Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| GEARY 8
| Dołączył: 01 Sie 2011 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 30 Wrz 2011, 21:18 Temat postu: verktakar-wykonawca |
|
|
witam. mam pytanie.czy orientuje sie ktos w przepisach firmy jednoosobowej podwykonawca-verktakar.chodzi o to jak dlugo wg prawa czeka sie na zaplate.np.przepracowalem 30 dni.wystawilem rachunek.po jakim czasie powinienem otrzymac zaplate za wykonana prace.bardzo prosze o powazne odpowiedzi i nie odsylanie mnie do google,zwiazkow itp.z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 30 Wrz 2011, 22:21 Temat postu: Re: verktakar-wykonawca |
|
|
GEARY 8 napisał: | witam. mam pytanie.czy orientuje sie ktos w przepisach firmy jednoosobowej podwykonawca-verktakar.chodzi o to jak dlugo wg prawa czeka sie na zaplate.np.przepracowalem 30 dni.wystawilem rachunek.po jakim czasie powinienem otrzymac zaplate za wykonana prace.bardzo prosze o powazne odpowiedzi i nie odsylanie mnie do google,zwiazkow itp.z gory dziekuje |
Jak wystawiaĹeĹ rachunek, to czy nie mogĹeĹ sam sobie okreslic terminu zapĹatyt np. 7 dni ?
Ja na Twoim miejscu odblokowaĹbym moĹźliwoĹÄ wystawiania polecenia zapĹaty przez system bankowy (inhemtakorfur) i po prostu obciÄ
zyĹbym kennitala kontrahenta kwota faktury, odsetki automatycznie sa naliczane po przekroczeniu terminu zapĹaty, a opĹaty za ta usĹuge w banku bardzo niskie - jak kontrahent nie chce pĹacic moĹźna daÄ zarobiÄ firmie momentum.is - nic nie pĹacisz, a oni swoimi pismami/telefonami "nachodzÄ
" wierzyciela i dopisujÄ
mu do rachunki opĹate za gnebienie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| slawekl
 | Dołączył: 12 Mar 2009 | Posty: 90 | Skąd: Rock'Ya'VĂk |
|
Wysłany: 30 Wrz 2011, 22:48 Temat postu: racja |
|
|
Jako verktaka nic nie uzyskasz w zwiÄ
zkach zawodowych.
JeĹli nie chce pĹaciÄ, to nie zapĹaci, a Ty go moĹźesz na drodze cywilnej ĹcigaÄ, tak to juĹź jest na wĹasnej dziaĹalnoĹci.
Siewa26 ma racjÄ - wyĹlij mu rachunek na heimabankin z terminem 7dni a potem siÄ naliczajÄ
same odsetki karne - zawsze jakaĹ motywacja
Powodzenia _________________ Nie wystarczy mieÄ na kogo, trzeba takĹźe umieÄ liczyÄ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gregi146
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 1 Paź 2011, 11:50 Temat postu: jak dziala verktakar |
|
|
witam
jestem teraz na kuroniowce ale znalazlem kawalek pracy tylko ze facet chce zebym pracowal u niego jako verktaki
kto wie jak to stworzyc?
dziekuje za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| slawekl
 | Dołączył: 12 Mar 2009 | Posty: 90 | Skąd: Rock'Ya'VĂk |
|
Wysłany: 2 Paź 2011, 20:22 Temat postu: Re: jak dziala verktakar |
|
|
gregi146 napisał: | witam
jestem teraz na kuroniowce ale znalazlem kawalek pracy tylko ze facet chce zebym pracowal u niego jako verktaki
kto wie jak to stworzyc?
dziekuje za pomoc |
JeĹli zaĹoĹźysz verktaki bÄdÄ
c na kuroniu, to stracisz caĹy zasiĹek - nie czÄĹÄ. _________________ Nie wystarczy mieÄ na kogo, trzeba takĹźe umieÄ liczyÄ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|