Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| skilabod11
| Dołączył: 11 Lip 2009 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 10 Sty 2012, 0:34 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny mam pytanie odnoĹnie wkĹadki antykoncepcyjnej(spirala) moĹźe ktĂłraĹ z Was orjentuje siÄ Gdzie i ile to kosztuje w Islandii?
Z gĂłry dziÄkujÄ i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viol
| Dołączył: 18 Paź 2011 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 12:37 Temat postu: Ginekolog |
|
|
Dziewczyny, czy tu w ogole chodzi ktos do ginekologa na rutynowe badania? Co sie pytam znajomych, to albo tylko poloznicze sprawy albo w ogole nie byly, jak ostatnio w Polsce!
Mam pewien problem, dostalam jakichs zmian przez tabletki, potrzebuje konsultacji i badania, sprawdzic, czy wszystko w porzadku, czy trzeba hospitalizacji.
Dzwonilam do Domus Medica, to mi powiedziala ze dopiero w marcu mnie moze przyjac. W Kringlanie za tydzien(juz lepiej). Potrzebuje tej wizyty na wczoraj. W landspitalinn przekirowali mnie na szpital na Fossvogur. Czy ktos tam byl? Orientuje sie jaki koszt za rejestracje i wizyte?
Nie bedzie tak, ze mnie przyjmie jakis lekarz ogolny i kaze mi przyjsc do gin na przyszly tydzien?
Prosze o odpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 16:44 Temat postu: |
|
|
mozesz sprobowac do swojego lekarza rodzinnego. Ja jestem w drugiej ciazy i tak jak w pierwszej ani razu nikt mnie nie przebadal ginekologicznie (nie bylo takiej potrzeby) tak teraz mialam silne bole podbrzusza i zostalam wstepnie przebadana przez lekarza jednak mial watpliwosci i na drugi dzien w mojej przychodni przyjela mnie pani ginekolog. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 17:22 Temat postu: |
|
|
ja do gina chodze do DM i niestety czÄsto muszÄ czekaÄ ponad msc na wizytÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viol
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 17:35 Temat postu: Ginekolog |
|
|
Dziwi mnie bardzo, Ĺźe w tak rozwiniÄtym kraju, ginekolog nie jest dostÄpny od pierwszej rÄki. Dopiero muszÄ byÄ w ciÄ
Ĺźy, Ĺźeby mnie ktoĹ przyjÄ
Ĺ od razu?
DzwoniĹam do swojego gin z Polski, ale co z tego... Generalnie moĹźe oceniÄ sytuacjÄ, ale potrzebne jest badanie od zaraz. Za tydzieĹ mogÄ
nastÄ
piÄ inne objawy.
Totalny bezsens.
Nikt nie wie, co z tym szpitalem na Fossvogur? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 17:44 Temat postu: |
|
|
Ja bym na twoim miejscu nie czekala tylko pojechala. Szpital na fossvogi to jest odpowiednik naszego pogotowia. Jesli dzwonisz po karetke to oni tam ciebie wioza, jak masz wypadek w pracy tez tam jedziesz. Maja tam specjalistow. Tylko nie mam pojecia jak to jest z kosztami ale to wszystko jest zalezne od tego co ci beda robic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viol
|
Wysłany: 8 Lut 2012, 17:51 Temat postu: Ginekolog |
|
|
Karetki to bym wolaĹa nie wzywaÄ, bo bym prÄdzej zawaĹu dostaĹa po otrzymaniu rachunku
Pytam o koszta, bo nie wiem jak to jest z tym moim ubezpieczeniem. Karta europejska juĹź nie dawno skoĹczyĹa, pracÄ mam od 2mies na full time. Ale odprowadzam podatki, to chyba ubezpieczenie powinno byÄ w tym?
Wiem teĹź, Ĺźe po 6miesiÄ
cach paĹstwo automatycznie ubezpiecza, ale mnie dopiero 5ty mija...
WolaĹabym wiedzieÄ czy zapĹacÄ 10, czy 20 tys... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ciciek90
| Dołączył: 01 Gru 2011 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 21 Lut 2012, 10:33 Temat postu: lista polecanych ginekologĂłw |
|
|
Ginekolog, ktĂłrego na milion procent nie polecam to Ebba MargrĂŠt MagnĂşsdĂłttir
KvensjĂşkdĂłmar w Domus Medica. Inteligentna babka, super angielski, wszelkie badania zrobiĹa, pogadaĹa. Rewelka.
A teraz- 4miesiÄ
ce po wizycie- nie mogÄ doprosiÄ siÄ o informacjÄ na temat cytologii. Poza tym skarĹźyĹam siÄ na bardzo zĹe przyswajanie yasminelle- zawroty ( tragiczne0 problemy z koncentracjÄ
itp) . PrzyjmowaĹam róşne hormony, miaĹam pewne przerwy- nigdy tak Ĺşle siÄ nie czuĹam NapisaĹa mi, Ĺźe mam zaĹźywaÄ bez przerwy tabletki, to nie bÄdzie miesiÄ
czki i zawrotĂłw!!!!ha! ZapomniaĹa, Ĺźe od 13lat leczÄ policystyczny zespóŠjajnikĂłw... Na pewno brak miesiÄ
czki przez ileĹ miesiÄcy nie pomoĹźe na unormowanie gospodarki hormonalnej....
