Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Hanna Kozak
| Dołączył: 14 Lis 2006 | Posty: 10 | Skąd: Lublin |
|
Wysłany: 3 Lut 2007, 16:41 Temat postu: Maskonury w fiordach zachodnich w lipcu |
|
|
Czy jest pewnoĹÄ, Ĺźe zobaczÄ maskonury na klifach Latra... w lipcu? KuszÄ
mnie bardzo Fiordy Zach., ale mam obawy, czy w !3 dniach siÄ zmieĹcimy z caĹym objazdem Islandii. LiczÄ na objazd 1500-2000km plus Fiordy Zach. - razem 3000km-na 10 dni (2-3 dni to Myvatn, moze Askja), czyli jakies 300km dziennie Ĺrednio - teoretycznie jest to do zrobienia, zwĹaszcza, Ĺźe dzieĹ jest dĹugi, co o tym sadzicie? Hanka. _________________ Hanka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| reggie
| Dołączył: 31 Mar 2006 | Posty: 37 | Skąd: krakĂłw |
|
Wysłany: 8 Lut 2007, 13:06 Temat postu: |
|
|
300 kilometrow dziennie to nie jest duzo i jest to zdecydowanie do zrobienia. Poza tym w lipcu przy ladnej pogodzie praktycznie nie ma nocy.
Szanse na zobaczenie maskonura na klifach teĹź sÄ
doĹÄ duĹźe, wiÄc Ĺźycze sukcesĂłw w obserwacji tych bardzo smacznych ptakĂłw |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hanna Kozak
| Dołączył: 14 Lis 2006 | Posty: 10 | Skąd: Lublin |
|
Wysłany: 8 Lut 2007, 15:03 Temat postu: |
|
|
Dzieki za slowa otuchy, bo juz mnie kilka osob zniechÄcaĹo. JechaĹeĹ moze kiedys przez caĹe fiordy zach.? To jest ok. 1000km, bedziemy mieli osobowy samochod z wypozyczalni i podobno jest malo stacji benzynowych-jak to widzisz? I przy okazji - moze moglbys mi napisac jak nalezy postepowac po kolei biorac benzyne na karte kredytowa, bo pewnie instrukcja jest po islandzku...Hanka. _________________ Hanka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 9 Lut 2007, 1:52 Temat postu: |
|
|
jezyk jest z regoĹy do wyboru: IS, GB, DE - ale jak to bywa sa wyjatki, postepowanie jest jednak identyczne:
przewaznie tak,
1.wkladasz karte podajesz pin
2.podajesz kwote za jaka chcesz tankowac
3.wybierasz nr dystrybutora
4.zabierasz karte
5.tankujesz
jak podasz zbyt duza kwote(nie zmiesci sie paliwo) pieniadze zostana ci zwrucone na konto po paru dniach(ta nie wykorzystana kwota)
jezeli chcesz kwitek, to po zatankowaniu i odwieszeniu pistoletu do tankowania, wsuwasz jeszcze raz karte, automat oddaje karte i drukuje kwit.
aha, chyba na kazdym automacie sa jeszcze piktogramy z instrukcja obslugi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 9 Lut 2007, 21:16 Temat postu: Blokada |
|
|
ProszÄ nie naruszaÄ regulaminu
WÄ
tki o ptakach, maskonurach, benzynie, stacjach benzynowych, kartach kredytowych itp. juĹź byĹy
W razie jakichĹ zaĹźaleĹ proszÄ pisaÄ do mnie TYLKO na priva. _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|