Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 29 Wrz 2011, 9:16 Temat postu: |
|
|
ale sie fajnie czyta o postepach Waszych dzieciaczkow...ja juz zapomnialam jak to bylo z coreczka ...ale jeszcze troszke i tez bede sie chwalic moim drugim urwiskiem juz sie nie moge doczekac   :)pozdrowionka dla Was!!!milego dzionka zycze:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 29 Wrz 2011, 13:01 Temat postu: |
|
|
Kasiajablonska - doczekasz sie i sama ponownie zobaczysz jakie to wspaniale  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 5 Paź 2011, 23:12 Temat postu: |
|
|
hej kochane!! u mnie przeprowadzka na glowie, ledwo juz chodze. W pierwsza noc w nowym mieszkanku mojej corci wyszedl zabek:) fajnie pociera go jezyczkiem, zdziwiona ze cos ja drapie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 5 Paź 2011, 23:20 Temat postu: |
|
|
hej hej...oj wspolczuje.my w zeszlym roku sie przeprowadzalismy jak Miki byl jeszcze w brzuszku.nic nie dzwigalam,ale za to pozniej cale ukladanie bylo na mojej glowie.
Gratulacje dla corci,no to teraz bedzie was gryzla..hehe...mojemu malemu wychodzi dolna 2,i jest bardzo zdziwiony,jezykiem cagle maca ja.a gorne nie chca wyjsc.
mozecie polecic jakas masc na zabkowanie?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 6 Paź 2011, 0:04 Temat postu: |
|
|
Norbi - gratulacje !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 6 Paź 2011, 9:03 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny juz mam dosc tej ciazy....zostalo tak krotko ale to dla mnie jak wieki!!(28 okt)nie moge spac kazda pozycja jest nie dobra...pozniej chodze nie dospana i nerwowa.moze jakies rady na dobra pozycje do spania...juz sama nie wiem w jaki sposob sie klasc,najwiecej spie na lewym boku ale juz mnie strasznie boli.poprzednia ciaza byla DUZO latwiejsza.pozdrowionka i milego dzionka  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 6 Paź 2011, 9:30 Temat postu: |
|
|
kasiajablonska---kochana jeszcze troszke wytrzymaj kochana,final bedzie cudowny..
ja tez mialam problemy ze spaniem.nawet lozko zmienialam i nic. to pozniej kladlam sobie jeszcze 2koldry na nie i mase poduszek pod glowe.spalam jak taka babulinka.prawie na siedzaco.do tego bol plecow i straszne mrowienie i dretwienie reki.w sumie to ona mi nie pozwalala spac. polozna zalecila mi spanie w usztywniaczach...ile to razy moj dostal nim w nocy,a i tak rece bolaly.wszystko minelo po porodzie,ale jak sobie przypomne wszystko to az mi ciarki przechodza. z nastepna dzidzia chyba jeszcze poczekam...hehe..chociaz jak widze kobietke w ciazy to banan na twarzy mi sie robi i taka mysl a moze...ale tylko zobacze mojego szatana i o nieee,jeszcze z 2lata..hehe
pozdrawiam cieplutko w ten zimny dzien! ciekawe kiedy snieg u nas spadnie... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiek21
| Dołączył: 04 Lut 2009 | Posty: 26 | |
|
Wysłany: 10 Paź 2011, 15:24 Temat postu: |
|
|
Witam!! Mam pytanie gdzie mogĹabym kupiÄ roĹźek dla noworodka?? ByĹam dzisiaj w Oliver, rumfatalagerinn oraz hagkaupie i nigdzie nie ma. Z gĂłry dziÄki za info. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maro2809
| Dołączył: 23 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 10 Paź 2011, 17:23 Temat postu: bbbb |
|
|
Hejka ja tez mam termin na 28,10 moĹźe siÄ spotkamy na porodĂłwce .
ĹťyczÄ szczÄĹliwego i w miarÄ bezbolesnego rozwiÄ
zania. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aneetka21
| Dołączył: 23 Maj 2008 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 10 Paź 2011, 20:41 Temat postu: dopĹata do opiekunki |
|
|
Witam czy moĹźe ktoĹ siÄ orientuje czy paĹstwo dopĹaca do niaĹki na terenie reykjaviku?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 10 Paź 2011, 22:26 Temat postu: Re: dopĹata do opiekunki |
|
|
Rozek mozesz kupic w BabySamie.
