Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 7 Gru 2011, 22:30 Temat postu: |
|
|
nie zgodze sie.ja bylam namacierzynskim do czerwca i teraz dostalam caly dodatek plus bonus  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 7 Gru 2011, 22:54 Temat postu: |
|
|
mstefa - ja dostalam pomniejszony o macierzynskie i zwolnienie lekarskie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pablo30
| Dołączył: 27 Lip 2011 | Posty: 48 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 7 Gru 2011, 23:50 Temat postu: |
|
|
bo dostalas od pracodawcy a nie z FæðingarorlofssjĂłðs.
Polecam pytac u zrodla.
Swoja droga niesprawiedliwe jest ze VMST placi a FæðingarorlofssjĂłðs juz nie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ice794
| Dołączył: 13 Lip 2011 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 8 Gru 2011, 16:36 Temat postu: dermatolog |
|
|
Witam!!
Dziewczyny, ma ktoras z Was numer telefonu do dobrego dermatologa dzieciecego i rowniez dla doroslych, jak dlugo sie czek??Z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| myszka3150
| Dołączył: 19 Paź 2011 | Posty: 38 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2011, 20:39 Temat postu: prom |
|
|
Drogie Mamy,
ostatnio zastanawiam sie nad podroza z dzieckiem promem.
Moze macie juz jakies doswiadczenia i podzielice sie jak to jest? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2011, 21:00 Temat postu: Re: prom |
|
|
Witam, plynalem z corka gdy miala 3 miesiace, dostalismy lozeczko do kajutu wiec nie balam sie o spanie, mala przespala mi cala noc, w dzien tez sobrze spala a nawet jeszcze lepiej niz w domu, zjedzeniem nie mialm problemow bo karmila piersia, nie wiem co bys chciala jeszcze wiedziec. Na prom wjechalismy wszyscy razem, nie moglam dzwigac wiec nic nie powiedzieli tylko nas puscili bez problemow. Wracalismy w pazdzierniki (mala miala 6 miesiecy) pogoda byla ladna ale promem baaardzo bujalo i mala nic nie odczowala, spala super, jesli chodzi o jedzienie to na podroz mialam kilka sloiczkow z jedzeniem, mielismy swoj czajnik wiec z robieniem soczku czy mleka tez nie musielismy latac aby nam wode zagrzali. Jesli masz jakies pytania to pytaj.Pozdrawiam _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 12 Gru 2011, 20:03 Temat postu: |
|
|
Dziewczynki mam do oddania tabletki Luteina 50 mg-75 szt. Ja uĹźywaĹam ich na poczÄ
tku ciÄ
Ĺźy dla bezpieczeĹstwa mojej dzidzi,jakby ktĂłraĹ byĹa zainteresowana to dajcie znaÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kocurek Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 12 Gru 2011, 21:41 Temat postu: plamki |
|
|
Hej dziewczyny moĹźe u ktĂłregoĹ z waszych maluszkĂłw uĹźywaĹyĹcie jakiĹ maĹci na suche plamki?? kurcze patrze, Ĺźe maĹej zaczeĹy sie pojawiaÄ pod zgieciem kolan i na Ĺokciach, martwie sie Ĺźeby nie byĹa to skaza biaĹkowa, wizyte mam w czwartek wiec moze nam przepisza jakies smarowidĹo, ale moĹźe Wy znacie coĹ bez recepty. Dodam, Ĺźe oprocz tych suchych plamek, jest tez zaczerwieniona skĂłra -wyglada jak po goleniu Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 12 Gru 2011, 23:18 Temat postu: |
|
|
Kocurek mojemu maluchowi lekarz zleciĹ maĹÄ mildison ,miaĹam smarowaÄ tylko te miejsca zmienione,a resztÄ ciaĹka smarowaĹam i smarujÄ do tej pory Locobase. Problem zanika. Locobase jest dostÄpny w 3 kolorach,dziewczyny tutaj odradzajÄ
kolor şóĹty,bo jest podobno tĹusty i ciÄĹźki do rozsmarowania. Obydwie maĹci chyba kupisz bez recepty. Locobase na pewno,a mildison nie pamiÄtam,bo go juĹź miaĹam w domu,ale kojarzy mi siÄ,Ĺźe teĹź |
|
Powrót do góry |
|
 |
| garĹoc
 | Dołączył: 26 Wrz 2010 | Posty: 100 | Skąd: Innri Njardvik |
|
Wysłany: 12 Gru 2011, 23:40 Temat postu: |
|
|
wĹasnie miaĹam napisaÄ to samo ale @ni@ juĹź napisaĹa...a mildison lipid1% kupisz bez recepty i nim smaruj te suche plamki a reszte ciaĹa po kÄ
pieli tym locobase(znajdziesz go na pĂłĹce w aptece),najlepszy jest şóĹty i najtaĹszy ale troszkÄ ciÄĹźko siÄ rozsmarowuje,jeszcze jest fioletowy- teĹź jest bardzo dobry i lepiej siÄ rozsmarowuje wiec na dĹuĹźej starcza ale jest droĹźszy.
tak wyglÄ
da ten mildison
https://www.boots.no/butikk/s/products/view.html?p=1516875&ref=search
a tak locobase moĹźesz sobie tutaj o nim poczytaÄ,bo teĹź moĹźna go kupiÄ w Polsce tylko troszkÄ inaczej siÄ nazywa http://www.bangla.pl/opinie/p10231/yamanouchi-lipobase-krem lub tutaj
http://www.doz.pl/apteka/p7885-Lipobase_krem_100_g ,bardzo dobrze nawilĹźa,wiÄc teĹź pomoĹźe na te suche plamki,ja nawet teraz nim smaruje dziecko.  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| garĹoc
 | Dołączył: 26 Wrz 2010 | Posty: 100 | Skąd: Innri Njardvik |
|
Wysłany: 13 Gru 2011, 1:27 Temat postu: |
|
|
a...i taka rada-sprĂłbuj dziecko myÄ tylko w samej wodzie.Mojej Klaudii wychodziĹy te suche plamki,krostki, smarowaĹam je tym mildisonem i po ok.2dniach znikaĹy ale znowu wychodziĹy,znowu smarowaĹam,znikaĹy itd...wychodziĹy teĹź na buzi i poĹoĹźna caĹy czas mĂłwiĹa,Ĺźe to przez hormony i tak byĹo z parÄ miesiÄcy ale puzniej poĹoĹźna doradziĹa mi Ĺźeby sprĂłbowaÄ myÄ dziecko w samej wodzie i po ok.paru dniach juĹź nie musiaĹam smarowaÄ dziecko tym mildisonem albo rzadko,po prostu mycie w samej wodzie duĹźo pomogĹo!!! i tylko jeszcze kupiĹam sobie wtedy locobase ,bo dziewczyny pisaĹy o nim na forum i nim smarowaĹam caĹe ciaĹo i od tego czasu byĹo juĹź wszystko ok.Tym mildisonem teĹź moĹźesz smarowaÄ krostki i on teĹź pomaga Ĺźeby dziecko nie swÄdziaĹa skĂłra(te suche plamki itd, co moĹźe byÄ nie przyjemne dla dziecka) wiec ma parÄ zastosowaĹ.JeĹli by dziecko miaĹo krostki,suche plamki na buzi to teĹź moĹźesz posmarowaÄ je tym mildisonem ale on jest trochÄ na sterydach wiÄc nie moĹźna go uĹźywaÄ na buzi czÄsto ale poĹoĹźna mi powiedziaĹa,Ĺźe raz na jakiĹ czas teĹź moĹźna i to nie zaszkodzi dziecku(tak raz na pare dni).  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 13 Gru 2011, 1:44 Temat postu: |
|
|
kurde co siÄ dzieje, Ĺźe praktycznie kaĹźde dziecko ma problemy ze skĂłrÄ
. KiedyĹ nasze matki oliwkÄ
smarowaĹy nas sporadycznie, szybciej wprowadzaĹy do naszych diet zupki, owoce itp i Ĺźadnych suchych plamek nie mieliĹmy. MyĹlÄ Ĺźe to dzisiejsza ĹźywnoĹÄ nafaszerowana chemiÄ
jest przyczynÄ
tych problemĂłw skĂłrnych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kocurek Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 13 Gru 2011, 11:46 Temat postu: plamki |
|
|
Dzieki dziewczyny, wybiore sie do apteki dzisiaj i wyprobuje te specyfiki Mam nadzieje, ze jak u Was pomogĹy to i u nas minie tak szybko jak i sie pojawiĹo Pozdrawiam wszystkie mamuĹki:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 13 Gru 2011, 16:11 Temat postu: |
|
|
Norbi mnie teĹź zastanawia fakt,Ĺźe wiÄkszoĹÄ mam tutaj boryka siÄ z tym samym problemem suchej skĂłry,a dla porĂłwnania-dzieci w Polsce moich wielu znajomych tego problemu nie majÄ
. Ja z mĹodszÄ
cĂłrkÄ
wychowywana w tym wieku w Polsce teĹź nie znaĹam tych suchych plamek. Tutejsza pani doktor stwierdziĹa,Ĺźe to przez za szybkie wprowadzanie dziecku nowych rzeczy typu kaszki,obiadki,deserki. PonoÄ jeĹli tenĹźe problem siÄ pojawia oznacza,Ĺźe organizm dziecka jeszcze nie jest gotowy na tego typu jedzenie. MoĹźe i coĹ w tym jest,bo mĂłj maluch im starszy to problem mniejszy suchych,plamek mniej i mniej
GarĹoc pozdrowionka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Gru 2011, 17:46 Temat postu: |
|
|
czytam tak o problemach ze skora,jak macie dziewczynki alantan plus z polski to tez swietnie dziala. mi tez zalecala lekarka kapiel w samej wodzie,dzialalo na chwile.wiec zaczelam gotowac mu wode do kapieli,i spokoj,w polsce jak bylismy to zadnych problemow. moze problem tkwi w tej cieplej wodzie???no ale tego nie powie zaden lekarz...hehe...
