Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| ciaociao
| Do潮czy: 27 Wrz 2011 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 17 Sty 2012, 13:42 Temat postu: |
|
|
myszka, znalaz艂am, mam te偶 kilka kartek o karmieniu piersi膮, ale to chyba przy drugim dziecku nie b臋dzie potrzebne ale jak chcesz mog臋 te偶 Ci po偶yczyc.
Ja mam termin na 22 maja, i tym razem b臋dzie to ch艂opiec.
A a Ciebie?
Jest w 23 tygodniu a m贸j maluszek mocno daje we znaki. Od 2 tygodni widac ju偶 jego kopniaki przez sk贸r臋   |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 17 Sty 2012, 15:58 Temat postu: j |
|
|
[quote="DOTI24"]Dla mnie tez m贸wili, 偶e moja c贸rka b臋dzie male艅ka jak si臋 urodzi. Przez ca艂a ci膮偶e przybra艂am na wadze zaledwie 7 kg i brzuszek mia艂am ma艂y, ale okaza艂o si臋, 偶e ma艂a wa偶y艂a 3 kg ani mniej ani wi臋cej urodzi艂am j膮 4 dni przed terminem.[/quote]
JA TYCH POLOZNYCH TO TEZ JUZ ZADUZO NIE SLUCHAM PONIEWAZ W PIERWSZEJ CIAZY PRZYTYLAM TYLKO 8KG A MALA URODZILA SIE 3715 I 10 DNI PRZED TERMINEM,A TERAZ JESTEM W CIAZY W 33 TYG I TEZ BEDZIE CORKA I PRZYTYLAM TYLKO 5KG I POLOZNA MOWI ZE MALA BEDZIE MALUTKA A JAK POSZLAM NA USG W ZESZLY PIATEK BO POLOZNA MIALA OBAWY ZE MALA NIE PRZYBIERA NA WADZE TO WYSZLO ZE MA JUZ 2400KG I TA PANI CO ROBI USG POWIEDZIALA ZE TA WAGA DZIECKA JEST U TAKIEJ SAMEJ KOBIETY CO TYJE PRAWIDLOWO JAK POWINNA W OKRESIE CIAZY |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| myszka3150
| Do潮czy: 19 Pa 2011 | Posty: 38 | |
|
Wys砤ny: 17 Sty 2012, 16:10 Temat postu: |
|
|
ciaociao napisa: | myszka, znalaz艂am, mam te偶 kilka kartek o karmieniu piersi膮, ale to chyba przy drugim dziecku nie b臋dzie potrzebne ale jak chcesz mog臋 te偶 Ci po偶yczyc.
Ja mam termin na 22 maja, i tym razem b臋dzie to ch艂opiec.
A a Ciebie?
Jest w 23 tygodniu a m贸j maluszek mocno daje we znaki. Od 2 tygodni widac ju偶 jego kopniaki przez sk贸r臋   |
hehe no o karmieniu to raczej nie:)
ale te o z nieczuleniu to poprosze zaraz napisze ci maila czy wolisz sie spotkac?
A u mnie niestety nic nie widac bo mam lozysko na przedniej scianie brzuszka i ono wszystko 'amortyzuje' Maluszek zabezpieczyl sie przed starszym Braciszkiem;) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ciaociao
| Do潮czy: 27 Wrz 2011 | Posty: 10 | |
|
Wys砤ny: 19 Sty 2012, 21:10 Temat postu: |
|
|
myszka, ale nie masz lozyska przoduj膮cego? tylko sie ulozylo na przedniej scianie?
ja czuje kopniaki coraz mocniej,ostatnio wyczulismy wystajaca czesc ciala- albo pupa albo glowa
we wtorek ide znow na kontrole do lekarza, to obejrze mojego malucha.
