reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 278, 279, 280 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 21 Maj 2011, 21:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hmm, u mnie masakra,bo m贸j por贸d to si臋 chyba rozpocz膮艂 w czwartek,od niedzieli czuje si臋 bardzo 藕le,a od czwartku skurcze mam du偶e ale nieregularne. Jestem ju偶 umeczona psychicznie i fizycznie,ale ko艅ca nie wida膰. Dzi艣 odszed艂 czop zabarwiony krwi膮,a m贸wi膮 ,偶e od tego czasu mam g贸ra 24 godziny do porodu,ale ja ju偶 w nic nie wierz臋. W ka偶dym razie je艣li do wtorku ma艂y si臋 nie zdecyduje to jestem um贸wiona na wywo艂ywanie. Trzymajcie kciuki dziewczyny. Je艣li trzeba to znios臋 jeszcze niejedno,byleby koniec by艂 szcz臋艣liwy i nie zako艅czony cesark膮 Wink
Pozdrowionka dla Was i Waszych maluszk贸w
Mstefa wypoczywaj z maluszkiem,niech Wam pogoda dalej s艂u偶y,a ile Ci jeszcze w Polsce zosta艂o?
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 22 Maj 2011, 13:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ kochana trzymam kciuki.mam nadzieje ze porod szybko nastapi i nie bedziesz musiala jechac na wywolanie,a maluszek sam sie zdecyduje. przypomnialo mi sie jak ja chodzilam od poniedzialku i przezywalam,denerwowalam...a ty kochana od niedzieli..masakra.
Wczoraj jak bylam w szpitalu (szukalam lekarki ktora mi wypisywala zaswiadczenie ,i date wizyty wpisala na grudzien2011) to poczytalam sobie informacje ktore byly wywieszone na tablicach i zaczela sie smiac----kiedy przyjechac do szpitala,bo porod sie zaczal?kiedy skurcze sa regularne,silne---a u nas? kiedy w domu masz ochote wszystkich zabic,czytaj bol jest nieziemski i rozwarcie pewnie na 7cm...hehe....
@ni@ my jeszcze w Polsce do 25czerwca!!! ale wlasnie dzis wybuchl wulkanik,wiec kto wie....moze i dluzej ...oby nie bo 5wracam do pracy Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad a pogoda.....upal,upal,upal...szkoda ze u mnie w miescie basen jest zamkniety bo bysmy cale dnie tam siedzieli bo w jeziorku to strach,zreszta woda jeszcze smierdzaca i kwitnie
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
DOTI24

Do潮czy: 01 Pa 2010
PostWys砤ny: 23 Maj 2011, 15:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej mama pytanie czy na breidholdzie jest gdzies ginekolog? jezeli tak prosilabym o numer tel i adres byla bym bardzo wdzieczna pozdrawiam

(A jezeli nie tu na breidholdzie to do jakiego kolwiek)
Powr髏 do g髍y
monisia1983b

Do潮czy: 02 Sty 2011
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 23 Maj 2011, 15:24    Temat postu: doti24 Odpowiedz z cytatem

Hej ginekolog jest w Domus Medica oraz na Lagmuli obok Lyfii:)Ale musisz zadzwonic i sie umowic na wizyte:)Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
DOTI24

Do潮czy: 01 Pa 2010
PostWys砤ny: 23 Maj 2011, 15:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w Domus Medica jest wiem ale niestety trzeba dlugo czekac a Ja musze niestety isc jak najszybciej
Mama problem bralam przez 3 miesiace tabletki anty no i teraz okres mam juz 12 dzien myslalam ze mi przejdzie ale na to sie nie zapowiada dlatego potrzebuje isc do lekarza moze ktoras z was miala taki problem? wiem ze to nie jest najlepszy temat na tego typu pytania ale tu zaglada najwiecej kobiet z gory przepraszam
Powr髏 do g髍y
Katrina

Do潮czy: 26 Maj 2008
PostWys砤ny: 23 Maj 2011, 15:40    Temat postu: witam wszystkie obecne jak i przysz艂e mamusie :) Odpowiedz z cytatem

