Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 2 Lis 2011, 22:04 Temat postu: |
|
|
anika napisał: | Witam dziewczyny
Mam pytanie - czy wasze dzieci mialy bakteryjne zapalenie spojowek?
czy mialyscie sytuacje gdy antybiotyk nie pomagal a wrecz przeciwnie pogorszylo sie?
Czy znacie namiary na jakiegos dobrego okuliste dzieciecego?
pozdrawiam | ja mialam tak dwa tygodnie temu dopiero trzeci antybiotyk pomogl , cos okropnego |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 2 Lis 2011, 22:39 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny z tymi paszportami to radzÄ wyrabiaÄ je tutaj na Islandii,bo w Polsce mogÄ
robiÄ problemy-mnie robiono. ZameldowaÄ dziecka nie chcieli bo mieszka w Islandii,a bez zameldowania nie chcieli wydaÄ paszportu i odsyĹali nas do Reykjaviku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
| Dołączył: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 3 Lis 2011, 9:56 Temat postu: |
|
|
norbi261107 napisał: | teĹź chodzÄ z cĂłrkÄ
do kringlando okulistki, ja wejdziesz wejsciem przy sklepie next to prosto sÄ
schody a na gĂłrze po lewej str gabinety okulistyczne, nasza doktor to
ELINBORG GUDMUNDSDOTTIR, Kringlan 4-12, 103Rvk, tel: 5700990, jeĹli potrzebujesz tĹumacza to bez problemu Ci go zamĂłwiÄ
. Minus jest taki, Ĺźe na pierwszÄ
wizytÄ dĹugo siÄ czeka |
dziekuje bardzo za odpowiedz - dzwonilam tam dzisiaj rano i udalo mi sie umowic na jutro mam dosyc tych rodzinnych lekarzy - nawet dokladnie dziecka nie obejrza a przepisuja antybiotyki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pati84
| Dołączył: 10 Sty 2009 | Posty: 21 | Skąd: Iceland |
|
Wysłany: 3 Lis 2011, 10:42 Temat postu: Dermatolog |
|
|
Witam wszystkie mamuĹki,szukam namiaru na dobrego dzieciecego dermatologa Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maro2809
| Dołączył: 23 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 3 Lis 2011, 23:07 Temat postu: UrodziĹam:D:D:D:D:D:D:D:D |
|
|
W koĹcu po 6 dniach od ustalonego terminu urodziĹam zdrowego silnego synusia. Oj ciÄĹźko bardzo ciÄĹźko byĹo ale daĹam rade . 
Olivier 3,11,2011r g.2,17 waga 3,830   51 cm. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 4 Lis 2011, 1:00 Temat postu: |
|
|
gratulacje maro2809!!!! widzialam juz zdjecia...solidny chlopak
10g mniej niz moj i o 1 cm krotrzy:) 
mam nadzieje ze sie dobrze czujecie:)
slemy z Alexem buziaki!!!!!!!!!!!! _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 4 Lis 2011, 10:13 Temat postu: |
|
|
gratulacje maro!!!!! zazdroszczÄ Wam, ja jeszcze 2 msc do rozwiÄ
zania |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 4 Lis 2011, 11:03 Temat postu: |
|
|
gratulacje maro |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beacia64
| Dołączył: 06 Kwi 2009 | Posty: 16 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 4 Lis 2011, 14:49 Temat postu: WITAM! |
|
|
ChÄtnie oddam INFACOL(lek na kolki) przywieziony z Polski,ale okazaĹ siÄ nie potrzebny.Jest zamkniÄty i waĹźnoĹÄ ma do lutego 2012.
Kasia i Maro gratulacje,a Norbi wytrwaĹoĹci i Ty siÄ doczekasz:)  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
| Dołączył: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Lis 2011, 16:28 Temat postu: |
|
|
Maro moje gratulacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misiek21
| Dołączył: 04 Lut 2009 | Posty: 26 | |
|
Wysłany: 4 Lis 2011, 22:44 Temat postu: |
|
|
Gratulacje Maro !!! No to teraz kolej na mnie  jeszcze 3tygodnie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 5 Lis 2011, 0:45 Temat postu: |
|
|
dzieki becia64:)
misiek21...powodzenia:)  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maro2809
| Dołączył: 23 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 5 Lis 2011, 15:02 Temat postu: bbb |
|
|
DziÄkujÄ za gratulacje . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| myszka3150
| Dołączył: 19 Paź 2011 | Posty: 38 | |
|
Wysłany: 7 Lis 2011, 14:45 Temat postu: |
|
|
Drogie Mamusie!
Moj Maz w sobote kupil dla Synka 3bodziaki na krotki rekaw, ale okazaly sie za male. Nie byly nawet przymierzane i sa oryginalnie zapakowane!
Rozmiar 74-80.
Moze ktoras z Mam akurat potrzebuje, takze chetnie odsprzedam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania12345
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 8 Lis 2011, 13:11 Temat postu: |
|
|
Szukam legalnej opiekunki POLKI , tak jak sÄ
islandzkie dagmammy.
