reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 282, 283, 284 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
nowanowa

Do潮czy: 14 Lip 2011
Sk眃: stolica
PostWys砤ny: 14 Sie 2011, 13:39    Temat postu: Robi艂a kt贸ras mamusia usg 3D 4D Odpowiedz z cytatem

jak tak to w kt贸rym miesi膮cu Smile dziekuje za odpowied藕
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
gosiak

Do潮czy: 22 Cze 2009
PostWys砤ny: 16 Sie 2011, 21:06    Temat postu: dodatek Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny mam pytanie czy ktos moze sie orientuje czy jest jakis dodatek na dziecko jesli nie dostanie sie do przedszkola? jesli tak to gdzie sie mam udac ??? z gory dzieki
Powr髏 do g髍y
witek96

Do潮czy: 23 Lis 2010
PostWys砤ny: 17 Sie 2011, 17:07    Temat postu: macierzy艅ski Odpowiedz z cytatem

Cze艣膰 Dziewczyny:) Wiem, 偶e temat by艂 ju偶 poruszany, ale nigdzie nie mog臋 znale藕膰 info ile trzeba przepracowa膰, 偶eby dosta膰 macierzy艅ski. Kilka os贸b m贸wi艂o mi, 偶e pe艂ny rok kalendarzowy, nie wliczaj膮c urlopu. Z g贸ry dzi臋ki za informacje.
Powr髏 do g髍y
kasiajablonska

Do潮czy: 19 Wrz 2006
Sk眃: Akureyri
PostWys砤ny: 18 Sie 2011, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cos mi sie kojarzy ze 6 miesiecy....moja bratowa miala chyab tylko tyle przepracowane i zaszla w ciaze...z czego pamietam miala wszystko placone bez problemu.pozd
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 18 Sie 2011, 20:59    Temat postu: Re: macierzy艅ski Odpowiedz z cytatem

witek96 napisa:
Cze艣膰 Dziewczyny:) Wiem, 偶e temat by艂 ju偶 poruszany, ale nigdzie nie mog臋 znale藕膰 info ile trzeba przepracowa膰, 偶eby dosta膰 macierzy艅ski. Kilka os贸b m贸wi艂o mi, 偶e pe艂ny rok kalendarzowy, nie wliczaj膮c urlopu. Z g贸ry dzi臋ki za informacje.
MINIMUM TO 6 MIESIECY
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
keseni

Do潮czy: 07 Cze 2010
PostWys砤ny: 29 Sie 2011, 1:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja ostatnio sk艂ada艂am papiery na macierzy艅ski i kazali mi dos艂a膰 umow臋 o prac臋. Ca艂y czas cosik si臋 zmienia. Question
Powr髏 do g髍y
dzena24

Do潮czy: 05 Kwi 2011
PostWys砤ny: 30 Sie 2011, 18:44    Temat postu: witam wszystkie mamusie i przyszle takze:) Odpowiedz z cytatem

witam serdecznie kochane jestem w ciazy czy ktos moglby mi na priw opisac caly system islandzki na temat macierzynskiego,zarejestrowania jako bezrobotna oraz pieniazkami po urodzeniu dziecka,jezeli ktos zna dobrego ginekologa prosze o namiary i moze namiary na polozna albo przychodni na hamraborg?

opisujac swoja sytuacje:to poczatki ciazy ,w zeszlym roku przepracowalam 8 miesiecy na umowie o prace na czas okreslony,na wakacje nie dostalam umowy,teraz pracuje w tej samej firmie i mam umowe na 6 miesiecy,czy po tej umowie dostane pieniazki z vinnulamastofnum jak sie zarejestruje jako bezrobotna czy jeszcze jakies pieniazki moge od nich uzyskac?

i jak z pieniazkami pozniej na dziecko czy te miesiace ktore przepracowalam wystarcza aby dostac cos na dzidziusia,bardzo prosze o pomoc i o wiadomosci na priw

pozdrawiam serdecznie
Powr髏 do g髍y
pati84

Do潮czy: 10 Sty 2009
Sk眃: Iceland
PostWys砤ny: 1 Wrz 2011, 11:08    Temat postu: porod na islandii Odpowiedz z cytatem

Witam ,wszytskie mamu艣ki. Ja te偶 ju偶 mam male艅stwo w domku ma ju偶 11 dni .Por贸d wspominam dobrze bez 偶adnych komplikacji ,by艂o ok.Dziewczyny mam pytanie gdzie trzeba sie zg艂osic 偶eby zarejsetrowac dziecko ,wyrobi膰 kenitala oraz gdzie trzeba sie uda膰 po akt urodzenia .A jak jest z obywatelstwem czy trzeba cos za艂atwiac w Konsulacje . Dziekuje za odp Pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
keseni

Do潮czy: 07 Cze 2010
PostWys砤ny: 1 Wrz 2011, 15:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kennitala powinno sie dosta膰 od razu, napewno przy艣l膮 jaki艣 dokument, a z dzieckiem chyba si臋 idzie do Tjodska.is- musz臋 i ja poczyta膰. Ale w mojej miejscowo艣ci takie rzeczy za艂atwiamy w urz臋dzie gminy. Very Happy
Powr髏 do g髍y
adzia74

Do潮czy: 05 Mar 2011
PostWys砤ny: 7 Wrz 2011, 11:13    Temat postu: hejka :) Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie mamy i ich male艅stwa Smile.
Mo偶e jaka艣 mama leci ze swoim male艅stwem do Polski 5 pa藕dziernika ,ja te偶 lec臋 ze swoim to mo偶e dotrzymamy sobie towarzystwa Smile
wiadomo na pw.
SOWA2907

Do潮czy: 21 Lip 2010
PostWys砤ny: 8 Wrz 2011, 22:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich Chcia艂abym wyrobi膰 paszport gla male艅stwa czy mo偶e kto艣 mi poda膰 adres instytucji i godz otwarcia b膮d藕 link do tej strony? A co jeszcze jest potrzebne gdy leci sie do Polski-akt urodzenia i te偶 pytanie gdzie go wyrobi膰 bo adresy si臋 pozmienia艂y i czy do becikowego w Polsce potrzebny jest ojciec dziecka bo nie leci z nami
Powr髏 do g髍y
MARCINIS1

Do潮czy: 26 Cze 2009
Sk眃: husavik
PostWys砤ny: 9 Wrz 2011, 16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

SOWA2907 napisa:
witam wszystkich Chcia艂abym wyrobi膰 paszport gla male艅stwa czy mo偶e kto艣 mi poda膰 adres instytucji i godz otwarcia b膮d藕 link do tej strony? A co jeszcze jest potrzebne gdy leci sie do Polski-akt urodzenia i te偶 pytanie gdzie go wyrobi膰 bo adresy si臋 pozmienia艂y i czy do becikowego w Polsce potrzebny jest ojciec dziecka bo nie leci z nami
http://www.reykjavik.polemb.net/ tu masz link na strone konsulatu tam jest wszystko
Powr髏 do g髍y
anika

Do潮czy: 13 Lip 2009
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 13 Wrz 2011, 11:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny .)
mam pytanko dotyczace pracy na pol etetu gdy jest sie w ciazy - od ktorego tygodnia ciazy przeszlyscie na pol etatu i czy bez problemu moglyscie tak zrobic.
bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
Pozdrawiam wszystkie mamuski.
Powr髏 do g髍y
KeiraCzarna
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 30 Mar 2010
PostWys砤ny: 14 Wrz 2011, 23:18    Temat postu: ci膮偶a na Islandi Odpowiedz z cytatem

Witam!!!
Jestem w ci膮偶y i nie mog臋 uzyska膰 informacji na temat pieni臋dzy po porodzie, mianowicie kto b臋dzie mi p艂aci艂 i jak wygl膮da tu macierzy艅skie.
Je偶eli kto艣 wie cokolwiek bardzo prosz臋 o pomoc.
Pozdrawiam i dzi臋kuj臋, Kasia.
Powr髏 do g髍y
eminem

Do潮czy: 24 Lip 2010
PostWys砤ny: 15 Wrz 2011, 8:34    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

wszystkie sprawy dotycz膮ce macierzy艅skiego za艂atwia sie w tym samym budynku w kt贸rym mie艣ci sie urz膮d pracy tam uzupe艂nisz dwa wnioski i musisz miec od lekarza papier z terminem porodu
Powr髏 do g髍y
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 15 Wrz 2011, 8:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jeden papier wypelniasz Ty, drugi pracodawca.
jesli wczesniej przechodzisz na 100%zwolnienie,rowniez zanosisz tam zwolnienia. wtedy jesli skoncza ci sie Veiki to placa ci wczesniejsze macierzynskie.
Powr髏 do g髍y
eminem

Do潮czy: 24 Lip 2010
PostWys砤ny: 15 Wrz 2011, 9:51    Temat postu: ..... Odpowiedz z cytatem

tylko to wczesniejesze przedmacierzynskie oni rozpatruja i np moje zwolnenie od lekarza odrzucili bo nie widzieli zagrozenia zycia dla dziecka bo oni maja tam swojego lekarza ktory rozpatruje wszystkie wnioski i poszlam do zwiazkow zawodowych i oni mi teraz placa az do terminu porodu
Powr髏 do g髍y
SOWA2907

PostWys砤ny: 21 Wrz 2011, 22:38    Temat postu: Re: hejka :) Odpowiedz z cytatem

adzia74 napisa:
Witam wszystkie mamy i ich male艅stwa Smile.
Mo偶e jaka艣 mama leci ze swoim male艅stwem do Polski 5 pa藕dziernika ,ja te偶 lec臋 ze swoim to mo偶e dotrzymamy sobie towarzystwa Smile
wiadomo na pw.

fajnie ja lec臋 z 2 moich maluch贸w Very Happy mo偶e jako艣 si臋 skontaktujemy przed wylotem w jakim wieku masz dziecko?
Powr髏 do g髍y
SOWA2907

PostWys砤ny: 21 Wrz 2011, 22:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy mog臋 prosi膰 o link gdzie zapisuje si臋 dzieci do przedszkola Very Happy
Powr髏 do g髍y
SOWA2907

PostWys砤ny: 22 Wrz 2011, 4:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pilnie odkupi臋 niedrogi podn贸偶ek doczepiany do w贸zka dla dziecka co艣 takiego jak to http://www.oo.is/kerrur-og-vagnar/fylgihlutir/113/Systkinastandur/default.aspx
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 282, 283, 284 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 283 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.