Hejka dziewczyny !!
Sorki 偶e tutaj, ale widz臋 偶e du偶o z Was przegl膮da to forum.
Mam na sprzeda偶 niani臋 elektroniczn膮 PHILIPS AVENT z kt贸rej by艂am niesamowicie zadowolona oraz krzese艂ko do karmienia Smile Sprz臋ty s膮 u偶ywane, po moim synku, ale s膮 w super stanie !! Zapewne jeszcze niejednemu dziecku pos艂u偶膮.
Poni偶ej zamieszczam linki pokazuj膮ce niani臋 oraz krzese艂ko:
http://allegro.pl/philips-avent-elektroniczna-niania-dect-scd496-i1538284913.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b92b7581efb06289.html
Wi臋cej informacji pod nr tel 66 28 518. Zapraszam oraz pozdrawiam serdecznie.
Powr髏 do g髍y
eminem

Do潮czy: 24 Lip 2010
PostWys砤ny: 1 Cze 2011, 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jestem w 25 tygodniu ci膮偶y chcialam si臋 dowiedzie膰 jak wyglada sprawa zwlonienia chorobowego jak i macierzynskiego na islandii?moze kt贸ra艣 z was ju偶 to zalatwiala i pokieruje mnie przez to wszystko.
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 1 Cze 2011, 21:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

eminem napisa:
jestem w 25 tygodniu ci膮偶y chcialam si臋 dowiedzie膰 jak wyglada sprawa zwlonienia chorobowego jak i macierzynskiego na islandii?moze kt贸ra艣 z was ju偶 to zalatwiala i pokieruje mnie przez to wszystko.
zwolnienie a wiec jezeli dostajesz zwolnienie od lekarza idziesz do firmy i w zaleznosci od wykorzystanych veikow placi ci firma jak ich nie masz idziesz do zwiazkow przedstawiasz im zwolnienie i oni ci placa , zeby dostac jakies pieniadze musisz przepracowac przed ciaza co najmniej 6 miesiecy bierzesz papiery z vinnumalastofa wypelniasz , potrzebujesz 3 ostatnich launow z 3 ostatnich miesiecy ciazy jezeli jestes na chorobowym i placa ci zwiazki to sa twoje launy i na podstawie twoich ostatnich zarobkow wyliczja ci macierzynskie , platnosci z macierzynskiego mozna rozlozyc na 12 miesiecy no oczywiscie kwota jest mniejsza , ja osobiscie rozlozylam platnosci na 6 miesiecy ,
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 1 Cze 2011, 21:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MARCINIS1 napisa:
eminem napisa:
zwolnienie a wiec jezeli dostajesz zwolnienie od lekarza idziesz do firmy i w zaleznosci od wykorzystanych veikow placi ci firma jak ich nie masz idziesz do zwiazkow przedstawiasz im zwolnienie i oni ci placa , zeby dostac jakies pieniadze musisz przepracowac przed ciaza co najmniej 6 miesiecy bierzesz papiery z vinnumalastofa wypelniasz , potrzebujesz 3 ostatnich launow z 3 ostatnich miesiecy ciazy jezeli jestes na chorobowym i placa ci zwiazki to sa twoje launy i na podstawie twoich ostatnich zarobkow wyliczja ci macierzynskie , platnosci z macierzynskiego mozna rozlozyc na 12 miesiecy no oczywiscie kwota jest mniejsza , ja osobiscie rozlozylam platnosci na 6 miesiecy ,
A PRZEJRZYJ DOKLADNIE FORUM POCZYTAJ MASZ JESZCZE CZAS WIEC CZYTAJ TAM DZIEWCZYNY WSZYSTKO PISZA
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 5 Cze 2011, 21:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

