Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Trialerror
 | Dołączył: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Skąd: Reykjavik 111 |
|
Wysłany: 4 Sie 2011, 8:20 Temat postu: |
|
|
darek 13 napisał: | Trialerror napisał: | Czy komuĹ teĹź informacje ktĂłre wysyĹa urzÄ
d odnoĹnie pracy , spotkaĹ sÄ
nie do przeczytania? jakiĹ bĹÄ
d na stronie czy coĹ? ma ktoĹ podobny problem? |
Doinstaluj w kompie jÄzyk islandzki  | Nie chodzi kolego i jÄzyk islandzki tylko o to Ĺźe,nie pojawia siÄ tekst.Jest jakis bĹÄ
d na stronie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
|
Wysłany: 4 Sie 2011, 8:21 Temat postu: |
|
|
sĹonko01 napisał: | zacznij uĹźywaÄ google translate  | Zacznij czytaÄ ze zrozumieniem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| annam
| Dołączył: 21 Lip 2011 | Posty: 12 | |
|
Wysłany: 5 Sie 2011, 6:43 Temat postu: |
|
|
ChcĂ zmieniĂ pracĂÂ. czy jeÄšÂli zrezygnujĂÂ, ale nie znajdĂ pracy, mam prawo do zasiÄšÂku? pracujĂ ponad 4 lata.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 000 UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 30 Paź 2010 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 9 Sie 2011, 11:50 Temat postu: |
|
|
witam ile teraz jest zasilku chodzi mi o sume bo sluszalem pare wersji ale wole sie zapytac ludzi bedacych na zasilkach |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lala UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 12 Cze 2010 | Posty: 44 | |
|
Wysłany: 10 Sie 2011, 13:11 Temat postu: |
|
|
witam moze mi ktos powiedziec jak zarejestrowac sie jako bezrobotny tak szczegolowo po kolei co mam zrobic co wypelnic gdzie isc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania12345
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 24 Sie 2011, 15:41 Temat postu: |
|
|
PracowaĹam na peĹny etat 3 lata, później poszĹam na macierzyĹskie na 9 miesiÄcy i zaraz po tym zwolniĹam siÄ z pracy. Czy ktoĹ z Was wie ile dostane (po karze 40 dni) bezrobotnego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| qwiatuszek
| Dołączył: 01 Lut 2008 | Posty: 82 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 24 Sie 2011, 17:37 Temat postu: |
|
|
ania12345 napisał: | PracowaĹam na peĹny etat 3 lata, później poszĹam na macierzyĹskie na 9 miesiÄcy i zaraz po tym zwolniĹam siÄ z pracy. Czy ktoĹ z Was wie ile dostane (po karze 40 dni) bezrobotnego? |
Dostaniesz tyle samo co wszyscy, teraz jest ok 136 000/mies plus pare groszy na dziecko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| limba
| Dołączył: 05 Gru 2008 | Posty: 47 | |
|
Wysłany: 24 Sie 2011, 20:44 Temat postu: |
|
|
chyba 163 tys miesiecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 24 Sie 2011, 21:14 Temat postu: |
|
|
limba napisał: | chyba 163 tys miesiecznie |
chyba brutto |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
|
Wysłany: 25 Sie 2011, 18:13 Temat postu: |
|
|
mstefa napisał: | limba napisał: | chyba 163 tys miesiecznie |
chyba brutto | chyba + dodatek na dziecko |
|
Powrót do góry |
|
 |
| eminem
| Dołączył: 24 Lip 2010 | Posty: 18 | |
|
Wysłany: 25 Sie 2011, 18:21 Temat postu: pytanko |
|
|
mam pytanie jeĹli dostaĹam umowe na pol roku i ona mi wygasa to czymusze odbyc kare na bezrobociu czy mi sie zasilek nalezy od razu i ile bedzie wynosill |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dzena24
| Dołączył: 05 Kwi 2011 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 29 Sie 2011, 8:32 Temat postu: zasilek dla bezrobotnych |
|
|
witam serdecznie chcialabym zasiegnac od panstwa iformacji,przez 8miesiecy bylam zatrudniona w 1 firmie umowe mialam do konca maja ,szef nie przedluzyl mi dalej bo byly wakacje teraz gdy wrocilam po wakacjach na islandie chce mi dac umowe na 6 miesiecy,dodam ze wlasnie dowiedzialam sie ze zostane mamusia,czy jak przepracuje te pol roku to moge zarejestrowac sie jako bezrobotna i otrzymam wtedy pelny zasilek dla bezrobotnych czy musze miec przepracowane w ciaglosci rok w jednej firmie??