Jutro zrobie ksero papierow, to sa takie tabelki, o te Ci chodzi? to co patrycja polozna dawala na kursie kiedys? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| myszka3150
| Do潮czy: 19 Pa 2011 | Posty: 38 | |
|
Wys砤ny: 20 Sty 2012, 19:19 Temat postu: |
|
|
hej,
dzieki za papiery, tak o te mi chodzilo:)
nie nie lozysko ulozone jest prawidlowo z tym tylko ze na przedzie i przez to mniej widac. Ale za to mocniej czuje w 'srodku'
My tez mamy w przyszlym tygodniu do poloznej-posluchamy sobie serduszka:))
PZDR |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mal27
| Do潮czy: 20 Sty 2012 | Posty: 5 | Sk眃: reykjavij mjod |
|
Wys砤ny: 27 Sty 2012, 11:24 Temat postu: |
|
|
witam wszystkie mamy
moje dziecko ma egzem臋 w nocy budzi si臋 i drapie jak szalone pr贸bowa艂am r贸偶nych krem贸w i nic nie pomaga mo偶e kto艣 ma podobny problem i mo偶e mi pom贸c |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mal27
|
Wys砤ny: 27 Sty 2012, 11:27 Temat postu: |
|
|
mam jeszcze du偶膮 puszk臋 mleka sma nr 1 zap艂aci艂am prawie 2 000kr a syn nie toleruje go zjad艂 z 4 miarki odsprzedam na po艂ow臋 ceny 800kr otwarte w tym tygodniu |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kati78
| Do潮czy: 24 Lip 2008 | Posty: 55 | |
|
Wys砤ny: 27 Sty 2012, 23:38 Temat postu: pytanko? |
|
|
Mam do Was pytanie czy ktos by艂 na jakis badaniach po skonczeniu dziecka 3 miesiace w Barnaspitali, bo do mnie zadzwonili i mam sie stawic i dziecko ma niejesc 4 godziny przed wizyta _________________ kati |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mal27
|
Wys砤ny: 28 Sty 2012, 10:45 Temat postu: Re: pytanko? |
|
|
kati78 napisa: | Mam do Was pytanie czy ktos by艂 na jakis badaniach po skonczeniu dziecka 3 miesiace w Barnaspitali, bo do mnie zadzwonili i mam sie stawic i dziecko ma niejesc 4 godziny przed wizyta |
to maluszek b臋dzie g艂odny i p艂acz膮cy -nie s艂ysza艂am o takim badaniu mam 2 maluszk贸w |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 1 Lut 2012, 20:13 Temat postu: re |
|
|
witam mamy
co do egzemy moj synek tez ma najlepiej mysle to umowic sie do alergologa, ja bylam w domus medica u niejakiej olof super babka i na pewno ci poradzi i przepisze jakas masc.moj synek dostal odpowiedni krem na poczatku smarowalam po 2 3 razy dziennie i wszystko pieknie zeszlo a na noc, bo tez nie mogl spac bo go swedziala skorka dostal specjalny syrop.
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| milucha
| Do潮czy: 13 Lut 2011 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 1 Lut 2012, 21:21 Temat postu: co zabra膰 ze sob膮 do szpitala, porod rodzinny, dokumenty |
|
|
Witam,
pewnie si臋 ten w膮tek ju偶 pojawi艂, ale prosz臋 o pomoc. B臋d臋 rodzi艂a w Reykjaviku co b臋d臋 potrzebowa艂a do porodu (ubrania, pieluchy, dokumenty, etc.) i przy wyj艣ciu do domu z dzieckiem. Czy orientujecie si臋 a propos t艂umacza w szpitalu i czy s膮 tu rodzinne porody, tzn. czy ojciec dziecka mo偶e by膰 obecny przy porodzie? Pozdrawiam  _________________ milucha |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zbych
| Do潮czy: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wys砤ny: 1 Lut 2012, 22:04 Temat postu: |
|
|
mal27 my na egzem臋 u偶ywamy balsamu decubal czerwony jest najlepszy z tych co wypr贸bowali艣my aaa dobry jest tez eucerin dla dzieci ale ww. jest najlepszy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| keseni
| Do潮czy: 07 Cze 2010 | Posty: 31 | |
|
Wys砤ny: 11 Lut 2012, 23:01 Temat postu: |
|
|
Ja rodzi艂am w Akranesie, ale my艣l臋, 偶e tatu艣 mo偶e by膰 przy porodzie.
