Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 23 Sie 2006, 21:19 Temat postu: |
|
|
he, he niezĹe, ignorancja nie boli. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 23 Sie 2006, 22:17 Temat postu: Re: Brygada budowlaĹcĂłw z doĹwiadczeniem poszukuje pracy w I |
|
|
Libra napisał: | MaĹa znajomoĹc angielskiego > Skromna Brygada budowlaĹcĂłw z doĹwiadczenie poszukuje pracy w Irlandi ! |
Podobno budujÄ
hotel robotniczy w PGRze we wsi Irlandia Podlaska gmina CzĹapakĂłw Skalny, powiat Nowe Zdziwniewo. PĹacÄ
nawet 980 zĹ na rÄkÄ za etat! Ale trzeba siÄ spieszyÄ, bo chÄtnych jest tak duĹźo, Ĺźe chyba juĹź moĹźe brakowac miejsc. Wymagana jest tylko znajomoĹÄ gwary budowlanej. ObowiÄ
zkowo trzeba przejĹÄ kurs uĹźywania wyrazu ku..a w miejscach przecinkĂłw. Gumofilce zapewnia pracodawca.
 _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| jabba
| Dołączył: 09 Mar 2006 | Posty: 194 | Skąd: NORGE/ISLAND |
|
Wysłany: 24 Sie 2006, 20:28 Temat postu: potrzebne dwie zlote raczki |
|
|
2 osoby /mezczyzn/sa potrzebni do montazu okien i drzwi w hafnarfjordur do pracy !! wymagania znajomosc poslugiwania sie mlotkiem no i angielskiego!! zainteresowanych szybko prosze o kontakt!! na gg lub pw!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Sie 2006, 22:25 Temat postu: Praca przy budowaniu Ĺodzi |
|
|
Witam!
Mam propozycje pracy w fabryce Ĺodzi (nie wiem jak to sie profesjonalnie nazywa) Czy ktos z was ma jakies informacje na temat wykonywania takiego zawodu w IS??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jabba
| Dołączył: 09 Mar 2006 | Posty: 194 | Skąd: NORGE/ISLAND |
|
Wysłany: 30 Sie 2006, 8:15 Temat postu: juz nie aktualne |
|
|
nawiazujac do ostatbiego postu z praca przy oknach jest juz nieaktualna!!!pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
| tadzio ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 27 Sie 2006 | Posty: 3 | Skąd: konin |
|
Wysłany: 31 Sie 2006, 7:39 Temat postu: praca jako spawacz |
|
|
mam pytanko a wlasciwie dwa. czy ktos cos wie na temat pracy dla spawacza albo slusarza?? no i jak wyglada zapotrzebowanie na spawaczy?? bede wdzieczny za jakas odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| donadoni
| Dołączył: 29 Sie 2006 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 11:20 Temat postu: Szukam pracy |
|
|
Witam wszystkich ! WĹaĹnie jestem ĹwieĹźo upieczonym nauczycielem wychowania fizycznego, ktĂłremu na poczÄ
tek Pan Giertych proponuje caĹe 750 zĹ. na rÄke !!! Po 5 latach studiĂłw wchodzÄ w dorosĹe zycie i z takÄ
sumÄ
bÄdÄ utrzymywaĹ rodzine, ktĂłrÄ
zaĹoĹźe z paĹşdzierniku... Pozdrawiam wszystkich, ktĂłrym puĹciĹy jednak patriotyczne Ĺciski i opuĹcili ten kraj w poszukiwaniu lepszego chleba !!! Jeszcze coĹ napiszÄ, bo w sumie znalazĹem jakÄ
Ĺ alternetywe...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| teri
| Dołączył: 01 Wrz 2006 | Posty: 3 | Skąd: Legnica |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 20:01 Temat postu: |
|
|
MoĹźe ktoĹ udzieli mi informacji jak szukaÄ pracy w Islandii,bardzo nam na tym zaleĹźy,najpierw pojechaĹby mĂłj mÄ
Ĺź,później chcielibyĹmy wyemigrowaÄ caĹÄ
rodzinÄ
-mamy dwoje dzieci.JesteĹmy zafascynowani tym krajem.
nasz e-mail tohor1@wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
| PiĹkarzyk
| Dołączył: 01 Wrz 2006 | Posty: 11 | |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 21:52 Temat postu: |
|
|
Witam ponownie... Dodam jeszcze do mojej ciekawej historyjki, Ĺźe jestem rĂłwnieĹź trenerem piĹki noĹźnej w jednym z IV-ligowych klubĂłw ! Ha to kolejne caĹe 300 zĹ. do mojej pensji ! MaĹo tego sam rĂłwniez gram w tym klubie, eh i jak nawet wygramy to wpada kolejna 100 (fakt, Ĺźe narazie z 3 meczy wygraliĹmy tylko 1). Czyli mam juĹź caĹy 1000 zĹ., a poza domem jestem 10 godzin dziennie...
