ZAMIESZKANIA ,, NIE MIESZKASZ JUZ NA TEJ DZIELNICY CO DO TEJ PORY ,, CZY ODRAZU DZIECKO DOSTAJE MIEJSCE W INYM PRZEDSZKOLU JAKIE SOBIE WYBIORE |
Nie wiem jak to jest jesli przenosisz sie w rejonie Reykjaviku ale jesli przenosisz sie np Z Kopavogur do R-viku to otrzymujesz odrazu miejsce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Justyna
| Dołączył: 03 Wrz 2005 | Posty: 73 | |
|
Wysłany: 20 Sie 2011, 15:24 Temat postu: strajk |
|
|
Czy ktoĹ wie jak dĹugo moĹźe trwaÄ strajk przedszkolanek? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fanka_franka
| Dołączył: 25 Lip 2006 | Posty: 141 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 20 Sie 2011, 20:57 Temat postu: |
|
|
strajku nie bedzie, podpisali dzisiaj umowe _________________ Zmieszana, nie wstrzasnieta! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lampeczka
 | Dołączył: 25 Sty 2009 | Posty: 517 | |
|
Wysłany: 21 Sie 2011, 8:47 Temat postu: |
|
|
fanka_franka napisał: | strajku nie bedzie, podpisali dzisiaj umowe |
dziÄkujÄ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
| Dołączył: 17 Kwi 2010 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 22 Sie 2011, 22:09 Temat postu: hej |
|
|
hej dziewczynki moĹźecie mi napisaÄ ile teraz kosztuje przedszkole?np.w kopavogur dzieki za odp |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
| Dołączył: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Sie 2011, 10:37 Temat postu: Re: hej |
|
|
ania88_2010 napisał: | hej dziewczynki moĹźecie mi napisaÄ ile teraz kosztuje przedszkole?np.w kopavogur dzieki za odp |
Wszystko zalezy od tego na ile godzin dziecko idziedo przedszkola, czy jesztes samotna matka (placi sie o wiele mniej) czy jestescie malzenstwenstwem.
podaje linka tam jest wszystko wszczegolnione
http://www.kopavogur.is/media/pdf/gjaldskra_leikskola_01-01-2011.pdf
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
| Dołączył: 17 Kwi 2010 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 23 Sie 2011, 21:23 Temat postu: |
|
|
dzieki bardzo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kenala
| Dołączył: 19 Mar 2011 | Posty: 39 | Skąd: Grindavik |
|
Wysłany: 23 Lis 2011, 8:32 Temat postu: |
|
|
Witam
Czy wiecie moĚźe jak jest ze ÄšÂwiĂÂtami w przedszkolach? Czy jest organizowana choinka dla dzieci z prezentami, MikoÄšÂajem itp.
Z gÄĹry dziĂÂkuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mythm
 | Dołączył: 24 Paź 2009 | Posty: 106 | |
|
Wysłany: 29 Lis 2011, 22:14 Temat postu: |
|
|
Witam,
Interesuje mnie opinie rodzicow dzieci,ktore chodza do przedszkola Gimli w Njardviku.Za wszelkie informacje z gory dziekuje:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| markud
| Dołączył: 26 Wrz 2008 | Posty: 19 | |
|
Wysłany: 17 Sty 2012, 22:18 Temat postu: witam |
|
|
Witam mam pytanko odnoĹnie przedszkola mianowicie mojej cĂłrce w przedszkolu inne dziecko popsuĹo okulary i podobno przedszkole nie ponosi Ĺźadnej odpowiedzialnoĹci wobec takiej sytuacji,lecz takÄ
samÄ
sytuacja miaĹa jakiĹ czas temu ale dyrektorkÄ
przedszkola byĹa inna pani i dostaliĹmy czÄĹciowy zwrot. Czy ktoĹ siÄ orientuje w tych ich przepiaÄ a moĹźe ktoĹ poda namiary gdzie siÄ udaÄ w tej kwestii. Serdecznie dziÄkujÄ za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aga3381
| Dołączył: 23 Paź 2010 | Posty: 10 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 9 Lut 2012, 12:09 Temat postu: hej |
|
|
Chce zapisaÄ dziecko do przedszkola na gĂłrnym breitholdzie 111rev. czy ktos moze mi powiedzieÄ jak to zrobiÄ? gdzie mam sie udaÄ?sĹyszaĹam ze moge zapisaÄ dziecko do trzech przedszkoli w rejonie zamieszkania czy jakas mama juz tu zapisywaĹa? bo ja niedawno sie tu przeprowadziĹam i nie wiem gdzie namierzyÄ te przedszkola:) pozdrawiam z gĂłry dziÄki za pomoc!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mario0206
| Dołączył: 31 Maj 2008 | Posty: 54 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 9 Lut 2012, 14:40 Temat postu: Re: hej |
|
|
aga3381 napisał: | Chce zapisaÄ dziecko do przedszkola na gĂłrnym breitholdzie 111rev. czy ktos moze mi powiedzieÄ jak to zrobiÄ? gdzie mam sie udaÄ?sĹyszaĹam ze moge zapisaÄ dziecko do trzech przedszkoli w rejonie zamieszkania czy jakas mama juz tu zapisywaĹa? bo ja niedawno sie tu przeprowadziĹam i nie wiem gdzie namierzyÄ te przedszkola:) pozdrawiam z gĂłry dziÄki za pomoc!  |
ProszÄ bardzo na poczÄ
tek kilka sĹĂłw co i jak.
http://www.reykjavik.is/pl/desktopdefault.aspx/tabid-4448/7617_view-4295/
A na tej stronce moĹźna zapisaÄ dziecko (oczywiĹcie po wczeĹniejszym zarejestrowaniu siÄ)
http://rafraen.reykjavik.is/pages/
ĹťyczÄ powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| margaret88
| Dołączył: 25 Lut 2012 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 3 Kwi 2012, 18:01 Temat postu: Przedszkole w Reykjaviku |
|
|
Witam:) Mam pytanko czy wie ktoĹ moĹźe ile wynosi oplata za przedszkole w Reykjaviku i czy samotna matka moze starac sie o znizke (ubiegac o dotacje do przedszkola) ? pozrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|