Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| Starks
| Doczy: 25 Cze 2011 | Posty: 6 | |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 15:30 Temat postu: Ta polska moda na Islandii |
|
|
Od jakiegoś czasu można zaobserwować pewien trend w doborze ubrań naszych rodaków. Otóż coraz częściej można z daleka odróżnić rodowitego Islandczyka/Islandke od Polaka/Polki. Polska moda na islandii ciągnie się w nieskonczoność i nie widać zmian. Wstyd, żenada ze Polacy nie umieją się ubrać, chądzą brudni i niezadbani{nie wszyscy oczywiście}. Znam takich co są tu juz 5, lub wiecej lat i nigdy nie kupili żadnego ubrania na islandi. Faceci chodzą wciąż w swoich dzwonach firm cros, wrangler lub Big Star. Do tego białe buciki adidas, fryzurki typu Irokez lub łysa pała. Czapeczki obowiązkowe z daszkiem. Kobiety podobnie,, zero gustu, stylu. Sa niezadbane bo przeciez nie są w Polsce i nikt ich nie bedzie oglądał! A Islandczycy? Oni to widzą i nas oceniają. Wyróznaimy się z tłumu. I ktoś pewnie napisze ze islandki tez są zaniedbane , a Islandczycy chodzą w klapkach! Oczywiście jak wszędzie, ale reszta społeczenstwa, nawet ta starsza dba o siebie i ma swoj niepowtarzalny styl. To widać i slychac! Małe zmiany czasem potrafią zdzialac cuda i nie chodzi o to zeby kupowac ciuchy za 20 tys. Na islandii są tez promocje i czasem mozna kupic fajny ciuch za grosze. Nie pisze po to żeby tu kogoś urazić tylko pokazać że czas na zmiany polski narodzie aby nas lepiej postrzegali |
|
Powrt do gry |
|
 |
| helicopter3 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Doczy: 25 Wrz 2008 | Posty: 117 | |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 15:39 Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z przedmówcą! Naszych rodaków można zaobserować najczęściej w sklepach sportowych typu Utlif jak szukają białych adidasików i koszulek polówek w paseczki. Aha i jeszcze spodenki przykrutkie firmy NIKE lub Adidas. To moda z przed 10ciu laty. Ale co sie dziwić w Polsce w dużych galeriach jeszcze tego dużo na pólkach. Wciąż tandeta i królują firmy typu Wrangler, big star, Reserve, adidas, Nike. Ciuchy Diesel,G Star są ciężko dostępne i bardzo drogie _________________ niki |
|
Powrt do gry |
|
 |
| zeberka10 UŻYTKOWNIK ZBANOWANY
| Doczy: 30 Gru 2010 | Posty: 11 | |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 15:55 Temat postu: Moda |
|
|
Cóż może po prostu nie którzy przylecieli tu na zarobek, a nie robić rewię mody. Pozdrawiam |
|
Powrt do gry |
|
 |
| kolorowa
| Doczy: 02 Wrz 2009 | Posty: 41 | |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 16:56 Temat postu: polska moda |
|
|
hi hi .....swieta prawda, naszych wszedzie rozpoznasz, a w szczegolnosci naszych facetow! Szkoda ze staneli w miejscu , przeciez nasi rodacy maja ladne rysy twarzy sa sympatyczni tylko te ciuchyyyyyy.......
Pozdrawiam  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 17:06 Temat postu: |
|
|
rozumiem że ktoś przyleciał tu na zarobek, ale żyć trzeba, ubierać i myć sie też trzeba. Na piwko i paierosy to nasi nie żałują i budują wizerunek Polaka alkoholika, nieroba, złodzieja i brudasa _________________ niki |
|
Powrt do gry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Doczy: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 17:35 Temat postu: |
|
|
Na spacer byśta lepij poszli taka ladna pogoda za oknem _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
Powrt do gry |
|
 |
| kapsel1208
| Doczy: 15 Lip 2009 | Posty: 21 | Skd: polska |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 17:48 Temat postu: |
|
|
haha co za ludzie . ale to te wypowiedzi z własnego wizerunku ? a w szczególności :
Na piwko i paierosy to nasi nie żałują i budują wizerunek Polaka alkoholika, nieroba, złodzieja i brudasa
nudzi wam się ? to tak jak kolega napisał wyjazd na spacerek . bzdury wypisujecie , widać że się w główce poprzewracało heh _________________ dążyć do życia to ciężka sprawa>) lecz z tego niezła zabawa>) |
|
Powrt do gry |
|
 |
| kapsel1208
|
Wysany: 25 Cze 2011, 18:04 Temat postu: |
|
|
tak nawiasem pytając to wy się ubieracie dla mody i wyglądu ? czy dla siebie by się dobrze w tym czuć i by było wygodnie ?
