Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| gar艂oc
 | Do潮czy: 26 Wrz 2010 | Posty: 100 | Sk眃: Innri Njardvik |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2011, 10:56 Temat postu: |
|
|
titka napisa: | witam wszystkie mamy, mam pytanko, czy kt贸ra艣 z was za偶膮da艂a cesarskiego ci臋cia, mam powody zdrowotne by tego chcie膰, ale nie wiem czy lekarze wzgl臋dniaja pro艣by |
Ja m贸wi艂am po艂o偶nej,偶e mia艂am problemy przy pierwszym porodzie, 偶e mam zw臋偶on膮 miednic臋 i nie mog臋 rodzic naturalnie jesli dziecko b臋dzie wi臋ksze ni偶 3kg,m贸wi艂am te偶 偶e by艂am w Polsce i 偶e ginekolog powiedzia艂 mi ,偶e jakbym teraz rodzi艂a w Polsce to ze wzgl臋d贸w bezpiecze艅stwa dla mnie i dla dziecka mia艂abym cesark臋,bo wiedzia艂 偶e przy 1 porodzie by艂y problemy cho膰 dziecko wa偶y艂o tylko 2kg.Powiedzia艂am jej to wszystko,偶e boje si臋 porodu i 偶e chcia艂abym mie膰 cesark臋 to ona mi na to powiedzia艂a,偶e lepiej spr贸bowa膰 rodzic naturalnie i 偶e dopiero jak b臋da jakie艣 problemy podczas porodu to wtedy zrobi膮 cesark臋 i 偶e nie tylko mi tak m贸wi膮.Tylko wiesz ja nie nalega艂am bo tak czu艂am,偶e i tak to nic nie da.A...i ja jeszcze w czasie ci膮偶y mia艂am wysokie cisnienie ok.130-135/90 a w 39tyg. 150/110 i niby wys艂a艂a mnie po艂o偶na do szpitala na wywo艂anie porodu gdzie jeszcze przed wszystkim mia艂am nawet 170/110 mierzyli mi co 2-3godziny, bo ca艂膮 noc przed porodem by艂am w szpitalu,zbijali mi ci艣nienie tabletkami a za godzine znowu by艂o 150-160/110 a i tak nie zrobili cesarki tylko rano zacz臋li wywo艂ywa膰 por贸d a z czego pamietam to wysokie cisnienie to wskazanie do cesarki-ja normalnie nie wiem jak to tu jest ,偶e zw臋偶ona miednica i wysokie ci艣nienie to za ma艂o.No tylko tak by艂o w moim przypadku,mo偶e przy Twoich problemach zrobia cesark臋 bez pr贸by porodu naturalnego.Musisz porozmawia膰 o tym z po艂o偶na i ona zdecyduje lub lekarz.Powodzenia
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| iwona12 Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 06 Lut 2011 | Posty: 30 | Sk眃: Tczew/Grindavik |
|
Wys砤ny: 30 Pa 2011, 20:21 Temat postu: |
|
|
ja rodzi艂am w Reykiaviku i mialam cesarke ale opieke mialam super nie moglam narzekac i wszystko tlumaczyly i pomagaly we wszystkim zycze powodzenia:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 1 Lis 2011, 2:20 Temat postu: mamy z Keflaviku |
|
|
Szukam mam z Keflaviku i okolic, kt贸re chcia艂yby aby ich dzieciaczki spotyka艂y sie z r贸wie艣nikami. Mam 9 miesiecznego synka i szukam mam z dzie膰mi w podobnym wieku. Informacje na priv. )))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 1 Lis 2011, 2:20 Temat postu: mamy z Keflaviku |
|
|
Szukam mam z Keflaviku i okolic, kt贸re chcia艂yby aby ich dzieciaczki spotyka艂y sie z r贸wie艣nikami. Mam 9 miesiecznego synka i szukam mam z dzie膰mi w podobnym wieku. Informacje na priv. )))) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| gar艂oc
 | Do潮czy: 26 Wrz 2010 | Posty: 100 | Sk眃: Innri Njardvik |
|
Wys砤ny: 1 Lis 2011, 17:20 Temat postu: |
|
|
Do mam kt贸re oczekuj膮 dziecka....program o porod贸wce.