Prosze nie zĹoĹcie siÄ na te moje fanaberie, ktĂłre chciaĹbym skoĹczyÄ pewnym porĂłwnaniem. W ktĂłrym na pewno mi pomoĹźecie... Pozdrawiam i ĹźyczÄ sobie spokojnej nocy  _________________ I co tu w sumie poczÄ
Ä... Uciec daleko ??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomcat
| Dołączył: 23 Mar 2006 | Posty: 123 | Skąd: (juĹź nie)Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Wrz 2006, 23:21 Temat postu: |
|
|
To jest przykra polska rzeczywistoĹÄ,PiĹkarzyk,jeszcze niedawno sami to
przerabialiĹmy z ĹźonÄ
na wĹasnej skĂłrze.Tylko nie wiem dlaczego
uznajesz,Ĺźe to pan Giertych daje Ci takÄ
pensjÄ.CzyĹźby PRZED nim
inni dawali 4-5 razy wiÄcej i dopiero TEN zĹoĹliwiec wszystko zepsuĹ?... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wysłany: 2 Wrz 2006, 3:09 Temat postu: Giertych? |
|
|
Tomcat napisał: | Tylko nie wiem dlaczego uznajesz,Ĺźe to pan Giertych daje Ci takÄ
pensjÄ.CzyĹźby PRZED nim inni dawali 4-5 razy wiÄcej | MÄ
drze powiedziane. Jeden minister nic nie moĹźe i to rzÄ
dzÄ
c pieniÄdzmi wedĹug starego budĹźetu jeszcze z czasĂłw poprzedniego rzÄ
du...
Ale dyskusje o polskich realiach przenieĹmy do off-topica, gdzie sÄ
odpowiednie tematy np: http://forum.iceland.pl/viewtopic.php?t=1592 _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| teri
|
Wysłany: 2 Wrz 2006, 16:09 Temat postu: |
|
|
help, jak znaleĹźÄ pracÄ na Islandii,moĹźe byÄ kaĹźda fizyczna,
tohor1@wp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
| PiĹkarzyk
|
Wysłany: 2 Wrz 2006, 22:04 Temat postu: |
|
|
WspomniaĹem nazwisko Pana Giertycha, bo to on dzis jest w sumie szefem MEN-u... I to on w sumie decyduje o pĹacach nauczycieli. Gryby na tym stanowisku byĹ Pan Niewiadomski to wymieniĹbym to wĹaĹnie nazwisko. Pozdrowionka raz jeszcze !  _________________ I co tu w sumie poczÄ
Ä... Uciec daleko ??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| PiĹkarzyk
|
Wysłany: 3 Wrz 2006, 7:40 Temat postu: |
|
|
W sumie jestem to opowieĹci PiĹkarzyka ciÄ
g dalszy...
MĂłj tata ma jeszcze takÄ
maĹÄ
firmÄ. Ot autobus 15-letni i dwa 8-letnie busy osobowe. ZrobiĹem zatem w 2001 roku prawo jazdy kategorii D. Powiem szczerze prowadzenie autobusu przynosi mi wiele radoĹci. Kontakt z ludĹşmi, moĹźliwoĹÄ zwiedzania fajnych miejsc (doĹÄ powiedzieÄ, Ĺźe przez te 6 lat zwiedziĹem okoĹo oĹmiu krajĂłw gĹĂłwnie Europy Zach.) przynosi wiele radoĹci, ale... WĹaĹnie ale polega na tym, Ĺźe mĂłj tata nie zawsze obdarza mnie finansowo za moje wyjazdy odbierajÄ
c to jako mojÄ
pomoc jego firmie !!! TrochÄ dziwne, ale szacunek do niego wygrywa z potrzebÄ
zapytania o wypĹatÄ dla mnie...
Kochani powiedzcie, czy z tymi moĹźliwoĹciami znalazĹbym pracÄ wĹaĹnie w Islandii ? Bo powoli puszczajÄ
mi juĹź zawiasy !!! OdwaĹźnych pozdrawiam raz jeszcze.  _________________ I co tu w sumie poczÄ
Ä... Uciec daleko ??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gapek
| Dołączył: 03 Wrz 2006 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 3 Wrz 2006, 15:15 Temat postu: |
|
|
jestem rowniez zainteresowany wyjazdem do islandii na stale brak mi jakichkolwiek informacji na temat zdobycia pracy interesuje mnie praca w budownictwie jesli jest ktos rowniez zainteresowany praca na wlasny rachunek i ma troche doswiadcczenia na tym rynku pracy to czekam na wiadomosc mam duze doswidczenie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| PiĹkarzyk
|
Wysłany: 3 Wrz 2006, 20:31 Temat postu: |
|
|
Ha ! WpadĹo kolejne pare groszy... WygraliĹmy drugi mecz ! Pozdrawiam wszystkich i prosze raz jeszcze o info, czy znalazĹbym pracÄ wĹaĹnie w Islandii...  _________________ I co tu w sumie poczÄ
Ä... Uciec daleko ??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| teri
|
Wysłany: 4 Wrz 2006, 10:49 Temat postu: |
|
|
I ja tez jeszcze raz proszÄ o informacjÄ jak znaleĹźÄ prace na Islandii,jakoĹ sobie ludzie zaĹatwiajÄ
nawet bez znajomoĹci jÄzyka,chdzi mi o zwykĹÄ
pracÄ fizycznÄ
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|