z waszych wypowiedzi wynika że lubicie się ubierać jak pajace by było modnie heh a może po to by nie pokazywać iż jesteście polakami ? bo ja jestem dumny z tego że jestem polakiem i będę się ubierał jak mi się podoba !!
no a teraz życzę miłego weekendu i skończcie pisać takie bzdury
pozdro _________________ dążyć do życia to ciężka sprawa>) lecz z tego niezła zabawa>) |
|
Powrt do gry |
|
 |
| QRCZYBYK UŻYTKOWNIK ZBANOWANY
| Doczy: 03 Mar 2011 | Posty: 38 | |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 18:18 Temat postu: |
|
|
Ja tam też nic nie mam przeciwko Polskiej modzie,po prostu to nasz styl i po tym jesteśmy rozpoznawalni,ale wszystkim nie dogodzisz,a te teksty w stylu że Islandczycy nas rozpoznają zachowajcie dla siebie,niech oni lepiej na siebie się spojrzą.Mi nie przeszkadza że ktoś mnie widzi i rozpoznaje jako polaka nawet mi to pasuje,a podejżewam że problem z tym mają nowobogaccy,którzy z paru hektarów się wyrwali i świat chcą zawojować,albo ludzie z kompleksami,nie wiem,ale pozdro dla wszystkich i tych ubranych po Polsku i po Islandzku. _________________ Podobno pijany żyje krócej, ale na pewno widzi dwa razy więcej. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| GoBo ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Doczy: 16 Wrz 2007 | Posty: 106 | Skd: KEFLAVIK |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 18:21 Temat postu: |
|
|
kapsel1208 napisa: | tak nawiasem pytając to wy się ubieracie dla mody i wyglądu ? czy dla siebie by się dobrze w tym czuć i by było wygodnie ?
z waszych wypowiedzi wynika że lubicie się ubierać jak pajace by było modnie heh a może po to by nie pokazywać iż jesteście polakami ? bo ja jestem dumny z tego że jestem polakiem i będę się ubierał jak mi się podoba !!
no a teraz życzę miłego weekendu i skończcie pisać takie bzdury
pozdro |
Jesteś aż tak dumny z tego iż Polak,Polakami piszesz z małej litery. Właśnie to oprócz wyglądu świadczy o Tobie.
POZDRAWIAM |
|
Powrt do gry |
|
 |
| kolorowa
| Doczy: 02 Wrz 2009 | Posty: 41 | |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 18:38 Temat postu: moda |
|
|
Ja tam też nic nie mam przeciwko Polskiej modzie,po prostu to nasz styl i po tym jesteśmy rozpoznawalni,ale wszystkim nie dogodzisz,a te teksty w stylu że Islandczycy nas rozpoznają zachowajcie dla siebie,niech oni lepiej na siebie się spojrzą.Mi nie przeszkadza że ktoś mnie widzi i rozpoznaje jako polaka nawet mi to pasuje,a podejżewam że problem z tym mają nowobogaccy,którzy z paru hektarów się wyrwali i świat chcą zawojować,albo ludzie z kompleksami,nie wiem,ale pozdro dla wszystkich i tych ubranych po Polsku i po Islandzku
A mnie sie wydaje ze to tylko ci ktorzy sie wyrwali z tych paru hektarow tak wygladaja:) Ale same shit ......wszystkie hektary nasze:) |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| kapsel1208
|
Wysany: 25 Cze 2011, 19:05 Temat postu: |
|
|
haha gobo tak dla twojej wiadomości . jak byś zwrócił uwagę na to że w obydwu wypowiedziach jest pisane małą literą to może i byś się domyślił że coś jest nie tak z moją klawiaturką .
no ale cóż nie każdy jest aż na tyle ..... _________________ dążyć do życia to ciężka sprawa>) lecz z tego niezła zabawa>) |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 19:58 Temat postu: |
|
|
A ja kochani powiem wam jeszcze jedną śmieszną rzecz,z Polski pochodzę z malenkiej wioski która liczy 4 gospodarstwa,będąc na urlopie,normalnie pracowałem i pomagałem w gospodarstwie,i ubrany byłem jak byłem ,chcieliśmy zrobić kilka zakupów,ale poprosiłem szwagra żeby pojechać do sklepu w którym można zapłacić kartą,no i zajerzdzamy, ja ubrany jak ubrany, pani zmierzyła mnie wzrokiem niechętnym,zrobiłem zakupy za 700 zł jak liczyła to tak mniej więcej w połowie zapytała czy wystarczy mi pieniędzy,odpowiedziałem że tak,pod warunkiem że zapłacę kartą,głupio się uśmiechneła i liczyła dalej,jak już przyszło do płacenia wygrzebałem z serdaka moją złotą visę i naprawdę myślałem że mnie w xxxx pocałuje,zaczeła doradzać co lepsze i skakać jak nad gównem,i jaki z tego morał,nie oceniaj nikogo po ubiorze,przynajmniej ja nigdy nikogo nie oceniam po ubiorze lub wyglądzie ,żeby kogoś ocenić,to trzeba go poznać.I tyle mojego w tym temacie, a gadki że sie ten ubiera tak a ten tak, to śmiech po prostu u mnie wywołuje.Może być najgorszy obdartus a w sercu może mieć takie ideały że żaden pajac w gajerku mu nie dorówna. _________________ Podobno pijany żyje krócej, ale na pewno widzi dwa razy więcej. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| seeslav
| Doczy: 09 Kwi 2007 | Posty: 42 | Skd: DKL-RKV |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 22:27 Temat postu: prowokacja |
|
|
A ja tu czuje brzydko pachnącą prowokacje i sie wciągać dajecie. Rozpoczynaciel tematu zarejestrowany 25,06,2011 czyli dziś- nagle zna ludzi ktorzy tu chodzą w walonkach i kufajach od lat pięciu!!!
Podaj swój prawdziwy nick!!!!!
Niech sobie każdy chodzi jak chce!!!!
WBK i Qurczybyk- reespect!!
Państwo moderatorstwo !!! wydaje mi się że temat do zamknięcia!!! _________________ warten sie bitte WO IST ZURICH?? |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 22:35 Temat postu: |
|
|
A niech i nawet prowokacja ja się nie wstydzę i jak ktoś chce niech pisze do mnie wszystko podam jak na dłoni.Niektórzy zapytają dlaczego nie na forum,odpowiedz pozostawiami samym sobie,chcesz wiedzieć,czy się pytasz. _________________ Podobno pijany żyje krócej, ale na pewno widzi dwa razy więcej. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.S.A.
| Doczy: 10 Cze 2011 | Posty: 6 | |
|
Wysany: 25 Cze 2011, 23:25 Temat postu: |
|
|
To komentarz do artykułu na portalu informacje.is pt. "Casual, styl na lato":
#1 Jurij 2011-06-25 14:12
polska moda na islandii! Hahaha znam takich co przyjechali tu 5 lat temu i żadnego ciucha nigdy nie kupili. Faceci dalej krążą w spodniach dzwonach firmy Wrangler lub Cross, buciki adidasiki biale, czapeczka na glowie, fryzurki obowiązkowe IROKEZIK lub łysa pała, Panny zas bląd utleniane wodą wloski, solarka na sware, biale kozaczki, adidasiki i spudniczki mini. Żenada
Cycki, ręce opadają!!! CO takiego fantastycznego jest w ubiorze Islandczyków??? Dziewczyny wystrojone, z tapetą na buzi a na tych spodniach diesel plama na plamie albo zdarte fleki w ich super modnych kozaczkach z Bianco. Najfajniejsze to są te co w piżamie potrafią do sklepu jechać. Wszędzie na świecie są ludzie modni i Ci dla których nie jest ważne co na sobie noszą. Jedno mi sie w Polkach bardzo podoba. Nie widziałam tu jeszcze Polki z brudnym, zaniedbanym dzieckiem. Matki z naszego kraju same potrafią nie zmieniać garderoby przez pare lat ale o dzieci bardzo dbają!!! Nasze dzieci się wyrózniają i to bardzo pozytywnie!!
Chlać, ćpać, palić potrafią też Ci modnie ubrani. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 26 Cze 2011, 1:22 Temat postu: |
|
|
prawda jest bolesna ale prawdziwa. Polacy za granicą nie dbają o siebie i tyle. To widać i czuć czasem. Ale na piwo i papierosy zawsze mają . Tu nie chodzi o mode , ubrania tylko o to żeby dbać o siebie. A zadbany człowiek to taki co od czasu do czasu kupi sobie nową koszulke za 1000kr w Smaralindzie z promocji a nie chodzi w tej samej śmierdzącej cały tydzień i mysli ze nieczuć. Że jak jest impreza świąteczna to ma się w co ubrać a nie przychodzi w butach do koszykówki i spodniach w ktorych chodzi na codzien do pracy. Tu chodzi o kulturę i wizerunek. W myśl zasady jak Cię widzą tak Cię piszą. Tyle w temacie _________________ niki |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 26 Cze 2011, 2:51 Temat postu: |
|
|
Mogę puścić bąka za 100 mogę śmierdzieć tygodniowo za 200 koron ,mogę dać powąchać gacie fanatykom ale i tak kto mnie zna to swoje wie,wiec moja xxxx do wąchania jutro o 12 do 16, pozdrawiam i 1000 koron za wąchnięcie.Ewentualnie pochodzew gaciach dwa tygodnie \a dobrą opłatąhhhhhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaa _________________ Podobno pijany żyje krócej, ale na pewno widzi dwa razy więcej. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 26 Cze 2011, 2:54 Temat postu: |
|
|
Królik już Cię widzę bo kisiel w Polsce a na Ciebie zawsze można polegać _________________ Podobno pijany żyje krócej, ale na pewno widzi dwa razy więcej. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|