reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 277, 278, 279 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 13 Maj 2011, 23:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gwiazdeczka to twoj maluszek mial tylko jedna szczepionke? Bo moj dostal dwie jedna zintegrowana (polio, grypa itp) oraz druga na pneumokoki...

Mstefa - jak slysze twoje opowiesci i to co mowa mi znajome to rzeczywiscie dla dzieciaczkow urodzonych tutaj po przyjezdzie do polski w lato jest strasznie goraco.

@ni@ bedzie wszystko dobrze - ci lekarze w szpitalu sa naprawde bardzo mili i mysle, ze kompetentni (polozna do ktorej chodzilam - Julia tez byla super) a chodzilam do nich od 6 miesiaca ciazy z powodu cukrzycy ciazowej. Ja trzeba to wywolaja porod - tak jak u mnie tydzien przed terminem z uwagi na dobro dziecka. Mysle, ze mozna im zaufac SmileSmile

Moj synek dzis znowu plakal po kapieli - mam nadzieje, ze wyrosnie z tego Wink
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 14 Maj 2011, 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewcia a karmisz przed k膮piel膮? Bo mo偶e g艂odny, ja karmi臋 przed i po. A mo偶e za zimno masz w 艂azience tam gdzie k膮piesz? Albo woda za gor膮ca. Ja ostatnio robi臋 letni膮 wod臋 i jak owijam go w r臋cznik to bior臋 na r臋c臋 i tul臋 by si臋 ogrza艂, wtedy oliwkuj臋 i ostatnio nie marudzi, no chyba 偶e czasem jak czapk臋 ubieram, bo dzieci zazwyczaj czapeczek nie lubi膮.
M贸j ma艂y mia艂 tylko t膮 jedn膮 szczepionk臋
Powr髏 do g髍y
Ewcia

PostWys砤ny: 14 Maj 2011, 14:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Z karmieniem to jest roznie - czasem przed i po a czasem tylko po zalezy, ile wczesniej przed kapiela wstanie. W lazience i w pokoju mam cieplo, woda jest odpowiednia, bo w wodzie maly sie smieje, gaworzy i wywija nozkami. Placz pojawia sie nie w momencie kapieli w wodzie, nie kiedy z nej wychodzi ale chwile po tzn. wycieram go maz go zabawia zakladam pampersa i czasem w tym momencie placz jak zakladam ubranko a czasem dopiero jak chce wytrzec szyjke i posypac puder, przy czapce to nie zawsze placze. Tulenie pomaga na chwilke, bo gdy jest spokojny chce go polozyc i dokonczyc ubierania to znowu placz. Ale coz raz jest tak raz inaczej, czekam az troszke wyrosnie. SmileSmileSmile
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 14 Maj 2011, 21:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewcia chyba wiem co jest Twojemu malemu--to co mojemu---uwielbia byc na golaska.U nas tez czesto po kapieli pojawia sie placz,wlasnie w momencie zakladania pieluszki--pupka ladniutka,zero kroski i zaczerwien--czasami pomaga smoczek,czasami nie. Wogole ten moj szkrab to lubi z golymi nogami siedziec,czasami jak jest juz bardzo marudny i placze mi to sciagam spodenki i jest luzik,usmiech od ucha do ucha,zero placzu.
A z czapeczka to roznie,ale przewaznie to sie smieje albo nie zauwaza ze majstruje przy jesgo szyjce..
a za to czyszczenie noska.......to dopiero jest hardcore...hehe
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 15 Maj 2011, 0:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja per艂a od niedawna te偶 p艂acze jak j膮 ubieram po k膮pieli ale wyro艣nie z tego jak moja pierworodna. Starsza p艂aka艂a przy ka偶dym ubieraniu, zak艂adanie czapki to by艂a masakra a ta m艂odsza lubi jak si臋 ja tarmosi, a jak zak艂adam jej czapk臋 to si臋 艣mieje:) ale tak jak piszesz mstefa, takie maluchy uwielbiaj膮 by膰 na golaska.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
kocurek
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Lut 2009
Sk眃: Rvk
PostWys砤ny: 15 Maj 2011, 10:29    Temat postu: Hej Odpowiedz z cytatem