JeĹźeli mam siÄ nadal leczyÄ- a muszÄ, jeĹli chcÄ mieÄ dzieci- poleÄcie mi kogoĹ proszÄ- takiego wartego zachodu w Islandii- mam w nosie czy to ktoĹ miĹy- ma byÄ skuteczny i sĹuchaÄ pacjenta, jeĹźeli ten musi zmieniÄ leki bo Ĺşle na nie reaguje:/
Oto lista ginekologĂłw jakich tutaj znalazĹam:)- polecanych
( nie wiem czy aktualna)
Ălafur M. Håkansson
KvensjĂşkdĂłmalækningar
omh@laekning.is
SĂmi:590 9200
FarsĂmi: 864 4774
Guðmundur Arason- polecany
Hafsteinn Sæmundsson LæknastĂśðin
lekarz od niepĹodnoĹci ART MEDICA
Baejarlind 12 , 200 Kopavog
Monday to Friday from 8:00-16:00
ÞĂłrður Ăskarsson
læknir-
KristjĂĄn Oddsson Skipholt 50 b 105 Reykjavik- polecany dwukrotnie
TEL.5118050
nie spocznÄ, dopĂłki nie znajdÄ nowego, dobrego, odpowiedzialnego lekarza. Niestety z Mojej nieszczÄsnej Ebby nie zrezygnujÄ - potrzebujÄ recept.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 21 Lut 2012, 14:09 Temat postu: |
|
|
JeĹźeli dr Guðmundur Arason jeszcze pracuje to polecam bardzo! To lekarz z prawdziwego zdarzenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anita84
| Dołączył: 16 Maj 2009 | Posty: 23 | Skąd: islandia |
|
Wysłany: 21 Lut 2012, 15:05 Temat postu: |
|
|
KristjĂĄn Oddsson Skipholt 50 b 105 Reykjavik- polecam ja tez mialam duze problemy z zajsciem polecam tego ginekologa.A teraz jestem w 30 tyg ciazy..powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| limba
| Dołączył: 05 Gru 2008 | Posty: 47 | |
|
Wysłany: 21 Lut 2012, 18:04 Temat postu: |
|
|
Ja polecam Olafura. chodzÄ do niego od 4 lat, co dwa lata cytologia, co roku badanie kontrolne no i recepty.... za badanie z cytologia pĹace ok 7 tys. (ostatnio w lutym. ). |
|
Powrót do góry |
|
 |
| grybel1982
| Dołączył: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Skąd: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
Wysłany: 21 Lut 2012, 21:35 Temat postu: |
|
|
Hafsteinn Sæmundsson- do niego nie ma aĹź tak duĹźych kolejek. na wizyte czeka siÄ max kilka dni(nie przyjmuje jednak w piÄ
tki bo wtedy ma dyĹźury w szpitalu) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| grybel1982
| Dołączył: 21 Cze 2008 | Posty: 95 | Skąd: Hafnarfjordur 221 Vellir |
|
Wysłany: 21 Lut 2012, 21:39 Temat postu: |
|
|
Hafsteinn Saemundsson - do niego nie ma aĹź tak duĹźych kolejek. na wizyte czeka siÄ max kilka dni(nie przyjmuje jednak w piÄ
tki bo wtedy ma dyĹźury w szpitalu) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ciciek90
| Dołączył: 01 Gru 2011 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 24 Lut 2012, 1:13 Temat postu: |
|
|
DziÄkujÄ za poradÄ- na pewno skorzystam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| becia25
| Dołączył: 05 Sty 2011 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 26 Kwi 2012, 20:35 Temat postu: CiÄ
Ĺźa bezzarodkowa |
|
|
PotrzebujÄ porady w sprawie ciÄ
Ĺźy bezzarodkowej,czy ktĂłrejĹ z Was przytrafiĹo siÄ to nieszczÄĹcie na Islandii?Mi niestety to siÄ przytrafiĹo i chciaĹabym siÄ dowiedzieÄ jak siÄ Wami tu zaopiekowano itp z gĂłry dziÄkuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bodzio7
| Dołączył: 21 Sty 2008 | Posty: 85 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 20 Maj 2012, 12:02 Temat postu: z |
|
|
z |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 4 Cze 2012, 22:44 Temat postu: |
|
|
odstÄ
piÄ wizytÄ u ginekologa, jutro 13.45 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| robek295
| Dołączył: 30 Lip 2010 | Posty: 55 | |
|
Wysłany: 30 Gru 2012, 13:00 Temat postu: ginekolog dla dziewczat |
|
|
witam mam pytanie czy jest tutaj ginekolog dla dziewczat czy nie ma tutaj takiego rozgraniczenia pytam sie poniewaz musze udac sie z 12letnia corka do ginekologa |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jk123
| Dołączył: 18 Sie 2012 | Posty: 75 | |
|
Wysłany: 3 Lut 2013, 17:09 Temat postu: polecany ginekolog kobieta |
|
|
hej dziewczyny! czy moze jakies nowosci w temacie polecany ginekolog kobieta? potrzebna mi cytologia i tabletki. Z gory dziekuje za rady! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kasia89
| Dołączył: 29 Gru 2011 | Posty: 176 | |
|
Wysłany: 3 Lut 2013, 23:08 Temat postu: |
|
|
Mnie w sumie tez, wiec poprosze o rady na glownym ;-) |
|