Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| evelin1984
| Dołączył: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 10 Sie 2012, 18:36 Temat postu: :) |
|
|
Pisze sie na spotkanie
Mam synka 2,5 rocznego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sunna80
| Dołączył: 12 Lip 2008 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 10 Sie 2012, 20:35 Temat postu: |
|
|
Hejka!
Mam pytanko,czy po porodzie tatusiowi przysĹuguje jakieĹ wolne okolicznoĹciowe,czy tylko urlop. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Sie 2012, 21:36 Temat postu: |
|
|
Kasia89 napisał: | sunna80 napisał: | Witam wszystkie mamy!
Mam do Was parÄ pytaĹ i liczÄ na waszÄ
pomoc.Od szeĹciu lat staraliĹmy siÄ z mÄĹźem o potomka ,bÄdÄ
c jeszcze w Polsce korzystaliĹmy z usĹug kliniki niepĹodnoĹci ,po zamieszkaniu tutaj nadal siÄ w niej leczyliĹmy i w momencie kiedy stwierdziliĹmy Ĺźe nic z tego nie bÄdzie i moĹźe najwyĹźszy juz czas pomyĹleÄ o adopcji okazaĹo siÄ Ĺźe jestem w ciÄ
Ĺźy .To juĹź 28 tydzieĹ.Nigdy dotÄ
d nie interesowaĹam siÄ sprawami urlopu macierzyĹskiego ani porodu,czy wyboru szpitala bo nie byĹo po co.Czy moĹźecie napisaÄ mi ile czasu maksymalnie trwa tu macierzyĹski i czy ktĂłraĹ z was rodziĹa moĹźe w Akranes-jaka jest atmosfera itp.
Z gĂłry dziÄkuje za kaĹźdÄ
odpowiedĹş. |
w sprawie wyboru szpitala to goraco polecam Reykjavik w Landspitali, " Hreidrid "23B. Rodzilam 10 dni temu i jestem megazadowolona Na codzien mieszkam na Vestmannaeyjar i polozne doradzaly mi miejscowy szpital, bo taka "rodzinna, intymna atmosfera, a Reykjavik to fabryka to rodzenia dzieci", ale w obawie przed ciezkim porodem pojechalam jednak do reykjaviku , i co sie okazalo ? intymna, rodzinna atmosfera, wszystko spokojnie, polska polozna (akurat tak sie zlozylo , ze byla na zmianie ) , nie widzialoam zadnych innych rodzacych mimo, ze to bialy dzien byl, no i masz ten komfort, ze mozesz rodzic w wannie, ze znieczleniem czy co tam cycesz, a na wioskach to nie wiadomo czy bloki operacyjne pootwierane.. jeszcze mi z papierami pomogli, bo mialam duzy problem z ubezpieczeniem..Takze polecam Reykjavik z calego serca. Gratuluje  |
To rodzilas dzien po mnie, tez trafilam na polska polozna niestety nie zdazyla odebrac mojej corki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| chomik1 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 19 Sie 2009 | Posty: 50 | |
|
Wysłany: 10 Sie 2012, 21:52 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny ja teĹź sie pisze na spotkanie mam 2cĂłrki ; starsza 2 latka skonczyla w maju druga ma 8miesiecy
czekam tylko gdzie i kiedy
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ingibjorg
| Dołączył: 16 Lis 2011 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 11 Sie 2012, 13:40 Temat postu: spotkanie |
|
|
hej dziewczyny to moze jutro jakos?co Wy na to?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| frania2323
| Dołączył: 19 Mar 2010 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 11 Sie 2012, 23:06 Temat postu: ? |
|
|
witam
Orientuje sie ktos czy po urlopie macierzynskim jesli zwolnie sie z pracy to przysluguje mi zasilek? oczywiscie po 40 dniowej karze.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 16 Sie 2012, 10:50 Temat postu: SZCZEPIENIA |
|
|
WITAM CZY KTOS SIE ORITETUJE NA 4 LATA NA CO JEST SZCZYPIONKA DLA DZIECI I KIEDY POTEM NASTEPNA , A I CZY JEZELI DZIECKO MA RURKI W USZACH BO MILO WODDE SCIAGANA TO PO 18 MIES SAME RURKI WYPADNA CZY WYCIAGNIE JE rARYNGOLOG ZA ODP DZIEKUJE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 17 Sie 2012, 19:11 Temat postu: |
|
|
hej rurki zazwyczaj same wypadaja.w naszym przypadku bylo ze jedna sama wypadla a druga lekarz wyciagnol przy nas poniewaz byla juz u samego wyjscia uszka.pozdrawiam _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| prezes
| Dołączył: 06 Lip 2008 | Posty: 19 | Skąd: skaĹy |
|
Wysłany: 23 Sie 2012, 21:36 Temat postu: |
|
|
Drogie Panie, mam malutkie pytanie, za 2 miesiÄ
ce koĹczy mi siÄ urlop wychowawczy, chciaĹabym zostaÄ ze 2-3 miesiÄ
ce dĹuĹźej z dzieciaczkiem w domu, jak to zrobiÄ by dostawaÄ jakieĹ pieniÄ
Ĺźki, zwiÄ
zki pomagajÄ
w takiej sytuacji? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| noir Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 27 Sty 2012 | Posty: 64 | |
|
Wysłany: 3 Wrz 2012, 14:44 Temat postu: szukam |
|
|
szukam polskiej dagmamy |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lilja
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 43 | |
|
Wysłany: 6 Wrz 2012, 9:34 Temat postu: dla kogos po porodzie |
|
|
Jesli ktoras z Was zaczyna karmienie piersia i ma bolace brodawki to posiadam masc najlepsza na Islandii Lansinoh.Otwarta byla 4 mieisace temu,gdy corka sie urodzila. uzyta 2 razy poniewaz karmienie naturalne zastapione zostalo sztucznym.Masc kosztuje 3 tys. moge oddac za 1000kr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lilja
| Dołączył: 12 Paź 2009 | Posty: 43 | |
|
Wysłany: 6 Wrz 2012, 9:37 Temat postu: hej |
|
|
Znam osobiscie przypadki, gdy ktos zwolnil sie z pracy po urlopie i zostal mu przyznany zasilek bezrobotny.Mysle,ze trzeba wpisac odpowiedni powod zwolnienia.Np. ze godziny pracy byly inne niz godziny pracy opiekunek itp.Wspomniec, ze ebdzie sie szukalo innej pracy, ktora jets lepsza dla mamy z dzieckiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zbych
| Dołączył: 01 Lis 2008 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 6 Wrz 2012, 22:43 Temat postu: |
|
|
zapraszam na targ staroci zwany teĹź "pchli targ" Skottmarkaður við Valsheimilið ĂĄ HverfahĂĄtĂð Miðborgar og HlĂða 2012 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 7 Wrz 2012, 11:33 Temat postu: |
|
|
Czy kupie na islandii na kolki niemieckie krople sabsimplex, a moze ma ktoras z was te kropelki i juz nie uzywa. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| noir Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 27 Sty 2012 | Posty: 64 | |
|
Wysłany: 10 Wrz 2012, 12:35 Temat postu: spotkania |
|
|
Czy sÄ
w Reykjaviku jakies spotkania matek z dziecmi,ze dzieci mogĹyby spedzic ze sobÄ
czas... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| fiona
| Dołączył: 13 Sie 2012 | Posty: 3 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 18 Wrz 2012, 2:42 Temat postu: polski lekarz,,PILNE!!! |
|
|
witam,czy ktoĹ ma namiary na polskiego lekarza pediatre. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 18 Wrz 2012, 9:26 Temat postu: |
|
|
hej dziewczynki:) jak tam Wasze maluchy?boze moj za nieco wiecej jak miesiac skonczy roczek:) kiedy to zlecialo.niecaly miesiac temu zwolnilam sie z pracy zeby sie poswiecic troszke rodzinie:) jest mi z tym bardzo dobrze:) za rok jak maly pojdzie do przedszkola bede odrazu szukac pracy.
Teraz mam inne pytanie.powiedzcie mi jak jest z ochrona kobiety w ciazy?? znajoma pracuje dopiero 4 miesiace na islandi i jest w ciazy...zaczyna jej sie chyba 5 miesiac.jak narazie sie dobrze czuje i ma zamiar pracowac zeby byl te ustawwe 6 miesiecy przepracwane,ale jesli wkoncu zacznie jej cs dokuczac i nie dopracuje czy na islandi jest jak w polsce ze umowa zostaje poprstu przedluzona do dnia porodu?? czyli na moja glowe bedzie miala ciaglosc 6ciu miesiecy.wiecie cos o tym??pzdrawiam _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ona30 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lut 2012 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 20 Wrz 2012, 11:54 Temat postu: |
|
|
hej jestem tu kilka dni i czuje sie lekko zagubiona.Mam pytanie odnosnie zalozenia dziecku KENITALA jakie dokumenty trzeba dostarczyc? z gory dzieki za odp (wystarczy akr urodzenia i paszport? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
|
Wysłany: 21 Wrz 2012, 13:27 Temat postu: |
|
|
hej nikt nic nie wie na temt ochrony kobiety w ciazy???? _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 21 Wrz 2012, 15:47 Temat postu: |
|
|
Mysle ze najbardziej prawdomownym zrodlem informacji beda zwiazki zawodowe. Napewno udziela ci wiedcej informacji co do praw kobiet ciezarnych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|