Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| pancio80 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 10 Sty 2011 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 19 Sty 2012, 11:52 Temat postu: |
|
|
rozumiem Ĺźe jeĹli jadÄ na wakacje muszÄ zawiesic zasiĹek czy mogÄ to zrobiÄ w dniu wyjazdu i w dniu powrotu znowu zgĹosiÄ sie do urzÄdu? Czy muszÄ wczeĹniej zgĹosiÄ kiedy chcÄ wyjechaÄ do 1 maja trzeba to zgĹaszaÄ? DziÄki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kaki87 Wulgarny uĹźytkownik, do zbanowania
| Dołączył: 07 Cze 2010 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 21 Sty 2012, 15:52 Temat postu: |
|
|
Witam.Czy ktos moze sie orientuje ile razy w roku mozna wstrzymywac zasilek,jezeli chcialoby sie wyjezdzac do Polski.Za odpowiedz dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bezradny
| Dołączył: 19 Gru 2011 | Posty: 5 | Skąd: sam niewiem |
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 21:48 Temat postu: praca na 50% |
|
|
witam czy moglby mi ktos przyblizyc jak wyglada sytuacja gdzy zatrudnie sie na 50% zasilku?? dostaje polowe czy jakos inaczej sie to przelicza teraz... slyszalem ze 1 korona dorobiona do zasilku to 2 korony mniej przy naliczanu czy to prawda?? prosze o pomoc.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 21:53 Temat postu: Re: praca na 50% |
|
|
bezradny napisał: | slyszalem ze 1 korona dorobiona do zasilku to 2 korony mniej przy naliczanu czy to prawda?? prosze o pomoc.. |
na odwrot ;]
poczytaj 2 strony wczesniej _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bezradny
| Dołączył: 19 Gru 2011 | Posty: 5 | Skąd: sam niewiem |
|
Wysłany: 30 Sty 2012, 23:30 Temat postu: Re: praca na 50% |
|
|
mjkl napisał: | bezradny napisał: | slyszalem ze 1 korona dorobiona do zasilku to 2 korony mniej przy naliczanu czy to prawda?? prosze o pomoc.. |
na odwrot ;]
poczytaj 2 strony wczesniej |
a tak samo sprawa wyglda jak zglosze w urzedzie prace na pol etatu i podziele karte podatkowa?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 17 Lut 2012, 23:44 Temat postu: Re: praca na 50% |
|
|
Czy wie ktos, czy mozna przeniesc zasilek do Polski na miesiac? Mam tez pytanie odnosnie macierzynskiego, czy bedac na zasilku musze ostatnie 6 miesiecy przed urodzeniem dziecka pobierac zasilek aby dostac macierzynskie , czy jesli zglosilabym w UP. ze jade na miesiac do polski to czy dostane zasilek jesli przez ten jeden miesiac nie dostane pieniedzy, Do Polski chce leciec w 6 m. ciazy i powrot w 7 m. ciazy. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sizah
| Dołączył: 28 Mar 2009 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 9:07 Temat postu: Rejestracja elektroniczna |
|
|
moĹźe mi ktoĹ pomĂłc w rejestracji? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marta piotrek
| Dołączył: 27 Kwi 2008 | Posty: 22 | |
|
Wysłany: 1 Mar 2012, 10:06 Temat postu: |
|
|
Jedz do posredniaka tam pracuja bardzo mile panie z pewnoscia ci pomoga |
|
Powrót do góry |
|
 |
| elina
