Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| siewa26 Ogłoszeniodawca zweryfikowany
| Doczy: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skd: pUstka |
|
Wysany: 25 Cze 2010, 2:52 Temat postu: Kompleks Polski |
|
|
Wiele razy tutaj poruszany - miło posłuchac Ziemkiewicza, cała prawda.
Oceanimy siebie gorzej niż widza nas inne kraje, nawet najbardziej krytycznie do nas nastawione.
Polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=WUzNbOY98_o&feature=related |
|
Powrt do gry |
|
 |
| eujelia
| Doczy: 29 Sie 2011 | Posty: 6 | |
|
Wysany: 30 Sie 2011, 16:20 Temat postu: |
|
|
Pan Ziemkiewicz mi ostatnio trochę dziurkami od nosa wychodzi... Wydaje mi się, że tego jego pseudo-intelektualnego produkowania się troszkę za dużo wokół jest... Jak to się mówi: otwieram lodówkę, a tam... Ziemkiewicz . |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Jaćwing
| Doczy: 08 Pa 2007 | Posty: 34 | Skd: Jaćwież |
|
Wysany: 2 Pa 2011, 19:23 Temat postu: re |
|
|
Ziemkiewicz mówi sporo mądrych rzeczy choć ostatnio nieco się zblamował pisząc list do byłego ambasadora Szewacha Weissa w Polsce, w którym to między innymi mówi że między naszymi narodami nie ma sprzecznych interesów. Zapomniał chyba o ok. 65 mld dolarów jakie to lobby żydowskie chce wydrzeć Polsce. Żeby nie było że mam coś do odzywskiwania mienia przez prawowitych właścicieli ale w tym wypadku oni chca zwrotu na zasadzie:
Zamordowani byli Żydami, my tez jesteśmy to nam się należy. Taka plemienna definicja właśności, która stoi w całkowitej sprzeczności z jej pojęciem w naszej cywilizacji.
Bardziej cenię red. Michalkiewicza, na yt jest mnóstwo z nim spotkań.
Jeśli zaś chodzi o ,,kompleks Polski'' to przez lata był on wzmacniany przez różne ,,autorytety'' typu Michnika i podobne.
My Polacy nie mamy się czego wstydzić, wystarczy dobrze poznać historię. Polecma znakomitego w tej kwestii prof. Jerzego Roberta Nowaka, także znajdziecie na yt.
Pozdrawiam _________________ And it greets me with gates open wide,
All around my bloodbrothers by my side,
And they show me the seat that bears my name |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|