Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| frania2323
| Dołączył: 19 Mar 2010 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 21 Wrz 2012, 22:44 Temat postu: ? |
|
|
Witam kobieti;)
Mozecie podac mi nazwy sklepow w Rvk. gdzie moge kupic wozek dla dzidziusia.pozdrawiam i dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 22 Wrz 2012, 17:24 Temat postu: ... |
|
|
jesli koniecznie chcesz kupic nowy i w dodatku tu w Islandii nad czym bym sie dobrze zastanowila to tu masz kilka sklepow:
www.oo.is
ĂlavĂa og Oliver
Glæsibæ
Ălfheimum 74
104 Reykjavik
www.fifa.is
FĂfa - HĂşsgagnahĂśllinni,
BĂldshĂśfða 20
110 ReykjavĂk
www.babysam.is
BabySam, MĂśrkinni 1
RVK
www.modurast.is
Hamraborg 9
200 Kopavogur |
|
Powrót do góry |
|
 |
| malbork
| Dołączył: 15 Paź 2009 | Posty: 66 | |
|
Wysłany: 25 Wrz 2012, 21:19 Temat postu: sklep w Akureyri |
|
|
Witam:)mam nadzieje,ze mi wybaczycie,ale nie mam czasu na szukanie potrzebnego watku;))Wybieramy sie jutro do Akureyri i chcialabym sie dowiedziec,czy jest tam jeszcze jakis sklep z polskimi towarami?Moze ktos wie ,cos na ten temat,poniewaz slyszalam sprzeczne wiadomosci.
Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za odp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 25 Wrz 2012, 22:38 Temat postu: Re: sklep w Akureyri |
|
|
malbork napisał: | Witam:)mam nadzieje,ze mi wybaczycie,ale nie mam czasu na szukanie potrzebnego watku;))Wybieramy sie jutro do Akureyri i chcialabym sie dowiedziec,czy jest tam jeszcze jakis sklep z polskimi towarami?Moze ktos wie ,cos na ten temat,poniewaz slyszalam sprzeczne wiadomosci.
Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za odp. | Nie nie ma juz od dawna zadnego sklepu z polskimi artykulami w akureyri |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maĹa 12 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 08 Mar 2009 | Posty: 173 | |
|
Wysłany: 26 Wrz 2012, 13:21 Temat postu: zÄ
bkowanie |
|
|
Witam
PotrzebujÄ coĹ dobrego na zÄ
bki dla mojego maleĹstwa, gdzie mogÄ kupiÄ jakÄ
Ĺ maĹÄ i jak siÄ nazywajÄ
tutaj.
DziÄki za inf |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
|
Wysłany: 26 Wrz 2012, 17:54 Temat postu: ... |
|
|
idz do apteki i tam na dziale z roznymi rzeczami dla dzieci miedzy innymi znajdziesz zel na dziasla lagodzacy bol |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 29 Wrz 2012, 2:20 Temat postu: sab-simplex |
|
|
Mam do sprzedania oryginalne krople na kolki sab-simplex kupione w aptece w niemczech. Termin waznosci 07/2013. W przypadku mojego synka sprawdzily sie rewelacyjnie info na priv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Buszmenka
| Dołączył: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wysłany: 29 Wrz 2012, 13:03 Temat postu: odnosnie leczenia zebow |
|
|
hey witam wszystkie mamay swoich pociech
Kochani mam problem i dylemat wiec dlatego pisze tutaj,moze sie ktos znajdzie co juz to przechodzil i udzieli mi wskazowek
Moja corka ma skonczone 3 latka,bylysmy w czoraj u dentysty zaleczyc zÄ
bka bo wypadla plomba i sie okazalo ze pan musi jej tez poczyscic przednie zabki co wiaze sie z bolem i zapraponowal ze moze to zrobic na znieczulenie czyli zastrzyk albo poprostu ja uspac i zrobic wszystko co trzeba.Problem jest taki ze boje sie tego usypiania i to jest kosztowne a mnie poprostu nie stac,mam pytanie czy po tem mozna sie starac o jakis zwrot czesci i gdzie??Niezgodzilam sie na leczenie na znieczulenie bo wiem ze napewno by sie zrazila do ukucia i wpuszczenia znieczulenia,i moze byl by potem problem bo narazie od roku ladnie chodzila w polsce i leczyla 4 i zabezpieczalam jej 5,ma poprostu slabe zeby i jeszcze do tego pije w nocy duzo mleka z tad to takie moje zaniedbanie jak powiedzial pan dentysta,ale jak moge jej zabronic teraz moze tak ale w czesniej nie bylo takiej opcjii.
Prosze o napisanie jak juz ktos to przerabial bede bardzo wdzieczna bo w poniedzialek mamy dostac termin .Chce rowniez wiedziec jak dziecko sie czuje po przebudzeniu,jak to wyglada,bardzo sie tego boje,pan cos mowil ze jezeli nie da sie oczyscic 2 i 1 to je usunie pod narkoza i wszystko to zrobi kiedy bedzie spala,prosze o wasze opinie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
|
Wysłany: 30 Wrz 2012, 19:38 Temat postu: ... |
|
|
Mojej kolezanki syn mial 7 zebow leczonych w znieczuleniu ogolnym. Wszystko odbylo sie bez zadnych komplikacji i dziecko nie ma urazu do dentysty. Anestezjolog dobiera ilosc podawanej narkozy do wagi dziecka. Niestety nie moge podac do niej namiarow bys sie dopytala.
