reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 279, 280, 281 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
gwiazdeczka

Do潮czy: 27 Lut 2010
PostWys砤ny: 7 Cze 2011, 22:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

te kropelki to sab simplex, ale tu jest minifom i czyta艂am, 偶e ma podobne dzia艂anie, zbija p臋cherzyki powietrza, kt贸re si臋 tworz膮 w jelitach i jest wiatrop臋dny, mojemu synkowi powietrze wychodzi艂o do艂em hihi
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 7 Cze 2011, 22:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Norbi--wybieracie sie do Polski?? Mlodemu ostatnio moja siosra kupila w aptece kropelki na wzdecia---przez nowosci w jedzeniu czasami bolal go brzuszek,kurczyl nozki,marudzil.kropelki rewelka--po 20min od podania prukal sobie i kupke robil.nazywaja sie Boboitc.Siostra chciala kupic malemu espumisan ale aptekarka odradzila,bo ostatnio sporo dzieci uczula.Jesli nie wybieracie sie w najblizszym czasie do Polski to moge Zaopatrzyc sie w opakowanko dla was i podrzucic jak bede juz na wyspie--wracamy 25czerwca---chociaz zycze z calego serducha zeby te paskudne kolki minely.

@ni@ maluchy potrafia duzo,mlody nauczyl sie kaszlec na zawolanie.w sumie to przedrzeznia moja mame,ale komicznie to wyglada. albo minka taka jak robia starzy ludzie,ktorzy nie maja swoich zabkow juz i dziaslami gryza,przy czym zapadaja sie im policzki.komicznie to tak wygladam,ze dzis w sklepie babka poplakala sie ze smiechu...hehe...
jutro idziemy na pobranie krwi,lekarz skierowal nas na badania kontrolne,przy okazji sprawdze jaka ma grupe krwi. i moze sobie zbadam,jak tam moje zelazo.hihi

@ni@co do pogody to ja tesknie za deszczem i wiatrem!!
Powr髏 do g髍y
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 8 Cze 2011, 9:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa dzieki!! kochana jestes!!! My lecimy 29 czerwca:) Bylam wczoraj u lekarza, podobno bardzo dobry pediatra. Ciezko sie do niego dostac ale nam sie udalo:) Po zbadaniu malej stwierdzi, 偶e to nie kolka jest powodem jej placzu a refluks. Kazal odstawic wszelkie krople i przepisal omeprazol. Mam podawac przez tydz i do niego na kontrol. Do 3 msc mala kolke miala bardzo silna a jak oslabla zaczela ulewac. Ciesze sie 偶e ten lekarz dal lek i chce ja ponownie zobaczyc. Mam nadzieje ze jest tak dobry jak o nim mowia. Gdyby ktoras chciala to dam namiary i powiem w jaki sposob sie umawiac:)
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 8 Cze 2011, 10:47    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

nie chce cie niepokoic ale teraz wszystkie dzieci maja refluks wedlug tutejszych lekarzy Sad
a jesli moge prosic o jedno opakowanie tych kropelek bobotic to bylabym wdzieczna Very Happy wyprobowalam wiele kropel moze akurat te pomoga
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 8 Cze 2011, 11:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z diagnoza typu refluks wiem ze trzeba uwazac bo ostatnio bardzo modna dolegliwosc. Mala dostala omeprazol to delikatny lek. Na pewno jesli przepisze jakies mocniejsze leki to bede upierala sie aby najpierw zrobic badania pod katem refluksu
Powr髏 do g髍y
emi65

Do潮czy: 23 Maj 2009
Sk眃: Reykjavik 105
PostWys砤ny: 8 Cze 2011, 22:06    Temat postu: zapomoga Odpowiedz z cytatem

Dzieki dziewczyny za informacje tutaj oraz na priv:)udam sie do socjala a potem do urzedu pracy.Prosze napiszcie jeszcze (bo tak slyszalam)czy trzeba w urzedzie pracy miec dokument od bylej szefowej z podanym powodem dlaczego sie zwolnilam?jesli tak to czy opieka nad dzieckiem to dla nich tez powod czy lepiej podac cos innego(niestety nasciemniac),
jeszcze raz dzieki!pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 9 Cze 2011, 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczka dobrze wiedzie膰 偶e te kropelki o kt贸rych piszesz to taki odpowiednik tych sab simplex,bede spokojniejsza

mstefa ja te偶 s艂ysza艂am o tych kropelkach polskich same dobre opinie. Je艣li chodzi o Twojego maluszka to niesamowicie pocieszny ,taki z poczuciem humoru facet,co? Very Happy Very Happy

