Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| zbych
| Dołączył: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 23:23 Temat postu: |
|
|
to moze zeby zakonczyc ten spĂłr wypowiem sie ja ktora wyslala zapytanie GDZIE a nie CZY przebic uszy dziecka Dziecko jest Ĺwiadome i chciaĹo mieÄ kolczyki inne komentarze sÄ
zbÄdne |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 23:26 Temat postu: |
|
|
edIT napisał: | turboneta napisał: | Jest takie mÄ
dre przysĹowie. Uderz w stĂłĹ, a noĹźyce siÄ odezwÄ
 |
Zawsze uĹźywane na forum przez ludzi ktĂłrzy majÄ
inne zdanie i chcÄ
by inni teĹź takie mieli a spotykajÄ
siÄ z innym zdaniem i ogĂłlnym "pociskiem"
 |
DokĹadnie tak. Mam inne zdanie od ludzi, ktĂłrzy dla wĹasnego widzimisiÄ okaleczajÄ
dzieci. KaĹźdy czĹowiek powinien sam decydowaÄ o tym czy chce byÄ gdziekolwiek i jakkolwiek okaleczony.
Nawet psom juĹź nie przycina siÄ ogonĂłw i uszu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 25 Lut 2012, 23:30 Temat postu: |
|
|
zbych napisał: | Dziecko jest Ĺwiadome i chciaĹo mieÄ kolczyki inne komentarze sÄ
zbÄdne |
Nie kierowaĹam swoich sĹĂłw do Ciebie.
PrzysĹowie "uderz w stĂłĹ, a noĹźyce siÄ odezwÄ
", zadziaĹaĹo idealnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 0:07 Temat postu: |
|
|
Turboneta nasunÄĹo mi siÄ jedne pytanie do Ciebie-jeĹli moĹźna wiedzieÄ to czy Ty jesteĹ matkÄ
? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 0:15 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | Turboneta nasunÄĹo mi siÄ jedne pytanie do Ciebie-jeĹli moĹźna wiedzieÄ to czy Ty jesteĹ matkÄ
? |
MoĹźna wiedzieÄ. Jestem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 0:20 Temat postu: |
|
|
turboneta napisał: | @ni@ napisał: | Turboneta nasunÄĹo mi siÄ jedne pytanie do Ciebie-jeĹli moĹźna wiedzieÄ to czy Ty jesteĹ matkÄ
? |
No wiÄc widaÄ,pewnie lubisz,jak ktoĹ nie pytany o zdanie w kwestii wychowywanego przez Ciebie dziecka siÄ wypowiada w sposĂłb brutalny i arogancki ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 0:38 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | turboneta napisał: | @ni@ napisał: | Turboneta nasunÄĹo mi siÄ jedne pytanie do Ciebie-jeĹli moĹźna wiedzieÄ to czy Ty jesteĹ matkÄ
? |
No wiÄc widaÄ,pewnie lubisz,jak ktoĹ nie pytany o zdanie w kwestii wychowywanego przez Ciebie dziecka siÄ wypowiada w sposĂłb brutalny i arogancki ?? |
PojÄcie brutalnoĹci i arogancji najwyraĹşniej ma róşne znaczenie dla róşnych osĂłb. Dla mnie brutalne i aroganckie jest traktowanie dzieci jak wĹasnoĹÄ i robienie z nimi tego co podoba siÄ niektĂłrym ludziom. Nie zmieniÄ zdania w kwestii robienia dziur w uszach maleĹkim kilkumiesiÄcznym dzieciom. Czy te maluchy o to prosiĹy?
W swojej pracy czÄsto spotykam siÄ z rodzicami, ktĂłrzy tĹukÄ
swoje dzieci i teĹź bardzo siÄ oburzajÄ
gdy ktokolwiek powie im, Ĺźe tak nie wolno. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOTI24
| Dołączył: 01 Paź 2010 | Posty: 67 | |
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 1:58 Temat postu: |
|
|
I sie wcale nie dziwie,ze ludzie tak reaguja bo nikt Ciebie o zdanie nie pyta (to samo dotyczy forum )w zadnym temacie, a masz najwiecej do powiedzenia
Pozdrawiam idealna matke i rekordzistke w wypowiadaniu sie na forum nie proszona o jakiekolwiek komentarze
A osoba ktora spytala o kosmetyczke jasno Tobie powiedziala, ze spytala gdzie a nie czy ma to robic
Wiec lepiej zajmij sie wychowywaniem wlasnego dziecka
I nie pouczaj innych bo kazdy ma swoje zdanie na kazdy temat  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 2:09 Temat postu: |
|
|
Turboneta moze zaskarzysz te matki ktore okaleczaka niby swoje corki!!!
A moze ty sama masz uraz z dziecinstwa kiedy tobie robili dziurki. Kiedys .nie szlo sie do kosmetyczki tylko bralo sie igielke,spirytusik,kartofelek i na zywca robilo dziurki. Slyszalo sie ten dzwiek miesa,a jak dziurki wyszly krzywo to jeszcze raz . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 9:50 Temat postu: |
|
|
DOTI24 napisał: | I sie wcale nie dziwie,ze ludzie tak reaguja bo nikt Ciebie o zdanie nie pyta (to samo dotyczy forum )w zadnym temacie, a masz najwiecej do powiedzenia |
Jestem zmuszona powtĂłrzyÄ: uderz w stĂłĹ...itd.
DOTI24 napisał: | Pozdrawiam idealna matke i rekordzistke w wypowiadaniu sie na forum nie proszona o jakiekolwiek komentarze |
Nie jestem matkÄ
idealnÄ
. MyĹlÄ, Ĺźe takiej nie ma, jednak ja Ĺwiadomie nie zadajÄ bĂłlu swojemu dziecku tylko dlatego, Ĺźe taka jest moda. W tym przypadku dotyczy to kolczykĂłw.
