Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 18 Lut 2012, 22:24 Temat postu: |
|
|
Samhain napisał: | DziÄki!
Tak mi naliczono. Rzecz w tym, Ĺźe mojej koleĹźance, ktĂłra rodziĹa w marcu tego samego roku, liczono na podstawie trzech ostatnich wypĹat przed jej pĂłjĹciem na urlop przed porodem (miaĹa problemy zdrowotne). I tego nie rozumiem. | ja rodzilam w sierpniu 2010 i mialam wyliczony z tych miesiecy luty 2009 marzec 2009 kwiecien 2009 maj 2009 czerwiec 2009 lipiec 2009 sierpien 2009 wrzesien 2009 pazdziernik 2009 listopad 2009 grudzien 2009 styczen 2010 przepisane dokladnie z papieru |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ungmĂłdir
| Dołączył: 18 Lip 2011 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 18 Lut 2012, 22:46 Temat postu: |
|
|
Samhain napisał: | DziÄki!
Tak mi naliczono. Rzecz w tym, Ĺźe mojej koleĹźance, ktĂłra rodziĹa w marcu tego samego roku, liczono na podstawie trzech ostatnich wypĹat przed jej pĂłjĹciem na urlop przed porodem (miaĹa problemy zdrowotne). I tego nie rozumiem. |
Dla mnie teĹź to nie bardzo jest jasne. MoĹźe trzeba zapytaÄ w tym biurze. A moĹźe to byĹa wyjÄ
tkowa sytuacja. Rzecz w tym, Ĺźe kobiety rodzÄ
ce przed niÄ
i po niej majÄ
naliczane macierzyĹskie wg tego samego schematu. Nie rozumiem dlaczego ona jest wyjÄ
tkiem. DziwnÄ, Ĺźe wziÄto pod uwagÄ tylko 3 miesiÄ
ce przed porodem. Jak byĹcie wyjaĹniaĹy tÄ sprawÄ podzielcie siÄ informacjami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kobieta77
| Dołączył: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wysłany: 21 Lut 2012, 23:00 Temat postu: re |
|
|
hej mam pytanie czy w aptekach tu mozna kupic jodyne? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbych
| Dołączył: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 22 Lut 2012, 22:55 Temat postu: |
|
|
gdzie moĹźna przebiÄ uszy cĂłreczce sĹyszaĹam ze w Smaralindzie ale nie wiem dokĹadnie gdzie czy ktoĹ moĹźne mi wytĹumaczyÄ, z gĂłry dziÄkuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anita84
| Dołączył: 16 Maj 2009 | Posty: 23 | Skąd: islandia |
|
Wysłany: 23 Lut 2012, 10:22 Temat postu: |
|
|
mozesz przebic jej uszy w smoralindzie na gorze ten sklep nazywa sie MEBA a pozatym musisz podpisac zgode jezeli dziecko jest male a jezeli chodzi o cene to niedrogo razem z kolczykami ok.3 tys ja tak placilam w tamtym roku i mysle ze ceny nie poszly w gore:)powodzenia pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 23 Lut 2012, 11:39 Temat postu: |
|
|
ten sam sklep MEBA jest w kringlanie, na dole zaraz obok hagkaupa |
|
Powrót do góry |
|
 |
| timburkanu
| Dołączył: 29 Wrz 2010 | Posty: 2 | Skąd: Rkv |
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 15:06 Temat postu: |
|
|
hej,mĂłj synek ma 20 miesiÄcy, nie chodzi jeszcze do przedszkola, siedzimy razem w domu ( jestem na url.macierzyĹskim z drugim dzieckiem).MyĹlÄ,Ĺźe fajnie byĹoby mieÄ jakiegoĹ towarzysza zabaw w domu lub na dworze, wiÄc jeĹli ktoĹ ma pociechÄ w podobnym wieku i ochotÄ na wspĂłlnÄ
zabawÄ dzieci to zapraszam na pw. Mieszkamy na 101. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 15:39 Temat postu: |
|
|
zbych napisał: | gdzie moĹźna przebiÄ uszy cĂłreczce sĹyszaĹam ze w Smaralindzie ale nie wiem dokĹadnie gdzie czy ktoĹ moĹźne mi wytĹumaczyÄ, z gĂłry dziÄkuje |
Mam nadziejÄ, Ĺźe te dzieci zostaĹy zapytane o to czy chcÄ
mieÄ okaleczone ciaĹo.