Na terenie Reykjaviku panstwo nie doplaca do niani (gdy dziecko czeka na przedszkole), nie wiem jak jest z dagmama. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aneetka21
| Dołączył: 23 Maj 2008 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 11 Paź 2011, 8:03 Temat postu: |
|
|
no wĹaĹnie chodzi mi o dagmame ..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 11 Paź 2011, 11:21 Temat postu: |
|
|
maro2809...rowniez zycze szybkiego rozwiazania...ale na porodowce to sie nie spotkamy ja mieszkam na polnocy kraju Akureyri:)
zostalo tylko 17 dni:)   _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiek21
|
Wysłany: 11 Paź 2011, 16:45 Temat postu: |
|
|
A czy jest jakaĹ kobieta ktĂłra ma termin na listopad?? Ja mam na 25 i róşne myĹli mi siÄ w gĹowie koĹaczÄ
. MaĹy w brzuchu wariuje a ja spaÄ nie mogÄ . Szczerze to bojÄ siÄ porodu ale czasem chciaĹabym juĹź mieÄ to za sobÄ
,dodam ze to moje pierwsze dziecko. Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 11 Paź 2011, 17:22 Temat postu: |
|
|
bedzie dobrze:) pierwszy porod ja wspominam milo jesli tak mozna to okreslic...a do tego nie masz pojecia co cie czeka wiec nie stresuj sie za bardzo.przy drugim teraz dziecku ja sie stresuje bardziej...bo juz wiem ze to nic przyjemnego....ale my jestesmy bardzo silne wiec i ty sobie poradzisz
wyobrazam sobie ze juz masz dosc ,ja miesiac temu gorzej narzekalam niz teraz.zostaly mi 17 dni!!! dziecko juz sie tak nie wierci jak wczesniej ale cala skora mnie boli i wlasnie mam problemy ze spaniem .powodzenia ci zycze      _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiek21
|
Wysłany: 11 Paź 2011, 18:24 Temat postu: |
|
|
DziÄki za sĹowa otuchy. Ja bardzo siÄ cieszÄ Ĺźe to juĹź nie dĹugo ale wiadomo stres mam bo trochÄ siÄ nasĹuchaĹam i na czytaĹam o porodach i o tym jak wracasz z dzieckiem do domu. Ale mam nadzieje Ĺźe bÄdzie ok. I Tobie ĹźyczÄ szczÄĹliwego rozwiÄ
zania. A to bÄdziesz dziewczynka czy chĹopiec?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 11 Paź 2011, 18:29 Temat postu: |
|
|
ja czekam z utesknieniem na synka...na 100% bedzie:) mam juz coreczke wiec do kompletu urodze synka:)najwazniejsze zeby nie bylo zadnych komlokacji przy porodzie...a reszte przezyjemy jak inne dziewczyny:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiek21
|
Wysłany: 11 Paź 2011, 19:06 Temat postu: |
|
|
Ja teĹź bÄdÄ miaĹa chĹopczyka. TeĹź bardzo siÄ bojÄ aby wszystko byĹo dobrze i bez Ĺźadnych komplikacji. Ale Ty juĹź jesteĹ doĹwiadczonÄ
mamusiÄ
wiÄc pĂłjdzie i tym razem jak z pĹatka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 11 Paź 2011, 19:43 Temat postu: |
|
|
aneetka21 napisał: | no wĹaĹnie chodzi mi o dagmame ..  | do kazdej dagmamy doplaca pansteo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 11 Paź 2011, 22:43 Temat postu: |
|
|
MARCINIS1 napisał: | aneetka21 napisał: | no wĹaĹnie chodzi mi o dagmame ..  | do kazdej dagmamy doplaca pansteo |
Mi nie dopĹacÄ
do 9 miesiaca mojego dziecka poniewaĹź jestem mÄĹźatkÄ
,zacznÄ
dopĹacaÄ dopiero po tym czasie,czyli w okresie 6-9 miesiaca dziecka muszÄ pĹaciÄ 100% dla niaĹki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|