Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| evelin1984
| Do潮czy: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 8 Lip 2011, 14:44 Temat postu: |
|
|
A spacerowke odebralismy razem z bagazem . |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| SOWA2907
| Do潮czy: 21 Lip 2010 | Posty: 15 | |
|
Wys砤ny: 13 Lip 2011, 9:52 Temat postu: |
|
|
witam wszystkie mamy czy nie ma kt贸ra艣 z Was do odsprzedania niani elektrycznej Potrzebuj臋 pilnie a w sklepach jest zbyt drogo wi臋c mo偶e komu艣 nie potrzebna i chce si臋 pozby膰? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ewcia1983
| Do潮czy: 04 Gru 2008 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 13 Lip 2011, 22:33 Temat postu: |
|
|
Jesli chodzi o pieniazki kiedy dziecko czeka na przedszkole to w Kopavogur placa 25000 isk m-cnie (tak bylo do 1 lipca poniewaz dostalam) do kwietnia bylo 35000 ale 10000 ucieli Moj Szkrad nie chodzil do dagmamy a pieniazki dostaje Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2011, 17:19 Temat postu: |
|
|
witam
czy kt贸ra艣 z Was mo偶e wie, czy w Hafnarfjordur r贸wnie偶 s膮 przyznawanie pieni膮zki na dziecko od 9 miesi膮ca jezeli dziecko nie jest u dagmamy? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2011, 17:28 Temat postu: re |
|
|
niestety w hafnarfjordur nie ma tych pieni膮zk贸w  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kucharek
| Do潮czy: 06 Kwi 2011 | Posty: 2 | |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2011, 17:57 Temat postu: hej |
|
|
Na Kopavogur rowniez juz nie ma tych pieniazkow wiem bo dostalam list ze od 1wrzesnia Kopavogur przestaje placic te pieniazki. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nowanowa
| Do潮czy: 14 Lip 2011 | Posty: 37 | Sk眃: stolica |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2011, 19:40 Temat postu: Macierzy艅stwo |
|
|
Witam jestem w 3 miesi膮cu ci膮偶y chcia艂am zapyta膰 jak jest z prac膮 jak 藕le si臋 czuje i nie mog臋 jak na razie pracowa膰 Na czym polega chorobowe wypisane od lekarza dzi臋kuje za odpowiedz pozdrawiam przysz艂e mamusie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monisia1983b
| Do潮czy: 02 Sty 2011 | Posty: 39 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2011, 20:09 Temat postu: |
|
|
Witam!
Ze zwolnieniem jest trudno dostac.Ja bylam w cizy mialam wysokie cisnienie do tego wykryli mi jeszcze kamienie na nerkach co bylo spowodowane czestymi atakami do tego dochodzily bole glowy.....naprawde zle znosilam ciazy a dodam ze byla to druga ciaza:)i nic kazali pracowac dopiero w 8 miesiacu kazali wykorzystac tz.vejkuru a jak nie masz to wtedy mozesz zlozyc o wczesniejszy przedmacierzynski ale jak piszesz jestes dopiero w 3 miesiacu...Pozdrawiam i zycze powodzenia i duzo zdrowia:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ewcia1983
| Do潮czy: 04 Gru 2008 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 14 Lip 2011, 20:40 Temat postu: |
|
|
Kucharek zgadzam sie z Toba, ale jak pisalam jeszcze w lipcu wyplacili W tym pismie pisze rownie ze nie beda placic jesli dziecko bedzie w domu, ale beda doplacac np. do dagmmamy w wysokosci do 35000 isk |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| open84
| Do潮czy: 24 Cze 2010 | Posty: 31 | Sk眃: REYKJAVIK |
|
Wys砤ny: 15 Lip 2011, 21:58 Temat postu: |
|
|
moja polozna takze twierdzila ze ciaza to nie choroba i radzila pracowac do konca, ale co sie dziwic skoro sama mowila ze my Polki to zawsze jak tylko jestesmy w ciazy to nie chcemy pracowac tylko byc na zwolnieniu. tak ja uswiadomily jakies wspaniale pacjentki rodaczki przede mna i nie bylo z nia zadnej dyskusji, nawet przy wyraznych przeciwwskazaniach do pracy..ehh, musialam zmienic polozna |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nowanowa
|
Wys砤ny: 16 Lip 2011, 22:12 Temat postu: czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne |
|
|
czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne jak tak ile to kosztuje na Islandii ?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| @ni@
| Do潮czy: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wys砤ny: 16 Lip 2011, 22:30 Temat postu: Re: czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne |
|
|
nowanowa napisa: | czy kto艣 robi艂a z was Badania prenatalne jak tak ile to kosztuje na Islandii ?? |
Za badania prenatalne 11-14 tydzie艅 p艂aci艂am troszk臋 ponad 8 ty艣,cena obejmowa艂a takze test Papp'a |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasiajablonska
| Do潮czy: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Sk眃: Akureyri |
|
Wys砤ny: 19 Lip 2011, 9:57 Temat postu: |
|
|
jak dobrze ze mieszkam w Akureyri u nas wszystko sie szybciej i latwiej zalatwia...bez problemu bys dostala zwolnienie od lekarza.
