reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 284, 285, 286 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
gar艂oc

Do潮czy: 26 Wrz 2010
Sk眃: Innri Njardvik
PostWys砤ny: 30 Pa 2011, 10:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

titka napisa:
witam wszystkie mamy, mam pytanko, czy kt贸ra艣 z was za偶膮da艂a cesarskiego ci臋cia, mam powody zdrowotne by tego chcie膰, ale nie wiem czy lekarze wzgl臋dniaja pro艣by

Ja m贸wi艂am po艂o偶nej,偶e mia艂am problemy przy pierwszym porodzie, 偶e mam zw臋偶on膮 miednic臋 i nie mog臋 rodzic naturalnie jesli dziecko b臋dzie wi臋ksze ni偶 3kg,m贸wi艂am te偶 偶e by艂am w Polsce i 偶e ginekolog powiedzia艂 mi ,偶e jakbym teraz rodzi艂a w Polsce to ze wzgl臋d贸w bezpiecze艅stwa dla mnie i dla dziecka mia艂abym cesark臋,bo wiedzia艂 偶e przy 1 porodzie by艂y problemy cho膰 dziecko wa偶y艂o tylko 2kg.Powiedzia艂am jej to wszystko,偶e boje si臋 porodu i 偶e chcia艂abym mie膰 cesark臋 to ona mi na to powiedzia艂a,偶e lepiej spr贸bowa膰 rodzic naturalnie i 偶e dopiero jak b臋da jakie艣 problemy podczas porodu to wtedy zrobi膮 cesark臋 i 偶e nie tylko mi tak m贸wi膮.Tylko wiesz ja nie nalega艂am bo tak czu艂am,偶e i tak to nic nie da.A...i ja jeszcze w czasie ci膮偶y mia艂am wysokie cisnienie ok.130-135/90 a w 39tyg. 150/110 i niby wys艂a艂a mnie po艂o偶na do szpitala na wywo艂anie porodu gdzie jeszcze przed wszystkim mia艂am nawet 170/110 mierzyli mi co 2-3godziny, bo ca艂膮 noc przed porodem by艂am w szpitalu,zbijali mi ci艣nienie tabletkami a za godzine znowu by艂o 150-160/110 a i tak nie zrobili cesarki tylko rano zacz臋li wywo艂ywa膰 por贸d a z czego pamietam to wysokie cisnienie to wskazanie do cesarki-ja normalnie nie wiem jak to tu jest ,偶e zw臋偶ona miednica i wysokie ci艣nienie to za ma艂o.No tylko tak by艂o w moim przypadku,mo偶e przy Twoich problemach zrobia cesark臋 bez pr贸by porodu naturalnego.Musisz porozmawia膰 o tym z po艂o偶na i ona zdecyduje lub lekarz.Powodzenia Smile

Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
iwona12
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 06 Lut 2011
Sk眃: Tczew/Grindavik
PostWys砤ny: 30 Pa 2011, 20:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja rodzi艂am w Reykiaviku i mialam cesarke ale opieke mialam super nie moglam narzekac i wszystko tlumaczyly i pomagaly we wszystkim zycze powodzenia:)
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 1 Lis 2011, 2:20    Temat postu: mamy z Keflaviku Odpowiedz z cytatem

Szukam mam z Keflaviku i okolic, kt贸re chcia艂yby aby ich dzieciaczki spotyka艂y sie z r贸wie艣nikami. Mam 9 miesiecznego synka i szukam mam z dzie膰mi w podobnym wieku. Informacje na priv. Smile))))
Powr髏 do g髍y
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
PostWys砤ny: 1 Lis 2011, 2:20    Temat postu: mamy z Keflaviku Odpowiedz z cytatem

Szukam mam z Keflaviku i okolic, kt贸re chcia艂yby aby ich dzieciaczki spotyka艂y sie z r贸wie艣nikami. Mam 9 miesiecznego synka i szukam mam z dzie膰mi w podobnym wieku. Informacje na priv. Smile))))
Powr髏 do g髍y
gar艂oc

Do潮czy: 26 Wrz 2010
Sk眃: Innri Njardvik
PostWys砤ny: 1 Lis 2011, 17:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do mam kt贸re oczekuj膮 dziecka....program o porod贸wce.
Kochane w ka偶d膮 艣rod臋 o godzinie 20:30( w Islandii godz.19:30) na kanale TLC jest emitowany program pt,,Porod贸wka,,
My艣l臋,偶e mo偶e on by膰 pomocny dla tych mam kt贸re b臋d膮 rodzi膰 po raz pierwszy ale nie tylko.
Tutaj mo偶na zobaczy膰 zwiastun http://www.tlcpolska.pl/programy/porodowka

Powr髏 do g髍y
misiek21

Do潮czy: 04 Lut 2009
PostWys砤ny: 1 Lis 2011, 17:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋ki na pewno si臋 przyda SmileSmile
Powr髏 do g髍y
nowanowa

Do潮czy: 14 Lip 2011
Sk眃: stolica
PostWys砤ny: 1 Lis 2011, 22:05    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

witam czynie znacie mo偶e innego adresu ni偶 ten http://www.9manudir.is/ gdzie mo偶na zrobi膰 USG 3D 4D
Powr髏 do g髍y
SmerfetkaSasetka

Do潮czy: 10 Maj 2010
PostWys砤ny: 5 Lis 2011, 18:18    Temat postu: Wizyty u poloznej Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny, wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy Smile U lekarza juz bylam, wiec to pewne Smile Mam takie pytanie: w ktorych tygodniach sa wizyty u poloznej i USG? Wiem, ze teraz mam sie umowic na wizyte w 11 tygodniu, a pozniej? Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz, z gory dziekuje i pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
misiek21

PostWys砤ny: 5 Lis 2011, 23:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wizyty na pocz膮tku s膮 bardzo rzadko. Dopiero po 30 tygodniu ci膮偶y jest ich wi臋cej bo co jakie艣 2tygodnie. A USG jest w 3 miesi膮cu ci膮偶y <nie obowi膮zkowe> oraz w 20 tygodniu < wtedy mo偶esz si臋 dowiedzie膰 p艂e膰> oczywi艣cie je艣li ci膮偶a przebiega prawid艂owo. Pisz臋 na swoim przyk艂adzie SmileSmile pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
misiek21

PostWys砤ny: 5 Lis 2011, 23:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A tak przy okazji gratuluj臋 SmileSmile
Powr髏 do g髍y
czita
Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
Do潮czy: 24 Mar 2009
PostWys砤ny: 6 Lis 2011, 0:30    Temat postu: Re: Wizyty u poloznej Odpowiedz z cytatem

SmerfetkaSasetka napisa:
Witam dziewczyny, wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy Smile U lekarza juz bylam, wiec to pewne Smile Mam takie pytanie: w ktorych tygodniach sa wizyty u poloznej i USG? Wiem, ze teraz mam sie umowic na wizyte w 11 tygodniu, a pozniej? Bylabym bardzo wdzieczna za odpowiedz, z gory dziekuje i pozdrawiam Smile
Gratuluje Smile Pierwsza wizyt臋 umawiasz sobie telefonicznie, kolejna ju偶 b臋dziesz umawia膰 z po艂o偶n膮 do kt贸rej b臋dziesz chodzi膰, wizyty na pocz膮tku s膮 co 4 tyg. a p贸藕nej wizyty s膮 co 3 lub 2 tyg. Je艣li masz jeszcze jakie艣 pytania to pisz 艣mia艂o, napewno kto艣 odpowie na twoje pytania. Pozdrawiam
MartaMar
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 21 Gru 2008
PostWys砤ny: 7 Lis 2011, 20:05    Temat postu: wizyty u po艂oznej Odpowiedz z cytatem

Pierwsza wizyta u po艂oznej ok 12 tygodnia, przeprowadzony jest og贸lny wywiad, badanie krwi, moczu, wa偶enie, mierzenie ci艣nienia i s艂uchanie serduszka. Druga wizyta jest ok. 16 tygodnia, po艂o偶na omawia sytuacj臋 rodzinna i materialna, mierzy brzuszek, wazy, mierzy cisnienie, bada mocz. W 20 tyg. robione jest usg stwierdzajace p艂e膰, badane sa te偶 wszystkie organy tj. serce, p艂uca,itd. Kolejna wizyta u po艂o偶nej dopiero az w 28 tygodniu ci膮偶y, a po 30 tyg to juz tak mniej wi臋cej co dwa trzy tygodnie.

