Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Sty 2012, 9:40 Temat postu: kotek |
|
|
Dziewczyny moze ktoras z was mi pomoze. Dawalam juz ogloszenie ale nikt sie nie odezwal. A sprawa jest taka, ze szukam pluszaka kotka takiego jak sprzedawali w ikei czarnego w prazki. To byl ukochany kotek mojego syna zgubilismy go niestety podczas pobytu w pl. Poweidzielismy ze otek mial wypadek i jest teraz w szpitalu ale on co raz sie o niego dopytuje, ostatnio ze lzami w oczach prosil ze on juz nie chce innych pluszakow tylko jego kotka. Mo ze ktoras z was ma do odsprzedania takiego kotka nizej podaje link do zdjecia
https://picasaweb.google.com/lh/photo/xYeKvwrLeGkeN8aAnzUagYTCpa9vvuFz5QKttl2FRKA?feat=directlink
Z gory dzieki i pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
| Dołączył: 17 Kwi 2010 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 29 Sty 2012, 14:10 Temat postu: witam |
|
|
witam szukam kogoĹ kto mi doradzi...mam cĂłreczke ma teraz 13 miesiÄcy miesiÄ
c temu wrĂłciĹam do pracy po urlopie macierzyĹskim i ...jestem w ciÄ
Ĺźy szef nie bedzie zadowolony a nas nie stac na dwie dagmamy...niewiem czy popracowaÄ do nastÄpnego macierzyĹskiego i wtedy sie zwoliniÄ (po nim)czy moĹźe zwolniÄ sie teraz...czy moge nie dostaÄ kuroniĂłwki jeĹli zwolnie sie po macierzyĹskim i czy istniejÄ
3 miesiÄ
ce ochrony po macierzyĹskim Ĺźe szef nie moĹźe zwolniÄ?czy moĹźna nie dostaÄ kuroniĂłwki?(wiem o karze)troche tego sporo prosze o pomoc i z gĂłry dziÄkuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jolka nr1
| Dołączył: 05 Paź 2010 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 29 Sty 2012, 14:59 Temat postu: witaj |
|
|
Takie sytuacje zdarzajÄ
siÄ
Moim zdaniem jak siÄ zwolnisz, to nie dostaniesz zasiĹku, dopiero po odbytej kaĹźe, ale w tym przypadku teĹź mogÄ
tobie oferowaÄ pracÄ lub kursy bÄdÄ
c na zasiĹku
MyĹlÄ, Ĺźe powinnaĹ zostaÄ w pracy jak siÄ dobrze czujesz, powiedzieÄ szefowi jaka jest sytuacja, obowiÄ
zuje ciÄ teĹź okres ochronny jak jesteĹ w ciÄ
Ĺźy , wiÄc nie zwolni CiÄ, jak CiÄ zwolni pĂłjdziesz do zwiÄ
zkĂłw zawodowych
W takiej sytuacji odradzam zwalniania siÄ samemu
a to , Ĺźe szef nie bÄdzie zadowolony, no trudno |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
|
Wysłany: 29 Sty 2012, 16:49 Temat postu: witam |
|
|
chcÄ byÄ fer wobec szefa bo mĂłj mÄ
Ĺź teĹź tam pracuje chcÄ se umĂłwic z szefem Ĺźeby mnie zwolniĹ i nie mĂłwiÄ mu o ciÄ
Ĺźy....to dopiero poczÄ
tek |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
|
Wysłany: 29 Sty 2012, 16:52 Temat postu: Re: witam |
|
|
[quote="ania88_2010"]chcÄ byÄ fer wobec szefa bo mĂłj mÄ
Ĺź teĹź tam pracuje chcÄ se umĂłwic z szefem Ĺźeby mnie zwolniĹ i powiedzieÄ mu o ciÄ
