Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 24 Paź 2006, 23:09 Temat postu: |
|
|
Bilet juz kupiony:) 2 os z Krakowa do Frankfurt HHN RyanAir a potem z HHN do KEF IE - ze wszytskimi oplatami wyszlo 840zl bilet w 1 strone za osobe, moze byloby trpche taniej gdybym zamowil wczesniej... w poniedzialek juz tam bede z moim Skarbem:] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| REWI
| Dołączył: 02 Lip 2006 | Posty: 43 | Skąd: kopavogur |
|
Wysłany: 24 Paź 2006, 23:40 Temat postu: no to powodzenia |
|
|
bardzo ci zazdroszcze bo moj skarb juz nie chce Ĺźebym do niej doĹÄ
czyĹ !!! trzymaj sie mocno twego skarbu hehe  _________________ JESTESMY POLAKAMI !!!!!!!!!!! na zawsze!!!!! ale nie do koĹca !!!! heheh |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 24 Paź 2006, 23:42 Temat postu: |
|
|
oj trzymamy sie - nie wnikam co sie stalo ale glowa do gory i powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Paź 2006, 21:18 Temat postu: |
|
|
moj bagaz 24 kg przeszedl bez problemow. za drugim i trzecim razem tez ;] podrecznego mi nie wazyli ani razu. reszte wysylam paczka jak mam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wika
| Dołączył: 31 Gru 2006 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 1 Sty 2007, 22:58 Temat postu: |
|
|
a czy ktos moze lecial z dzieckiem,bo nie jestem pewna czy dziecko tez moze miec bagaz 20 kg i czy moge zabrac wozek jako bagaz podreczny i czy nic nie placi sie za ten wozek lecac icelandexpres z berlina,za dziecko place ze znizka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 2 Sty 2007, 9:10 Temat postu: |
|
|
OczywiĹcie, Ĺźe moĹźesz na konto dziecka wziÄ
ĹÄ iloĹÄ bagaĹźu takÄ
samÄ
jak Ty. Natomiast jeĹli chodzi o wĂłzek jako bagaĹź podrÄczny to chyba nie bardzo wyobraĹźam sobie wóşek w samolocie przy Tobie, Dziecko i tak musi przebywaÄ w normaĹnym fotelu pasaĹźerskim. MoĹźesz go potraktowaÄ jako bagaĹź. Sama wiem, Ĺźe ludzie w ten sposĂłb przewoĹźÄ
rowery, foteliki samochodowe dla dzieci. ale jak ta linia lotnicza ma stanowisko odnoĹnie przewoĹźenia wĂłzkĂłw razem z resztÄ
bagaĹźy najlepiej siÄ dowiesz dzoniÄ
c do nich bezpoĹrednio, bo czasami róşne linie inaczej traktujÄ
tego typu bagaĹźe. ĹťyczÄ szczÄĹliwej podróşy. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marekgc
| Dołączył: 26 Gru 2006 | Posty: 88 | Skąd: Patreksfjordur/WrocĹw |
|
Wysłany: 2 Sty 2007, 9:11 Temat postu: |
|
|
Limit bagaĹźu liczy siÄ dla pasaĹźera z biletem. JeĹźeli dziecko ma osobny bilet (ma ponad 2 lata) przysĹuguje na nie normalny limit bagaĹźu. JeĹli nie to musisz siÄ zmieĹciÄ we wĹasnym limicie. Ale nie zaĹamuj siÄ, jeĹźeli w bagaĹź gĹĂłwny wpakujesz 25 kg, bagaĹź podrÄczny i jeszcze jakÄ
Ĺ torebkÄ to jak znam Ĺźycie (teĹź jeĹźdĹźÄ z dzieÄmi) sĹowa ci nikt nie powie.