PrzeraĹźajÄ
mnie rodzice maleĹkich dzieci, ktĂłrzy robiÄ
takie rzeczy dla swojego widzimisiÄ. Jak widzÄ maleĹstwo wĂłzku z kolczykami to mam ochotÄ przywaliÄ takiej matce. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOTI24
| Dołączył: 01 Paź 2010 | Posty: 67 | |
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 18:19 Temat postu: |
|
|
Ja corce uszy przebilam w 8 miesiacu i jestem zadowolona po tyg nie bylo znaku i wyglada przeslicznie
Jej tez sie podobaja kolczyki ma juz 2,5 latka i sie cieszy. Czasami sobie pare sztuk zaczepia i ma frajde. Dziewczyny polecam
Moja siostra corce przebila uszy jak byla w 1 klasie bo mala chciala, tyle co sie nameczyly zeby zagoic masakra. Mala ciagle dotykala, drapala tylko sie paskudzilo. Takie malenstwo nie dotyka uszu i sie tak nie meczy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 19:07 Temat postu: |
|
|
No tak....spodziewaĹam siÄ odzewu tego typu ludzi...
Ciekawa jestem czy tak samo zachowywaliby siÄ gdyby ktoĹ wbrew ich woli dla swojego chorego widzimisiÄ zrobiĹ im np. dziurÄ w stopie? Tego typu matki i ojcowie nie widzÄ
tez nic zĹego w tym, Ĺźe tĹukÄ
swoje dzieci, no bo przecieĹź one sÄ
ich i mogÄ
robiÄ znimi co im siÄ podoba.
Smutne jest to, Ĺźe tego typu ludzie majÄ
dzieci  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 19:54 Temat postu: |
|
|
no juz mnie skreca...Turboneta czy Ciebie nie chca juz w zadnym watku? zes tu zaczela sie wypowiadac .bedac na macierzynskim sledzilam sobie rozne watki i bardzo czesto widzialam wtykane twoje "dwa grosze"i reakcje ludzi na nie. musisz sie bardzo nudzic w domu i cieszyc sie jak ludzie cie krytykuja.
twoja wypowiedz na temat kolczykow u malych dzieci spowodowala ze musialam odpisac. Co Cie to dziewczyno interesuje co rodzice zakladaja swoim dzieciom. nie masz innych problemow ze tu sie wypowiadac. kazdy rodzic ma swoje zdanie i swoje metody wychowawcze itp. a twoje uwagi i umoralnianie jest bez sensu. znajdz sobie moze jakis inny watek.
ja jak bede miala w przyszlosci coreczke tez udam sie do kosmetyczki w celu zrobie dziureczek i noszenia pieknych kolczykow. sama mialam dziurki robione w wieku 10lat i pamietam ten bol. napisalas wczesniej ze jak widzisz taka matke to masz ochote przywalic jej...wiec jak mnie kiedys zobaczysz to smialo....mozesz sie zdziwic.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOTI24
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 20:06 Temat postu: |
|
|
Smieszna jestes i nie bede dyskutowac na ten temat bo widzialam wiele twoich postow na forum i zawsze masz problem! Idziesz chyba na ilosc postow i piszesz gdzie wlezie aby tylko napisac. To jest smutne ,ze w taki sposob probujesz uwage na siebie zwrocic
Racja jest jak xxxx kazdy ma swoja! I dlatego mysle nie ma sensu pisac z Toba na ten temat
To, ze przekolam corce uszy jak byla mala nie znaczy, ze jestem zla matka!
Nie ocenia sie tak ludzi - jak ty to robisz!