Hej mamu艣ki do艂膮czam si臋 z tym ubieraniem po k膮pieli Very Happy
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 15 Maj 2011, 10:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale pewnie te偶 zale偶y od humoru naszego maluszka, ostatnio m贸j szkrab nie p艂acze po k膮pieli. A te偶 czyszczenie noska to masakra, strasznie krzyczy, zastanawiam si臋 czy mo偶e co艣 藕le robi臋, mo偶e za mocno ci膮gn臋, ale czasem tak ci臋偶ko co艣 wyci膮gn膮膰, chyba ta s贸l fizjologiczna w kropelkach nie jest dobra, jak mi si臋 sko艅czy to kupi臋 w sprayu. A jak u Was wygl膮da czyszczenie noska?
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 15 Maj 2011, 16:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja ma艂ej nie codziennie czyszcz臋 nosek, jak s艂ysz臋 偶e jej 艣wiszcze, 偶e suchy to nawil偶am sol膮 fizjologiczn膮, jak widz臋 kozuch臋 to zwijam miekki papier lul husteczk臋 i po nawil偶eniu wyci膮gam. Fridy u偶ywa艂am tylko jak mia艂a katarek. Czasem s艂ysz臋 偶e ma gdzie艣 g艂臋boko koz臋 to nawil偶am tylko, ma艂a sobie pokicha i samo si臋 oderwie i wyleci. Pierwsz膮 c贸rk臋 mordowa艂am z tym czyszczeniem ale wcale nie ma potrzeby codziennie w tym nosku grzeba膰 czy nawil偶a膰. Pierwsze dziecko to kr贸lik do艣wiadczalny, ma przekichane z tym ale za to ma przez jaki艣 czas rodzic贸w tylko dla siebie
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 15 Maj 2011, 21:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mlodego nie torturuje codziennie frida,w ostatecznosci! codziennie zakraplam mu wode morska. czasami stosuje papier oaletowy zwiniey w ruronik. za to nigdy nie czyscilam mu noska patyczkiem do uszu--widzialam kiedys jak mama czyscila swojemu brzdacowi tak nosek.u nas by to nie przeszlo.zreszta strach!
mlody cos mi kaszle ostatnio,nie czesto ale pare razy na dzien sie przytrafi.taki suchy ,jakby wymuszony.nie ma goraczki.jak kiedys tak mial i powiedzialam pielegniarce to ta uspokoila mnie i powiedziala ze to normalne...ehhhhhhhhh
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 8:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mstefka m贸j te偶 nie raz sobie kaszlnie, mo偶e to normalne.
No ja staram si臋 u偶ywa膰 fridy jak najrzadziej, ale to wychodzi co 2 dni, rzadko co 3, bo widz臋 pod 艣wiat艂o, 偶e ma prawie dziurk臋 zatkan膮, a zawsze mu tam ca艂kiem z ty艂u g艂臋boko siedzi to bym nie wyci膮gn臋艂a tego niczym. A te偶 chyba nie fajnie jak bym tu rozpu艣ci艂a i by to wci膮gn膮艂, bo jeszcze mu si臋 nazbiera gdzie艣 flegma lub co艣, fuj. No nie wiem, nie znam si臋. A od kiedy dziecko oddycha przez buzi臋?
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 9:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To kiedy dziecko oddycha przez bu藕k臋 to chyba sprawa indywidualna. Moja pierworodna bardzo zachorowa艂a jak mia艂a 15msc i m臋czy艂a si臋 bo nie umia艂a bu藕k膮 oddycha膰. Jej d艂ugo musia艂am z noska 艣ci膮ga膰 jak by艂a zakatarzona, ok 2 latek mia艂a jak si臋 nauczy艂a bu藕k膮 oddycha膰. My艣l臋 偶e jak malutkie dziecko cz臋sto choruje to i szybciej si臋 tego nauczy.
Mstefa moja malutka te偶 czasem pokaszle, ja my艣l臋 偶e to przez mleko, ono jest g臋stsze ni偶 woda, ma t艂uszcz i co艣 si臋 osiada w prze艂yku, dra偶ni to dziecko i ono pr贸buje si臋 tego pozby膰 kaszl膮c. U Twojego b膮belka mo偶e to si臋 nasila przez upa艂y, jest mu bardziej sucho w bu藕ce i wi臋cej si臋 osadza. Nie wiem czy mam racje ale ja jak si臋 napije mleka to czasem czuj臋 co艣 takiego i te偶 sobie zakaszle.
Jak Ci urlop mija? Wit D zabra艂a艣 st膮d czy kupi艂a艣 w Polsce, ten nasz livol trzeba przechowywa膰 w lod贸wce czyli przez podr贸偶 pewnie straci艂by swoj膮 warto艣膰. Kiedy艣 jak moje rodze艅stwo by艂o ma艂e to pami臋tam, 偶e mama wit D kupowa艂a na recept臋. Jak to teraz wygl膮da? Mo偶na kupi膰 bez recepty? Czy mo偶e ze wzgl臋du na du偶膮 ilo艣膰 s艂onka w Polsce nie podajesz tej witaminy?
Powr髏 do g髍y
gwiazdeczka

PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 10:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w lod贸wce ojej a ja nie trzymam w lod贸wce....
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 11:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kup now膮 buteleczk臋. Livol przechowuje si臋 w lod贸wce przez 3msc od otwarcia buteleczki.
Powr髏 do g髍y
monisia1983b

Do潮czy: 02 Sty 2011
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 16:20    Temat postu: Becikowe Odpowiedz z cytatem

Witam!
Czy ktos orientuje sie jak jest tutaj z becikowym????
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 16:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

monisia tu nie dostajemy becikowego.w Polsce mozesz sie o niego starac! a co do witaminki D to kurcze ja tez nie trzymam w lodowce,a w chlodnym miejscu. pielegniarka mi polecilsa zebym wziela ze soba,a po powrocie przeszla na tranik dla bobasow.
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 18:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OJEJ! Dziewczyny a islandzka Wit.D tez trzeba trzymac w lodowce? Ja nie trzymam, mam kupic nowa?

A co do oddychania buzka, to ostatnio zauwazylam, ze moj Maly wlasnie tak oddycha. I troche mnie to zmartwilo bo czytalam, ze nie powinien!
Nio ale moze to wynika z zatkanego noska-bo wyczyscic Mu to masakra. Tak sie wyrywa i placze, ze az mi serce sciska.

Moj Maly tez czasami sobie pokaslywal i juz wystraszona pobieglam do lekarza(w PL-dodam:)) ale on powiedzial, ze dzieciaczki czasem tak maja.
Poprostu nie umieja sobie jeszcze dobrze radzic ze slinka i tak sobie pomagaja. Kazal tylko obserwowac i wrazie nasilenia przyjsc ponownie.
ALe nie musielismy,hehe

Do潮czy: 15 Lis 2008
PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 18:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oj ale ze mnie gapa...
Dobrze nie doczytalam, ja tez mam LIVOL...
coz teraz spacerek do apteki Wink

PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 23:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dobrze 偶e poruszy艂am ten temat, na butelce livolu jest po islandzu napisane 偶eby przechowywa膰 w lod贸wce i przez 3 msc, tylko nie jeste pewna czy dopiero po otwarciu czy zaraz po kupnie do lod贸wki w艂o偶y膰.
Powr髏 do g髍y
Ewcia

PostWys砤ny: 16 Maj 2011, 23:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny witamina-d do lodowki? W aptece stoi przeciez normalnie na polce. Ja jak pytalam sie poloznej to powiedziala, ze nie trzeba trzymac w lodowce. Moze tak jak mowisz Norbi po otwarciu trzeba trzymac?
Wlasnie przetlumaczylam sobie opis na opakowaniu - przechowywac w lodowce 3 miesiace po pierwszym otwarciu... wiec ja tez musze przeniesc do lodowki nowe opakowanie SmileSmileSmile
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 21 Maj 2011, 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzien doberek dziewczynki cos cicho tu ostatnio.
@ni@ jak sie czujesz??maluszek juz na swiecie??
Dziewczynki jak wasze skarby??/??
Moj dzielnie znosi upaly,chociaz nie powiem czasami staje sie marudny,ale sama nie wiem czy to przez upaly czy zabki.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 277, 278, 279 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 278 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.