pozdrawiam dziewczynki  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nowanowa
|
Wys砤ny: 30 Lip 2011, 12:53 Temat postu: pomoc moZe kto艣 wie :)) t艂umacz |
|
|
czy kto艣 wie jak skataktowac sie z t艂umaczem polskim jak chodzi o wizyty z po艂o偶na lub ginekologiem ... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| qwiatuszek
| Do潮czy: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Sk眃: Reykjanesbaer |
|
Wys砤ny: 30 Lip 2011, 14:21 Temat postu: Re: pomoc moZe kto艣 wie :)) t艂umacz |
|
|
nowanowa napisa: | czy kto艣 wie jak skataktowac sie z t艂umaczem polskim jak chodzi o wizyty z po艂o偶na lub ginekologiem ... |
Przy zamawianiu wizyty, powiedz ze potrzebujesz tlumacza, musza Ci go zalatwic, bezplatnie. Tyle ze bywa, ze tlumacze mowia ze przyjda, a potem nie przychodza... ale w takim przypadku zazwyczaj mozliwy jest kontakt telefoniczny z tym tlumaczem. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 30 Lip 2011, 18:00 Temat postu: |
|
|
dokladnie,przy zamawianiu pierwsej wizyty takze zamowilam sobie tlmaczke. pozniej juz nie mialam,polozna stwierdzila ze da rade po angielku,ale raz mialam zastepstwo z taka,ktora ni w zab po angielsku...fajnie bylo...hehe..
a tlumacze przewaznie przychodza,raz mi sie spoznila,ja do windy a ona z windy.i zdziwiona ze dalam sobie rade bez niej...ale metoda prob i bledow(pierwsza wizyta u lekarza )dogadalismy sie.na migi tez bylo..hehe |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| monisia1983b
| Do潮czy: 02 Sty 2011 | Posty: 39 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 1 Sie 2011, 1:23 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny!
Mam jedno pytanie nie wiem czy tutaj powinnam je umieszczac ale wczesniej czytalam na ktoryms temacie ale nie pamietam..:)Dokladnie chodzi mi o to ze potrzebuje zaswiadczenia od poloznej ze bylam w ciazy...w zalatwieniu becikowego w Polsce:)Moze ktos z Was wie jak sie nazywa te zaswiadczenia i co musi byc na nim???Za wszelkie informacje dziekuje i pozdrawiam:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nowanowa
|
Wys砤ny: 3 Sie 2011, 17:31 Temat postu: wiecie mo偶e co to za badanie hnakkatiktarmæling na |
|
|
wiecie mo偶e co to za badanie hnakkatiktarmæling na czym ... polega |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 3 Sie 2011, 20:33 Temat postu: |
|
|
przezierno艣膰 karkow膮 (NT) ,jesli sie nie myle. ale to mi wujek google pokazal |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| chomik1 Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 19 Sie 2009 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 5 Sie 2011, 21:51 Temat postu: krem na rozstepy |
|
|
hej dziewczyny czy moglybyscie doradzic mi jakis dobry krem na rozstepy.jestem w 22tygodniu ciazy i pojawil mi sie wlasnie jedeen.to moja druga ciaza a w pierwszej wystarczala mi tylko oliwka dziecieca a teraz nie.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|