Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 27 Lis 2011, 10:16 Temat postu: |
|
|
myszka znam taki przypadek - zaloguj sie teraz miedzy 26-3 tez mozesz tylko, ze wyplata przyjdzie nie 1 ale 5 grudnia...  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 9:22 Temat postu: |
|
|
Jaka tutaj cisza, czy na Islandii skonczyl sie juz babyboom i nie ma ciezarnych? HEHEHEHE a moze to i dobrze, nie bedzie problemu z wolna sala porodowa
Ja zaraz ide do poloznej pierwsza wizyta, zobaczymy co powie moze juz serduszka poslucham.
Macie moze jakies sprawdzone sposoby na mdlosci? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 12:23 Temat postu: |
|
|
Na md艂o艣ci podobno dobrze do wszystkiego dodawa膰 imbir, np do herbaty, obiadu.
Ja mam termin na 7 stycznia, w tamtym tyg by艂am u po艂o偶nej, g艂贸wka ju偶 w kanale, tylko tyci si臋 rusza, macica ju偶 zacz臋艂a si臋 opuszcza膰. Chyba dzidzia ju偶 d艂ugo w brzuszku nie posiedzi. 艢ni mi si臋, 偶e rodz臋 a w domu nic nie gotowe, musz臋 ju偶 popra膰 i poprasowa膰 ciuszki. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasiajablonska
| Do潮czy: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Sk眃: Akureyri |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 14:17 Temat postu: |
|
|
norbi chyba czas najwyzszy..bo jak dzidzia szybciej przyjdzie to bedziesz miala wielkie szalenstwo tylko.
moj maluszek chory...katar kaszel.byla u lekarza nic nie slyszal zeby w oskrzelach bylo....wiec jak zwykle standardowo co?WIRUS
moj lekarz jest naprawde dobry bo bardzo pomogl mojej corce,ale na slowo wirus dostaje bialej goraczki.....tutaj tylko taka choroba jest.
trzeba wziasc sprawe we wlasne rece...nie bede sie patrzec jak maly sie meczy i kolejnej nocki nie przesypia.buziaki
ps.mikolaj gratulacje:)   _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 15:09 Temat postu: |
|
|
Kasia a w jakim wieku jest twoj synek? Zapuszczaj mu donoska xylitol albo sol fizjologiczna kilka razy dziennie i odrazu sciagaj, mozesz tez robic inchalacje, kilka kropelek olejku oilbas na pieluszke lub do gpracej wody i zostawic w malego ppokoju lub jak ma juz roczek to masc vapo rup dla dzieci rozgrzwajaca. JA takimi sposobami juz drugi raz tej jesieni wyleczylam swojego syna. Tylko ze on ma trzy lata to mam wiecej mozliwosci.
I dziekuje dzis mialam pierwsza wizyte u poloznej jestem zadowolona, wypytala mnie o porod bo poprzednia ciaze tez ona prowadzila. Dala mi kilka sposobow na mdlosci zbadala cukier w sumie to gdzies z pol godz u niej bylam. Nastepna wizyta w styczniu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nikita333
| Do潮czy: 23 Sty 2010 | Posty: 86 | Sk眃: NJARDVIK |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 16:13 Temat postu: Dla dzieci |
|
|
Kasia dla dzieci powy偶ej 6 miesi膮ca dobra jest ma艣膰 Pulmex Baby ma艣膰 rozgrzewaj膮ca. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| myszka3150
| Do潮czy: 19 Pa 2011 | Posty: 38 | |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 16:31 Temat postu: |
|
|
mikolaj a sa sa tylko pewnie zapracowane przy starszych dzieciach,hihi
Moj Synek jest tak absorbujacy, ze czasem zapominam, ze jestem w ciazy:)
My czekamy do swiat bo przed swietami mamy usg polowkowe i moze wrescie bedziemy wiedziec co bedzie:) Siostrzyczke czy Braciszka dla Malego:) Juz nie moge sie doczekac!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 16:38 Temat postu: Re: Dla dzieci |
|
|
nikita333 napisa: | Kasia dla dzieci powy偶ej 6 miesi膮ca dobra jest ma艣膰 Pulmex Baby ma艣膰 rozgrzewaj膮ca. |
A ta masc nie zostala wycofana? Ja ja uzywalam dla swojego syna jak byl malutki a pozniej cos mama mi mowila ze chyba jes wycofany bo mial cos tam w swoim skladzie. Kompletnie nie pamietam co to bylo. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 16:40 Temat postu: |
|
|
myszka3150 napisa: | mikolaj a sa sa tylko pewnie zapracowane przy starszych dzieciach,hihi
Moj Synek jest tak absorbujacy, ze czasem zapominam, ze jestem w ciazy:)
My czekamy do swiat bo przed swietami mamy usg polowkowe i moze wrescie bedziemy wiedziec co bedzie:) Siostrzyczke czy Braciszka dla Malego:) Juz nie moge sie doczekac!!! |
to tak jak i ja praca dziecko i tyle czasu brakuje. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasiajablonska
| Do潮czy: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Sk眃: Akureyri |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 18:39 Temat postu: |