Ĺźy....to dopiero poczÄ
tek moĹźe mnie zwolni bo i tak byĹabym pracownikiem na póŠgwizdka jeĹli mnie zwolni to kuroniĂłwke dostane tylko czy jak urodze to wtedy nie ma takiej moĹźliwoĹci Ĺźe mi jÄ
zabiorÄ
?bo stwierdzÄ
ze nie jestem zdolna do pracy z tak maĹym dzieckiem>...dziÄkuje ci za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
|
Wysłany: 29 Sty 2012, 16:55 Temat postu: |
|
|
a jeĹli mÄ
Ĺź potem wezmie tacierzyĹskie to szef bedzie zĹy ze nie mĂłiĹam mu o ciÄ
Ĺźy wiec mu powiem i moĹźe mnie zwolni do zwiÄ
zkĂłw nie pĂłjde... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 29 Sty 2012, 20:46 Temat postu: |
|
|
Ja na twoim miejscu bym sie nie zwalniala teraz, tymbardzije ze to poczatek, a wiadomo ze czasami roznie bywa, (oczywiscie odpukac) jesli sama sie teraz zwolnisz to musisz czekac 40 dni aby dostac zasilek. Poczekalabym jakis czas i popracowalabym, szefowi powiesz za jakis czas ze jestes w ciazy, jesli bedzie zly to czym ty sie przejmujesz, nie jego sprawa, zwolnic ciebie nie bedzie mogl ale jesli bedzie ok to mozesz sie z nim omowic aby sam cie zwolnil i wtedy zasilek dostaniesz odrazu. Jesli sama sie zwolnisz , odczekasz kare i dostaniesz zasilek, gdy urodzisz normalnie idziesz na macierzynski i wtedy nie bedziesz na zasilku tylko na macierzynskim i w tym czasie nie beda szukac pracy dla ciebie, jesli po macierzynskim wrocisz na zasilek i bedzie jakas praca to zawsze mozesz isc na rozmowie z pracodawca i powiedziec ze masz male dziecko, moze taki pracodawca sam zrezygnuje i zaznaczy, ze nie chce pracownika ktory ma male dziecko a wlasciwie to 2-je dzieci. Wracajac do twojej pracy, bym sie jeszcze zastanowila nad tym zwolnieniem, bo napewno lepiej ci bedzie troche tam posiedziec i normalnie powiedziec ze jestes w ciazy, co zrobi szef to bym sie nie przejmowala, on nie ma prawa nikomu mowic kiedy kobieta powinna zachodzic w nastepna ciazy itd.
Poza tym to GRATULUJE!!! jelsi moge zapytac, jaki to tydzien ciazy? _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 29 Sty 2012, 22:21 Temat postu: |
|
|
Tego typu sytuacja z jednej strony jest powodem do szczÄĹcia dla przyszĹych rodzicĂłw, natomiast niekoniecznie jest ona miĹa dla pracodawcy, bo pracownik niby jest ale tak naprawdÄ go nie ma, a tym samym etat jest zajÄty i nie moĹźna naĹ zatrudniÄ innej osoby, ktĂłra po prostu by pracowaĹa, a nie siedziaĹa w domu na kolejnym urlopie macierzyĹskim w niezbyt odlegĹym odstÄpie czasowym. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 1:09 Temat postu: |
|
|
Powiedziala,a raczej napisala co wiedziala.
pracodawca moze zatrudnic na czas urlopu kogos innego,tak bylo jak ja bylam na macierzynskim..po moim powrocie dziewczyna odeszlla.