Zawsze mozesz sie dowiedziec czy mozna zaplacic na raty lub jesli masz karte kredytowa to poprostu zaplac karta a pozniej idz do banku by rozlozyc to na raty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Buszmenka
| Dołączył: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wysłany: 30 Wrz 2012, 20:55 Temat postu: matki |
|
|
Dziekuje Agatka za to co napisalas,wiem ze moge to rozlozyc na raty ale slyszalam ze polowe zwracaja tylko nie wiem gdzie z tym pujsc,i obawiam sie tego ze jak ja wybudza ze moze ja cos bolec,mysle ze mam jeszcze jakies 2 tygodnie zanim dostane termin.Puki co to niunia nie ma urazu do dentysty i cieszy sie ze znowu pujdzie do pana,tylko zawiedzona bo dalej jej jezyk ucieka w dziurke :-).Jezeli ktos jeszcze moze sie podzielic czyms takim to bardzo prosze piszcie.Pozdrawiam i dziekuje :-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| frania2323
| Dołączył: 19 Mar 2010 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 4 Paź 2012, 19:02 Temat postu: witam |
|
|
Witam wszystkie mamy:)
Mam pytanie dotyczace kaszki...moj maluszek jest alergikiem i polozna polecila mi kaszke SINLAC, wiecie gdzie moge dostac ta kaszke?pozdarwiam i dziekuje za odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ona30 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lut 2012 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 5 Paź 2012, 15:50 Temat postu: |
|
|
hej ile srednio bierze polska niania za godzine...? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pancio80 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 10 Sty 2011 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 5 Paź 2012, 22:15 Temat postu: |
|
|
SINLAC jest w Hagkaupie i Kronanie obok zwykĹych kaszek np nestle i Hipp |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 6 Paź 2012, 8:39 Temat postu: |
|
|
Hej mamusie. Prosze o pomoc,gdzie w sobote moge wybrac sie z synkidm dm lekarza ogolnego? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| milucha
| Dołączył: 13 Lut 2011 | Posty: 37 | |
|
Wysłany: 9 Paź 2012, 13:26 Temat postu: macierzyĹskie a zasiĹek dla bezrobotnych |
|
|
Witam, dziewczyny orientujecie siÄ jak to jest z macierzyĹskim na bezrobociu? Jestem w zagroĹźonej ciÄ
Ĺźy i nie wiem czy lepiej isÄ na zwolnienie lekarskie czy po prostu od razu przejĹÄ na zasiĹek dla bezrobotnych. Czy ktĂłraĹ z Was to praktykowaĹa? Pozdr _________________ milucha |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 9 Paź 2012, 14:21 Temat postu: Re: macierzyĹskie a zasiĹek dla bezrobotnych |
|
|
Jesli masz ciaze zagrozona to lekarz powinien ci wystawic zwolnienie lekarskie, lub wypisac papier z ograniczeniem obowiazkow (zalezy jaka masz prace), jesli sama sie zwolnisz to musisz podac powod dlaczego sie zwalniasz i moze tak byc ze moga ci nie przyznac zasilku.Moze ktos ci jeszcze inaczej napisze, moze ktos byl w takie sytuacji jak ty teraz.pozdrawiam _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maro2809
| Dołączył: 23 Sty 2009 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 16 Paź 2012, 17:49 Temat postu: Karmienie piersia ! |
|
|
Witam szukam osoby ktora moze ma jakies informacje na temat karmienia dziecka piersia po powrocie do pracy.
Za 2 tygodnie wracam do pracy po 12 miesiacach macierzynskiego.Moj syn ciagle ciagnie cyca i nie mam zielinego pojecia czy przysluguje mi jakas dodatkowa przerwa.Dodam tylko ze moj szef nie byl za bardzo zadowolony wykorzystaniem mojej przerwy na karmienie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
|
Wysłany: 16 Paź 2012, 22:36 Temat postu: . |
|
|
[color=#444444W Is.nie ma takich przepisow.odnosnie karmienia jak w Pl. pytalam o to polozna.
Jezeli nadal karmisz to poprostu zmieniasz plan karmienia np. karmisz przed i po pracy i np. przed snem. Roczne dziecko je juz wiecej roznorodnych pokarmow i mleko matki nie jest juz glownym pozywieniem. Kwestia zmiany przyzwyczajen albo nawet mozesz ofstawic juz dziecko od piersi jezeli Ty jestes na to gotowa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 17 Paź 2012, 22:04 Temat postu: Re: macierzyĹskie a zasiĹek dla bezrobotnych |
|
|
milucha napisał: | Witam, dziewczyny orientujecie siÄ jak to jest z macierzyĹskim na bezrobociu? Jestem w zagroĹźonej ciÄ
Ĺźy i nie wiem czy lepiej isÄ na zwolnienie lekarskie czy po prostu od razu przejĹÄ na zasiĹek dla bezrobotnych. Czy ktĂłraĹ z Was to praktykowaĹa? Pozdr |
ByĹam na zwolnieniu lekarskim od piÄ
tego miesiÄ
ca i Tobie radziĹabym to samo jeĹli masz kĹopoty z ciÄ
ĹźÄ
. Nie ma siÄ co zastanawiaÄ i zwlekaÄ, bo zdrowie dziecka i Twoje jest najwaĹźniejsze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|