Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 31 Paź 2011, 22:27 Temat postu: |
|
|
kasia gratulacje!!
maro2809 my czekalismy na paszport cos kolo tygodnia. babeczka zadzwonila jak byl juz gotowy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| myszka3150
| Dołączył: 19 Paź 2011 | Posty: 38 | |
|
Wysłany: 31 Paź 2011, 23:12 Temat postu: |
|
|
kasiajablonska napisał: | dziewczynki sorki ze sie nie odzywalam ale jestem tak zafacynowana moim chlopczykiem ze reszta poszla na bok:) jest kochany ciagle spi a ja jak opetana ciagle sie na niego patrze:) zakochalam sie kolejny raz w zyciu w facecie hihihi i to na zaboj do konca zycia!!!!
tak jak pisalam w zeszly pon pojechalam do szpitala bo wody zaczely odchodzic ale mnie cofnei do domu bo nie mialam zadnych skorczy i boli.kazali wrocic o 23 tego samego dnia...i tez wrocilam na noc do domu.rano 25 pojechalismy znowu(ale ja oczywiscie bez boli i skorczy)zbadali mnie i ok godz 10 podali kroplowke na wywolanie...sorcze ostre zaczely sie ok 12 a o 13.24 przyszedl na swiat moj najdrozszy na swiecie synek:) porod jak porod...oststnie 4 parcia plakalam jak dziecko i chcialam do domu wracac...ale dalam rade jestem sama z siebie dumna ale jak na dzien dzisiejszy....WIECEJ DZIECI??NIE DZIEKUJE
do domku wyszlismy juz na 2 dzien..ja sie dobrze czulam i z mlodym tez bulo wszystko ok.minol prawie tydzien a ja moge powiedziec ze jestem najszczesliwasza kobieta na swiecie!!!!!on jest cudny.przesypa mi pieknie nocke...do 6 godz hihih.trzeba go budzic jak juz za dlugo spi:)
mam nadzieje ze to sie mu nie zmieni.
ja sie czuje rowniez dobrze...:)wracam do kondycji:)
to by bylo na tyle...wpadne za pare dni:) ide dalej ogladac ten piekny film:)   :)buziaki |
Kasiu najserdeczniejsze gratulacje!!! Duzo duzo szczescia i zdrowka zycze!!!
(Tylko uwazaj zeby synek nie nabawil sie zoltaczki, ja tez sie cieszylam ze ladnie spi a tu psikus,ale obeszlo sie bez szpitala:)) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 0:20 Temat postu: |
|
|
Kasia Gratulacje dla was |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
| Dołączył: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 9:48 Temat postu: |
|
|
Kasiu moje gratulacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 10:03 Temat postu: |
|
|
aj no zapomnialam napisac urodzilam kawal chlopa....3840g i 52 cm cale kilo mial wiecej jak moja coreczka:) ale dalam rade:)
myszka3150....pukpuk odpukac w nie malowane.....jest taki troszke bronzowo zloltasny,ale wczoraj bylismy u lekarza na pierwszej kontroli i powiedziala ze wszystko jest ok.ja z corka w polsce przelezalam 2 tyg w szpitalu bo ja naswietlali:(
miejmy nadzieje ze bedzie ok;)
dzis planuje pierwszy spacerek...polozna powiedziala ze nie ma problemu jak pogoda bedzie ladna.juz mam ochote wyjsc z domku troszke
maro2809 niby sex przyspiesza hihihihi.....albo herbatka malinowa i mowiac prawde 3 dni przed porodem opilam sie takiej herbatki sporo bo sex nie pomagal
buziaki i milego dzionka zycze  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 10:05 Temat postu: |
|
|
acha dziekuje dziewczynki za gratulacje!!!!!! szkoda ze mieszkam tak daleko od rkv to bysmy mogly zrobic jakis miting pod tytulem "MAMUSKI"  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 10:09 Temat postu: |
|
|
Kasiu moje gratulacje!!!Niech maluszek roĹnie zdrowo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| open84
| Dołączył: 24 Cze 2010 | Posty: 31 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 10:17 Temat postu: piosenki dla maluszkow |
|
|
witam mamusie, czy znajdzie sie ktos kto ma piosenki lub muzyke dla najmlodszych maluchow i moglby mi udostepnic, w sensie ze skopiowalabym sobie na pen drive?? bede bardzo wdzieczna, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 12:11 Temat postu: |
|
|
kasia GRATULACJE!!!!! buziaki dla synusia!! Super, Ĺźe tak piÄknie Ci Ĺpi i to wcale nie musi oznaczaÄ ĹźĂłĹtaczki. Moja cĂłrcia teĹź byĹa Ĺpioszkiem od urodzenia. Na poczÄ
tku walczyĹam z laktacja to musiaĹam jÄ
budziÄ i spaÄ z nastawionym budzikiem a po 3 tyg przesypiaĹyĹmy bite 8-10h w nocy. Do dziĹ cudnie Ĺpi, ma 9msc a moĹźe w sumie z 10 razy mi siÄ w nocy budziĹa do jedzenia, zdarza siÄ to raz na msc. Ma taki harakterek, Ĺźe gdyby mi jeszcze w nocy czadu dawaĹa to bym chyba nie byĹa w stanie normalnie funkcjonowaÄ ah te szkraby kochane!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 12:26 Temat postu: |
|
|
open84 polecam http://www.babyradio.pl/ super piosenki i bajki:)
spiewam razem z nimi.....piosenki z dziecinstwa sa najlepsze
dziekuje norbi261107 z coreczka tez nie mialam problemu ze spaniem wiec mam cicha nadzieje ze mlody pojdzie w slady siostry:) a po jakim czasie mozna zorietowac sie ze to moze byc zoltaczka???? tfu tfu....zadna zoltaczka!!
