reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Matki matkom i dzieciom - porady, wątpliwości, pomoc
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 80, 81, 82  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MARCINIS1

PostWysłany: 18 Lut 2012, 22:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Samhain napisał:
Dzięki!
Tak mi naliczono. Rzecz w tym, że mojej koleżance, która rodziła w marcu tego samego roku, liczono na podstawie trzech ostatnich wypłat przed jej pójściem na urlop przed porodem (miała problemy zdrowotne). I tego nie rozumiem.
ja rodzilam w sierpniu 2010 i mialam wyliczony z tych miesiecy luty 2009 marzec 2009 kwiecien 2009 maj 2009 czerwiec 2009 lipiec 2009 sierpien 2009 wrzesien 2009 pazdziernik 2009 listopad 2009 grudzien 2009 styczen 2010 przepisane dokladnie z papieru
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ungmĂłdir

PostWysłany: 18 Lut 2012, 22:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Samhain napisał:
Dzięki!
Tak mi naliczono. Rzecz w tym, że mojej koleżance, która rodziła w marcu tego samego roku, liczono na podstawie trzech ostatnich wypłat przed jej pójściem na urlop przed porodem (miała problemy zdrowotne). I tego nie rozumiem.

Dla mnie też to nie bardzo jest jasne. Może trzeba zapytać w tym biurze. A może to była wyjątkowa sytuacja. Rzecz w tym, że kobiety rodzące przed nią i po niej mają naliczane macierzyńskie wg tego samego schematu. Nie rozumiem dlaczego ona jest wyjątkiem. Dziwnę, że wzięto pod uwagę tylko 3 miesiące przed porodem. Jak byście wyjaśniały tę sprawę podzielcie się informacjami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kobieta77

PostWysłany: 21 Lut 2012, 23:00    Temat postu: re Odpowiedz z cytatem

hej mam pytanie czy w aptekach tu mozna kupic jodyne?
Powrót do góry
zbych

PostWysłany: 22 Lut 2012, 22:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gdzie można przebić uszy córeczce słyszałam ze w Smaralindzie ale nie wiem dokładnie gdzie czy ktoś możne mi wytłumaczyć, z góry dziękuje
Powrót do góry
anita84

PostWysłany: 23 Lut 2012, 10:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mozesz przebic jej uszy w smoralindzie na gorze ten sklep nazywa sie MEBA a pozatym musisz podpisac zgode jezeli dziecko jest male a jezeli chodzi o cene to niedrogo razem z kolczykami ok.3 tys ja tak placilam w tamtym roku i mysle ze ceny nie poszly w gore:)powodzenia pozdrawiam
Powrót do góry
norbi261107

PostWysłany: 23 Lut 2012, 11:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ten sam sklep MEBA jest w kringlanie, na dole zaraz obok hagkaupa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Tlen
timburkanu

PostWysłany: 25 Lut 2012, 15:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej,mój synek ma 20 miesięcy, nie chodzi jeszcze do przedszkola, siedzimy razem w domu ( jestem na url.macierzyńskim z drugim dzieckiem).Myślę,że fajnie byłoby mieć jakiegoś towarzysza zabaw w domu lub na dworze, więc jeśli ktoś ma pociechę w podobnym wieku i ochotę na wspólną zabawę dzieci to zapraszam na pw. Mieszkamy na 101.
Powrót do góry
turboneta

PostWysłany: 25 Lut 2012, 15:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zbych napisał:
gdzie można przebić uszy córeczce słyszałam ze w Smaralindzie ale nie wiem dokładnie gdzie czy ktoś możne mi wytłumaczyć, z góry dziękuje

Mam nadzieję, że te dzieci zostały zapytane o to czy chcą mieć okaleczone ciało.
Przerażają mnie rodzice maleńkich dzieci, którzy robią takie rzeczy dla swojego widzimisię. Jak widzę maleństwo wózku z kolczykami to mam ochotę przywalić takiej matce.
Powrót do góry
DOTI24

