reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 285, 286, 287 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
Ewcia

Do潮czy: 10 Sty 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 27 Lis 2011, 10:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myszka znam taki przypadek - zaloguj sie teraz miedzy 26-3 tez mozesz tylko, ze wyplata przyjdzie nie 1 ale 5 grudnia... Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 9:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jaka tutaj cisza, czy na Islandii skonczyl sie juz babyboom i nie ma ciezarnych? HEHEHEHE a moze to i dobrze, nie bedzie problemu z wolna sala porodowa Smile
Ja zaraz ide do poloznej pierwsza wizyta, zobaczymy co powie moze juz serduszka poslucham.
Macie moze jakies sprawdzone sposoby na mdlosci?
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
norbi261107

Do潮czy: 16 Lut 2009
Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 12:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na md艂o艣ci podobno dobrze do wszystkiego dodawa膰 imbir, np do herbaty, obiadu.
Ja mam termin na 7 stycznia, w tamtym tyg by艂am u po艂o偶nej, g艂贸wka ju偶 w kanale, tylko tyci si臋 rusza, macica ju偶 zacz臋艂a si臋 opuszcza膰. Chyba dzidzia ju偶 d艂ugo w brzuszku nie posiedzi. 艢ni mi si臋, 偶e rodz臋 a w domu nic nie gotowe, musz臋 ju偶 popra膰 i poprasowa膰 ciuszki.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Tlen
kasiajablonska

Do潮czy: 19 Wrz 2006
Sk眃: Akureyri
PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

norbi chyba czas najwyzszy..bo jak dzidzia szybciej przyjdzie to bedziesz miala wielkie szalenstwo tylko.
moj maluszek chory...katar kaszel.byla u lekarza nic nie slyszal zeby w oskrzelach bylo....wiec jak zwykle standardowo co?WIRUS
moj lekarz jest naprawde dobry bo bardzo pomogl mojej corce,ale na slowo wirus dostaje bialej goraczki.....tutaj tylko taka choroba jest.
trzeba wziasc sprawe we wlasne rece...nie bede sie patrzec jak maly sie meczy i kolejnej nocki nie przesypia.buziaki
ps.mikolaj gratulacje:)SmileSmileWink
mikolaj

PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kasia a w jakim wieku jest twoj synek? Zapuszczaj mu donoska xylitol albo sol fizjologiczna kilka razy dziennie i odrazu sciagaj, mozesz tez robic inchalacje, kilka kropelek olejku oilbas na pieluszke lub do gpracej wody i zostawic w malego ppokoju lub jak ma juz roczek to masc vapo rup dla dzieci rozgrzwajaca. JA takimi sposobami juz drugi raz tej jesieni wyleczylam swojego syna. Tylko ze on ma trzy lata to mam wiecej mozliwosci.
I dziekuje dzis mialam pierwsza wizyte u poloznej jestem zadowolona, wypytala mnie o porod bo poprzednia ciaze tez ona prowadzila. Dala mi kilka sposobow na mdlosci zbadala cukier w sumie to gdzies z pol godz u niej bylam. Nastepna wizyta w styczniu.
Powr髏 do g髍y
nikita333

Do潮czy: 23 Sty 2010
Sk眃: NJARDVIK
PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 16:13    Temat postu: Dla dzieci Odpowiedz z cytatem

Kasia dla dzieci powy偶ej 6 miesi膮ca dobra jest ma艣膰 Pulmex Baby ma艣膰 rozgrzewaj膮ca.
Powr髏 do g髍y
myszka3150

Do潮czy: 19 Pa 2011
PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 16:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj a sa sa tylko pewnie zapracowane przy starszych dzieciach,hihi
Moj Synek jest tak absorbujacy, ze czasem zapominam, ze jestem w ciazy:)
My czekamy do swiat bo przed swietami mamy usg polowkowe i moze wrescie bedziemy wiedziec co bedzie:) Siostrzyczke czy Braciszka dla Malego:) Juz nie moge sie doczekac!!!
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 16:38    Temat postu: Re: Dla dzieci Odpowiedz z cytatem

nikita333 napisa:
Kasia dla dzieci powy偶ej 6 miesi膮ca dobra jest ma艣膰 Pulmex Baby ma艣膰 rozgrzewaj膮ca.

A ta masc nie zostala wycofana? Ja ja uzywalam dla swojego syna jak byl malutki a pozniej cos mama mi mowila ze chyba jes wycofany bo mial cos tam w swoim skladzie. Kompletnie nie pamietam co to bylo.
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 16:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

myszka3150 napisa:
mikolaj a sa sa tylko pewnie zapracowane przy starszych dzieciach,hihi
Moj Synek jest tak absorbujacy, ze czasem zapominam, ze jestem w ciazy:)
My czekamy do swiat bo przed swietami mamy usg polowkowe i moze wrescie bedziemy wiedziec co bedzie:) Siostrzyczke czy Braciszka dla Malego:) Juz nie moge sie doczekac!!!