Ale dziÄkujÄ za pozdrowienia
DOTI24 napisał: | Wiec lepiej zajmij sie wychowywaniem wlasnego dziecka
I nie pouczaj innych bo kazdy ma swoje zdanie na kazdy temat  |
Zajmuje siÄ wychowaniem swojego dziecka ale dziÄkujÄ serdecznie za przypomnienie.
Nie wiem czy zauwaĹźyĹaĹ ale to ty pouczasz mnie co mam robiÄ. Nie przypominam sobie abym gdziekolwiek napisaĹa co masz robiÄ ze swoim dzieckiem. WyraziĹam tylko swojÄ
dezaprobatÄ dla niektĂłrych zachowaĹ i tak naprawdÄ mogĹabym na rym skoĹczyÄ lecz rzuciaĹaĹ siÄ na mnie jak szalona uĹźywajÄ
c w swych wypowiedziach dziesiÄ
tki wykrzyknikĂłw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| edIT
| Dołączył: 20 Paź 2009 | Posty: 187 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 10:00 Temat postu: |
|
|
to raczej nie jest okaleczanie dzieci...
KaĹźda dziewczynka chce mieÄ kolczyki chodziÄ na obcasach jak jej mama...ile razy cĂłrki malujÄ
siÄ czy przebierajÄ
w mamy rzeczy. Turboneta to zbÄdne co piszesz, rzadko ktĂłra dziewczyna nie chce kolczykĂłw, nie mĂłwimy tu o tatuaĹźach, tylko o dziurkach w uszach ktĂłre ma kaĹźda kobieta...gdy dziecku siÄ nie zrobi tego wczesniej tylko gdy pĂłjdzie do szkoĹy to bÄdzie smutne Ĺźe kaĹźda koleĹźanka ma a ja nie mamo i dlaczego, a później wielki bĂłl i pĹacz...
ogarnij trochÄ mam nadziejÄ Ĺźe masz syna |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOTI24
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 10:25 Temat postu: |
|
|
Ten watek nie dotyczy sporu o kolczyki powiedzialam co mysle i nie chce zasmiecac wiecej tego tematu. I tak kazdy zrobi jak chce. Ja i tak nie zmienilam zdania co do kolczykow, wrecz przeciwnie namawiam do tego w jak najmlodszym wieku bo po 15 min dziecko zapomina o bolu i tak bylo w przypadku mojej corki pozdrawiam
A z Turboneta nie ma co dyskutowac  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mysz233
| Dołączył: 06 Gru 2009 | Posty: 25 | |
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 10:43 Temat postu: witam |
|
|
dzien dobry mamy maly lub duzy problem z dzieckiem od paru dni ma tak jakby zatkany nosek, probowalismy tzw. wody morskiej , myslelismy tez ze powietrze jest za suche w domu ale tez nic. czy ktos z was mial tez taka sytuacje?? piszcie co tu zrobic, jechac do lekarza?? jesli tak to gdzie mozna dzisiaj jechac po 17. prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOTI24
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 11:53 Temat postu: lekarz |
|
|
Na smoralindzie lekarz przyjmuje od 17 do 23 malenkie dzieci tez  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mysz233
| Dołączył: 06 Gru 2009 | Posty: 25 | |
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 12:31 Temat postu: |
|
|
a nieprzeniesli tego gdzies bo mnie doszly jakies sluchy ze jest gdzies przeniesione. wie ktos cos  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kati78
| Dołączył: 24 Lip 2008 | Posty: 55 | |
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 12:46 Temat postu: |
|
|
Hejka mamusie mam do was prosbe moje dzieciatko weszĹo w piÄ
ty miesiac mozecie mi napisaÄ dzienne menu , od rana do wieczorka jak to wyglada z tym wprowadzaniem pokarmĂłw jest na mleku modyfikowanym pozdrawiam wszystkie mamusie:) _________________ kati |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 14:51 Temat postu: |
|
|
kati78 napisał: | Hejka mamusie mam do was prosbe moje dzieciatko weszĹo w piÄ
ty miesiac mozecie mi napisaÄ dzienne menu , od rana do wieczorka jak to wyglada z tym wprowadzaniem pokarmĂłw jest na mleku modyfikowanym pozdrawiam wszystkie mamusie:) | http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/dziecko/artykuly/ctl/artykul/mid/704/tytul/schemat_zywienia_niemowlat.aspx TU MASZ LINKA TAM POD SPODEM JEST WSZYSTKO NAPISANE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOTI24
|
Wysłany: 26 Lut 2012, 15:48 Temat postu: |
|
|
Przeniesli przechodnie z serduszkiem z tego co wiem, a ta co byla nad bonusem i rumfatalaga dalej jest  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sasetka29
| Dołączył: 10 Sty 2011 | Posty: 34 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| kati78
| Dołączył: 24 Lip 2008 | Posty: 55 | |
|
Wysłany: 27 Lut 2012, 11:22 Temat postu: |
|
|
MARCINIS1 napisał: | kati78 napisał: | Hejka mamusie mam do was prosbe moje dzieciatko weszĹo w piÄ
ty miesiac mozecie mi napisaÄ dzienne menu , od rana do wieczorka jak to wyglada z tym wprowadzaniem pokarmĂłw jest na mleku modyfikowanym pozdrawiam wszystkie mamusie:) | http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/dziecko/artykuly/ctl/artykul/mid/704/tytul/schemat_zywienia_niemowlat.aspx TU MASZ LINKA TAM POD SPODEM JEST WSZYSTKO NAPISANE |
dziÄki pozdrawiam _________________ kati |
|
Powrót do góry |
|
 |
|