A co do zasilku,to pamietaj zawsze chca uzasadnienie twojego zwolnienia.....i tu jest problem bo majaa w duszy to ze masz male dziecko albo ciaza. Wiec pogadaj z szefem niech on cie zwolni po macierzynskim,wtedy zasilek od razu ibez tlumaczenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 7:56 Temat postu: Re: witam |
|
|
ania88_2010 napisał: | witam szukam kogoĹ kto mi doradzi...mam cĂłreczke ma teraz 13 miesiÄcy miesiÄ
c temu wrĂłciĹam do pracy po urlopie macierzyĹskim i ...jestem w ciÄ
Ĺźy szef nie bedzie zadowolony a nas nie stac na dwie dagmamy...niewiem czy popracowaÄ do nastÄpnego macierzyĹskiego i wtedy sie zwoliniÄ (po nim)czy moĹźe zwolniÄ sie teraz...czy moge nie dostaÄ kuroniĂłwki jeĹli zwolnie sie po macierzyĹskim i czy istniejÄ
3 miesiÄ
ce ochrony po macierzyĹskim Ĺźe szef nie moĹźe zwolniÄ?czy moĹźna nie dostaÄ kuroniĂłwki?(wiem o karze)troche tego sporo prosze o pomoc i z gĂłry dziÄkuje |
Ale ja troche nie rozumiem. Dlaczego dwie dagmamy? Zanim urodzisz pierwsze dziecko bedzie juz mialo dwa latka wiec nie ma przeszkod zeby poszlo do przedszkola. Jesli mieszkach w okregu stolecznym to przedszkole kosztuje za 8,5godz 28tys.kr. na drugie dziecko masz 75% upustu nie wiem tylko jeszcze czy tyczy sie to tez dagmamy. Jesli tak a nawet jesli nie to i tak jest mniej jak placic za dwie nianie. Jesli dziecko jest daleko w kolejce do przedszkola to trzeba tam do nich chodzic i dopytywac powiedziec jaka ma sie sytuacje ze musisz wrocic do pracy i nie masz z kim dziecka zostawic. Nie trzeba myslec odrazu o rzucaniu pracy bo to nie jest wyjscie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pancio80 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 10 Sty 2011 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 12:40 Temat postu: |
|
|
Upust dotyczy teĹź dagmamy wiÄc z tym niema problemu. Pamietaj Ĺźe jeĹli teraz sie sama zwolnisz czeka Cie kara niestety 40 dni to tylko tak napisane w rzeczywistosci to 3 miesiÄ
ce bez kasy przemyĹl to . Szef nie moĹźe mieÄ pretensji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
|
Wysłany: 31 Sty 2012, 10:27 Temat postu: witam |
|
|
dziÄkuje dziewczynki za ciepĹe sĹowa to trudna sytuacja dla mnie....nie planowaliĹmy tego ale sie cieszymy dzieki za wszystkie odpowiedzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 31 Sty 2012, 18:17 Temat postu: |
|
|
dziewczyny juz napisaly dobre rady dla Ciebie a ja poprostu napisze GRATULACJE:)     _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania88_2010
|
Wysłany: 31 Sty 2012, 20:29 Temat postu: |
|
|
dzieki bardzo czasami sie zastanawiam czy dam rade z dwĂłjka maĹych dzieci no i pierwszy porĂłd byĹ ciezki...poĹladkowy...cesarka...boje sie ze moze sie powtĂłrzyc...pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beacia64
| Dołączył: 06 Kwi 2009 | Posty: 16 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 2 Lut 2012, 14:49 Temat postu: WITAM! |
|
|
Czy moĹźe ktĂłraĹ z Was widziaĹa w jakimĹ sklepie na Islandii takÄ
zabawkÄ???
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 2 Lut 2012, 15:00 Temat postu: |
|
|
super:) tez bym taka chciala:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pisii35
| Dołączył: 17 Sty 2012 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 6 Lut 2012, 22:11 Temat postu: |
|
|
ja widziaĹam, ale tylko z sklepach online. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pyza27
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 13:31 Temat postu: uszko |
|
|
Witam
Mamuski mam pytanko,podejrzewam ze mojemu szkrabowi zatyka sie uszko I jest to przyczyna miodku,czy Moge tu w aptece kupic cos do czyszczenia uszka I jaka to nazwa bede wdzieczna za informacje[/i][/quote] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 16:41 Temat postu: Re: uszko |
|
|
pyza27 napisał: | Witam
Mamuski mam pytanko,podejrzewam ze mojemu szkrabowi zatyka sie uszko I jest to przyczyna miodku,czy Moge tu w aptece kupic cos do czyszczenia uszka I jaka to nazwa bede wdzieczna za informacje[/i] | [/quote]
To zalezy w jakim wieku jest dziecko i na jakiej podstawie podejzewasz ze sie zatyka. Preparaty sa dwa ale nawet na zalecenie lekarza nie chcieli mi go sprzedac jakos wyprosilam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOTI24
| Dołączył: 01 Paź 2010 | Posty: 67 | |
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 16:45 Temat postu: |
|
|
Ja bym poszla do laryngologa on to zrobi mojemu synowi czyscil trwalo to chwile i odrazu sprawdzili sluch. To nie kosztuje duzo zaplacila za to 800 koron okazalao sie ze syn ma slaby sluch i potrzebny byl zabieg wiec mysle ze lepiej to sprawdzic.
Z uszami to nie zabawa wiec dla dobra dziecka lepeiej niech lekarz zajmuje sie takimi sprawami.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|