halo,halo.
@ni@ jak sie czujesz?????i jak inne mamusie???
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 5 Cze 2011, 22:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa kochana Ty tu o wszystkich pamietasz ,nawet bed膮c na wakacjach. No wi臋c ja tak na szybko odpisuj臋,偶e m贸j maluch ma ju偶 2 tygodnie,jest przecudownym i wspania艂ym dzieciaczkiem (wiadomo,hi hi),a ja dosz艂am do siebie po cesarce w tempie express-po p贸艂tora doby wysz艂am ze szpitala,rana nie sprawi艂a mi najmniejszego problemu,o tabletkach przeciwb贸lowych zapomina艂am. Polecam porody na Islandii Wink M贸j por贸d opisz臋 kiedy indziej,jako艣 nie chce mi si臋 ju偶 do niego wraca膰 myslami,bo nie by艂 zbyt 艂atwy,no ale kt贸ry jest,prawda? Smile A Tobie dalej cieplutko?Smile Korzystajcie ze s艂onka,bo tu nie ma co na nie liczy膰. A jak sobie radzicie z upa艂em,jak maluch si臋 zachowuje w tak膮 pogod臋 ? Pozdrawiam cieplutko Smile
Powr髏 do g髍y
lucynka419911

Do潮czy: 08 Lut 2010
PostWys砤ny: 6 Cze 2011, 0:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczynki:) napiszcie mi jak mozecie jak wasze dzieciaczki zachowywaly sie w samolocie (spaly czy moze plakaly???) a jak wygladal pierwszy pobyt w polsce??? czy moze byly chore??? niedlugo czeka nas lot do Polski i tak sie zastanawiam czego moge sie spodziewac:) pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 6 Cze 2011, 1:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej hej!!! @ni@ gratulacje!!! duzo zdrowka dla Was:)
Moja malenka nadal ma ostre kolki Sad czadu mi daje. Wszystkie leki pomagaja tydz i znowu to samo. Ostatnio dawalam jej merbentyl, lek na recepte, pomagal przez ponad 2 tyg ale zaparcia miala. Odstawilam go bo i tak plakala, nie mogla kupki zrobic i brzuszko ja bolalo. Nie raz siedze i placze razem z nia. We wtorek po raz kolejny ide do lekarza, moze cos doradzi.
Lucynka z zachowaniem dzieci w samolocie roznie bywa, jedne spia inne placza. Lecielismy jak moja starsza corcia miala 3msc, przy starcie i ladowaniu nie plakala, troche w trakcie lotu, mysle ze to od tej duchoty i roznych zapachow. W Polsce bylismy w marcu, pogoda byla mniej wiecej taka jak tu, corka nie chorowala.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
mstefa
PostWys砤ny: 6 Cze 2011, 10:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ GRATULACJE!!!!!!!!!!!!
Oj upal daje sie we znaki,z malym wychodze kolo 7rano(jak jestesmy na wsi u babci mojego stareszego TROLA-znaczy sie lubego) ,kolo 8 jak jestesmy u mojej mamy i wieczorkiem tak kolo 18 jak juz slonko tak nie piecze.a tak to balkonik,balkonik i cienn!!maly nauczyl mi sie pic herbatki owocowe i nawet woda nie pogardzi--bo jak bylismy jeszcze w domku to woda plul tak smiesznie-pil pil a pozniej cala zawartosc wypluwac wydajac przy tym dzwieki zadowolenia.no ale teraz musi mu sie bardzo chciec pic,bo wszystko wciaga. uwielbia deserki,obiadki nie za bardzo ale je.

lucynko--moj maluszek bardzo dzielnie zniosl lot.zasnal przed startem,spal prawie 2,5godz,przy ladowaniu troszke marudzil ale dawalam mu herbaki. w czasie lotu karmilam malego normalnie piersia,bylam przygoowana rowniez na buelke,jakby jakis niemily pan lub pani uwage zwrocil na karmienie piersia,no ale byl luzik. sasiedzi w samolocie super,fakt ze mialam 3siedzenia dla siebie i foelik rowniez(przy odprawie babeczka sie zapytala czy chce fotelik,ale zaznaczyla ze jak bedzie duzo ludzi to mi przed wejsciem zabiora)a ze samolo nie byl pelny to mielismy wygodnie. Mlody jak sie wyspal to w czasie lotu "podrywal" 3latke.lot ogolnie wspominam rewelacyjnie,zadowolona z samolotu i obslugi(minus tylko opoznienie),ciekawa jestem jak bedzie z lotem nba Islandie,
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
PostWys砤ny: 6 Cze 2011, 15:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lucynka419911 napisa:
Witam dziewczynki:) napiszcie mi jak mozecie jak wasze dzieciaczki zachowywaly sie w samolocie (spaly czy moze plakaly???) a jak wygladal pierwszy pobyt w polsce??? czy moze byly chore??? niedlugo czeka nas lot do Polski i tak sie zastanawiam czego moge sie spodziewac:) pozdrawiam

