Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 9 Mar 2012, 21:49 Temat postu: |
|
|
Ewcia napisał: | dziewczyny - wszystkiego najlepszego w dniu kobiet |
Spóźnione najlepsze şyczonka dla Ciebie i reszty dziewczynek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 9 Mar 2012, 21:56 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny czy wiecie coĹ na temat "stoð mjĂłlk" czyli mleczka w kartoniku przeznaczonego dla dzieci 6m-2 lat? Podajecie moĹźe? ,prosiĹabym o opinie
A druga sprawa chciaĹabym wprowadzaÄ nabiaĹ czyli serki i jogurty,ale nie mam pojÄcia,ktĂłre sÄ
dobre. Te w maĹych kubeczkach-waniliowe,bananowe,truskawkowe podjeĹźdĹźajÄ
mi na danonki i w skĹadzie majÄ
cukier,wiÄc nie bardzo mi siÄ podobajÄ
,no a zbyt duĹźego wyboru tu jak wiadomo nie ma w dzieciÄcych,wiÄc nie wiem za ktĂłre siÄ zabraÄ
I jeszcze jedno jak to jest z tranem-od kiedy moĹźna zaczÄ
Ä podawanie,w jakiej iloĹci,bo na opakowaniu pisze,Ĺźe dzieci do piÄciu lat jedna ĹyĹźeczka,no ale czy 9-miesiÄczne dziecko powinno dostawaÄ takÄ
samÄ
dawkÄ jak piÄciolatek? I jeĹli zacznÄ podawaÄ tran,to czy powinnam odstawiÄ wit, D?
TroszkÄ mi siÄ tych pytaĹ uzbieraĹo,za wszelkie odpowiedzi bedÄ wdziÄczna
Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 9 Mar 2012, 23:05 Temat postu: |
|
|
Moze zaczne od tego tranu, mozesz zaczac podawac tran, musisz kupic tran dla dzieci i podawac jedna lyzeczke, ja osobiscie gdy zaczelam podawc tran zmniejszylam dawkie witaminy D z 5 kropelek na 3, teraz jest zimai i malo sloneczka wiec mysle ze spokojnie mozesz podawac dziecku tran i witamine D. Co do jogorcikow, tez dawamam na poczatku te male jogorciki ale szybko przestalismy je kupowac, nie bardzo smakowaly corce, zaczelismy kupowac jogurty wieksze, pisze na nich "skola jogurt" czy jakos tak i te mala pochlaniala w minute, sa tez jogurty na ktorych jest napisane "krakkar skyr" tez sa dobre. Jesli chodzi o mleko o ktore pytasz, to osobiscie nie dawalam moim dziecia tego mleka, kupowalam SMA, ale z tego co wiem to tomleko jest specjalnie dla dzici ma duzo witamin ktore sa tez w mleku w proszku i wiadomo, dziecko moze roznie reagowac na mleko czy to NAN czy SMA, czy tez takie mleko gotowe. Najlepiej jak kupisz jeden kartonik i zobaczysz jak twoje dziecko bedzie reagowac. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 10 Mar 2012, 1:44 Temat postu: |
|
|
@ni@ - ja daje malemu stodmjolka od kilku miesiecy i on go bardzo lubi. Jesli chodzi o nabial to mi polozna powiedziala, ze te male serki (banan-truskawka-wanilia) to po 10 miesiacu podawac, wybor kiepski tu jest w serkach i jogurcikach wiec musisz sama wyprobowac co u ciebie bedzie smakowac. Moj synek lubi skyry i zolty serek.
Jesli chodzi o tran i wit.-D to polozna mowila, ze jak daje witamine to nie tran (w tym samym dniu) wiec ja dawalam malemu jeszcze do niedawna mieszanie tzn 4 dni tran 1 dzien witamine D - jak jej o tym powiedzialam to stwierdzila, ze to sprytnie i dobrze. Ale teraz juz daje tylko tran i od czasu do czasu zestaw witamin w plynie z polski dla dzieci powyzej 1 roku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Mar 2012, 14:45 Temat postu: |
|
|
Ja dawalam tylko tran wit D odtawilam bo w tranie dla dzieci ona juz jest.
Mleko dtod mjol jest specjalnie przystosowane dla maluszkow i lepiej rozprowadza sie w nim kaszki. Wychodzily tez taniej jak MM.
