reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 31 Paź 2011, 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasia gratulacje!!

maro2809 my czekalismy na paszport cos kolo tygodnia. babeczka zadzwonila jak byl juz gotowy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
myszka3150

PostWysłany: 31 Paź 2011, 23:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasiajablonska napisał:
dziewczynki sorki ze sie nie odzywalam ale jestem tak zafacynowana moim chlopczykiem ze reszta poszla na bok:) jest kochany ciagle spi a ja jak opetana ciagle sie na niego patrze:) zakochalam sie kolejny raz w zyciu w facecie hihihi i to na zaboj do konca zycia!!!!
tak jak pisalam w zeszly pon pojechalam do szpitala bo wody zaczely odchodzic ale mnie cofnei do domu bo nie mialam zadnych skorczy i boli.kazali wrocic o 23 tego samego dnia...i tez wrocilam na noc do domu.rano 25 pojechalismy znowu(ale ja oczywiscie bez boli i skorczy)zbadali mnie i ok godz 10 podali kroplowke na wywolanie...sorcze ostre zaczely sie ok 12 a o 13.24 przyszedl na swiat moj najdrozszy na swiecie synek:)Smile porod jak porod...oststnie 4 parcia plakalam jak dziecko i chcialam do domu wracac...ale dalam rade jestem sama z siebie dumna ale jak na dzien dzisiejszy....WIECEJ DZIECI??NIE DZIEKUJE Smile
do domku wyszlismy juz na 2 dzien..ja sie dobrze czulam i z mlodym tez bulo wszystko ok.minol prawie tydzien a ja moge powiedziec ze jestem najszczesliwasza kobieta na swiecie!!!!!on jest cudny.przesypa mi pieknie nocke...do 6 godz hihih.trzeba go budzic jak juz za dlugo spi:)
mam nadzieje ze to sie mu nie zmieni.
ja sie czuje rowniez dobrze...:)wracam do kondycji:)
to by bylo na tyle...wpadne za pare dni:) ide dalej ogladac ten piekny film:)WinkSmileSmileSmile:)buziaki

Kasiu najserdeczniejsze gratulacje!!! Duzo duzo szczescia i zdrowka zycze!!!

(Tylko uwazaj zeby synek nie nabawil sie zoltaczki, ja tez sie cieszylam ze ladnie spi a tu psikus,ale obeszlo sie bez szpitala:))
Powrót do góry
Ewcia

PostWysłany: 1 Lis 2011, 0:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasia Gratulacje dla was
Powrót do góry
anika

PostWysłany: 1 Lis 2011, 9:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiu moje gratulacje jupi
Powrót do góry
kasiajablonska

PostWysłany: 1 Lis 2011, 10:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aj no zapomnialam napisac Smile urodzilam kawal chlopa....3840g i 52 cm Smile cale kilo mial wiecej jak moja coreczka:) ale dalam rade:)
myszka3150....pukpuk odpukac w nie malowane.....jest taki troszke bronzowo zloltasny,ale wczoraj bylismy u lekarza na pierwszej kontroli i powiedziala ze wszystko jest ok.ja z corka w polsce przelezalam 2 tyg w szpitalu bo ja naswietlali:(
miejmy nadzieje ze bedzie ok;)
dzis planuje pierwszy spacerek...polozna powiedziala ze nie ma problemu jak pogoda bedzie ladna.juz mam ochote wyjsc z domku troszke Smile
maro2809 niby sex przyspiesza hihihihi.....albo herbatka malinowa i mowiac prawde 3 dni przed porodem opilam sie takiej herbatki sporo bo sex nie pomagal Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
buziaki i milego dzionka zycze Wink Wink
kasiajablonska

PostWysłany: 1 Lis 2011, 10:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

acha dziekuje dziewczynki za gratulacje!!!!!! szkoda ze mieszkam tak daleko od rkv to bysmy mogly zrobic jakis miting pod tytulem "MAMUSKI" Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
@ni@

PostWysłany: 1 Lis 2011, 10:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasiu moje gratulacje!!!Niech maluszek rośnie zdrowo Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
open84

PostWysłany: 1 Lis 2011, 10:17    Temat postu: piosenki dla maluszkow Odpowiedz z cytatem

witam mamusie, czy znajdzie sie ktos kto ma piosenki lub muzyke dla najmlodszych maluchow i moglby mi udostepnic, w sensie ze skopiowalabym sobie na pen drive?? bede bardzo wdzieczna, pozdrawiam
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 1 Lis 2011, 12:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kasia GRATULACJE!!!!! buziaki dla synusia!! Super, że tak pięknie Ci śpi i to wcale nie musi oznaczać żółtaczki. Moja córcia też była śpioszkiem od urodzenia. Na początku walczyłam z laktacja to musiałam ją budzić i spać z nastawionym budzikiem a po 3 tyg przesypiałyśmy bite 8-10h w nocy. Do dziś cudnie śpi, ma 9msc a może w sumie z 10 razy mi się w nocy budziła do jedzenia, zdarza się to raz na msc. Ma taki harakterek, że gdyby mi jeszcze w nocy czadu dawała to bym chyba nie była w stanie normalnie funkcjonowaćSmile ah te szkraby kochane!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
kasiajablonska