|
|
moj synek ma dopiero miesiac.... _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MartaMar ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 21 Gru 2008 | Posty: 13 | |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 18:50 Temat postu: md艂o艣ci |
|
|
mi na md艂o艣ci tylko pomaga艂y migda艂y, jak tylko obudzi艂am sie rano jad艂am 4 migda艂y i by艂o w miare dobrze, przynajmniej ogranicza艂y wymioty, a w ci膮gu dnia pomaga艂y mi takie cukierki, kt贸re kupi艂am w aptece Preggie popps |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nikita333
| Do潮czy: 23 Sty 2010 | Posty: 86 | Sk眃: NJARDVIK |
|
Wys砤ny: 29 Lis 2011, 19:32 Temat postu: Re: Dla dzieci |
|
|
mikolaj napisa: | nikita333 napisa: | Kasia dla dzieci powy偶ej 6 miesi膮ca dobra jest ma艣膰 Pulmex Baby ma艣膰 rozgrzewaj膮ca. |
A ta masc nie zostala wycofana? Ja ja uzywalam dla swojego syna jak byl malutki a pozniej cos mama mi mowila ze chyba jes wycofany bo mial cos tam w swoim skladzie. Kompletnie nie pamietam co to bylo. |
Nic nie wiem na ten ten temat ,bez problemu mo偶na j膮 kupi膰 w Pl a i w internecie nic nie znalaz艂am na ten temat. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| myszka3150
|
Wys砤ny: 30 Lis 2011, 1:58 Temat postu: |
|
|
a jezeli juz mowa o masciach to moze macie jakies sprawdzone masci na spuchniete i ci臋偶kie nogi dla kobiet w ciazy, oczywiscie;) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| myszka3150
|
Wys砤ny: 30 Lis 2011, 2:08 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisa: | Kasia a w jakim wieku jest twoj synek? Zapuszczaj mu donoska xylitol albo sol fizjologiczna kilka razy dziennie i odrazu sciagaj, mozesz tez robic inchalacje, kilka kropelek olejku oilbas na pieluszke lub do gpracej wody i zostawic w malego ppokoju lub jak ma juz roczek to masc vapo rup dla dzieci rozgrzwajaca. JA takimi sposobami juz drugi raz tej jesieni wyleczylam swojego syna. Tylko ze on ma trzy lata to mam wiecej mozliwosci.
I dziekuje dzis mialam pierwsza wizyte u poloznej jestem zadowolona, wypytala mnie o porod bo poprzednia ciaze tez ona prowadzila. Dala mi kilka sposobow na mdlosci zbadala cukier w sumie to gdzies z pol godz u niej bylam. Nastepna wizyta w styczniu. |
Wiesz zaciekawila mnie ta masc o ktorej piszesz bo sama chcialam cos takiego kupic Malemu ale zobacz co pisza o niej w PL:
http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2274 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| myszka3150
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 30 Lis 2011, 8:46 Temat postu: |
|
|
O widzisz to nie wiedzialam ze jest tego tyle o podobnie brzmiacych nazwach ja akurat pisalam o tej masci http://www.expresschemist.co.uk/product_2253_mentholatum-vapour-rub-30g-jar.html
i ta jest dozwolona dla dzieci od 1r.偶. Dla mnie ja sprzedala farmaceutka na smaratorgu w aptece wiec wiedzialam ze sie nadaje, ale jak teraz poczytalam ile tego jest to wiem ze za kazdym razem trzeba czytac co jest napisane na opakowaniu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| myszka3150
|
Wys砤ny: 30 Lis 2011, 13:22 Temat postu: |
|
|
ahaaa
no widzisz to trzeba czytac i czytac:)
dzieki za info dzisiaj podjade do apteki to kupie ja i mojemu Synkowi:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| nowanowa
| Do潮czy: 14 Lip 2011 | Posty: 37 | Sk眃: stolica |
|
Wys砤ny: 2 Gru 2011, 17:08 Temat postu: dodatek za urodzenie dziecka co艣 podbnego do becikowego w P. |
|
|
hej wiecie mo偶e czy na Islandii przys艂uguje dodatek za urodzenie dziecka co艣 podobnego do becikowego w Polsce .... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 2 Gru 2011, 17:51 Temat postu: Re: dodatek za urodzenie dziecka co艣 podbnego do becikowego |
|
|
nowanowa napisa: | hej wiecie mo偶e czy na Islandii przys艂uguje dodatek za urodzenie dziecka co艣 podobnego do becikowego w Polsce .... |
Z tego co ja sie dowiadywalam 3lata temu to niestety nie. Ale moze cos sie zmienilo przez ten czas. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| joll
| Do潮czy: 15 Lut 2011 | Posty: 13 | Sk眃: keflavik |
|
Wys砤ny: 2 Gru 2011, 21:09 Temat postu: Re: dodatek za urodzenie dziecka co艣 podbnego do becikowego |
|
|
nowanowa napisa: | hej wiecie mo偶e czy na Islandii przys艂uguje dodatek za urodzenie dziecka co艣 podobnego do becikowego w Polsce .... |
Niektore zwiazki zawodowe p艂ac膮 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|