Tylko jak tu wczeĹniej ktoĹ zauwaĹźyĹ „zgrabnie” to i na przylotach nie bÄdÄ
siÄ czepiaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Asiaaa
| Dołączył: 21 Paź 2006 | Posty: 45 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 3 Sty 2007, 15:42 Temat postu: |
|
|
Ja lecialam tymi samymi liniami co ty z dzieckiem 3 latka. mialam dla siebie 20kg bagazu i 10 podreczny i dla dziecka tak samo. Oprocz tego mialam wozek ktory hostessa wziela ode mnie przed samolotem a spowrotem dostalam ten wozek razem z bagarzem glownym. Ale bez problemu bo jak wysiadlam z samolotu to wzielam sobie z lotniska taki maly wozek na bagaz i tam posadzilam dziecko i poszlam odedrac bagaz glowny. Jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj
Ps jak dziecko ma mniej niz 2 latka to moze mniec 10 kg bagazu |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marika
| Dołączył: 21 Wrz 2006 | Posty: 91 | Skąd: GDYNIA |
|
Wysłany: 3 Sty 2007, 15:50 Temat postu: bagaz |
|
|
witam
a ja pĹaciĹam 64 zĹ juz w samej Bydgoszczy za2 kg wiecej, mozna byĹo do londynu miec 15 kg i podreczny 10.Podrecznego nikt niewazyĹ,z tego co wiem to kazdy pĹaciĹ i byĹo nerwowo juz na lotnisku,ale przepisy taki bagaz okreslaja.15 Kg bagaz,wiec maĹo co mozna wziasc,sama walizka 7 kg.Nastepnym razem nic niewezme tylko torebke  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marika
| Dołączył: 21 Wrz 2006 | Posty: 91 | Skąd: GDYNIA |
|
Wysłany: 3 Sty 2007, 15:52 Temat postu: |
|
|
zapomniaĹam, chyba ze puszki sardynki,walizka 7 kg i reszte puszek by byĹo razem 15kg  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misia_polarna
| Dołączył: 03 Sty 2007 | Posty: 4 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 4 Sty 2007, 16:42 Temat postu: |
|
|
paqos wiesz jak ja z mezem zawsze robie, wracajac z Polski na Islandie mamy bardzo duzo bagazu!!!!!!!! takie rzeczy jak aparat i kamera wieszamy sobie na szyje lub przypinamy do spodni i nie sa wazone, nasze duze torby ostatnio wazyly po 27 (wow) myslelismy ze bedzie problem ale wykombinowalismy maly przekret. Na lotnisko zawsze odwozi nas ktos z rodziny i kiedy mi idziemy zdac bagaz ktos pilnuje nam podrecznych ktore uwierz ale zawsze waza 15 kg, kiedy kobieta wazac nasze torby robi duze oczy i pyta czy mamy podreczne my zaprzeczamy, nie przyznajemy sie, wtedy kobitka mowi ze nie policzy nam za nadbagaz bo odejmie nam te kilogramy ktore bysmy mieli w podrecznych i gra muzyka, potem nikt nie wnika czy ty masz te podreczne czy nie, latamy zawsze przez Kopenhage takze bagaz zdany w Polsce odbieramy w Islandii i gdyby tu ktos sie przyczepil o te podreczne to zawsze moge nasciemniac ze to sa moje zakupy z Kopenhagi. W Islandi odkad latam nigdy nie musialam tez placic za nadbagaz, wazne tez jest aby odprawiac sie jako jedne z pierwszych osob wtedy nawet bez kombinowania przymykaja oko na dodatkowe kilogramy,my zawsze jesli nie jestesmy pierwsi to w pierwszej dziesiatce bo wtedy i o dobre miejscowki mozna poprosic |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mr Pink Eyes ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 16 Gru 2005 | Posty: 22 | |
|
Wysłany: 5 Sty 2007, 8:30 Temat postu: |
|
|
sprytnie tyle tylko ze nie placenie za nadbagaĹź to kradzieĹź jak jazda na bez biletu autobusem nie zaplacenie za batonika itp.
Polak = PrzekrÄt prawda to czy faĹsz? [/b] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 5 Sty 2007, 9:59 Temat postu: |
|
|
Mr Pink Eyes napisał: | sprytnie tyle tylko ze nie placenie za nadbagaĹź to kradzieĹź jak jazda na bez biletu autobusem nie zaplacenie za batonika itp.
Polak = PrzekrÄt prawda to czy faĹsz? [/b] |
Nie powinieneĹ wrzcaÄ wszystkich do jednego worka. _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marekgc
| Dołączył: 26 Gru 2006 | Posty: 88 | Skąd: Patreksfjordur/WrocĹw |
|
Wysłany: 5 Sty 2007, 10:32 Temat postu: |
|
|
mr. pink... ale ty nie pĹacisz za ten nadbagaĹź a pewnie teĹź masz pare grzechĂłw z tego worka. UĹmiechnij siÄ "podobno nie ma ludzi ponad prawem " a taki szcegóŠwzbudza twĂłj nie pokĂłj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misia_polarna
|
Wysłany: 5 Sty 2007, 13:03 Temat postu: |
|
|
Nie czuje sie zlodziejka i jak popatrzysz uwaznie na ludzi na lotniskach to zobaczysz ze nie tylko ja Polka tak robie, na calym swiecie znajdziesz przekretow. Robie tak lecac z PL do IS liniami sas i gdyby sas byl 100% fair to bym im przekretow nie robila. Za kazdym razem kozystajac z uslug tych mam co najmniej pol godz opoznienia bo to nie maja autobusu wolnego albo samolot jeszcze sprzataja czyli kradna moj czas, pieniadze sobie odrobia a mi czasu nikt nie zwroci:). Czesto zepsuli mi walizki, porwali, odlamali kolka i kiedy poszlam sie poskarzyc powiedzieli ze pokryja moje straty jezeli zaplacilam dodatkowe ubezpieczenie albo placilam za bilet karta kredytowa. Ja czlowieczek ktory uczy sie na swoich bledach zaczelam placic za bilet karta visa, walizki cale, smialam sie w duchu ze na walizki z plakietkami bardziej uwazaja ale czy to prawda czy przypadek nie wiem. No wiec walizki mam ubezpieczone, zalecialam, jade do domku oczywiscie po dlugiej podrozy smigam do lazienki zeby sie wykapac, otweiram walizke zeby wyjac czyste ciuski i co tam widze, wszystko mokre, ponosi mnie wiec dzwonie do biora sasu tam pyataja czy cos sie zniszczylo, nie zniszczylo sie ale skoro pakuje czyste, suche ciuchy to po rozpakowaniu tez chce je takie miec, pani przez tel mowi ze niestety ubezpieczenie tego nie obejmuje, ja zamiast biec witac sie z rodzina i znajomymi ktorzy tak dlugo na mnei czekali musze robic pranie zeby mi rzeczy nie zgnily, fajnie?? Popatrz na to z tej strony, to ze ktos kupil bilet nie znaczy ze jest go stac na dodatkowe ubezpieczenie bo np. ciulal na ten bilet pare lat, zniszcza takiemu czlowiekowi walizke i skoro nie stac go na ubezpieczenie to na nowa walizke tez nie, milo? czy ktos sie martwi takim czlowiekiem czy przelozeni takich lini lotniczych zacieraja rece bo nie zaplaca odszkodowania i kasa im w kieszeni zostanie. Ja ich nie okradam, ja tylko wykorzystuje pewne luki w organizacji na lotnisku i to nie dla tego ze jestem Polka, przekretem bo przekretow znajdziesz na calym swiecie. To ze jestem Polka to mam byc naiwna, dac sie oszukiwac, podeptac, zawsze byc poszkodowana?? O NIE, jezeli nie zdobylam ich szacunku bedac uczciwa, rzyczliwa to zdobede w inny sposob, moze jak sie zorientuja co ja robie to powiedza no sprytna Polka tak latwo dalismy sie jej oszukac, wyciagna z tego wniski, w koncu uswiadomia sobie ze Polak nie glupi to w koncu nie bede miala dziwnych przygow latajac liniami sas:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misia_polarna
|
Wysłany: 5 Sty 2007, 13:08 Temat postu: |
|
|
PRZEPRASZAM ZA BLEDY mnie po przeczytaniu mijego tekstu rez oczy zabolaly ale tak wlasnie ze mna sie dzieje jezeli robie 10 rzeczy na raz, i dziekuje tez moim obroncom, pozdro:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mirusiek OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 29 | Skąd: Gardur |
|
Wysłany: 29 Sty 2007, 22:48 Temat postu: wozki i foteliki dzieciece w samolocie |
|
|
wozkim dzieciece i inwalidzkie, po zgloszeniu przu odprawie bagazu oddajesz dopiero w rekawie tuz przed wejsciem do samolotu, jest na nich naklejany twoj bilet, taki jak na bagazach, warunek musza byc skladane. Jak dolecisz wozek jest wypakowywany w pierwszej kolejnosci.
Foteliki dzieciece nadajesz normalnie jako bagaz.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mirusiek OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 29 | Skąd: Gardur |
|
Wysłany: 29 Sty 2007, 22:53 Temat postu: wlasnie |
|
|
misia_polarna napisał: | paqos wiesz jak ja z mezem zawsze robie, wracajac z Polski na Islandie mamy bardzo duzo bagazu!!!!!!!! takie rzeczy jak aparat i kamera wieszamy sobie na szyje lub przypinamy do spodni i nie sa wazone, nasze duze torby ostatnio wazyly po 27 (wow) myslelismy ze bedzie problem ale wykombinowalismy maly przekret. |
A JA MUSZE TE WALIZKI WYPAKOWYWAC. Szkoda ze robiac przekrety nie myslicie o ludziach ktorzy to musza dzwigac. Najgorsze, czytaj najciezsze sa walizki z i do USA- Icelander, oraz z Polski, zwlaszcza w IcelandExpresie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 31 Sty 2007, 18:25 Temat postu: Re: wlasnie |
|
|
oraz z Polski, zwlaszcza w IcelandExpresie[/quote]
ciekawe..... |