Jogurty i skyry jako pierwsze podawalam te z firmy bio-bu organiczne, teraz kupuje malemu te nowe skyry. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Mar 2012, 20:55 Temat postu: rayngologa |
|
|
szukam rayngologa dobrego w domus medica pilne |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbych
| Dołączył: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 10 Mar 2012, 23:52 Temat postu: |
|
|
ja dawaĹam cĂłrce sodmjĂłlka odkÄ
d skoĹczyĹa 7miesiecy do 2r.Ĺź. bardzo je lubiĹa tak samo tran uwielbia pije ĹyĹźeczkÄ tez od 7 miesiÄ
ca odstawiajÄ
c wit.D, a nabial to skyr i ab mjĂłlki owocowe |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbych
| Dołączył: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 10 Mar 2012, 23:54 Temat postu: |
|
|
dziewczyny pod jakÄ
nazwÄ
znajdÄ w aptece kwas foliowy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| evelin1984
| Dołączył: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 11 Mar 2012, 0:46 Temat postu: -- |
|
|
Kwas foliowy,to FOLIN |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazda
| Dołączył: 31 Mar 2009 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 11 Mar 2012, 10:05 Temat postu: |
|
|
dzien dobry moze ktoras z Was bedzie umiala mi pomoc...chodzi mi konkretnie o przetlumaczenie nazwy choroby/infekcji jaka ma moja corka bo doktor nie bardzo wiedzial jak ma mi to wytlumaczyc a konkretnie chodzi o nefkirtla |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 11 Mar 2012, 11:49 Temat postu: |
|
|
gwiazda napisał: | dzien dobry moze ktoras z Was bedzie umiala mi pomoc...chodzi mi konkretnie o przetlumaczenie nazwy choroby/infekcji jaka ma moja corka bo doktor nie bardzo wiedzial jak ma mi to wytlumaczyc a konkretnie chodzi o nefkirtla |
Halakirtla to sa migdalki gardlowe a nefkirtla to to migdalki przynosowe jesli sa powiekszone to moga sie powtarzac zapalenia uszu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gwiazda
| Dołączył: 31 Mar 2009 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 11 Mar 2012, 17:14 Temat postu: |
|
|
bardzo dziekuje za pomoc;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 11 Mar 2012, 18:31 Temat postu: |
|
|
Kochane bardzo Wam dziÄkujÄ za odpowiedzi,pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 12 Mar 2012, 10:26 Temat postu: |
|
|
nefkirtla to sa polipy...moja coreczka miala wycinane _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
|
Wysłany: 12 Mar 2012, 11:43 Temat postu: |
|
|
kasiajablonska napisał: | nefkirtla to sa polipy...moja coreczka miala wycinane |
O dokladnia nie moglam sobie przypomniec tej nazwy po polsku moj syn tez to mial ale obeszlo sie bez operacji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania12345
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 18 Mar 2012, 20:13 Temat postu: PILNE |
|
|
POTRZEBUJE PILNIE ADRES LUB NR TELEFONU , NAJLEPIEJ JEDNO I DRUGIE GDZIE PRZYJMUJE LEKARZ OD DZIECI O TEJ PORZE, MOJE DZIECKO MA WYSOKA GORACZKE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agunia81
| Dołączył: 10 Maj 2009 | Posty: 12 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 18 Mar 2012, 20:35 Temat postu: Re: PILNE |
|
|
ania12345 napisał: | POTRZEBUJE PILNIE ADRES LUB NR TELEFONU , NAJLEPIEJ JEDNO I DRUGIE GDZIE PRZYJMUJE LEKARZ OD DZIECI O TEJ PORZE, MOJE DZIECKO MA WYSOKA GORACZKE |
http://laeknavaktin.is/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ania12345
| Dołączył: 16 Lis 2008 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 18 Mar 2012, 22:23 Temat postu: |
|
|
dziekuje za pomoc, juz bylismy = wirus jakis |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maro2809
| Dołączył: 23 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 19 Mar 2012, 4:14 Temat postu: bbb |
|
|
Hejka dziewczyny jak tak tam wasze maluszki???
Moj synuĹ dziĹ skoĹczyl 4,5 miesiÄ
ca i chcialam oznajmiÄ wszystkim Ĺźe ma juĹź ma:)   1 zÄ
bka:)      
Jest cudowny ciÄ
gle siÄ Ĺmieje i zaczyna sie podnosiÄ.
Mam pytanie odoĹnie syropu Ibufen D o smaku pomaranczowym moge mu podawac malemu jak karmie go tylko piersia???
Nie dostajejeszcze zadnych innych pokarmĂłw nawet herbatki nic oprocz piersi!
Pozrawiam     |
|
Powrót do góry |
|
 |
|