Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| siewa26 Ogłoszeniodawca zweryfikowany
| Doczy: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skd: pUstka |
|
Wysany: 19 Gru 2006, 23:30 Temat postu: Komputer Stacjonarny do sprzedania. |
|
|
Kolega chce sprzedać:
Procesor Pentium 4 1,5Ghz
384 RAM
40 GB Twardy dysk
Grafika jakaś NVidia, muszę sprawdzić ile ram (ale na pewno nie mniej jak 64MB) i jaki procek. Na pewno z TV Out
Karta sieciowa
Karta dźwiękowa - wbudowana w płytę
odtwarzacz DVD
Cena - 200 euro (jakiś 18.000 koron)
Info na PW
Pozdrawiam |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wysany: 20 Gru 2006, 1:23 Temat postu: Drogo |
|
|
Strasznie drogo ten komputer, a tylko 1,5 GHz (mam wątpliwości, czy Pentium 4 wyszły jako 1,5 GHz)...
Takie komputery w Polsce z monitorem to kosztują ok. 500-600 zł, więc na Islandii powinny być jeszcze tańsze, bo ludzie pozbywają się "złomu" za darmo
No ale jak komus będzie potrzebny, to może kupi..  _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 20 Gru 2006, 8:42 Temat postu: Re: Drogo |
|
|
Odżajer Egzegeta napisa: | Strasznie drogo ten komputer, a tylko 1,5 GHz (mam wątpliwości, czy Pentium 4 wyszły jako 1,5 GHz) |
Nic na to nie poradzę, że chce 200 euro  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 20 Gru 2006, 10:40 Temat postu: |
|
|
Sprawdzilem sobie na Allegro i ta cena 500-600 i do tego z monitorem to bylaby niebywala okazja (jakies 50% wartosci) Sprzet tej klasy jest w tej chwili wart spokojnie 150-200 euro w zaleznosci od konfiguracji (RAM,HDD,szybkosc procka,rodzaj grafiki) sprawdz sam http://allegro.pl/490_klasy_pentium_4.html?order=t&view=gtext |
|
Powrt do gry |
|
 |
| FilipR79 ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
| Doczy: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysany: 21 Gru 2006, 17:40 Temat postu: |
|
|
Egzegeta ma racje, tutaj ludzie pozbywaja sie zlomu za darmo wiec nikt Ci (chyba nikt) nie kupi.
A po drugie zdecyduj sie czy z monitorem czy bez.... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Old Star
| Doczy: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skd: Down Town czyli z Miasta Daunów |
|
Wysany: 21 Gru 2006, 20:45 Temat postu: |
|
|
FilipR79 napisa: | Egzegeta ma racje, tutaj ludzie pozbywaja sie zlomu za darmo wiec nikt Ci (chyba nikt) nie kupi. |
Odkąd Islandczycy zaczęli latać Iceland Expressem a nie tylko Airem, zaczęli też widzieć wiele możliwości oszczędzania/zarabiania.
Skończyło się wywożenie skórzanych, lekko podniszczonych kompletów kanap na wysypisko i podobnie jest z komputerami.
Teraz wszystko to pojawia się w ogłoszeniach i cena Siewy (jeśli zestaw z monitorem) jest może lekko do stargowania, ale do przyjęcia...
Ja sprzedałem swój zestawik za 12 tys. ISK (kilka postów poniżej) i klient jest ucieszony - był na złomowisku kilka razy - jedyne co znalazł, to parę rozmontowanych obudów i popalone procesory leżące w śniegu/deszczu.
Zawsze do wyboru zostaje BT lub ELKO - ceny, jak każdy wie, zaczynają się od 100 tys. ISK.
Fakt, że sprzęt w aktualnych parametrach światowych, ale jak ktoś świeżo przyjeżdża do pracy - to po co mu 2,4 GHz z islandzkim Windowsem do Gadu-Gadu i Skype?
Siewa, jeśli nie Polacy to spróbuj pogadać z Litwinami (jeśli jakichś znasz) - naród bardziej praktyczny - nie mają we krwi typowo naszego myślenia "zastaw się a postaw się"...
O.S. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 21 Gru 2006, 21:37 Temat postu: |
|
|
Heja, komputer sprzedaje właśnie Islandczyk kolega z pracy, cena pewnie do stargowania, ale jak ktoś chce się targować najlepiej zrobić to osobiście, wystarczy się umówić na spotkanie i dogadać się można. Za 10.000 były kompy po bazie wojskowej w Keflaviku (zazwyczaj typowe "zintegrowańce" biurowe z PIII na pokładzie).
A na SORP-e to teraz moźna znaleźć tylko jakieś AMD K2 lub może MMX-y i to bez dysków.
Uważam że do dobra alternatywa do neta ewentualnie muzyki i filmów, dysk trochę mały ale wystarczy na początek.
Pozdrawiam Seba |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wysany: 22 Gru 2006, 0:47 Temat postu: |
|
|
Nie wiem jak na Allegro (tam ludzie starają się sprzedać jak najdrożej bo paiętają za ile sami kupili w sklepie), ale do mnie przychodzą oferty z firmy, która sprowadza "złom" komputerowy z zachodu.
Komputery są najlepszych firm (IBM, Dell itp.) i kosztują kilkaset złotych (i to z monitorami). Procesory są różne od słbych typu Petnium II MMX 350 MHz po coś rzędu 1,7 GHz.
W Polsce jest jeszcze taka sytuacja, że komputery z poprzednich epok mają nieprodukowane juz komponenty, a ponieważ ludzi nie stać na nowe komputery, więc czasem części do starych komputerów kosztują więcej niż nowowczesne odpowiedniki.
Ostatnio kupowałem płytę główną pod Pentium P4 3GHz (socket 478) i płyta kosztowała tyle co teraz nowe pod Core Duo. Ale ponieważ wymiana całego komputera byłaby dużo droższa, więc opłacało się kupić tylko tę płytę.
Dlatego rozbierz komputer na części i sprzedaj w Polsce  _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 22 Gru 2006, 0:53 Temat postu: |
|
|
Odżajer Egzegeta napisa: |
Dlatego rozbierz komputer na części i sprzedaj w Polsce  |
Kupiłem kadłubka do mojego notebooka na ebay.com za 180USD z przesyłką. Swojego uszkodzonego kadłubka (dziura w płycie głównej przy gnieździe zasilacza) sprzedałem za 50 USD na Allegro. Pewnie jakbym nie dał "kup teraz" cena poszłaby może nawet wyżej, ale zależało mi na czasie. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| narsiltm
 | Doczy: 15 Gru 2006 | Posty: 186 | Skd: Skądinąd. |
|
Wysany: 3 Lut 2007, 16:34 Temat postu: |
|
|
Sprzedam peceta:
Procesor: AMD Athlon(TM)XP 2500+
Ram: 512 mb
Grafika: Radeon 9200LE
Dysk: Segate Barracuda 7200obr, 160GB
+ Monitor CRT(zwykly)17" marki IBM+ myszka+ klawiatura+ system na dysku, nic tylko podlaczyc i uzywac. Idealny do filmow i gierek(nie tych najnajnowszych)
Cena: 30000isk
W promieniu 100km od Selfoss dowoz gratis:)
Oferty na PW lub GG: 2409823
Pozdrawiam,
Filip(narsiltm) _________________ Wczoraj(04.08.07), w godzinach wieczornych, para znanych bandziorów,
niejaki Samo Zycie i jego dziwka Głębsza Refleksja, po prostu - zabili mnie. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|