PostWysłany: 1 Lis 2011, 12:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

open84 polecam http://www.babyradio.pl/ super piosenki i bajki:)
spiewam razem z nimi.....piosenki z dziecinstwa sa najlepsze Smile
dziekuje norbi261107 z coreczka tez nie mialam problemu ze spaniem wiec mam cicha nadzieje ze mlody pojdzie w slady siostry:) a po jakim czasie mozna zorietowac sie ze to moze byc zoltaczka???? tfu tfu....zadna zoltaczka!!Smile
bede szyla teraz d..... osla hihihihih bo sie rozprul a cora go uwielbia Smile
BUZIAK!!!!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
kasiajablonska

PostWysłany: 1 Lis 2011, 12:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a wlasnie co do paszportu...co lepsze paszport czy dowod?????? tyle samo czasu i zachodu trzeba zeby wyrobic?
myszka3150

PostWysłany: 1 Lis 2011, 15:17    Temat postu: Re: piosenki dla maluszkow Odpowiedz z cytatem

open84 napisał:
witam mamusie, czy znajdzie sie ktos kto ma piosenki lub muzyke dla najmlodszych maluchow i moglby mi udostepnic, w sensie ze skopiowalabym sobie na pen drive?? bede bardzo wdzieczna, pozdrawiam

jak wpiszesz www.polskastacja.pl to tez pod ktoras z zakladek bedzie muzyczka dla dzieci:)
ja tez puszczalam Synkowi ale On zdecydowanie woli VIVe i 4funTV:)
Powrót do góry
myszka3150

PostWysłany: 1 Lis 2011, 15:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny ja nikogo nie chcialam nastraszyc, nawet teraz jak sie wczytalam to widze ze juz macie doswiadczenie,hihi
a chyba zoltaczka pokarmowa wystepuje zaraz na poczatku zycia maluszka(wlasnie wtedy gdy laktacja sie normuje) takze sadze ze Twojemu Spioszkowi nic nie grozi:)) tym bardziej ze widzialas sie z lekarzem:)
Powrót do góry
myszka3150

PostWysłany: 1 Lis 2011, 16:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a wiecie moze gdzie w Reykjaviku mozna zrobic dla dziecka badanie kalu na obecnosc pasozytow?
Powrót do góry
MARCINIS1

PostWysłany: 1 Lis 2011, 21:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="kasiajablonska"]a wlasnie co do paszportu...co lepsze paszport czy dowod?????? tyle samo czasu i zachodu trzeba zeby wyrobic?[ MY TUTAJ ZROBILISMY PASZPORT TRWALO TO 15 MINUT , NATOMIAST BEDAC W POLSCE UDALISMY SIE DO BIURA PASZPORTOWEGO I TAM NAM PANI PODPOWIEDZIALA ZEBY WYROBIC TEZ DOWOD I TAK TEZ ZROBILISMY
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
kasiajablonska

PostWysłany: 2 Lis 2011, 7:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no bede musiala sie zebrac zeby to zrobic ,bo dla straszej corki tez musze zrobic paszport bo od urodzenia jest w pisana w moj....i teraz jak gdzies jezdzimy to ciagle sie czepiaja jak to moze byc ze ona nie ma swojego paszportu a ma juz 6 lat.na sama mysl mnie to przeraza bo czeka mnie dluga podroz z dzieciakami do rkv.ale to chyba dopiero po nowym roku bo u nas jest juz pozadna zima na polnocy.....wczoraj ledwo doszlam do sklepu bo autem to nie wspomne zeby pojechac...taka slizgawica.
no i nie poszlam wczoraj na spacerek bo tak zimno bylo a dzisiaj...dzisiaj to mozemy balwana juz lepic Smile
milego dzionka:)Smile
anika

PostWysłany: 2 Lis 2011, 11:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny
Mam pytanie - czy wasze dzieci mialy bakteryjne zapalenie spojowek?
czy mialyscie sytuacje gdy antybiotyk nie pomagal a wrecz przeciwnie pogorszylo sie?
Czy znacie namiary na jakiegos dobrego okuliste dzieciecego?
pozdrawiam
Powrót do góry
maggie

PostWysłany: 2 Lis 2011, 13:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

anika napisał:
Witam dziewczyny
Mam pytanie - czy wasze dzieci mialy bakteryjne zapalenie spojowek?
czy mialyscie sytuacje gdy antybiotyk nie pomagal a wrecz przeciwnie pogorszylo sie?
Czy znacie namiary na jakiegos dobrego okuliste dzieciecego?
pozdrawiam

W kringlanie na 2 pietrze przyjmuje pani okulistka. Bylismy u niej i moge ja polecic. Ona jest chyba jedyna okulistka dziecieca, wiec latwo ja znajdziesz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
anika

PostWysłany: 2 Lis 2011, 20:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki za odpowiedz Very Happy
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 2 Lis 2011, 21:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

też chodzę z córką do kringlando okulistki, ja wejdziesz wejsciem przy sklepie next to prosto są schody a na górze po lewej str gabinety okulistyczne, nasza doktor to
ELINBORG GUDMUNDSDOTTIR, Kringlan 4-12, 103Rvk, tel: 5700990, jeśli potrzebujesz tłumacza to bez problemu Ci go zamówią. Minus jest taki, że na pierwszą wizytę długo się czeka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 41, 42, 43 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 42 z 82

Skocz do: