Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Milka
 | Dołączył: 02 Gru 2006 | Posty: 140 | Skąd: Waw,Hver |
|
Wysłany: 2 Gru 2006, 21:22 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie...
Czy sÄ
jakieĹ przyjÄcia,czy ktoĹ ma jakieĹ informacje, na temat pracy dla kobiety 45lat, wyksztaĹcenie Ĺrednie, jezyk francuski podstawowy, w Hvolsvollur, Hella lub okolicy.
BÄdÄ wdziÄczna za kaĹźdÄ
odpowiedĹş. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Edith79
| Dołączył: 05 Gru 2006 | Posty: 1 | Skąd: Z Rudy ĹlÄ
skiej |
|
Wysłany: 5 Gru 2006, 20:45 Temat postu: SZUKAM PRACY |
|
|
Witam
ChciaĹabym wyjechaÄ na dĹuĹźszy okres do pracy w Islandii .Mam 27 Ukonczone studia wyzsze oraz posiadam uprawnienia pedagogiczne.
Niestety sytuacja w Polsce nie jest korzystna i ciÄzko w znalezieniu dobrej i dobrze platnej pracy... Ponadto pracowalam przez 2 lata w Szkocji jako au pair, kelnerka i pokojĂłwka w hotelu...Znajomosc jÄzyka angielskkiego dobra.PodejmÄ siÄ pracy w branzy hotelarskiej, pomocy w opiece,szkolnictwie tego typu pracach....ale nie tylko...
Prosze o kontakt .
Pozdrawiam serdecznie
Edyta. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Asiaaa
| Dołączył: 21 Paź 2006 | Posty: 45 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 11 Gru 2006, 16:04 Temat postu: |
|
|
Mieszkam w Akureyri z mezem i synkiem. Maz pracuje a ja siedze w domu z dzieckiem. Chcialabym poszukac sobie pracy na pare godzin po godz 18. Nie znam islandzkiego, a angielski w stopniu podstawowym. wiec duzego wyboru nie mam ale moze jakies sprzatanie... Jezeli ktos ma na ten temat jakies informacje to bardzo prosze o kontakt na priw. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| romek041
| Dołączył: 30 Lis 2006 | Posty: 4 | Skąd: racibĂłrz |
|
Wysłany: 12 Gru 2006, 15:16 Temat postu: |
|
|
witam --jakie sÄ
szanse na pracÄ ze znajomoĹciÄ
j. niemieckiego |
|
Powrót do góry |
|
 |
| romek041
| Dołączył: 30 Lis 2006 | Posty: 4 | Skąd: racibĂłrz |
|
Wysłany: 12 Gru 2006, 15:19 Temat postu: |
|
|
moĹźe ktoĹ wie gdzie potrzeba kucharza typu kuchnia- domowe obiady czÄsto czytam Ĺźe polacy tÄskniÄ
za polskim domowym jedzeniem |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Gru 2006, 15:13 Temat postu: |
|
|
hej,jestem kaska, za rok koncze informatyke na polibudzie slaskiej,chcialabym zaczac na islandii od prace w najblizsze wakacje a po obronie zostac tam na stale,prosze o kontakt i ew pytania na katewadas@yahoo.com |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 1Piotrek
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 18 Gru 2006, 9:18 Temat postu: |
|
|
Witam
Chcialbym sie dowiedziec czy ktos sie spotkal z niepelnosprawnym "przybyszem" z Polski
Mam tzw 1 grupe mĂłglbym pracowac na siedzaco w kazdej pracy.
Mam 28 lat 10 lat temu prawie na 18 urodziny stracilem w wypadku w gĂłrach obie nogi na wysokosci polowy podudzi. Poruszam sie na protezach bardzo dobrze niezorientowani nie poznaja ze cos mi jest..Jestem wielokrotnym zlotym medalista i rekordzista w bieganiu w MP niepelnosprawnych na 100 metrow ok 17s za "zdrowego" 13s niewielka jak dla mnie roznica (nie chcialem sie przechwalac tylko pisac ze na ile moge staram sie radzic z moim kalectwem)
Jestem Ĺźonaty mam 2ke dzieci w wieku 3.5l i 5m-cy i rente w wysokosci 670zl na same oplaty idzie ok 400 nabralem juz kredytow na 6000zl zeby jakos zyc zeby dzieci cos mialy gdyby nie pomoc rodzicow i tesciow to nie dalibysmy sobie rady a i tak jest strasznie beznadziejnie.
Czy ktos sie orientuje czy mam jakiekolwiek szanse na wyjazd do Islandii moge podjac kazda prace ale tylko na siedzaco.
Posiadam Ĺrednie wyksztalcenie + studium informatyczne niestety slabo znam angielski ( w podstawowce rosyjski w Ĺredniej wypadek na poczatku
3 klasy i nauke mialem gdzies bylem zalamany).
Jestem strasznie zdesperowany bede wdzieczny za kazda informacje
Moglbym wyjechac nawet od zaraz na 6-12 m-cy
Pozdrawiam i przepraszam za forme mojego posta ale pierwszy raz cos takiego pisze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 18 Gru 2006, 16:10 Temat postu: |
|
|
skontaktuj sie z firma bonus i kronan .Tam ludzie siedza na kasach ,i ostatnio robili nabor.Bo przewaznie inne prace w zakladach rybnych ,miesnych wiaza sie z dzwiganiem ,chodzeniem i pozycja stojaca.Nie wiem jaki jest zakres obowiazkow kasjerow w tych sieciach ,ale chyba tylko siedza lub stoja na kasach ,byc moze ze przed i po -pracy cos ukladaja na polkach i sprztaja.Sa na tym forum ludzie pracujacy w bonus wiec moze sie odezwa.
www.bonus.is
www.kronan.is
www.hagkaup.is-tam zatrudniaja niepelnosprawnych m.i.n na kasach
tam jest zakladka laus stĂśrf-czyli wolne miejsca pracyi tam mozesz wypelnic aplikacje.Nic innego nie przyszlo mi do glowy.powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 21 Gru 2006, 17:34 Temat postu: |
|
|
Karuta, on sabo zna angielski ( nie wspominajac o islandzkim), to jak sobie wyobrazasz go "na kasie". Liczby w dwa dni sie nauczy ale jak go klient spyta o cos. Niestety, bez urazy, ale nie masz szans na prace na Islandii. Komputer chyba to mozesz np dac ogloszenie ze przepisujesz prace licencjackie, magisterskie i inne tego typu zlecenia.
A swoja droga na co tyle kredytow nabrales.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 21 Gru 2006, 21:54 Temat postu: |
|
|
do bonusa przyjechalo chyba z 10 dziewczyn zero jezyka ,zero .ZERO I PIERWSZEGO DNIA NA KASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wiem bo z 2 rozmawialam i jakos zyja i pracuja i ludzie ich nie ukamieniowali. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Machajewski MirosĹaw
| Dołączył: 21 Gru 2006 | Posty: 3 | Skąd: MiÄdzyrzecz |
|
Wysłany: 22 Gru 2006, 0:00 Temat postu: |
|
|
Witam, jestem nowy i dopiero wrĂłciĹem z piÄknej Islandi.Moje doĹwiatczenia nie sÄ
miĹe, wiÄc radze wszystkim chcÄ
cym wyjechaÄ : jÄzyk i jeszcze raz jÄzyk.Angielski to potstawa i wszyscy z szanownych uĹźytkownikĂłw forum i bÄdocy na Islandi to potwierdzÄ
. Bez jÄzyka skazani jesteĹmy na tĹumaczy choÄ spotkaĹem siÄ z tym Ĺźe przy tĹumaczu tubylcy zaczeli rozmowe po islandzku ĹźebyĹmy nic nie zrozumieli.CzuliĹmy siÄ wtedy nie miĹo, tym bardziej Ĺźe rozmowa byĹa o Polakach czyli o nas.Na wyspe bÄde siÄ staraĹ nie wrĂłciÄ i szukam pracy w Europie . Pozdrawiam Mirek PS Marcin odezwij siÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Old Star
| Dołączył: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skąd: Down Town czyli z Miasta DaunĂłw |
|
Wysłany: 22 Gru 2006, 1:25 Temat postu: |
|
|
Machajewski MirosĹaw napisał: | Witam, jestem nowy i dopiero wrĂłciĹem z piÄknej Islandi.Moje doĹwiatczenia nie sÄ
miĹe, wiÄc radze wszystkim chcÄ
cym wyjechaÄ : jÄzyk i jeszcze raz jÄzyk.Angielski to potstawa i wszyscy z szanownych uĹźytkownikĂłw forum i bÄdocy na Islandi to potwierdzÄ
. Bez jÄzyka skazani jesteĹmy na tĹumaczy choÄ spotkaĹem siÄ z tym Ĺźe przy tĹumaczu tubylcy zaczeli rozmowe po islandzku ĹźebyĹmy nic nie zrozumieli.CzuliĹmy siÄ wtedy nie miĹo, tym bardziej Ĺźe rozmowa byĹa o Polakach czyli o nas.Na wyspe bÄde siÄ staraĹ nie wrĂłciÄ i szukam pracy w Europie . Pozdrawiam Mirek PS Marcin odezwij siÄ |
Wreszcie nie fantasta, a ktoĹ komu kubeĹ zimnej wody na gĹowÄ wylano! I co najwaĹźniejsze, Ĺźe to zrozumiaĹ!