| Dołączył: 21 Mar 2009 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 2 Mar 2012, 19:09 Temat postu: |
|
|
Czy wie ktos, czy mozna przeniesc zasilek do innego panstwa jesli sama zrezygnuje s pracy i odrazu wyjade ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| antenka UĹťYTKOWNIK ZBANOWANY
| Dołączył: 28 Sie 2011 | Posty: 91 | |
|
Wysłany: 2 Mar 2012, 20:50 Temat postu: |
|
|
elina napisał: | Czy wie ktos, czy mozna przeniesc zasilek do innego panstwa jesli sama zrezygnuje s pracy i odrazu wyjade ? | NIE
trzeba odczekac kare 40 dni po tym czasie dopiero przysluguje zasilek i mozna przeniesc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kati78
| Dołączył: 24 Lip 2008 | Posty: 55 | |
|
Wysłany: 2 Mar 2012, 21:12 Temat postu: |
|
|
Czy ktoĹ moze sie orientuje czy na urlopie macieĹźyĹskim moge sie zwolnic z pracy ? _________________ kati |
|
Powrót do góry |
|
 |
| tuniec Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 26 Paź 2007 | Posty: 58 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 17:40 Temat postu: |
|
|
osz kurde, dzis byly obowiazkowe targi pracy, a kochany urzad nawet nie raczyl co niektorych bezrobotnych o tym powiadomic mailem _________________ beloved iceland |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sizah
| Dołączył: 28 Mar 2009 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 8 Mar 2012, 17:47 Temat postu: targi |
|
|
bo obowiÄ
zkowy byĹe jedynie dla 1200 osĂłb ktĂłre dostaĹy zaproszenia mailem i wiadomoĹciÄ
sms zbyt wielu jest bezrobotnych by obsĹuĹźyÄ wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
| paweĹ1313
| Dołączył: 21 Mar 2012 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 21 Mar 2012, 23:52 Temat postu: |
|
|
Witam mam pytanko.Pierwszy raz zarejestrowaĹem siÄ w urzÄdzie pracy dokĹadnie 2 grudnia 2008 roku.RĂłwno po 3 latach dokĹadnie 3 grudnia 2011 roku znalazĹem zatrudnienie.Prawdopodobnie bÄdÄ tu pracowaĹ rĂłwny rok.Czy ktoĹ wie czy po tym okresie mam prawo do nowego zasiĹku,czy powracam na zaczÄty juĹź.ZostaĹo mi jeszcze 30 miesiÄcy zaoszczÄdzonych.Ale bÄdzie to juĹź cztery lata od chwili pierwszej rejestracji.Za informacjÄ z GĂłry DziÄkujÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Katrina
| Dołączył: 26 Maj 2008 | Posty: 114 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 22 Mar 2012, 7:24 Temat postu: |
|
|
paweĹ1313 napisał: | Witam mam pytanko.Pierwszy raz zarejestrowaĹem siÄ w urzÄdzie pracy dokĹadnie 2 grudnia 2008 roku.RĂłwno po 3 latach dokĹadnie 3 grudnia 2011 roku znalazĹem zatrudnienie.Prawdopodobnie bÄdÄ tu pracowaĹ rĂłwny rok.Czy ktoĹ wie czy po tym okresie mam prawo do nowego zasiĹku,czy powracam na zaczÄty juĹź.ZostaĹo mi jeszcze 30 miesiÄcy zaoszczÄdzonych.Ale bÄdzie to juĹź cztery lata od chwili pierwszej rejestracji.Za informacjÄ z GĂłry DziÄkujÄ. |
Prawdopodobnie zostanie wznowiony zawieszony zasiĹek na czas pracy. Z tego co siÄ orientujÄ, Ĺźeby nabyÄ prawo do nowego okresu zasiĹkowego - 4 lata, musisz przepracowaÄ peĹne dwa lata. Ale przepisy tutaj czÄsto siÄ zmieniajÄ
wiÄc polecam dowiedzieÄ siÄ u ĹşrĂłdĹa.
