Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| misha
 | Dołączył: 29 Kwi 2008 | Posty: 105 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| malbork
| Dołączył: 15 Paź 2009 | Posty: 66 | |
|
Wysłany: 5 Paź 2012, 20:07 Temat postu: |
|
|
Wlasnie skonczylam czytac o tej tragedii na mbl.rodzina chcialaby przetransportowac cialo do Polski,co wiaze sie z ogromnym kosztem i dlatego organizowany jest koncert,zeby im pomoc zebrac pieniadze.
Pomyslalam sobie,zeby kazdy z nas,albo kazda rodzina przelala na ich konto TYLKO 1000isk.problem zostalby rozwiazany.Nigdy nie wiemy,co nas spotka w przyszlosci,moze my tez bedziemy potrzebowac kiedys pomocy.
nr rachunku i kennitala na mbl.is |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janiszelk ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Paź 2007 | Posty: 40 | Skąd: elk |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Paź 2012, 21:27 Temat postu: |
|
|
Moze kremacja byĹaby lepszym rozwiazaniem, no ale kazdy ma prawo do innego podejscia do sprawy, w sumie w kosztach tez sie nie orientujÄ, ale tak mi sie jakos nasuneĹo.
Bardzo duzo kosztuje przetransportowanie zwĹok do innego kraju. PrzypomniaĹa mi sie od razu sprawa pewnego chĹopaka-podrĂłznika, ktĂłry zmarĹ (prawdopodobnie) na malarie chyba w sierpniu tego roku, koszt przetransportowania zwĹok z Afryki do Polski bodajĹźe 37 000 zĹ. _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Paź 2012, 22:45 Temat postu: |
|
|
Mozliwe, tylko kremacja rowniez kosztuje, a mysle ze pewnie na Isladii dosc drogo. Z drugiej strony patrzac to chyba(nie jestem pewny) i tak w Polsce trumny nie bedzie mozna otworzyc. Koszt transportu calego ciala to wedlug konsula okolo 25 tys. zl. Tylko wiem ze dla tej rodziny to majatek, oni dopiero zaczeli przygode z wyspa. A wyjechali aby miec lepsze zycie, bo nie ma co ukrywac w Polsce wiekszosc z nas zna realia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 7 Paź 2012, 13:28 Temat postu: |
|
|
ChciaĹabym przeprosiÄ wszystkie osoby, ktĂłre w jakikolwiek sposĂłb poczuĹy siÄ uraĹźone moim wczeĹniejszym postem. _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 7 Paź 2012, 16:40 Temat postu: |
|
|
WielkiBialyKrolik napisał: | ChciaĹabym przeprosiÄ wszystkie osoby, ktĂłre w jakikolwiek sposĂłb poczuĹy siÄ uraĹźone moim wczeĹniejszym postem. |
Niby czym miaĹ ktoĹ poczuÄ siÄ uraĹźony???????  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zatroskany ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 09 Paź 2008 | Posty: 1220 | |
|
Wysłany: 8 Paź 2012, 9:25 Temat postu: |
|
|
janiszelk napisał: | Tylko wiem ze dla tej rodziny to majatek, oni dopiero zaczeli przygode z wyspa. A wyjechali aby miec lepsze zycie, bo nie ma co ukrywac w Polsce wiekszosc z nas zna realia. |
Jak juz wstawiasz realia to mozna by powiedziec i na co im bylo wyjezdzac po to lepsze zycie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kamillach =user usuniÄty na wĹasnÄ
proĹbÄ=
| Dołączył: 09 Mar 2010 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 10 Paź 2012, 22:00 Temat postu: |
|
|
witam
faktycznie kremacja to najtansze i najlepsze rozwiazanie. Kremacja nie jest droga. Prochy mozna przewiesc samemu samolotem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Paź 2012, 23:33 Temat postu: |
|
|
Chcialbym podziekowac wszystkim osobom ktore wsparly finansowo ostatnio podróş Ĺp. Ani , jak rowniez wszystkim tym ktorzy wspierali psychicznie najbliĹźszÄ
rodzine w tych trudnych chwilach. Jutro Ĺp. Ania bedzie juz w Polsce. Wystawienie trumny odbedzie w w piatek(12.10.2012) w kaplicy na ul Konopnickiej w EĹku. Wyprowadzenie w sobote o 12.45, a msza swieta o godz.13.00 w kosciele na ul. Suwalskiej.
"ZdaĹem sobie sprawÄ, Ĺźe prawdziwÄ
wartoĹÄ drugiego czĹowieka odkrywamy dopiero wtedy, kiedy juĹź go nie ma. Jak skarb, ktĂłry trzymaĹo sie w dĹoni, ale bezwiednie pozwoliĹo mu siÄ wyĹlizgnÄ
Ä przez palce".
