Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| maro2809
| Dołączył: 23 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 18 Paź 2011, 10:19 Temat postu: bbb |
|
|
JuĹź nam tylko 9 dni zostaĹo
Ja rĂłwnieĹź czekam na synusia:)    
Kasia daj znaÄ jak bÄdzie juĹź po|   |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiek21
| Dołączył: 04 Lut 2009 | Posty: 26 | |
|
Wysłany: 18 Paź 2011, 11:54 Temat postu: |
|
|
Ja teĹź bÄdÄ miaĹa chĹopczyka , a tÄtno ma zawsze 138 i poĹoĹźna mĂłwi ze dobre. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 18 Paź 2011, 14:43 Temat postu: |
|
|
no jasne ze dam znac.....juz bym chciala zeby to bylo dzisiaj!!! jak Ty sie czujesz???nie masz zadnych oznak ze blisko blisko jest....ja zauwazylam ze mleko samo zaczelo leciec od 3 dni....niech mlody sie spieszy hehe bo wszystko wyleci:) trzymam kciuki za Was!!! a jakie imiona dajecie???
nasz synek bedzie Alex....to jest propozycja mojego chlopaka(Ĺotysza) ja bym wolala Wiktor,ale on mi powiedzial ze to ruskie imie hihihihi:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiek21
|
Wysłany: 18 Paź 2011, 23:44 Temat postu: |
|
|
JaĹ po dziadku ze strony mÄĹźa < teĹÄ ideaĹ >   he he |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maro2809
|
Wysłany: 19 Paź 2011, 2:07 Temat postu: bbb |
|
|
Hejka wĹaĹnie siÄ obudziĹam. DostaĹam lekkich skurczy to moĹźe zaraz siÄ okaĹźe ze pojadÄ  
A imiona wybraĹam sama Olivier Kalikst(to 2 to po dziadku) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 19 Paź 2011, 9:03 Temat postu: |
|
|
maro2809 ...i co co??????pojechalas na porodowke??????????zycze szybkiego malobolesnego rozwiazania!!!!!!ja tez juz chce miec to za soba!!!
zaraz ide do poloznej....buziaki milego dzionka  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maro2809
|
Wysłany: 19 Paź 2011, 9:37 Temat postu: |
|
|
I xxxx skurcze przeszĹy tak szybko jak siÄ pokazaĹy .A juĹź myĹlaĹam Ĺźe to juĹź.
NIc trzeba czekaÄ dalej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiek21
|
Wysłany: 19 Paź 2011, 11:34 Temat postu: |
|
|
CierpliwoĹci dziewczyny  ale pewnie w listopadzie teĹź bÄdÄ tak przeĹźywaÄ jak wy he he   |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 19 Paź 2011, 12:00 Temat postu: |
|
|
ja cos czuje ze mnie listopad dopadnie dopiero hihihi:) polozna dzisiaj powiedziala ze jak w 41 tyg nic sie nie bedzie dzialo to za moja zgoda moga cos tam pomoc...hmmm .ale to nic przyjemnego,no nic czekamy dalej.dzis 39 plus 5 dni  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 19 Paź 2011, 13:11 Temat postu: k |
|
|
dziewczyny uzywala ktoras z was kropli fucithalmic |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 0:39 Temat postu: |
|
|
kasia Twojej poĹoĹźnej pewnie chodzi o masaĹź szyjki macicy. Faktycznie nic przyjemnego ale mnie moja tak wymasowaĹa, Ĺźe pierwsze skurcze pojawiĹy siÄ po wyjĹciu z gabinetu a po kilkunastu godz urodziĹam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 8:37 Temat postu: |
|
|
wiec mam sie zdecydowac w razie czego jesli do 41 tyg nie urodze?naprawde juz mam dosc i najlepiej to chciala bym dzisiaj
poprzednia ciaza byla taka lajcikowa.... milego dzionka  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiek21
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 9:29 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny mam proĹbÄ czy mogĹybyĹcie mi napisaÄ mniej wiÄcej co potrzebuje wziÄ
Ä do szpitala dla siebie i dziecka ?? Oraz czy macie moĹźe sĹĂłwka islandzkie przetĹumaczone po polsku potrzebne w czasie porodu itp?? Z gĂłry dziÄki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 9:52 Temat postu: |
|
|
mnie jak moja polzna wymasowala...hehe....to rozwarcie z 1cm po masazu przez 8godz wzroslo do 2cm...biedna myslala ze urodze tego samego dnia jeszcz,nawet dzwonila do mnie wieczorkiem..a ja urodzilam dopiero 2dni pozniej...a co do masazu to nic przyjemnego.