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Janusz11
| Dołączył: 02 Sty 2012 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 22 Mar 2012, 14:08 Temat postu: |
|
|
Katrina napisał: | paweĹ1313 napisał: | Witam mam pytanko.Pierwszy raz zarejestrowaĹem siÄ w urzÄdzie pracy dokĹadnie 2 grudnia 2008 roku.RĂłwno po 3 latach dokĹadnie 3 grudnia 2011 roku znalazĹem zatrudnienie.Prawdopodobnie bÄdÄ tu pracowaĹ rĂłwny rok.Czy ktoĹ wie czy po tym okresie mam prawo do nowego zasiĹku,czy powracam na zaczÄty juĹź.ZostaĹo mi jeszcze 30 miesiÄcy zaoszczÄdzonych.Ale bÄdzie to juĹź cztery lata od chwili pierwszej rejestracji.Za informacjÄ z GĂłry DziÄkujÄ. |
Prawdopodobnie zostanie wznowiony zawieszony zasiĹek na czas pracy. Z tego co siÄ orientujÄ, Ĺźeby nabyÄ prawo do nowego okresu zasiĹkowego - 4 lata, musisz przepracowaÄ peĹne dwa lata. Ale przepisy tutaj czÄsto siÄ zmieniajÄ
Pozdrawiam. |
A gdzie te ĹşrudĹo? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| BOBER22111
| Dołączył: 17 Lip 2008 | Posty: 76 | Skąd: REYKJAVIK |
|
Wysłany: 22 Mar 2012, 15:58 Temat postu: |
|
|
Janusz11 napisał: | Katrina napisał: | paweĹ1313 napisał: | Witam mam pytanko.Pierwszy raz zarejestrowaĹem siÄ w urzÄdzie pracy dokĹadnie 2 grudnia 2008 roku.RĂłwno po 3 latach dokĹadnie 3 grudnia 2011 roku znalazĹem zatrudnienie.Prawdopodobnie bÄdÄ tu pracowaĹ rĂłwny rok.Czy ktoĹ wie czy po tym okresie mam prawo do nowego zasiĹku,czy powracam na zaczÄty juĹź.ZostaĹo mi jeszcze 30 miesiÄcy zaoszczÄdzonych.Ale bÄdzie to juĹź cztery lata od chwili pierwszej rejestracji.Za informacjÄ z GĂłry DziÄkujÄ. |
Pozdrawiam. |
A gdzie te ĹşrudĹo? |
dla takich ludzi co sie nie chce pracowac powini w urzedzie pracy dawac bilety w jedna strone do swojego kraju... ja nie wiem jak mozna siedziec 3 lata nic nie robiac... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Janusz11
| Dołączył: 02 Sty 2012 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 22 Mar 2012, 18:34 Temat postu: |
|
|
BOBER22111 napisał: | Janusz11 napisał: | Katrina napisał: | paweĹ1313 napisał: | Witam mam pytanko.Pierwszy raz zarejestrowaĹem siÄ w urzÄdzie pracy dokĹadnie 2 grudnia 2008 roku.RĂłwno po 3 latach dokĹadnie 3 grudnia 2011 roku znalazĹem zatrudnienie.Prawdopodobnie bÄdÄ tu pracowaĹ rĂłwny rok.Czy ktoĹ wie czy po tym okresie mam prawo do nowego zasiĹku,czy powracam na zaczÄty juĹź.ZostaĹo mi jeszcze 30 miesiÄcy zaoszczÄdzonych.Ale bÄdzie to juĹź cztery lata od chwili pierwszej rejestracji.Za informacjÄ z GĂłry DziÄkujÄ. |
Pozdrawiam. |
A gdzie te ĹşrudĹo? |
dla takich ludzi co sie nie chce pracowac powini w urzedzie pracy dawac bilety w jedna strone do swojego kraju... ja nie wiem jak mozna siedziec 3 lata nic nie robiac... |
ZrĂłb tak, siondĹş i czekaj, jak minie trzy lata to bedziesz wiedziaĹ jak moĹźna |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 22 Mar 2012, 21:25 Temat postu: |
|
|
BOBER22111 napisał: |
Zgadzam siÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| paweĹ1313
| Dołączył: 21 Mar 2012 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 22 Mar 2012, 21:33 Temat postu: |
|
|
Czytaicie dokĹadnie przez trzy lata zaoszczÄdzone 30 miesiÄcy to znaczy Ĺźe 6 miesiÄcy zasiĹku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|