/Jonathan Carroll / |
|
Powrót do góry |
|
 |
| alkoholik
| Dołączył: 22 Wrz 2012 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 13 Paź 2012, 1:37 Temat postu: |
|
|
troche SZACUNKU |
|
Powrót do góry |
|
 |
| alkoholik
|
Wysłany: 13 Paź 2012, 1:40 Temat postu: |
|
|
turboneta napisał: | WielkiBialyKrolik napisał: | ChciaĹabym przeprosiÄ wszystkie osoby, ktĂłre w jakikolwiek sposĂłb poczuĹy siÄ uraĹźone moim wczeĹniejszym postem. |
TROCHE SZACUNKU turbo cos tam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| alkoholik
|
Wysłany: 13 Paź 2012, 1:42 Temat postu: |
|
|
turboneta napisał: | WielkiBialyKrolik napisał: | ChciaĹabym przeprosiÄ wszystkie osoby, ktĂłre w jakikolwiek sposĂłb poczuĹy siÄ uraĹźone moim wczeĹniejszym postem. |
wykaz ODROBINE SZACUNKU turboneto |
|
Powrót do góry |
|
 |
| seeslav
| Dołączył: 09 Kwi 2007 | Posty: 42 | Skąd: DKL-RKV |
|
Wysłany: 13 Paź 2012, 2:32 Temat postu: |
|
|
alkoholik napisał: | turboneta napisał: | WielkiBialyKrolik napisał: | ChciaĹabym przeprosiÄ wszystkie osoby, ktĂłre w jakikolwiek sposĂłb poczuĹy siÄ uraĹźone moim wczeĹniejszym postem. |
wykaz ODROBINE SZACUNKU turboneto |
Ogarnij siÄ chĹopie, za duĹźo woodĹźitsu??
Niech przytoczÄ -WBK zaproponowaĹa kremacjÄ ! Za co ( nie bardzo wiem za co) przeprosiĹa wszystkich ktĂłrzy sÄ
( chyba przeciwko) kremacji zwĹok,
Natomiast Turboneta, jakkolwiek wiÄkszoĹÄ jej postĂłw jest caĹkowicie pozbawionych sensu i czÄsto caĹkiem nie na temat sĹusznie zauwaĹźyĹa, tym razem sĹusznie Ĺźe ,
"Niby czym miaĹ ktoĹ poczuÄ siÄ uraĹźony??????? "
No ale wiadaÄ Ĺźe smoleĹski syndrom dziaĹa i jak ktoĹ ( alkoholik) tupnie, to siÄ alkoholika sĹucha. _________________ warten sie bitte WO IST ZURICH?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Paź 2012, 0:17 Temat postu: |
|
|
Miejcie troche szacunku dla Krolika i Turbonety bo bardzo delikatnie w tym watku sie wypowiadaly. Gdybym ja tu napisal co o tym mysle chyba co nie ktorym wlos patriotyczny by sie zjerzyl , ale mi to wisi , ostatecznie jestem Sxxxxn  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| darek 13 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 10 Kwi 2008 | Posty: 682 | Skąd: Z nie nacka |
|
Wysłany: 14 Paź 2012, 0:45 Temat postu: |
|
|
seeslav napisał: |
"Niby czym miaĹ ktoĹ poczuÄ siÄ uraĹźony??????? " |
Moim zdaniem wÄ
tek w ktĂłrym piszemy zostaĹ stworzony do przekazywania kondolencji, poinformowania o nieszczÄĹciu, umoĹźliwieniu chÄtnym po temu wsparcia ludzi w potrzebie. Wszystko co nie jest powyĹźszym jest zbÄdne.
Poradnictwo typu zrĂłb bo ja wiem lepiej co jest dla ciebie dobre, moim zdaniem wymaga przeprosin. StÄ
d napisaĹem do kogo naleĹźaĹo. Osoba, nie wierzÄ Ĺźe kobieta, odpisaĹa lepiej niĹź oczekiwaĹem. Reszty wypowiedzi nie rozumiem i ĹźyczÄ kaĹźdemu z piszÄ
cych wszelkiego powodzenia, wywaĹźonych sÄ
dĂłw, dobrego wywaĹźenia sĹĂłw i rozwagi w pisaniu.
Ze swojej strony bardzo wspĂłĹczujÄ rodzinie, ktĂłrÄ
to spotkaĹo i uwaĹźam Ĺźe najlepiej nie kontynuowaÄ juĹź tego tematu. _________________ ZrĂłwnowaĹźona kobieta to wspaniaĹy przyjaciel czĹowieka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|