Najlepiej zaopatrzy膰 si臋 we w艂asne ubranka, zawsze to 艂adniejsze fotki wyjd膮. Bielizne bawe艂nian膮 polecam, czyli takie babcine gacie, aby nie opina艂y brzucha napewno cosik na zmian臋 do spania i ubrania- chyba, 偶e od razu po porodzie Ci臋 wypisz膮. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| keseni
| Do潮czy: 07 Cze 2010 | Posty: 31 | |
|
Wys砤ny: 12 Lut 2012, 17:42 Temat postu: |
|
|
Do MaM, kt贸re martwi膮 si臋 ma艂ym brzuszkiem. Ja w ci膮偶y najpierw schud艂am 1kg potem przyty艂am tylko 6 kg. Moja Niunia urodzi艂a si臋.. ku zaskoczeniu wszystkich pucata, bo 3875 wa偶y艂a. Te偶 martwi艂am si臋, czy jest wszystko wporz膮du i jak wida膰 nie potrzebnie. Po艂o偶na skierowa艂a mnie na dodatkowe badanie, kt贸re mnie uspokoi艂o i wykaza艂o 偶e wsio jest oki. W razie obaw pytajcie lekarzy, oni s膮 po to, aby uspokoi膰 i doradzi膰. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| SOWA2907
| Do潮czy: 21 Lip 2010 | Posty: 15 | |
|
Wys砤ny: 12 Lut 2012, 22:32 Temat postu: Re: re |
|
|
kobieta77 napisa: | witam mamy
co do egzemy moj synek tez ma najlepiej mysle to umowic sie do alergologa, ja bylam w domus medica u niejakiej olof super babka i na pewno ci poradzi i przepisze jakas masc.moj synek dostal odpowiedni krem na poczatku smarowalam po 2 3 razy dziennie i wszystko pieknie zeszlo a na noc, bo tez nie mogl spac bo go swedziala skorka dostal specjalny syrop.
pozdrawiam |
by艂am z c贸rk膮 u alergologa w domus medical zrobi艂 testy i wysz艂o 偶e jest zdrowa podobno to od czestych zmian pogody dostalismy 3 kremy i zaden nie pom贸gl wr臋cz wysypalo ja bardziej W ko艅cu polecono nam krem milidison i zeszlo ale jeszcze czasem wraca.... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 13 Lut 2012, 22:49 Temat postu: re |
|
|
smaruj jak tylko sie pojawia jakies zmiany na skorze, u nas wszystko znikla i tez stosowalam ten krem. dodatkowo na poczatku 2 3 razy dziennie zawilzalam skore balsamem ktory tez mielismy przepisany przez lekarza
pozdrawiam i zycze wytrzymalosci |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 14 Lut 2012, 11:56 Temat postu: j |
|
|
HEJ DZIEWCZYNY CZY JEST TUTAJ KTORAS Z WAS KTORA MA TERMIN NA NP.2 MARCA ALBO JAKOS NA POCZATKU MIESIACA? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Fifi
| Do潮czy: 15 Sty 2011 | Posty: 7 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 16 Lut 2012, 10:20 Temat postu: Witam... |
|
|
Mamusie, mam maly dylemat..Czy rozlozyc urlop macierzynski na 6 albo 9 miesiecy...Czy ,to jest duza roznica w kwestii pieniazkow?Bede wdzieczna za odp.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 16 Lut 2012, 11:35 Temat postu: |
|
|
Tez bym chciala wiedziec jak jest roznica procentowo. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| norbi261107
| Do潮czy: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 16 Lut 2012, 12:25 Temat postu: |
|
|
nie jestem na 100% pewna ale to chyba wyglada tak: biorac urlop na 6msc wyplacaja 80% Twoich dochodow a jesli chce sie urlop na 9 msc to po prostu te pieniadze ktore dostawalabys przez 6 msc rozkladaja na 9 msc, np jesli przez 6 msc dostawalabys po 100tys kazdego msc, czyli lacznie 600tys to 600000 trzeba podzielic przez 9 czy 12 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|