reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 281, 282, 283 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
evelin1984

Do潮czy: 14 Gru 2007
PostWys砤ny: 8 Lip 2011, 14:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A spacerowke odebralismy razem z bagazem .
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
SOWA2907

Do潮czy: 21 Lip 2010
PostWys砤ny: 13 Lip 2011, 9:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam wszystkie mamy czy nie ma kt贸ra艣 z Was do odsprzedania niani elektrycznej Potrzebuj臋 pilnie a w sklepach jest zbyt drogo wi臋c mo偶e komu艣 nie potrzebna i chce si臋 pozby膰?
Powr髏 do g髍y
ewcia1983

Do潮czy: 04 Gru 2008
PostWys砤ny: 13 Lip 2011, 22:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli chodzi o pieniazki kiedy dziecko czeka na przedszkole to w Kopavogur placa 25000 isk m-cnie (tak bylo do 1 lipca poniewaz dostalam) do kwietnia bylo 35000 ale 10000 ucieli Smile Moj Szkrad nie chodzil do dagmamy a pieniazki dostaje Smile Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
SnakDak
Go舵
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 17:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam Smile
czy kt贸ra艣 z Was mo偶e wie, czy w Hafnarfjordur r贸wnie偶 s膮 przyznawanie pieni膮zki na dziecko od 9 miesi膮ca jezeli dziecko nie jest u dagmamy?
Powr髏 do g髍y
kobieta77

Do潮czy: 05 Maj 2008
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 17:28    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

niestety w hafnarfjordur nie ma tych pieni膮zk贸w Sad
Powr髏 do g髍y
kucharek

Do潮czy: 06 Kwi 2011
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 17:57    Temat postu: hej Odpowiedz z cytatem

Na Kopavogur rowniez juz nie ma tych pieniazkow wiem bo dostalam list ze od 1wrzesnia Kopavogur przestaje placic te pieniazki.
Powr髏 do g髍y
nowanowa

Do潮czy: 14 Lip 2011
Sk眃: stolica
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 19:40    Temat postu: Macierzy艅stwo Odpowiedz z cytatem

Witam jestem w 3 miesi膮cu ci膮偶y chcia艂am zapyta膰 jak jest z prac膮 jak 藕le si臋 czuje i nie mog臋 jak na razie pracowa膰 Na czym polega chorobowe wypisane od lekarza dzi臋kuje za odpowiedz pozdrawiam przysz艂e mamusie Smile
Powr髏 do g髍y
monisia1983b

Do潮czy: 02 Sty 2011
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 20:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam!
Ze zwolnieniem jest trudno dostac.Ja bylam w cizy mialam wysokie cisnienie do tego wykryli mi jeszcze kamienie na nerkach co bylo spowodowane czestymi atakami do tego dochodzily bole glowy.....naprawde zle znosilam ciazy a dodam ze byla to druga ciaza:)i nic kazali pracowac dopiero w 8 miesiacu kazali wykorzystac tz.vejkuru a jak nie masz to wtedy mozesz zlozyc o wczesniejszy przedmacierzynski ale jak piszesz jestes dopiero w 3 miesiacu...Pozdrawiam i zycze powodzenia i duzo zdrowia:)
Powr髏 do g髍y
ewcia1983

Do潮czy: 04 Gru 2008
PostWys砤ny: 14 Lip 2011, 20:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kucharek zgadzam sie z Toba, ale jak pisalam jeszcze w lipcu wyplacili Smile W tym pismie pisze rownie ze nie beda placic jesli dziecko bedzie w domu, ale beda doplacac np. do dagmmamy Smile w wysokosci do 35000 isk
Powr髏 do g髍y
open84

Do潮czy: 24 Cze 2010
Sk眃: REYKJAVIK
PostWys砤ny: 15 Lip 2011, 21:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moja polozna takze twierdzila ze ciaza to nie choroba i radzila pracowac do konca, ale co sie dziwic skoro sama mowila ze my Polki to zawsze jak tylko jestesmy w ciazy to nie chcemy pracowac tylko byc na zwolnieniu. tak ja uswiadomily jakies wspaniale pacjentki rodaczki przede mna i nie bylo z nia zadnej dyskusji, nawet przy wyraznych przeciwwskazaniach do pracy..ehh, musialam zmienic polozna
Powr髏 do g髍y
nowanowa

PostWys砤ny: 16 Lip 2011, 22:12    Temat postu: czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne Odpowiedz z cytatem

czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne jak tak ile to kosztuje na Islandii ??
Powr髏 do g髍y
@ni@

Do潮czy: 16 Sie 2008
PostWys砤ny: 16 Lip 2011, 22:30    Temat postu: Re: czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne Odpowiedz z cytatem

nowanowa napisa:
czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne jak tak ile to kosztuje na Islandii ??