PostWysłany: 25 Lut 2012, 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja corce uszy przebilam w 8 miesiacu i jestem zadowolona po tyg nie bylo znaku i wyglada przeslicznie
Jej tez sie podobaja kolczyki ma juz 2,5 latka i sie cieszy. Czasami sobie pare sztuk zaczepia i ma frajde. Dziewczyny polecam Very Happy

Moja siostra corce przebila uszy jak byla w 1 klasie bo mala chciala, tyle co sie nameczyly zeby zagoic masakra. Mala ciagle dotykala, drapala tylko sie paskudzilo. Takie malenstwo nie dotyka uszu i sie tak nie meczy Very Happy
Powrót do góry
turboneta

PostWysłany: 25 Lut 2012, 19:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No tak....spodziewałam się odzewu tego typu ludzi...
Ciekawa jestem czy tak samo zachowywaliby się gdyby ktoś wbrew ich woli dla swojego chorego widzimisię zrobił im np. dziurę w stopie? Tego typu matki i ojcowie nie widzą tez nic złego w tym, że tłuką swoje dzieci, no bo przecież one są ich i mogą robić znimi co im się podoba.
Smutne jest to, że tego typu ludzie mają dzieci Sad
Powrót do góry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 25 Lut 2012, 19:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no juz mnie skreca...Turboneta czy Ciebie nie chca juz w zadnym watku? zes tu zaczela sie wypowiadac .bedac na macierzynskim sledzilam sobie rozne watki i bardzo czesto widzialam wtykane twoje "dwa grosze"i reakcje ludzi na nie. musisz sie bardzo nudzic w domu i cieszyc sie jak ludzie cie krytykuja.
twoja wypowiedz na temat kolczykow u malych dzieci spowodowala ze musialam odpisac. Co Cie to dziewczyno interesuje co rodzice zakladaja swoim dzieciom. nie masz innych problemow ze tu sie wypowiadac. kazdy rodzic ma swoje zdanie i swoje metody wychowawcze itp. a twoje uwagi i umoralnianie jest bez sensu. znajdz sobie moze jakis inny watek.
ja jak bede miala w przyszlosci coreczke tez udam sie do kosmetyczki w celu zrobie dziureczek i noszenia pieknych kolczykow. sama mialam dziurki robione w wieku 10lat i pamietam ten bol. napisalas wczesniej ze jak widzisz taka matke to masz ochote przywalic jej...wiec jak mnie kiedys zobaczysz to smialo....mozesz sie zdziwic.

pozdrawiam
Powrót do góry
DOTI24

PostWysłany: 25 Lut 2012, 20:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Smieszna jestes i nie bede dyskutowac na ten temat bo widzialam wiele twoich postow na forum i zawsze masz problem! Idziesz chyba na ilosc postow i piszesz gdzie wlezie aby tylko napisac. To jest smutne Sad ,ze w taki sposob probujesz uwage na siebie zwrocic
Racja jest jak xxxx kazdy ma swoja! I dlatego mysle nie ma sensu pisac z Toba na ten temat
To, ze przekolam corce uszy jak byla mala nie znaczy, ze jestem zla matka!
Nie ocenia sie tak ludzi - jak ty to robisz!
Jakim prawem mowisz, ze tacy ludzie jak Ja nie powinni miec dzieci? . Nawet mnie nie znasz!
To jest zalosne, ze oceniasz ludzi nie znajac ich, ale coz tacy ludzie jak Ty tez sie rodza i trzeba na nich przymknac oko Wink
Wogole co to za porownanie dalas hehehe
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Powrót do góry
turboneta

PostWysłany: 25 Lut 2012, 20:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj...smutek nastał na tym świecie....los nam zesłał takich właśnie ludzi, którzy zostają rodzicami Sad
Ciekawe czy tacy jak wy chcielibyście aby ktoś za was decydował gdzie wam zrobić dziurę?
Współczuję dzieciom takich rodziców Sad
Powrót do góry
mikolaj