Norbi ca艂e szcz臋scie,偶e ju偶 nied艂ugo w Polsce bedziesz i skonfrontujesz t臋 diagnoz臋 lekarsk膮,mam nadziej臋,偶e trafna,a lekarstwa pomog膮,to straszne,偶e nasze male艅stwa musz膮 tyle wycierpie膰,a my matki czasem nie potrafimy im pom贸c,ale mo偶e Wy ju偶 macie najgorszy czas za sob膮,tego 偶ycz臋Wink
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
@ni@

PostWys砤ny: 9 Cze 2011, 13:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gwiazdeczka dobrze wiedzie膰 偶e te kropelki o kt贸rych piszesz to taki odpowiednik tych sab simplex,bede spokojniejsza

mstefa ja te偶 s艂ysza艂am o tych kropelkach polskich same dobre opinie. Je艣li chodzi o Twojego maluszka to niesamowicie pocieszny ,taki z poczuciem humoru facet,co? Very Happy Very Happy

Norbi ca艂e szcz臋scie,偶e ju偶 nied艂ugo w Polsce bedziesz i skonfrontujesz t臋 diagnoz臋 lekarsk膮,mam nadziej臋,偶e trafna,a lekarstwa pomog膮,to straszne,偶e nasze male艅stwa musz膮 tyle wycierpie膰,a my matki czasem nie potrafimy im pom贸c,ale mo偶e Wy ju偶 macie najgorszy czas za sob膮,tego 偶ycz臋Wink
Powr髏 do g髍y
mysza-ice

Do潮czy: 26 Wrz 2010
PostWys砤ny: 9 Cze 2011, 21:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny gdzie w reykjaviku mo偶na kupi膰 detektor t臋tna p艂odu i ile mniej wi臋cej kosztuje?
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 12 Cze 2011, 22:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ - gratulacje mamusiu!!!
Ja juz tydzien w polsce - ojczyzna przywitala nas upalem 30 stopniowym, maly jakos sobie z tym poradzil. Myslalam, ze bedzie hardcore ale bylo niezle. Teraz juz temperatura jest nieco nizsza 24-26 stopni.
Maly jest bardzo ciekawy wszystkiego dookola, rodziny, nowych pomieszczen, zielenie w parku, ale najwazniejsze sa spacerki, cieplo, wiec dlugo mozna chodzic. Syneczek uwielbia spacerki w wozeczku, szkoda, ze po powrocie, w Islandii nie bedzie mozna tak dlugo chodzic.
Mstefa a co uwas? Norbi to jedz juz do kraju, bedziecie tez spacerowac...
Powr髏 do g髍y
lucynka419911

Do潮czy: 08 Lut 2010
PostWys砤ny: 14 Cze 2011, 9:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki dziewczynki za odpowiedz:) damy rade:) mam do was pytanie:) zostawialyscie moze swoje pociechy z opiekunkami na noc??? jesli tak to moze znacie numer do jakiejs fajnej opiekunki nocnej:)
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 14 Cze 2011, 13:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Drogie Mamusie!
Jezeli szukacie przyjemnego miejsca na letni odpoczynek ze swoimi pociechami serdecznie polecam!!!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69c07d8be95683fa.html

PostWys砤ny: 15 Cze 2011, 9:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc dziewczynki ! pozdrowionka z cieplej Polski. zostalo nam jeszcze 10dni....i powrot na wyspe. W sobote 11 mlody mial wypedzanego diabelka...opieral sie bardzo ale ksiadz dal rade..hihi...za to teraz mlody smarcze i kaszle( a ja razem z nim)goraczki nie ma,ale wybiare sie z nim dzis do lekarza,zreszta musze pokazac wyniki,poniewaz tydzien temu okazalo sie ze mlody mial bardzo brzydki wynik moczu,antybiotyki,usg brzuszka i nereczke,leki pomogly i jest ok.
mlodego od prawie 2tyg dokarmiam Nanem.przez te upaly cycka wolal mi podgryzac zamiast ssac.a tak w ciagu dnia wypija 3buteleczki po 120ml(dawka dla niego to 200ml)obiadek i deserek i duzoooooo wody i herbatek.
pozdrawiam serdecznie
Powr髏 do g髍y
norbi261107