Moze ktoĹ siÄ orientuje czy tu na Islandii takie sÄ
?.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Lis 2011, 14:03 Temat postu: |
|
|
Czy ktĂłras z mama podawaĹa moĹźe syrop BENYLAN dla rocznego dziecka?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 8 Lis 2011, 15:35 Temat postu: |
|
|
BENYLAN, ten syrop mozna podawac dziecom od 2 lat, dla mniejszych dzieci maja tu syrop np. MIXTURA, maja rozne smaki i jest nawet dobry. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 9 Lis 2011, 10:49 Temat postu: |
|
|
a na co sa te syropki?????ciagle robie liste dostepnych lekow na islandi
a jak sie czujecie mamuski?? ja jestem naprawde w swietnej kondycji:)maly wczoraj skonczyl 2 tyg hihih...w sumie dluzy mi sie ten czas.
a teraz pytanie do karmiacych piersia.....wydaje mi sie ze mam troszku problem.przez pierwszy tydzien bylam strasznie zadowolona ze maly tak sie przyssywa do mojego cycka...mleko swietnie sie produkowalo do nastepnego karmienia...duze nabrzmiale cycki mialam.....a teraz od 4 dni od karmienia do karmienia sa flaki.....do tego lewa piers wiecejpracuje a staram podawac na zmiane.nie wiem czy dobrze zrobilam ale wprowadzilam mleko modifikowane.....poniewaz maly teraz bardziej sie bawi tymi cyckami niz je.....a jak pisalam sa jak flaki nie jak na poczatku.jak mu podalam pierwszy raz butelke to zjadl 90 ml....teraz co 2 karmienie jest butelka zjada pomiedzy 50a 90ml.nie chce zeby byl glodny....
poprosze o jakies opinie...wiem ze laktacja normuje sie w przeciagu miesiaca,ale przeciez nie moge dziecka glodzic,podaje mu piers a on dalej szuka...
rowniez nie moge calego dnia spedzic z nim zeby tylko jadl bo mam inne obowiazki w domu.
mialyscie tez taki problem???? _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 9 Lis 2011, 16:53 Temat postu: |
|
|
kasiajablonska napisał: | a na co sa te syropki?????ciagle robie liste dostepnych lekow na islandi
a jak sie czujecie mamuski?? ja jestem naprawde w swietnej kondycji:)maly wczoraj skonczyl 2 tyg hihih...w sumie dluzy mi sie ten czas.
a teraz pytanie do karmiacych piersia.....wydaje mi sie ze mam troszku problem.przez pierwszy tydzien bylam strasznie zadowolona ze maly tak sie przyssywa do mojego cycka...mleko swietnie sie produkowalo do nastepnego karmienia...duze nabrzmiale cycki mialam.....a teraz od 4 dni od karmienia do karmienia sa flaki.....do tego lewa piers wiecejpracuje a staram podawac na zmiane.nie wiem czy dobrze zrobilam ale wprowadzilam mleko modifikowane.....poniewaz maly teraz bardziej sie bawi tymi cyckami niz je.....a jak pisalam sa jak flaki nie jak na poczatku.jak mu podalam pierwszy raz butelke to zjadl 90 ml....teraz co 2 karmienie jest butelka zjada pomiedzy 50a 90ml.nie chce zeby byl glodny....
poprosze o jakies opinie...wiem ze laktacja normuje sie w przeciagu miesiaca,ale przeciez nie moge dziecka glodzic,podaje mu piers a on dalej szuka...
rowniez nie moge calego dnia spedzic z nim zeby tylko jadl bo mam inne obowiazki w domu.
mialyscie tez taki problem???? |
Nie martw sie na zapas. Cycki nie beda caly czas nabrzmiale bo pozniej sie normuje produkcja mleka. Masuj piersi zeby ci sie zastoje nie porobily a to jest bardzo bolesne. Maly wypija duzo mleka modyfikowanego bo z butelki latwiej sie ssie. Ja jak karmilam mlodego, to na poczatku mialam problemy z pokarmem w drugirj dobie w szpitalu sciagneli ze mnie 1krople, a syn bylglodny lekarz i polozna zalecili karmic po 10min z kazdej piersi i jesli dziecko dalej bedzie glodne (a to widac) dokarmic mlekiem modyfikowanym. Ciekawostka bylo zeby podawac strzykawka lub z kieliszka nie butelka zeby dziecko sie nie przyzwyczailo. Moj jak podalam smoczka zapomnial jak sie ssie piers.
Gratuluje dzidziusia i nie martw sie na zapas bo to tez szkodzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 10 Lis 2011, 8:44 Temat postu: |
|
|
no to zaliczona pierwsza nie przespana noc...bolacy brzuszke nie dal nam sie wyspac...mam nadzieje ze dzisiaj bedzie lepiej i nic nie bedzie bolalo mojego syneczka.
co do karmienia dodam jeszcze ze zaczol wymiotowac jak mu podaje cycka:( we wtorek bedzie u mnie polozna wiec skonsultuje to wszystko z nia.milego dzionka mamuski:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|