Nie s艂ysza艂y艣cie nic a jakiej艣 szkole rodzenia w najblizszym czasie?
Powr髏 do g髍y
ciaociao

Do潮czy: 27 Wrz 2011
PostWys砤ny: 7 Lis 2011, 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesc dziewczyny!
gratuluje mamusiom, ktore urodzily jupi
Mam do Was pytanko. Czy ktoras z Was ma w Rvk dobrego ginka z dobrym sprzetem? Chcialabym sprawdzic plec dziecka w 16 tyg czyli przed swietami Smile zeby nie czekac do badania "polowkowego". taki prezent na swieta hihi.
Moj gin nie zajmuje sie ciezarnymi i ma sprzet lipny..
Nie wiem gdzie sie udac.

Pozdrawiam serdecznie!
Powr髏 do g髍y
myszka3150

Do潮czy: 19 Pa 2011
PostWys砤ny: 8 Lis 2011, 15:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co do pierwszej wizyty u lekarza to radze udac sie przed 10tc, moze to byc pomocne przy skladaniu papierow o becikowe w PL:)
Powr髏 do g髍y
nowanowa

Do潮czy: 14 Lip 2011
Sk眃: stolica
PostWys砤ny: 23 Lis 2011, 19:49    Temat postu: Czy kto艣 s艂ysza艂 o jakiej艣 szkole rodzenia w Reykiaviku Odpowiedz z cytatem

Czy kto艣 s艂ysza艂 o jakiej艣 szkole rodzenia w Rejkiaviku po Polsku ?
Powr髏 do g髍y
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 24 Lis 2011, 8:18    Temat postu: Re: Czy kto艣 s艂ysza艂 o jakiej艣 szkole rodzenia w Reykiaviku Odpowiedz z cytatem

nowanowa napisa:
Czy kto艣 s艂ysza艂 o jakiej艣 szkole rodzenia w Rejkiaviku po Polsku ?

Nigdy nie bylo szkoly rodzenia po polsku. Byly zajecia przygotowujace rodzicow do porodu. Byly to zajecia w formie wykladu 2 dni po ok3godz. Drugiego dnia polozna oprowadzala po porodowce i wszystko tlymaczyla. Nie wiem jak jest teraz a z checia by sie rowniez dowiedziala bo jestem w 6tc. Dobrze by bylo sobie odswiezyc wiadomosci.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 24 Lis 2011, 10:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miko艂aj GRATULACJE!!!!! zdr贸wka du偶o
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 25 Lis 2011, 19:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje ale narazie czekam na wizyte u poloznej moze juz uslysze serduszko. Tak ostatnio dziewczyna napisala na innym forum ze musiala usunac ciaze bo serduszko w 8tc nie zaczelo bic Sad Zmartwilo mnie to troche i uswiadomilo ze pozytywny test to jeszcze nie wszystko. No nic oby do wtorku wtedy dowiem sie wiecej.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
mstefa
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 22 Maj 2008
Sk眃: reykjavik-
PostWys砤ny: 25 Lis 2011, 20:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj gratulacje.
Powr髏 do g髍y
myszka3150

Do潮czy: 19 Pa 2011
PostWys砤ny: 26 Lis 2011, 10:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dorgie Mamy,
PRZEPRASZAM ze pytam sie tutaj wiem ze to nie miejsce ale jestem cala zdenerwowana. Zapomnialam sie zalogowac w vinnumalastofun, czy ktoras z Was lub ktos kogo znacie mila taki przypadek?
Co mam teraz zrobic????
Ida swieta a ja mam zostac bez niczego??????
prosze pomozcie
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 284, 285, 286 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 285 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.