PostWys砤ny: 15 Cze 2011, 10:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mstefa gratulacje dla synka:) w moja pierwsza corke diabelek wstapil po chrzcie hehe, do chrztu aniol byl nie dzieciak a po lobuz sie zrobil niesamowity:)
Moja kruszyna wczoraj miala 2 szczepionki i kontrol u lekarza w sprawie kolek. Lekarz wykluczyl refluks ale podejrzewa alergie na mleko krowie i kazal podawac nutramigen. Wiem ze to najlepsze mleko dla alergikow ale robiac je plakalam, smierdzi, okropny ma smak. Mala nie chciala pic, tak sie poplakala ze nie moglam jej uspokoic. Potem zrobilam jej pol na pol z dotychczasowym mleczkiem i ladnie pije, bede stopniowo zmniejszala dawke normalnego mleka i sie przyzwyczai. Do tego po szczepieniu katarku dostala i goraczka 39. Z tego co czytalam o alergii na mleko to lekarz chyba trafil z diagnoza. Zazwyczaj dzieci maja kolke przez jakas czesc dnia a moja calutki dzien. intuicja mi podpowiada, ze jak juz zacznie pic sam nutramigen bedzie dobrze i przestanie cierpiec. Rozmawialam wczoraj z pielegniarka podczas szczepienia o tym lekarzu do ktorego poszlam, ona mi powiedziala ze moge byc spokojna bo on na pewno pomoze, mowila ze to jeden z najlepszych pediatrow.
Ewcia milego urlopiku a Tobie mstefa milego powrotu:)
A mstefa zapomnialabym, w Polsce nan jest ok ale tu tragedia. Moje dzieci mialy zaparcia, kupke robily twarda jak kamienie, po sma bylo jeszcze gorzej. Na wyspie polecam mleko organiczne holle. Mala super kupke po nim zaczela robic, jest bardzo smaczne. Dobre jest tez dla dzieci po 6msc stod mjolk.
Powr髏 do g髍y
mstefa
PostWys砤ny: 15 Cze 2011, 16:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi dzieki za info o Nanie na wyspie.kupuje je w polsce bo wiem ze u nas tez jest,ale nie sadzilam ze az tak sie rozni. bede musiala sprawdzic jak mlody zareaguje na nie,jak bedzie zle to bedziemy poszukiwac.a w polskim sklepie jakie maja?hmm musze zerknac na ich stronke.
buziaki dla was,lece do mojego trolika bo steka.
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 17 Cze 2011, 11:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochane potrzebuj臋 Waszej pomocy-ma艂y nie mo偶e zrobi膰 kupy,ci艣nie i ci艣nie i nic od kilku godzin. Macie jakie艣 sprawdzone sposoby na to? Staram si臋 go dopaja膰 herbatkami z kopru,ale nie lubi,jednak bed臋 walczy膰 dalej,ale powiedzcie mi czy te kropelki typu minifom to tylko na kolki s膮 czy na zatwardzenia tez si臋 podaje?
Powr髏 do g髍y
nikita333

Do潮czy: 23 Sty 2010
Sk眃: NJARDVIK
PostWys砤ny: 17 Cze 2011, 12:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisa:
Kochane potrzebuj臋 Waszej pomocy-ma艂y nie mo偶e zrobi膰 kupy,ci艣nie i ci艣nie i nic od kilku godzin. Macie jakie艣 sprawdzone sposoby na to? Staram si臋 go dopaja膰 herbatkami z kopru,ale nie lubi,jednak bed臋 walczy膰 dalej,ale powiedzcie mi czy te kropelki typu minifom to tylko na kolki s膮 czy na zatwardzenia tez si臋 podaje?

Witam
Mo偶e spr贸buj da膰 male艅stwu MALT-kupisz to w aptece ,wygl膮da to jak mi贸d .
Mojemu dziecku pomog艂o.
Powr髏 do g髍y
@ni@

PostWys砤ny: 17 Cze 2011, 13:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nikita333 napisa:
@ni@ napisa:

Witam
Mojemu dziecku pomog艂o.

Dzi臋kuj臋 bardzo za pomoc,a mo偶esz jeszcze podpowiedzie膰 jak to stosowa艂a艣 ,bo nie mam pewno艣ci czy w aptece podpowiedz膮
Powr髏 do g髍y
nikita333

Do潮czy: 23 Sty 2010
Sk眃: NJARDVIK
PostWys砤ny: 17 Cze 2011, 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisa:
nikita333 napisa:
@ni@ napisa:

Witam
Mojemu dziecku pomog艂o.

Dzi臋kuj臋 bardzo za pomoc,a mo偶esz jeszcze podpowiedzie膰 jak to stosowa艂a艣 ,bo nie mam pewno艣ci czy w aptece podpowiedz膮

mi po艂o偶na kaza艂a na pocz膮tku dawa膰 ma艂膮 艂y偶eczk臋 przed ka偶dym karmieniem a jak ju偶 si臋 kupki wyregulowa艂y to 4 艂y偶eczki na dob臋,jest to owsa wi臋c 偶adna chemia,偶ycz臋 偶eby Twojemu male艅stwu te偶 pomog艂o.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 17 Cze 2011, 20:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisa:

Jesli maly sie spina mozesz sprobowac delikatnie wsadzic w odbyt koncowke termometru u nas zawsze to dzialalo. Maly robil ok 2 kupek dziennie byly rzadkie a i tak sie spinal.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 279, 280, 281 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 280 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.