Za badania prenatalne 11-14 tydzie艅 p艂aci艂am troszk臋 ponad 8 ty艣,cena obejmowa艂a takze test Papp'a
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
kasiajablonska

Do潮czy: 19 Wrz 2006
Sk眃: Akureyri
PostWys砤ny: 19 Lip 2011, 9:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak dobrze ze mieszkam w Akureyri Smile u nas wszystko sie szybciej i latwiej zalatwia...bez problemu bys dostala zwolnienie od lekarza.
pozdrawiam dziewczynki Smile
nowanowa

PostWys砤ny: 30 Lip 2011, 12:53    Temat postu: pomoc moZe kto艣 wie :)) t艂umacz Odpowiedz z cytatem

czy kto艣 wie jak skataktowac sie z t艂umaczem polskim jak chodzi o wizyty z po艂o偶na lub ginekologiem ...
Powr髏 do g髍y
qwiatuszek

Do潮czy: 01 Lut 2008
Sk眃: Reykjanesbaer
PostWys砤ny: 30 Lip 2011, 14:21    Temat postu: Re: pomoc moZe kto艣 wie :)) t艂umacz Odpowiedz z cytatem

nowanowa napisa:
czy kto艣 wie jak skataktowac sie z t艂umaczem polskim jak chodzi o wizyty z po艂o偶na lub ginekologiem ...

Przy zamawianiu wizyty, powiedz ze potrzebujesz tlumacza, musza Ci go zalatwic, bezplatnie. Tyle ze bywa, ze tlumacze mowia ze przyjda, a potem nie przychodza... ale w takim przypadku zazwyczaj mozliwy jest kontakt telefoniczny z tym tlumaczem.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 30 Lip 2011, 18:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dokladnie,przy zamawianiu pierwsej wizyty takze zamowilam sobie tlmaczke. pozniej juz nie mialam,polozna stwierdzila ze da rade po angielku,ale raz mialam zastepstwo z taka,ktora ni w zab po angielsku...fajnie bylo...hehe..

a tlumacze przewaznie przychodza,raz mi sie spoznila,ja do windy a ona z windy.i zdziwiona ze dalam sobie rade bez niej...ale metoda prob i bledow(pierwsza wizyta u lekarza )dogadalismy sie.na migi tez bylo..hehe
Powr髏 do g髍y
monisia1983b

Do潮czy: 02 Sty 2011
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 1 Sie 2011, 1:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny!
Mam jedno pytanie nie wiem czy tutaj powinnam je umieszczac ale wczesniej czytalam na ktoryms temacie ale nie pamietam..:)Dokladnie chodzi mi o to ze potrzebuje zaswiadczenia od poloznej ze bylam w ciazy...w zalatwieniu becikowego w Polsce:)Moze ktos z Was wie jak sie nazywa te zaswiadczenia i co musi byc na nim???Za wszelkie informacje dziekuje i pozdrawiam:)
Powr髏 do g髍y
nowanowa

PostWys砤ny: 3 Sie 2011, 17:31    Temat postu: wiecie mo偶e co to za badanie hnakkatiktarmæling na Odpowiedz z cytatem

wiecie mo偶e co to za badanie hnakkatiktarmæling na czym ... polega
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 3 Sie 2011, 20:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przezierno艣膰 karkow膮 (NT) ,jesli sie nie myle. ale to mi wujek google pokazal
Powr髏 do g髍y
chomik1
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 19 Sie 2009
PostWys砤ny: 5 Sie 2011, 21:51    Temat postu: krem na rozstepy Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny czy moglybyscie doradzic mi jakis dobry krem na rozstepy.jestem w 22tygodniu ciazy i pojawil mi sie wlasnie jedeen.to moja druga ciaza a w pierwszej wystarczala mi tylko oliwka dziecieca a teraz nie.pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 281, 282, 283 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 282 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.