Jakim prawem mowisz, ze tacy ludzie jak Ja nie powinni miec dzieci? . Nawet mnie nie znasz!
To jest zalosne, ze oceniasz ludzi nie znajac ich, ale coz tacy ludzie jak Ty tez sie rodza i trzeba na nich przymknac oko
Wogole co to za porownanie dalas hehehe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 20:51 Temat postu: |
|
|
Oj...smutek nastaĹ na tym Ĺwiecie....los nam zesĹaĹ takich wĹaĹnie ludzi, ktĂłrzy zostajÄ
rodzicami
Ciekawe czy tacy jak wy chcielibyĹcie aby ktoĹ za was decydowaĹ gdzie wam zrobiÄ dziurÄ?
WspĂłĹczujÄ dzieciom takich rodzicĂłw  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 21:09 Temat postu: |
|
|
oj turboneta dzirka w uchu to nie to samo co dziura w stopie czy nosie. Jesli dziecko porosnie i nie bedzie chcialo nosic kolczukow to nie bedzie tego robic, ale jesli dziecko ze lzami w oczach prosi rodzica no to czemu nie. tym bardziej ze to nie szkodzi dziecku. Szukach problemu tam gdzie go nie ma. Moj syn bardzo chcial miec kolczyk w uchu jak mial 2 lata. Obiecalam mu ze jak skonczy 3 lata dalej bedzie chcial to mu przeklujemy ucho. Po kilku miesiacach zapytalam czy chce a on ze nie bo dziewczynki nosza kolczyki a on jest chlopcem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 21:16 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisał: | oj turboneta dzirka w uchu to nie to samo co dziura w stopie czy nosie. Jesli dziecko porosnie i nie bedzie chcialo nosic kolczukow to nie bedzie tego robic, ale jesli dziecko ze lzami w oczach prosi rodzica no to czemu nie. |
PoruszyĹaĹ waĹźnÄ
kwestiÄ jakÄ
jest wĹaĹnie proĹba dziecka o kolczyki. PiszÄ
c to wszystko co napisaĹam wczeĹniej odnosiĹo siÄ tylko do tych rodzicĂłw ktĂłrzy robiÄ
to swoim kilkumiesiÄcznym dzieciom. Tym samym to oni decydujÄ
co zrobiÄ z ciaĹem drugiego czĹowieka.
Przy okazji pozwolÄ sobie zauwaĹźyÄ, Ĺźe w Somalii teĹź nie widzÄ
problemu w okaleczani maĹych dziewczynek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOTI24
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 21:30 Temat postu: |
|
|
Nie porownoj Somalii bo tam obrzezaja dziewczynki, a to jest zupelnie inny temat
A Ja przypominam, zebys czepiala sie kogo innego w innym temacie bo ten temat stanowczo nie jest dla Ciebie Jezeli nie popierasz tego nie wypowiadaj sie w tym temacie zamilcz !!!!! Bo nikt nie pytal tu o zdanie czyjekolwiek, na ten temat. Pytanie bylo zupelnie inne, wiec twoje komentarze sa zbedne!!!!!
Kazdy robi jak chce nie oceniaj ludzi bo nie masz o tym zielonego pojecia.
I nikt ci prawa do oceniana drugiego czlowieka nie dal
Wiec daj sobie na spokoj i zamilcz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 22:21 Temat postu: |
|
|
Okaleczanie ludzi wbrew ich woli bez wzglÄdu na to jakiego rodzaju jest to okaleczenie w dalszym ciÄ
gu jest okaleczeniem.
Ludzie, ktĂłrzy uwaĹźajÄ
, Ĺźe ze swoimi dzieÄmi mogÄ
robiÄ co chcÄ
, tylko dlatego, Ĺźe te dzieci sÄ
ich przeraĹźajÄ
.
PowtĂłrzÄ raz jeszcze: wspĂłĹczujÄ takim dzieciom takich wĹaĹnie rodzicĂłw  |
|
Powrót do góry |
|
 |