bardo prosze o informacje moga byc tez na pw,to dla mnie bardzo wazne: )
Z gory dziekuje i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Luke2000
| Dołączył: 11 Maj 2010 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 31 Sie 2011, 17:55 Temat postu: |
|
|
Witam. mam problem z byĹym pracodawcÄ
, znalazĹem ogĹoszenie na stronie Vinnumala.... zgĹosiĹem sie i dostaĹem robote na sprzÄ
taniu. PracowaĹem tam miesiac czasu po czym zadzwoniĹ mĂłj szef i powiedziaĹ Ĺźe dostali wymĂłwienie kontraktu i niestety nie ma dla mnie juz pracy, prosiĹ bym zwrĂłciĹ klucze tej firmie i mi wypĹaci na koniec miesiÄ
ca. Nie doĹÄ Ĺźe nie wypĹaciĹ mi tak jak powinien, to jeszcze wysĹaĹ Votod do Vinnumala.... Ĺźe ja sie sam zwolniĹem! :O Nie odpowiada na moje telefony maile etc. nawet launa nie wysĹal mi typ cholerny!! dostaĹem list z zasilaka Ĺźe mam im wyjaĹnic dlaczego sie zwolniĹem, zrobiĹem to mailowo jak prosili, dalej Ĺźadnej odpowiedzi!!! W zeszĹym miesiacu nie wypĹacili mi zasiĹku i tym razem tez nie mam naliczonego! Poprostu uwierzyli typowi Ĺźe sam sie zwolniĹem i przywalili mi zapewne 40 dni kary !! Tylko za co ?? Jak mam im udowodnic Ĺźe to On mnie zwolniĹ ??? Gdie sie udac oprĂłcz Vinnumala... ?? Juz sam nie wiem co poruszyc by utrzec francowatemu nosa i odzyskac naleĹźny mi zasiĹek!! Pomóşcie co robic????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 5 Wrz 2011, 11:17 Temat postu: |
|
|
Zasilek w wielu przypadkach motywuje do pracy mniej wiecej w ten sposob:
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sawa
| Dołączył: 11 Wrz 2009 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 7 Wrz 2011, 13:10 Temat postu: |
|
|
wie moĹźe ktos, ile teraz trzeba miec przepracowane, zeby dostac 100% zasiĹku i przez ile teraz moĹźna go pobierac?wersji sĹyszaĹam wiele!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| antenka UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 28 Sie 2011 | Posty: 91 | |
|
Wysłany: 7 Wrz 2011, 13:37 Temat postu: |
|
|
sawa napisał: | wie moĹźe ktos, ile teraz trzeba miec przepracowane, zeby dostac 100% zasiĹku i przez ile teraz moĹźna go pobierac?wersji sĹyszaĹam wiele!! |
wystarczy mieszkac na islandi i mozna pobierac zasilek przez 25lat plus dodatki typu wczasy darmowe paliwo itd... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dzena24
| Dołączył: 05 Kwi 2011 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 10 Wrz 2011, 20:40 Temat postu: witam |
|
|
witam chcialam sie zapytac czy jezeli przepracowalam najpierw 8 miesiecy a teraz 6 miesiecy w tej samej firmie z przerwa pomiedzy tymi 8 i 6 miesiacami 2 misiace bo bylam w polsce i przez ten okres nie mialam umowy to czy otrzymam cale 100% zasilku gdybym nie znalazla pracy i chciala sie zrejestrowac? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| antenka UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 28 Sie 2011 | Posty: 91 | |
|
Wysłany: 10 Wrz 2011, 23:01 Temat postu: Re: witam |
|
|
dzena24 napisał: | witam chcialam sie zapytac czy jezeli przepracowalam najpierw 8 miesiecy a teraz 6 miesiecy w tej samej firmie z przerwa pomiedzy tymi 8 i 6 miesiacami 2 misiace bo bylam w polsce i przez ten okres nie mialam umowy to czy otrzymam cale 100% zasilku gdybym nie znalazla pracy i chciala sie zrejestrowac? |
nie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 26 Wrz 2011, 9:32 Temat postu: Re: witam |
|
|
Mam pytanie odnosnie spotkania dla osob ktore zarejestrowaly sie na zasilek w ostatnim czasie, gdzie to spotkanie sie odbywa? wiem ze w tym samym budynku gdzie jest biuro ale nie mam pojecia gdzie mam isc lub czekac? Moze jest ktos kto tez musie byc na spotkaniu 28 tego miesiaca na 9:00.
Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie info. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 10 Paź 2011, 12:04 Temat postu: Re: witam |
|
|
Czy ktos moglby napisac mi gdzie znajduje sie ta ulica "Njalsgata 14" dostalam dzisiaj smsa, ze mam przyjsc na spotkanie sprawdzajace poziom mojej znajomosci jezyka isl. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|