bede szyla teraz d..... osla hihihihih bo sie rozprul a cora go uwielbia
BUZIAK!!!!!!  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 12:27 Temat postu: |
|
|
a wlasnie co do paszportu...co lepsze paszport czy dowod?????? tyle samo czasu i zachodu trzeba zeby wyrobic? _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| myszka3150
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 15:17 Temat postu: Re: piosenki dla maluszkow |
|
|
open84 napisał: | witam mamusie, czy znajdzie sie ktos kto ma piosenki lub muzyke dla najmlodszych maluchow i moglby mi udostepnic, w sensie ze skopiowalabym sobie na pen drive?? bede bardzo wdzieczna, pozdrawiam |
jak wpiszesz www.polskastacja.pl to tez pod ktoras z zakladek bedzie muzyczka dla dzieci:)
ja tez puszczalam Synkowi ale On zdecydowanie woli VIVe i 4funTV:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| myszka3150
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 15:24 Temat postu: |
|
|
dziewczyny ja nikogo nie chcialam nastraszyc, nawet teraz jak sie wczytalam to widze ze juz macie doswiadczenie,hihi
a chyba zoltaczka pokarmowa wystepuje zaraz na poczatku zycia maluszka(wlasnie wtedy gdy laktacja sie normuje) takze sadze ze Twojemu Spioszkowi nic nie grozi:)) tym bardziej ze widzialas sie z lekarzem:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| myszka3150
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 16:14 Temat postu: |
|
|
a wiecie moze gdzie w Reykjaviku mozna zrobic dla dziecka badanie kalu na obecnosc pasozytow? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 1 Lis 2011, 21:43 Temat postu: |
|
|
[quote="kasiajablonska"]a wlasnie co do paszportu...co lepsze paszport czy dowod?????? tyle samo czasu i zachodu trzeba zeby wyrobic?[ MY TUTAJ ZROBILISMY PASZPORT TRWALO TO 15 MINUT , NATOMIAST BEDAC W POLSCE UDALISMY SIE DO BIURA PASZPORTOWEGO I TAM NAM PANI PODPOWIEDZIALA ZEBY WYROBIC TEZ DOWOD I TAK TEZ ZROBILISMY |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 2 Lis 2011, 7:45 Temat postu: |
|
|
no bede musiala sie zebrac zeby to zrobic ,bo dla straszej corki tez musze zrobic paszport bo od urodzenia jest w pisana w moj....i teraz jak gdzies jezdzimy to ciagle sie czepiaja jak to moze byc ze ona nie ma swojego paszportu a ma juz 6 lat.na sama mysl mnie to przeraza bo czeka mnie dluga podroz z dzieciakami do rkv.ale to chyba dopiero po nowym roku bo u nas jest juz pozadna zima na polnocy.....wczoraj ledwo doszlam do sklepu bo autem to nie wspomne zeby pojechac...taka slizgawica.
no i nie poszlam wczoraj na spacerek bo tak zimno bylo a dzisiaj...dzisiaj to mozemy balwana juz lepic
milego dzionka:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
|
Wysłany: 2 Lis 2011, 11:03 Temat postu: |
|
|
Witam dziewczyny
Mam pytanie - czy wasze dzieci mialy bakteryjne zapalenie spojowek?
czy mialyscie sytuacje gdy antybiotyk nie pomagal a wrecz przeciwnie pogorszylo sie?
Czy znacie namiary na jakiegos dobrego okuliste dzieciecego?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maggie
| Dołączył: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Lis 2011, 13:13 Temat postu: |
|
|
anika napisał: | Witam dziewczyny
Mam pytanie - czy wasze dzieci mialy bakteryjne zapalenie spojowek?
czy mialyscie sytuacje gdy antybiotyk nie pomagal a wrecz przeciwnie pogorszylo sie?
Czy znacie namiary na jakiegos dobrego okuliste dzieciecego?
pozdrawiam |
W kringlanie na 2 pietrze przyjmuje pani okulistka. Bylismy u niej i moge ja polecic. Ona jest chyba jedyna okulistka dziecieca, wiec latwo ja znajdziesz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
|
Wysłany: 2 Lis 2011, 20:03 Temat postu: |
|
|
dzieki za odpowiedz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 2 Lis 2011, 21:39 Temat postu: |
|
|
teĹź chodzÄ z cĂłrkÄ
do kringlando okulistki, ja wejdziesz wejsciem przy sklepie next to prosto sÄ
schody a na gĂłrze po lewej str gabinety okulistyczne, nasza doktor to
ELINBORG GUDMUNDSDOTTIR, Kringlan 4-12, 103Rvk, tel: 5700990, jeĹli potrzebujesz tĹumacza to bez problemu Ci go zamĂłwiÄ
. Minus jest taki, Ĺźe na pierwszÄ
wizytÄ dĹugo siÄ czeka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|