tak jak pisaly poprzednio dziewczyny nasz Maly tez dobrze zniosl lot samolotem. Przy starcie dostal piers zeby lepiej zniosl zmiane cisnienia a przy ladowaniu normalnie, rozgladal sie zaciekawiony gdzie jest bo praktycznie cala droge przespal i musial nadrobic,hihi.
Nio ale niestety pozniej byl chory:(
Radze zalatwic dziecku te karte zdrowotna(potwierdzajaca ze jest tu ubezpieczony) wrazie czego. Bo robia STRASZNE problemy!

Do潮czy: 23 Maj 2009
Sk眃: Reykjavik 105
PostWys砤ny: 7 Cze 2011, 13:47    Temat postu: zapomoga Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie mamusie:)
Przepraszam,偶e tutaj ale same mamusie tu zagl膮daj膮 i mam nadzieje na jakie艣 informacje:)
Mo偶e mia艂a lub ma kt贸ra艣 z Was podobn膮 sytuacj臋.Ko艅czy mi si臋 macierzy艅ski dok艂adnie za miesi膮c i ju偶 zwolni艂am si臋 z pracy, poniewa偶 musz臋 zosta膰 z moj膮 c贸reczk膮. S艂ysza艂am, 偶e mog臋 stara膰 sie o jak膮s zapomog臋 (nie w urz臋dzie pracy)zanim otrzymam zasi艂ek dla bezrobotnych. Czy pobiera艂a go kt贸ra艣 z Was?
I czy orientujecie si臋 czy mo偶na zarejestrowa膰 sie w Vinnumalastofun zanim skonczy sie macierzy艅ski?
Prosz臋 o jakiekolwiek informacje.
Z g贸ry dziekuje i pozdrawiam wszystkie mamy:)
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 7 Cze 2011, 15:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ WIELKIE GRATULACJE!!!
Bardzo rzadko ju偶 tu zagl膮dam...u nas wszystko ok, teraz odpoczywamy w Polsce. Pozdrowienia dla mam i waszych male艅stw.
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 7 Cze 2011, 17:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emi wiesz co mozesz zglosic sie do socjala i probowac tam.
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 7 Cze 2011, 19:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuj臋 kochane za gratki:)

Norbi ale ja Wam wsp贸艂czuj臋 tych kolek,s艂ysza艂am o jaki艣 pono膰 dobrych kropelkach bodaj偶e niemieckich,ale pisa艂a艣 ,偶e u ciebie nic nie skutkuje,gdyby艣 jednak chcia艂a namiary na zam贸wienie to bym si臋 mog艂a dowiedzie膰,tylko daj zna膰. A jak du偶a Twoja c贸re艅ka,bo s艂ysza艂am,偶e kolki do 4 miesi膮ca g贸ra trwaj膮,oby si臋 ju偶 nied艂ugo sko艅czy艂y u Was

mstefa i lewku ale ja Wam zazdroszcz臋 tej Polski,tej pogody,ale mnie ju偶 nieca艂y miesi膮c zosta艂 i te偶 si臋 bede pra偶y膰Smile

Mstefa rozwali艂a艣 mnie tym pluciem Twojego syna,po艣miali艣my si臋 z m臋偶em hi hi. Te nasze maluchy to potrafi膮 nas rozbraja膰 na ca艂ego:D
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 7 Cze 2011, 19:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

emi tak jak mstefa pisze bedziesz musia艂a zapyta膰 w socjalu,inne s膮 wyliczenia dla matek samotnie wychowuj膮cych i dla m臋偶atek,a z tym zasi艂kiem to nie s膮dz臋,偶e bed膮c na macierzy艅skim mo偶esz by膰 zarejestrowana w urz臋dzie pracy,bo nie jestes przecie偶 gotowa do podjecia pracy,jednak zawsze najlepiej pyta膰 na miejscu,tutaj kruczki prawne potrafi膮 zaskakiwa膰 Wink
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 278, 279, 280 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 279 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.