PostWysłany: 25 Lut 2012, 21:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oj turboneta dzirka w uchu to nie to samo co dziura w stopie czy nosie. Jesli dziecko porosnie i nie bedzie chcialo nosic kolczukow to nie bedzie tego robic, ale jesli dziecko ze lzami w oczach prosi rodzica no to czemu nie. tym bardziej ze to nie szkodzi dziecku. Szukach problemu tam gdzie go nie ma. Moj syn bardzo chcial miec kolczyk w uchu jak mial 2 lata. Obiecalam mu ze jak skonczy 3 lata dalej bedzie chcial to mu przeklujemy ucho. Po kilku miesiacach zapytalam czy chce a on ze nie bo dziewczynki nosza kolczyki a on jest chlopcem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
turboneta

PostWysłany: 25 Lut 2012, 21:16    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mikolaj napisał:
oj turboneta dzirka w uchu to nie to samo co dziura w stopie czy nosie. Jesli dziecko porosnie i nie bedzie chcialo nosic kolczukow to nie bedzie tego robic, ale jesli dziecko ze lzami w oczach prosi rodzica no to czemu nie.

Poruszyłaś ważną kwestię jaką jest właśnie prośba dziecka o kolczyki. Pisząc to wszystko co napisałam wcześniej odnosiło się tylko do tych rodziców którzy robią to swoim kilkumiesięcznym dzieciom. Tym samym to oni decydują co zrobić z ciałem drugiego człowieka.
Przy okazji pozwolę sobie zauważyć, że w Somalii też nie widzą problemu w okaleczani małych dziewczynek.
Powrót do góry
DOTI24

PostWysłany: 25 Lut 2012, 21:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie porownoj Somalii bo tam obrzezaja dziewczynki, a to jest zupelnie inny temat Exclamation
A Ja przypominam, zebys czepiala sie kogo innego w innym temacie bo ten temat stanowczo nie jest dla Ciebie Exclamation Exclamation Jezeli nie popierasz tego nie wypowiadaj sie w tym temacie zamilcz !!!!! Bo nikt nie pytal tu o zdanie czyjekolwiek, na ten temat. Pytanie bylo zupelnie inne, wiec twoje komentarze sa zbedne!!!!!
Kazdy robi jak chce nie oceniaj ludzi bo nie masz o tym zielonego pojecia.
I nikt ci prawa do oceniana drugiego czlowieka nie dal Exclamation Exclamation
Wiec daj sobie na spokoj i zamilcz Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Powrót do góry
turboneta

PostWysłany: 25 Lut 2012, 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Okaleczanie ludzi wbrew ich woli bez względu na to jakiego rodzaju jest to okaleczenie w dalszym ciągu jest okaleczeniem.
Ludzie, którzy uważają, że ze swoimi dziećmi mogą robić co chcą, tylko dlatego, że te dzieci są ich przerażają .

Powtórzę raz jeszcze: współczuję takim dzieciom takich właśnie rodziców Sad
Powrót do góry
DOTI24

PostWysłany: 25 Lut 2012, 22:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rolling Eyes
Powrót do góry
turboneta

PostWysłany: 25 Lut 2012, 23:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jest takie mądre przysłowie. Uderz w stół, a nożyce się odezwą Wink
Powrót do góry
edIT

PostWysłany: 25 Lut 2012, 23:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisał:
Jest takie mądre przysłowie. Uderz w stół, a nożyce się odezwą Wink

Zawsze używane na forum przez ludzi którzy mają inne zdanie i chcą by inni też takie mieli a spotykają się z innym zdaniem i ogólnym "pociskiem"

KSW 19 turboneta vs doti 24 ?

Very Happy
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 53, 54, 55 ... 80, 81, 82  Następny
Strona 54 z 82

Skocz do: