Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mysz233
| Dołączył: 06 Gru 2009 | Posty: 25 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2011, 13:22 Temat postu: operacja |
|
|
witam interesuje mnie czy ktos robil sobie w Islandii operacje na skorygowanie wzroku i czy mozliwy jest zwrot poniesionych kosztow w jakiejs czesci oczywiscie jezeli jest sie w tej chwili na zasilku czy lepiej poczekac gdy bedzie sie mialo prace. pozdrawiam i dzieki z gory za odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2011, 17:05 Temat postu: |
|
|
kumpel robil & chwali sobie. zwrotu za to zadnego nie ma. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| A2009
| Dołączył: 10 Mar 2009 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 11 Gru 2011, 23:37 Temat postu: operacja |
|
|
a ja sĹyszaĹam Ĺźe zwiÄ
zki zawodowe jakÄ
Ĺ czÄĹÄ zwracajÄ
, tak jak za okulary i soczewki kontaktowe!!! wiec lepiej siÄ upewniÄ -popytaÄ w zwiazkach!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 11 Gru 2011, 23:53 Temat postu: Re: operacja |
|
|
A2009 napisał: | a ja sĹyszaĹam Ĺźe zwiÄ
zki zawodowe jakÄ
Ĺ czÄĹÄ zwracajÄ
, tak jak za okulary i soczewki kontaktowe!!! wiec lepiej siÄ upewniÄ -popytaÄ w zwiazkach!! |
chyba tylko reykjavikurborg ma taki przywilej. w innych zwiazkach raczej nie ma opcji. w vr na pewno nie. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Searcher
| Dołączył: 01 Mar 2008 | Posty: 97 | |
|
Wysłany: 12 Gru 2011, 0:18 Temat postu: |
|
|
Zwraca Efling 50k na rÄkÄ chyba, zwraca FIN okoĹo 100k - podatek, zapytaj w swoich po prostu.
OperacjÄ
to to ciÄĹźko nazwaÄ, taki szybki zabieg raczej. Wspominam to mile:) RobiÄ
to tutaj nie najgorzej, aczkolwiek w razie komplikacji jesteĹ ciut utopiony. Z tego co sie dowiadywaĹem, to w Europie zabieg jest poprzedzany seriÄ
specjalistycznych badaĹ i podchodzÄ
do tego powaĹźnie. Tutaj natomiast masz 3 badania robione przez pielÄgniarkÄ, zajmuje to 30min, później lekarz Ci mĂłwi czy jesteĹ odpowiedni, wiÄkszoĹÄ jest, umawiasz siÄ na zabieg, pĹacisz, robiÄ
i do domciu. Generalnie nie ma czego sie baÄ, bo komplikacje to naprawdÄ rzadkoĹÄ, ale jakby coĹ poszĹo nie tak jak trzeba, to na fachowÄ
pomoc raczej bym tutaj nie liczyĹ. Do sprawy podchodzi siÄ bardzo na luzie, czyli ogĂłlnie tak samo jak w reszcie islandzkiej sĹuĹźby zdrowia.
U mnie siÄ udaĹo, minÄ
Ĺ ponad rok, wzrok jak brzytwa, zero powikĹaĹ, skutkĂłw ubocznych itp. Jestem zadowolony. http://www.sjonlag.is/
Cena jest jaka jest, u nas taniej, ale bilety, hotel itp, wyjdzie na to samo lub wiÄcej. Decyzja naleĹźy do Ciebie:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Gru 2011, 0:25 Temat postu: |
|
|
heh czyli kumpel pewnie xxxx dal i o zwrot nie zapytal. albo raczej krzywo zapytal, albo krzywa odpowiedz dostal. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzioĹek=)
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 171 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 11 Sty 2015, 13:50 Temat postu: operacja na zylaki |
|
|
witam, czy mial ktos tutaj na Islandii robiona operacje na zylaki? jak to wyglada? lezy sie w szpitalu przed operacja? bo PO podejzewam ze tak.. narkoza ogolna czy miejscowa? i czy sie placi za zabieg ? bede wdzeczna za pomoc  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| carmela
| Dołączył: 11 Gru 2007 | Posty: 34 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 11 Sty 2015, 21:59 Temat postu: |
|
|
Ja mialam korekcje wzroku w czerwcu zeszlego roku. Tak jak pisal Searcher zabieg traktuje sie raczej jak wyciecie wrzodu na tylku a nie jak dosc powazna ingerencje w oczy. Mialam dwie wizyty przed zabiegiem, pierwwsza ogolna a druga juz z chirurgiem i on sprawdzal dokladnie wzrok i czy sie "nadaje". Jestem w Eflingu, dostalam od nich 100 tys zwrotu ale chyba zalezy to od tego czy cos bylo wykorzystywane u nich. Po zabiegu mialam 3 wizyty kontrolne (bezplatne), 1-wsza po 2 tyg, 2-ga po 3 mies i 3-cia po pol roku. Wzrok jak brzytwa Osobiscie polecam!
ps Zabieg byl w Sjonlag na Glaesibae. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzioĹek=)
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 171 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 11 Sty 2015, 22:30 Temat postu: Re: operacja na zylaki |
|
|
madzioĹek=) napisał: | witam, czy mial ktos tutaj na Islandii robiona operacje na zylaki ( na nogach ) ? jak to wyglada? lezy sie w szpitalu przed operacja? bo PO podejzewam ze tak.. narkoza ogolna czy miejscowa? i czy sie placi za zabieg ? bede wdzeczna za pomoc  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|