norbi jak sie czujesz??
pozdrowionka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
|
Wysłany: 13 Gru 2011, 21:11 Temat postu: |
|
|
u mnie malutka ma 10 msc i dopiero teraz zaczelay sie problemy ze skorka,
mstefa kochana ja juz trace sily, szybko sie mecze a co najbardziej wkurzajace to powolna sie zrobilam. Nie jest lekko miec 10 miesieczne dziecko i byc w 9 msc ciazy:) nie polecam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 13 Gru 2011, 23:08 Temat postu: |
|
|
Norbi a ja byĹam pewna ,Ĺźe Twoje dziecko starsze,a tu taki malutki brzdÄ
c,ojj,to na pewno Ci biedaku ciÄĹźko. Ale to siÄ odwdziÄczy jeszcze-jedno po drugim,czas kupek ,kaszek itp w jednym czasie,a potem spokĂłj i zadowolenie:) ZdrĂłwka ĹźyczÄ,na kiedy masz termin?
Ja wracam jutro do pracy po ok 10 miesiÄ
cach,ajjajj,bojÄ siÄ przeokropnie! Trzymajcie kciuki za mnie i mojego chopka,ktĂłry zostaje z dzieciakami w domu-to mnie chyba jeszcze bardziej przeraĹźa No ale juĹź ma instrukcjÄ opieki nad dzieÄmi sporzÄ
dzonÄ
,oby jej nie zgubiĹ to pewnie da radÄ he he |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Gru 2011, 16:57 Temat postu: |
|
|
@ni@ bedzie dobrze. chlopaki dadza sobie rade. ale znam ta obawe..
norbi wiecie czy synek czy corcia czy niespodzianke chcecie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
|
Wysłany: 14 Gru 2011, 22:03 Temat postu: |
|
|
@ni@ ja mam dwie cĂłreczki, jedna 4 latka a druga 10 msc skoĹczyĹa piÄ
tego:) wesoĹo mam a z biegiem lat bÄdzie coraz weselej
mstefa nie znamy pĹci, okaĹźe siÄ po porodzie, mam przeczucie, Ĺźe bÄdzie dziewczynka Jak my damy radÄ z jednÄ
ĹazienkÄ
i czterema kobietkami hehe a mÄ
Ĺź siÄ Ĺmieje, Ĺźe zacznie nosiÄ stringi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 15 Gru 2011, 0:13 Temat postu: |
|
|
Norbi kochana - trzymam kciuki, jeszcze troszke i bedziesz miala kolejnego maluszka - dasz rade dobra mama z ciebie. Wlasnie nasze maluchy rosna szybko - moj Kubus to juz chlopczyk a nie dzidzia... haha
@ni@ - two dadza rade, moje chlopaki (syn i maz) tez niezle sobie radza choc powiem szczerze, ze zauwazylam u syneczka tesknote za mama... ewidentnie widze kiedy czeka na mnie jak jestem w pracy, jak sie zachowuje kiedy ide do pracy, jak mnie pilnuje i jak czujny jest na moja obecnosci i glos... jak bym mogla to chetnie zostalabym z chlopakami w domu albo zamienilabym sie z mezem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|