Kochane w ka偶d膮 艣rod臋 o godzinie 20:30( w Islandii godz.19:30) na kanale TLC jest emitowany program pt,,Porod贸wka,,
My艣l臋,偶e mo偶e on by膰 pomocny dla tych mam kt贸re b臋d膮 rodzi膰 po raz pierwszy ale nie tylko.
Tutaj mo偶na zobaczy膰 zwiastun http://www.tlcpolska.pl/programy/porodowka
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| misiek21
| Do潮czy: 04 Lut 2009 | Posty: 26 | |
|
Wys砤ny: 1 Lis 2011, 17:54 Temat postu: |
|
|
Dzi臋ki na pewno si臋 przyda   |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nowanowa
| Do潮czy: 14 Lip 2011 | Posty: 37 | Sk眃: stolica |
|
Wys砤ny: 1 Lis 2011, 22:05 Temat postu: :) |
|
|
witam czynie znacie mo偶e innego adresu ni偶 ten http://www.9manudir.is/ gdzie mo偶na zrobi膰 USG 3D 4D |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| SmerfetkaSasetka
| Do潮czy: 10 Maj 2010 | Posty: 6 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 5 Lis 2011, 18:18 Temat postu: Wizyty u poloznej |
|
|
Witam dziewczyny, wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy U lekarza juz bylam, wiec to pewne Mam takie pytanie: w ktorych tygodniach sa wizyty u poloznej i USG? Wiem, ze teraz mam sie umowic na wizyte w 11 tygodniu, a pozniej? Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz, z gory dziekuje i pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| misiek21
|
Wys砤ny: 5 Lis 2011, 23:54 Temat postu: |
|
|
Wizyty na pocz膮tku s膮 bardzo rzadko. Dopiero po 30 tygodniu ci膮偶y jest ich wi臋cej bo co jakie艣 2tygodnie. A USG jest w 3 miesi膮cu ci膮偶y <nie obowi膮zkowe> oraz w 20 tygodniu < wtedy mo偶esz si臋 dowiedzie膰 p艂e膰> oczywi艣cie je艣li ci膮偶a przebiega prawid艂owo. Pisz臋 na swoim przyk艂adzie  pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| misiek21
|
Wys砤ny: 5 Lis 2011, 23:56 Temat postu: |
|
|
A tak przy okazji gratuluj臋   |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wys砤ny: 6 Lis 2011, 0:30 Temat postu: Re: Wizyty u poloznej |
|
|
SmerfetkaSasetka napisa: | Witam dziewczyny, wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy U lekarza juz bylam, wiec to pewne Mam takie pytanie: w ktorych tygodniach sa wizyty u poloznej i USG? Wiem, ze teraz mam sie umowic na wizyte w 11 tygodniu, a pozniej? Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz, z gory dziekuje i pozdrawiam  | Gratuluje Pierwsza wizyt臋 umawiasz sobie telefonicznie, kolejna ju偶 b臋dziesz umawia膰 z po艂o偶n膮 do kt贸rej b臋dziesz chodzi膰, wizyty na pocz膮tku s膮 co 4 tyg. a p贸藕nej wizyty s膮 co 3 lub 2 tyg. Je艣li masz jeszcze jakie艣 pytania to pisz 艣mia艂o, napewno kto艣 odpowie na twoje pytania. Pozdrawiam _________________ "Nie mo偶emy utrzyma膰 偶adnego dnia, ale mo偶emy go nie straci膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MartaMar ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 21 Gru 2008 | Posty: 13 | |
|
Wys砤ny: 7 Lis 2011, 20:05 Temat postu: wizyty u po艂oznej |
|
|
Pierwsza wizyta u po艂oznej ok 12 tygodnia, przeprowadzony jest og贸lny wywiad, badanie krwi, moczu, wa偶enie, mierzenie ci艣nienia i s艂uchanie serduszka. Druga wizyta jest ok. 16 tygodnia, po艂o偶na omawia sytuacj臋 rodzinna i materialna, mierzy brzuszek, wazy, mierzy cisnienie, bada mocz. W 20 tyg. robione jest usg stwierdzajace p艂e膰, badane sa te偶 wszystkie organy tj. serce, p艂uca,itd. Kolejna wizyta u po艂o偶nej dopiero az w 28 tygodniu ci膮偶y, a po 30 tyg to juz tak mniej wi臋cej co dwa trzy tygodnie.
