Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| open84
| Dołączył: 24 Cze 2010 | Posty: 31 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 21 Cze 2011, 0:27 Temat postu: basen |
|
|
mstefa, podobno warto isc do tej szkoly na basen...http://www.sundskoli.is/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| open84
|
Wysłany: 21 Cze 2011, 0:31 Temat postu: przepuklina pepkowa u dzidziusia |
|
|
moj synek ma wystajacy pepuszek, przypuszczam ze jest to przepuklina niemowleca. czy ktoras z waszych pociech miala moze przepukline pepkowa? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| open84
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Cze 2011, 10:52 Temat postu: Re: ... |
|
|
evelin1984 napisał: | Kobietki,czy szczepiĹyĹcie swoje dzieciaczki w 18 miesiÄ
cu przeciwko odrze,Ĺwince i róşyczce?
RoĹźne sÄ
opinie na temat tej szczepionki,a mianowicie to chodzi o autyzm(dziecko bardzo dobrze rozwijaĹo siÄ a po szczepionce nie byĹo juĹź z nim kontaktu-wypowiedzi matek),chociaĹź to nie jest do koĹca potwierdzone,ale..... i waham siÄ co do tego szczepienia.
Jakie sÄ
Wasze opinie na ten temat? |
Ja szczepilam swojego, teraz ma 2,5roku rozwija sie prawidlowo. Tez milam lekkie obawy przed tym szczepieniem i sama wywnioskowalam ze wszystkie komplikacje poszczepienne wychodza jak dziecko bylo chore podczas szczepienia lub zakonczylo jakas kuracje lekami krotko przed szczepieniem. Daltego dziecko do dwoch tyg. przed szczepieniem powinno byc calkowicie zdrowe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Cze 2011, 10:57 Temat postu: Re: przepuklina pepkowa u dzidziusia |
|
|
open84 napisał: | moj synek ma wystajacy pepuszek, przypuszczam ze jest to przepuklina niemowleca. czy ktoras z waszych pociech miala moze przepukline pepkowa? |
Hej moj mial taki pepuszek, jak palcem delikatnie wciskalam go do brzucha to przez chwile tam zostawal a pozniej znowu wylazil. Pokazalam to lekarce i ona powiedziala mi ze mam malego jak najczesciej klasc na brzuchu w ten sposob naturalnie wzmacnia miesnie brzucha i przepuklina sama sie schowa jesli do ktoregos miesiaca nie bedzie poprawy to oni by ja operacyjnie naprawili, naszczescie malemu schowala sie sama jak mial ok 6-7m-cy pamietam bo chcialam pokazac mamie jak to wyglada i nie zdazylam bo jak pojechalismy do pl to juz niec nie bylo widac pepuszek wygladal prawidlowo. Zaraz tez zaczal raczkowac takze miescie bucha caly czas pracowaly no tez moze pomoglo to ze nie uzywalam chodzika. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aszkim
| Dołączył: 07 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 21 Cze 2011, 22:05 Temat postu: |
|
|
witam. Mam pytanie rok temu urodzilam synka, do dzisiaj karmie piersia. W zwiazku z czym strasznie wypadaja mi wlosy.Oczywiscie lekarz powiedzial ze to po ciazy i przy karmieniu -normalne.Znacie moze jakies witaminy/tabletki/ na wlosy.zeby nie wypadaly. dzieki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malbork
| Dołączył: 15 Paź 2009 | Posty: 66 | |
|
Wysłany: 22 Cze 2011, 0:13 Temat postu: Witaminki:) |
|
|
aszkim napisał: | witam. Mam pytanie rok temu urodzilam synka, do dzisiaj karmie piersia. W zwiazku z czym strasznie wypadaja mi wlosy.Oczywiscie lekarz powiedzial ze to po ciazy i przy karmieniu -normalne.Znacie moze jakies witaminy/tabletki/ na wlosy.zeby nie wypadaly. dzieki  |
Witam:)mialam podobny problem,poniewaz tez dlugo karmilam piersia moja coreczke i polozna powiedziala,zebym zazywala te same witaminy ,ktore lykalam w czasie ciazy,bo one sa tez odpowiednie na okres karmienia.Nie pamietam nazwy w tej chwili,ale jesli pojdziesz do apteki to znajda je dla Ciebie.
Pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aszkim
|
Wysłany: 22 Cze 2011, 17:55 Temat postu: Re: Witaminki:) |
|
|
malbork napisał: | aszkim napisał: | witam. Mam pytanie rok temu urodzilam synka, do dzisiaj karmie piersia. W zwiazku z czym strasznie wypadaja mi wlosy.Oczywiscie lekarz powiedzial ze to po ciazy i przy karmieniu -normalne.Znacie moze jakies witaminy/tabletki/ na wlosy.zeby nie wypadaly. dzieki  |
Witam:)mialam podobny problem,poniewaz tez dlugo karmilam piersia moja coreczke i polozna powiedziala,zebym zazywala te same witaminy ,ktore lykalam w czasie ciazy,bo one sa tez odpowiednie na okres karmienia.Nie pamietam nazwy w tej chwili,ale jesli pojdziesz do apteki to znajda je dla Ciebie.
czyli kwas foliowy moze byc tak ? dziekuje bardzo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malbork
|
Wysłany: 22 Cze 2011, 23:10 Temat postu: Re: Witaminki:) |
|
|
aszkim napisał: | malbork napisał: | aszkim napisał: | witam. Mam pytanie rok temu urodzilam synka, do dzisiaj karmie piersia. W zwiazku z czym strasznie wypadaja mi wlosy.Oczywiscie lekarz powiedzial ze to po ciazy i przy karmieniu -normalne.Znacie moze jakies witaminy/tabletki/ na wlosy.zeby nie wypadaly. dzieki  |
czyli kwas foliowy moze byc tak ? dziekuje bardzo |
Raczej mialam na mysli jakies zbilansowane witaminy i mineraly w jednym.Jesli poszlabys do apteki to sa one w czesci samoobslugowej,gdzie znajduje sie wiele innych wzmacniajacych preparatow.Tam musisz znalezc przeznaczone dla kobiet w ciazy i karmiacych,lub zapytac kogos z obslugi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malbork
|
Wysłany: 22 Cze 2011, 23:37 Temat postu: Pregnacare&Breastfeeding |
|
|
Znalazlam je na stronie lyfja.is nazywaja sie Pregnacare&Breastfeeding.
To sa witaminy,ktore ja lykalam w czasie ciazy i karmienia.
|
Powrót do góry |
|
 |
| herka
| Dołączył: 11 Wrz 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 23 Cze 2011, 1:26 Temat postu: WITAM |
|
|
mam do was dziewczyny pytanko czy jest tu coĹ takiego jak actimel moj synek ma zapalenie oskrzeli i przyjmuje antybiotyk synek ma 13 miesiÄcy widziaĹam w sklepie cos podobnego nazywa siÄ chyba lgg czy cos takiego niestety odkÄ
d poszedĹ do niani zawsze jest coĹ 2 tyg dobrze i za 2 tyg spowrotem jest chory niestety jest uczulony na tran i rybÄ a witaminy przyjmuje a poszukuje czegoĹ na wzmocnienie organizmu pozdrawiam was serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aszkim
|
Wysłany: 23 Cze 2011, 8:28 Temat postu: Re: WITAM |
|
|
herka napisał: | mam do was dziewczyny pytanko czy jest tu coĹ takiego jak actimel moj synek ma zapalenie oskrzeli i przyjmuje antybiotyk synek ma 13 miesiÄcy widziaĹam w sklepie cos podobnego nazywa siÄ chyba lgg czy cos takiego niestety odkÄ
d poszedĹ do niani zawsze jest coĹ 2 tyg dobrze i za 2 tyg spowrotem jest chory niestety jest uczulony na tran i rybÄ a witaminy przyjmuje a poszukuje czegoĹ na wzmocnienie organizmu pozdrawiam was serdecznie  |
Jak najbardziej mozesz podawac synkowi to LGG jest to to samo co actimel Nawet lekarze polecaja po kuracji antybiotykowej przyjmowania LGG dla dzieci pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Buszmenka
| Dołączył: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wysłany: 26 Cze 2011, 18:08 Temat postu: Matki matkom i dzieciom |
|
|
hey dziewczyny mam pytanko czy ktoras z was bedzie w najblizszym czasie kupowala jakies ubranka dla swoich pociech w sklepie???Prosze o kontakt na privie i podanie numeru tel.oddzwonie i powiem o co mi chodzi.Z gory dziekuje :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pyza27
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 26 Cze 2011, 18:11 Temat postu: // |
|
|
witam
dziewczyny obecnie jestem w polsce na wakacjach niebawem przylatuje i mam pytanko wozek spacerowke mialam z soba lecac z islandi do polski ale teraz jak wracam czy moge wziasc z soba rowniez fotelik samochodowy nie wiecie jak to bedzie wiem ze wozek przysluguje ale jak z fotelikiem czy ktos mial podobna sytuacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 26 Cze 2011, 22:18 Temat postu: |
|
|
ja bralam obie rzeczy i nie robili mi problemu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 26 Cze 2011, 22:48 Temat postu: |
|
|
mi tez problem nie robili wPolsce.ale nie wiem jak patrza na te duze foteliki--od 9kg,bo moj maly w tym nosiku jeszcze.
