Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| ryskro
| Dołączył: 04 Lis 2006 | Posty: 8 | Skąd: SulechĂłw |
|
Wysłany: 27 Lis 2006, 17:51 Temat postu: Przygody emeryta na Islandii |
|
|
Jestem mechanikiem maszyn filetujÄ
cych typ BAADER - posiadam certyfikat. PoszukujÄ pracy na Islandii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| Dołączył: 22 Paź 2004 | Posty: 416 | Skąd: Dania |
|
Wysłany: 27 Lis 2006, 18:03 Temat postu: |
|
|
Hmmm.... A jak to sie ma do Twojego pierwszego posta na tym forum? O tresci, przypomne:
Cytat: | ChcÄ jechaÄ na IslandiÄ, mam zagwarantowanÄ
pracÄ. |
Ciekawam tez, dlaczego to emeryt (jak raczyles wpisac w profilu) zdecydowal sie opuscic ojczyzne i jechac w nieznane i niepewne do tego zimnego kraju, gdzie mowia w dziwnym jezyku... . _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ryskro
|
Wysłany: 27 Lis 2006, 18:08 Temat postu: Mam - jako operator sprzÄtu ciÄĹźkiego ale chyba zrezygnujÄ |
|
|
Ireth napisał: | Hmmm.... A jak to sie ma do Twojego pierwszego posta na tym forum? O tresci, przypomne:
Cytat: | ChcÄ jechaÄ na IslandiÄ, mam zagwarantowanÄ
pracÄ. |
Ciekawam tez, dlaczego to emeryt (jak raczyles wpisac w profilu) zdecydowal sie opuscic ojczyzne i jechac w nieznane i niepewne do tego zim
nego kraju, gdzie mowia w dziwnym jezyku... . |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| ryskro
|
Wysłany: 27 Lis 2006, 18:17 Temat postu: |
|
|
Nie przeraĹźajÄ
mnie "nie takie" klimaty pogodowe poniewaĹź wĹĂłczyĹem siÄ po Ĺwiecie. ByĹem w bardzo gorÄ
cym klimacie i skrajnie zimnym.
Emerytem jestem ale nie siedzÄ na bujanym fotelu w ciepĹych bamboszach. Nosi mnie - brak pracy, niewiele kasy. Trzebaby coĹ niecoĹ pomĂłc najbliĹźszym. Powiadasz dziwny jÄzyk? CzĹowiek z czĹowiekiem powinien dogadaÄ siÄ. Znam trochÄ angielskiego, porozumieÄ mogÄ siÄ w tym jÄzyku. Ze wzglÄdu na propozycjÄ wyjazdu na IslandiÄ, przykuĹem kilka islandzkich sĹĂłw, wiesz takich najpotrzebniejszych. No i zakochany jestem w Islandii. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Old Star
| Dołączył: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skąd: Down Town czyli z Miasta DaunĂłw |
|
Wysłany: 27 Lis 2006, 19:34 Temat postu: |
|
|
CiÄĹźko Ci bÄdzie tylko udowodniÄ przed Twoim UrzÄdem Skarbowym "zmianÄ oĹrodka Ĺźyciowego", skoro, jak podejrzewam, masz dalej zamiar pobieraÄ w Polsce emeryturÄ....
Warto siÄ zastanowiÄ czy potencjalne podwĂłjne opodatkowanie lub domiar, jaki moĹźe ci US doĹoĹźyÄ w przypadku utajnienia tych dochodĂłw, jest grÄ
wartÄ
chociaĹźby Ĺwieczki....
O.S. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ryskro
|
Wysłany: 27 Lis 2006, 20:08 Temat postu: |
|
|
DziÄki. MuszÄ zasiÄgnÄ
Ä jÄzyka. Wiem w 100 %, Ĺźe jeĹli w Polsce podejmujÄ pracÄ - mogÄ zarobiÄ 70% wysokoĹci emerytury w innym wypadku mam obowiÄ
zek jÄ
zawiesiÄ. W ogĂłle nie interesowaĹem siÄ jak to wyglÄ
da w sytuacji, kiedy opuszczam granice kraju (absolutnie nie mam zamiaru niczego ukrywaÄ) Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ryskro
|
Wysłany: 8 Sty 2007, 15:03 Temat postu: RadoĹÄ |
|
|
Witam. ChcÄ podzieliÄ siÄ swojÄ
nowinÄ
. DobrÄ
ma siÄ rozumieÄ. Mam pracÄ przy urzÄ
dzeniech przetwĂłrczych. WyjeĹźdĹźam w tym tygodniu. Jezu - jak siÄ cieszÄ. Pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kandydat65
 | Dołączył: 19 Kwi 2006 | Posty: 59 | |
|
Wysłany: 8 Sty 2007, 16:50 Temat postu: |
|
|
Dobrze ryskro ze siÄ nie zniechÄciĹeĹ odstraszajÄ
cym gadaniem innych uĹźytkownikĂłw
Tak trzymaÄ!
Ja teĹź za jakiĹ czas pĂłjdÄ w twoje strony , ale wczeĹniej kilka innych wyjazdĂłw
Bo ISLANDIA to moje Ĺźycie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ryskro
|
Wysłany: 8 Sty 2007, 17:50 Temat postu: |
|
|
Witam Kandydat. Serdeczne dziÄki. Czekam na Ciebie w Rejkiawiku! ĹťyczÄ speĹnienia marzeĹ. Dwa lata temu byĹem na Islandii 15 dni. ByĹem gĹodny, niedospany - szkoda byĹo mi czasu na takie przyziemne sprawy. ChoÄ byĹem w róşnych zakÄ
tkach Ĺwiata (Afryka, Azja, Antarktyda) - nie widziaĹem tak piÄknej krainy. CieszÄ siÄ jak mĹodzieniaszek, ktĂłry wĹaĹnie pierwszy raz zakochaĹ siÄ. To jest cudne!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kandydat65
 | Dołączył: 19 Kwi 2006 | Posty: 59 | |
|
Wysłany: 9 Sty 2007, 17:53 Temat postu: |
|
|
DziÄki ryskro.
Tylko Ĺźe najwczeĹniej bÄdÄ w Islandii gdzieĹ za 2 lata
Ale jak do tego czasu tam bÄdziesz to ci postawiÄ piwko bo ja sam nie mogÄ piÄ alkoholu i czasem wypije sobie Cole tak po Islandzku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|