Very Happy to tak jak i ja praca dziecko i tyle czasu brakuje.
Powr髏 do g髍y
kasiajablonska

Do潮czy: 19 Wrz 2006
Sk眃: Akureyri
PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 18:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

moj synek ma dopiero miesiac....
MartaMar
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
Do潮czy: 21 Gru 2008
PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 18:50    Temat postu: md艂o艣ci Odpowiedz z cytatem

mi na md艂o艣ci tylko pomaga艂y migda艂y, jak tylko obudzi艂am sie rano jad艂am 4 migda艂y i by艂o w miare dobrze, przynajmniej ogranicza艂y wymioty, a w ci膮gu dnia pomaga艂y mi takie cukierki, kt贸re kupi艂am w aptece Preggie popps
Powr髏 do g髍y
nikita333

Do潮czy: 23 Sty 2010
Sk眃: NJARDVIK
PostWys砤ny: 29 Lis 2011, 19:32    Temat postu: Re: Dla dzieci Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisa:
nikita333 napisa:

A ta masc nie zostala wycofana? Ja ja uzywalam dla swojego syna jak byl malutki a pozniej cos mama mi mowila ze chyba jes wycofany bo mial cos tam w swoim skladzie. Kompletnie nie pamietam co to bylo.

Nic nie wiem na ten ten temat ,bez problemu mo偶na j膮 kupi膰 w Pl a i w internecie nic nie znalaz艂am na ten temat.
Powr髏 do g髍y
myszka3150

PostWys砤ny: 30 Lis 2011, 1:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a jezeli juz mowa o masciach to moze macie jakies sprawdzone masci na spuchniete i ci臋偶kie nogi dla kobiet w ciazy, oczywiscie;)
Powr髏 do g髍y
myszka3150

PostWys砤ny: 30 Lis 2011, 2:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisa:
Kasia a w jakim wieku jest twoj synek? Zapuszczaj mu donoska xylitol albo sol fizjologiczna kilka razy dziennie i odrazu sciagaj, mozesz tez robic inchalacje, kilka kropelek olejku oilbas na pieluszke lub do gpracej wody i zostawic w malego ppokoju lub jak ma juz roczek to masc vapo rup dla dzieci rozgrzwajaca. JA takimi sposobami juz drugi raz tej jesieni wyleczylam swojego syna. Tylko ze on ma trzy lata to mam wiecej mozliwosci.
I dziekuje dzis mialam pierwsza wizyte u poloznej jestem zadowolona, wypytala mnie o porod bo poprzednia ciaze tez ona prowadzila. Dala mi kilka sposobow na mdlosci zbadala cukier w sumie to gdzies z pol godz u niej bylam. Nastepna wizyta w styczniu.

Wiesz zaciekawila mnie ta masc o ktorej piszesz bo sama chcialam cos takiego kupic Malemu ale zobacz co pisza o niej w PL:

http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2274
Powr髏 do g髍y
myszka3150

PostWys砤ny: 30 Lis 2011, 2:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przepraszam pomylilam zakladke

http://www.doz.pl/leki/p4083-Wick_VapoRub
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 30 Lis 2011, 8:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O widzisz to nie wiedzialam ze jest tego tyle o podobnie brzmiacych nazwach ja akurat pisalam o tej masci http://www.expresschemist.co.uk/product_2253_mentholatum-vapour-rub-30g-jar.html
i ta jest dozwolona dla dzieci od 1r.偶. Dla mnie ja sprzedala farmaceutka na smaratorgu w aptece wiec wiedzialam ze sie nadaje, ale jak teraz poczytalam ile tego jest to wiem ze za kazdym razem trzeba czytac co jest napisane na opakowaniu.
Powr髏 do g髍y
myszka3150

PostWys砤ny: 30 Lis 2011, 13:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ahaaa
no widzisz to trzeba czytac i czytac:)
dzieki za info dzisiaj podjade do apteki to kupie ja i mojemu Synkowi:)
Powr髏 do g髍y
nowanowa

Do潮czy: 14 Lip 2011
Sk眃: stolica
PostWys砤ny: 2 Gru 2011, 17:08    Temat postu: dodatek za urodzenie dziecka co艣 podbnego do becikowego w P. Odpowiedz z cytatem

hej wiecie mo偶e czy na Islandii przys艂uguje dodatek za urodzenie dziecka co艣 podobnego do becikowego w Polsce ....
Powr髏 do g髍y
mikolaj

PostWys砤ny: 2 Gru 2011, 17:51    Temat postu: Re: dodatek za urodzenie dziecka co艣 podbnego do becikowego Odpowiedz z cytatem

nowanowa napisa:
hej wiecie mo偶e czy na Islandii przys艂uguje dodatek za urodzenie dziecka co艣 podobnego do becikowego w Polsce ....

Z tego co ja sie dowiadywalam 3lata temu to niestety nie. Ale moze cos sie zmienilo przez ten czas.
Powr髏 do g髍y
joll

Do潮czy: 15 Lut 2011
Sk眃: keflavik
PostWys砤ny: 2 Gru 2011, 21:09    Temat postu: Re: dodatek za urodzenie dziecka co艣 podbnego do becikowego Odpowiedz z cytatem

nowanowa napisa:

Niektore zwiazki zawodowe p艂ac膮
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 285, 286, 287 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 286 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.