Pozdrawiam, Panie Mirku i ĹźyczÄ sukcesĂłw!
O.S. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| AsieĹka
| Dołączył: 09 Kwi 2005 | Posty: 81 | Skąd: Rkv |
|
Wysłany: 26 Gru 2006, 10:09 Temat postu: |
|
|
Szukam jeszcze 2 dziewczyn do pracy w pensjonacie obok Myvatn. Terminy: maj-koniec sierpnia, czerwiec -poczÄ
tek wrzeĹnia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Justyna
| Dołączył: 03 Wrz 2005 | Posty: 73 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Gru 2006, 22:37 Temat postu: Re: To takie proste! |
|
|
PrzypomnÄ Ci Twojego poprzedniego posta:
Justyna napisał: | pracuje juz ponad trzy miesiace w jednej z przetworni i z przykroscia musze stwierdzic ze polacy nie tylko sa nielubiani ale wrecz potepiani. islanczycy dokuczaja nam, wysmiewaja, a w najlepszym przypadku ignoruja - ale do tego stopnia ze nie odpowiedza na dzien dobry. natomiast polacy dla siebie nawzajem sa uprzejmi i zyczliwi.
mam nadzieje ze nie wszedzie jest tak jak w moim miejscu pracy, pozdrawiam po tak dlugim czasie |
Bez komentarza.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Gru 2006, 22:40 Temat postu: |
|
|
Machajewski MirosĹaw napisał: | Na wyspe bÄde siÄ staraĹ nie wrĂłciÄ i szukam pracy w Europie . |
Ty lepiej nie szukaj pracy a weĹş siÄ za naukÄ jÄzykĂłw obcych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| skiper
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 26 Gru 2006, 23:15 Temat postu: |
|
|
FilipR79 !!
Rozumiem Ĺźe pan FilipR79 jest wybitnym
znawcÄ
j. islandzkiego
(czyt. Dr.MIODEK w wydaniu islandzkim )
SÄ
ludzie ktĂłrzy nie znajÄ
jÄzykĂłw obcych lub
TeĹź siÄ ich dopiero uczÄ
.
Oni teĹź majÄ
prawo do bytowania poza OJCZYZNÄ .
Szanujmy osoby wklejajÄ
ce linki uĹatwiajÄ
ce znalezienie pracy !!
Nie kaĹźdy potrafi sobie sam prace znaleĹşÄ,
PoradziÄ sobie z jÄzykiem obcym.
PokaĹźmy odrobinÄ czĹowieczeĹstwa !!!
Justyna-
Wklejaj linki z ogĹoszeniami o pracÄ .
MaĹo kto chce pomĂłc . |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Gru 2006, 23:22 Temat postu: |
|
|
Skiper,
a ty podobno znalazles prace w Szwecji za 2500 euro wiec nie rozumiem Twojego zainteresowania linkami z pracÄ
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| skiper
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 26 Gru 2006, 23:38 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisał: | Skiper,
a ty podobno znalazles prace w Szwecji za 2500 euro wiec nie rozumiem Twojego zainteresowania linkami z pracÄ
. |
skiper napisał: | FilipR79 !!
Szanujmy osoby wklejajÄ
ce linki uĹatwiajÄ
ce znalezienie pracy !!
Nie kaĹźdy potrafi sobie sam prace znaleĹşÄ,
PoradziÄ sobie z jÄzykiem obcym.
PokaĹźmy odrobinÄ czĹowieczeĹstwa !!!
. |
|
|
Powrót do góry |