Nie s艂ysza艂y艣cie nic a jakiej艣 szkole rodzenia w najblizszym czasie? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ciaociao
| Do潮czy: 27 Wrz 2011 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 7 Lis 2011, 20:31 Temat postu: |
|
|
czesc dziewczyny!
gratuluje mamusiom, ktore urodzily
Mam do Was pytanko. Czy ktoras z Was ma w Rvk dobrego ginka z dobrym sprzetem? Chcialabym sprawdzic plec dziecka w 16 tyg czyli przed swietami zeby nie czekac do badania "polowkowego". taki prezent na swieta hihi.
Moj gin nie zajmuje sie ciezarnymi i ma sprzet lipny..
Nie wiem gdzie sie udac.
Pozdrawiam serdecznie! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| myszka3150
| Do潮czy: 19 Pa 2011 | Posty: 38 | |
|
Wys砤ny: 8 Lis 2011, 15:18 Temat postu: |
|
|
co do pierwszej wizyty u lekarza to radze udac sie przed 10tc, moze to byc pomocne przy skladaniu papierow o becikowe w PL:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nowanowa
| Do潮czy: 14 Lip 2011 | Posty: 37 | Sk眃: stolica |
|
Wys砤ny: 23 Lis 2011, 19:49 Temat postu: Czy kto艣 s艂ysza艂 o jakiej艣 szkole rodzenia w Reykiaviku |
|
|
Czy kto艣 s艂ysza艂 o jakiej艣 szkole rodzenia w Rejkiaviku po Polsku ? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 24 Lis 2011, 8:18 Temat postu: Re: Czy kto艣 s艂ysza艂 o jakiej艣 szkole rodzenia w Reykiaviku |
|
|
nowanowa napisa: | Czy kto艣 s艂ysza艂 o jakiej艣 szkole rodzenia w Rejkiaviku po Polsku ? |
Nigdy nie bylo szkoly rodzenia po polsku. Byly zajecia przygotowujace rodzicow do porodu. Byly to zajecia w formie wykladu 2 dni po ok3godz. Drugiego dnia polozna oprowadzala po porodowce i wszystko tlymaczyla. Nie wiem jak jest teraz a z checia by sie rowniez dowiedziala bo jestem w 6tc. Dobrze by bylo sobie odswiezyc wiadomosci. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 24 Lis 2011, 10:51 Temat postu: |
|
|
miko艂aj GRATULACJE!!!!! zdr贸wka du偶o |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 25 Lis 2011, 19:45 Temat postu: |
|
|
Dziekuje ale narazie czekam na wizyte u poloznej moze juz uslysze serduszko. Tak ostatnio dziewczyna napisala na innym forum ze musiala usunac ciaze bo serduszko w 8tc nie zaczelo bic Zmartwilo mnie to troche i uswiadomilo ze pozytywny test to jeszcze nie wszystko. No nic oby do wtorku wtedy dowiem sie wiecej. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mstefa ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Sk眃: reykjavik- |
|
Wys砤ny: 25 Lis 2011, 20:13 Temat postu: |
|
|
mikolaj gratulacje. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| myszka3150
| Do潮czy: 19 Pa 2011 | Posty: 38 | |
|
Wys砤ny: 26 Lis 2011, 10:27 Temat postu: |
|
|
Dorgie Mamy,
PRZEPRASZAM ze pytam sie tutaj wiem ze to nie miejsce ale jestem cala zdenerwowana. Zapomnialam sie zalogowac w vinnumalastofun, czy ktoras z Was lub ktos kogo znacie mila taki przypadek?
Co mam teraz zrobic????
Ida swieta a ja mam zostac bez niczego??????
prosze pomozcie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|