a do szpitala--pieluszki,chsteczki dla dzidzi,mozna zabrac pielszki tetrowe,ubranka---niby tam maja ,ale czasami mozna trafic na rozmiar jak dl a rocznego dziecka--my takie mielismy w szafce.
podklady i majtki poporodowe dla mam maja i daja.recznik tez tam maja,koszulki tez.ale mozna swoje zabrac.kapcie i szlafroczek dla mamy.
aparat,kamera,ulubiona muzyka na cd.
i najwazniejsze karta ciazy!!!!
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 13:57 Temat postu: |
|
|
misiek21 napisał: | Dziewczyny mam proĹbÄ czy mogĹybyĹcie mi napisaÄ mniej wiÄcej co potrzebuje wziÄ
Ä do szpitala dla siebie i dziecka ?? Oraz czy macie moĹźe sĹĂłwka islandzkie przetĹumaczone po polsku potrzebne w czasie porodu itp?? Z gĂłry dziÄki | jezeli rozmawiasz po angielsku to bez problemu dogadasz sie po angielsku , w moim przypadku bylo troche inaczej bo 3 panie polozne chcialy koniecznie rozmawiac po islandzku , ale nie boj sie zrozumiesz , jedyne slowo ktore mi bylo potrzebne to znieczulenie zewnatrzoponowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 14:03 Temat postu: |
|
|
znieczulenie zewnatrzoponowe??co to jest brzmi smiesznia....i jak sie mowi po islandzku?????   _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 15:23 Temat postu: |
|
|
znieczulenie zewnatrzoponowe to te w kregoslup podawane przez anestezjologa (poczytaj wiecej w necie, kto wie, moze sie przyda), a mozna powiedziec, ze sie chce epidrual bo tak wlasnie nazywa sie ten wstrzykiwany lek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 21:26 Temat postu: |
|
|
misiek21 napisał: | Dziewczyny mam proĹbÄ czy mogĹybyĹcie mi napisaÄ mniej wiÄcej co potrzebuje wziÄ
Ä do szpitala dla siebie i dziecka ?? Oraz czy macie moĹźe sĹĂłwka islandzkie przetĹumaczone po polsku potrzebne w czasie porodu itp?? Z gĂłry dziÄki |
PodajÄ linka z landspitali ,gdzie mĂłwiÄ
co dokĹadnie potrzebujesz. Nawet bez jÄzyka idlandzkiego powinnaĹ siÄ poĹapaÄ. Ja z tego skorzystaĹam przed porodem
http://vimeo.com/channels/161486#23149810 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 21:27 Temat postu: |
|
|
MiaĹo byÄ "islandzkiego",bo tam nie tylko mĂłwiÄ
ale teĹź piszÄ
i moĹźna siÄ wspomĂłc tĹumaczem google  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 20 Paź 2011, 23:15 Temat postu: |
|
|
ok nazwa zapisana...napewno sie przyda sama nie wiem czy w razie czego decydowac sie na ten masaz...czy czekac az samo sie rozwiaze?? jednego i drugiego sie boje...a najlepiej chciala bym juz miec to za soba.zostalo 8 dni do terminu..... _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|