a tak wogole to witam,od wczoraj juz na wyspie. jeszcze tydzien i wracam do pracy--masajra--  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| luiza
| Dołączył: 09 Paź 2006 | Posty: 151 | |
|
Wysłany: 27 Cze 2011, 11:11 Temat postu: |
|
|
te wieksze od 9 kg licza jako bagaz ,dzwonilam na lotnisko i pytalam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 27 Cze 2011, 12:45 Temat postu: |
|
|
No wĹaĹnie tak w tym temacie,moĹźe wiecie jak to jest ,bo ja wracajÄ
c z Polski bedÄ miaĹa wĂłzek 3w1 czyli jeden stalaĹź na ktĂłry wkĹadasz najpierw gondolkÄ,a póşniej jak dziecko starsze to ĹciÄ
gasz gondolke i wkĹadasz spacerĂłwkÄ,no a do tego jeszcze fotelik-nosideĹko. I jak to teraz bÄdzie czy pozwolÄ
mi te trzy rzeczy zabraÄ czy jednak powiedzÄ
,Ĺźe moge wziÄ
Ä tylko gondolke lub tylko spacerĂłwkÄ plus fotelik? MoĹźe tÄ czÄĹÄ do spacerĂłwki powinnam przesĹaÄ pocztÄ
?
Mstefa witam z powrotem,ojj tak to jest wszystko co dobre szybko sie koĹczy,niestety. Ja lecÄ w sobotÄ na 7 tygodni i pewnie ani sie nie obrĂłcÄ juĹź bedÄ z powrotem. A jak po tych upaĹach czujesz siÄ w naszej lodĂłwce? I jak maluch,nie odczuĹ róşnicy temperatur? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 27 Cze 2011, 13:40 Temat postu: |
|
|
@ni@ witam witam. wiesz ciesze sie ze troszke chlodu tu jest bo w polsce to masakra.maly lot i zmiane temperatur zniosl dobrze
co do wozka ktory chcesz zabrac--to ja w zeszlym roku tez wiozlam taki spacerowka zlozona zajela mi malo miejsca w torbie podroznej(gondole tez tak zlozylam)takze lecialam ze stelazem i fotelikiem-no ale w zeszlym roku placilam za nadbagaz bo may byl w brzuchu.w tym roku mielismy spacerowke i fotelik .ja polecam dokupic dodatkowy bagaz,bo za dodatkowe kg na lotniskach chca kolosalne pieniadze a za wyslanie tez nie malo.a tak za 3500tys mialam 20kg dodatkowe---tak zaszalam ze i tak czekam na paczke,musialam zostawic 10kg ---a w torbach i tak mialam po 2kg wiecej ale nie przyczepiali sie do tego.aha i w polsce na lotnisku nie przyczepili sie do wody ktora mialam w butelkach dla malego,dodatkowo mialam niegazowana w butelce--mialam torbe z wozka wypchana butlekami z woda,herbatka i mleko w proszku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beatka:)
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 27 Cze 2011, 19:02 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | No wĹaĹnie tak w tym temacie,moĹźe wiecie jak to jest ,bo ja wracajÄ
c z Polski bedÄ miaĹa wĂłzek 3w1 czyli jeden stalaĹź na ktĂłry wkĹadasz najpierw gondolkÄ,a póşniej jak dziecko starsze to ĹciÄ
gasz gondolke i wkĹadasz spacerĂłwkÄ,no a do tego jeszcze fotelik-nosideĹko. I jak to teraz bÄdzie czy pozwolÄ
mi te trzy rzeczy zabraÄ czy jednak powiedzÄ
,Ĺźe moge wziÄ
Ä tylko gondolke lub tylko spacerĂłwkÄ plus fotelik? MoĹźe tÄ czÄĹÄ do spacerĂłwki powinnam przesĹaÄ pocztÄ
?
Mstefa witam z powrotem,ojj tak to jest wszystko co dobre szybko sie koĹczy,niestety. Ja lecÄ w sobotÄ na 7 tygodni i pewnie ani sie nie obrĂłcÄ juĹź bedÄ z powrotem. A jak po tych upaĹach czujesz siÄ w naszej lodĂłwce? I jak maluch,nie odczuĹ róşnicy temperatur? |
hej,
My wlasnie tak wracalismy z PL. Maly siedzial w nosidelku a stelaz+gondola+spacerowka normalnie na bagaz. Normalnie bez zadnego problemu tylko musialo byc tak spakowane zeby jak najmniej miejsca zajmowalo. Nic nie placilismy za to. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|