Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| aneetka21
| Dołączył: 23 Maj 2008 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 3 Lut 2012, 18:43 Temat postu: :) |
|
|
Witam Gdzie sie trzeba udac Ĺźeby wyjaĹnic ten zasiĹek rodzinny?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 3 Lut 2012, 19:51 Temat postu: |
|
|
to juz niech dziewczyny z rkv Ci pomoga bo ja jestem z Akureyri i wogole sie nie orietuje co gdzie i jak w stolicy:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| norbi261107
| Dołączył: 16 Lut 2009 | Posty: 298 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 3 Lut 2012, 21:36 Temat postu: |
|
|
aneetka chyba do rsk |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 4 Lut 2012, 1:42 Temat postu: |
|
|
my wlasnie mamy barnabaetur w rsk:) _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| prezes
| Dołączył: 06 Lip 2008 | Posty: 19 | Skąd: skaĹy |
|
Wysłany: 4 Lut 2012, 19:33 Temat postu: |
|
|
A czy jest jakiĹ dodatek dla ojca, ktĂłry jest na zasiĹku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Trialerror
 | Dołączył: 04 Sty 2009 | Posty: 169 | Skąd: Reykjavik 111 |
|
Wysłany: 4 Lut 2012, 23:23 Temat postu: |
|
|
prezes napisał: | A czy jest jakiĹ dodatek dla ojca, ktĂłry jest na zasiĹku? | Jest ,jakieĹ 6.000ISK wliczone w zasiĹek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 5 Lut 2012, 12:47 Temat postu: |
|
|
ale musisz w urzedzie pracy zglosic na specjalnym druku, ze masz dziecko, bo sami nie naliczaja tego automatycznie. Upomnij sie tez o zalegly dodatek do zasilku . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aneetka21
| Dołączył: 23 Maj 2008 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 9 Lut 2012, 15:06 Temat postu: :) |
|
|
Witam SĹuchajcie byĹam dzisiaj w RSK wypytac siÄ o ten zasiĹek rodzinny bo ja urodziĹam cĂłreczkÄ w listopadzie i nie dostaĹam Ĺźadnych pieniÄ
ĹźkĂłw.. i tam owa pani powiedziaĹa mi Ĺźe nam siÄ nie naleĹźy bo mamy za duĹźe dochody ;/ czy ktoĹ ma tak samo jak my?? i chciaĹabym powiedziec Ĺźe coĹ mi tu nie pasuje bo mĂłj mÄ
Ĺź ma najniĹźszÄ
krajowÄ
..i jeĹli nie dostaliĹmy go teraz tzn Ĺźe nie dostaniemy nic przez caĹy rok tak?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| redd Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 03 Lut 2012 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 9 Lut 2012, 15:57 Temat postu: Re: :) |
|
|
moze sie nie nalezec jesli dochody przekrocza 6ml tak licza te kalkulatory ale w naszym przypadku suma przekracza 6ml rocznie i jakies grosze ale placa
mozliwe ze cos sie zmienilo wlasnie w tym roku i od sierepnia tez nie bedziemy nic dostawac
najlepiej sprawdzic caly dochod obojga i sie popytac znajomych co maja wyzszy czy oni dostaja bedzie powod aby jechac do rsk i sie klucic |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 17 Lut 2012, 17:36 Temat postu: |
|
|
Czy wie ktos, czy mozna przeniesc zasilek do Polski na miesiac? Mam tez pytanie odnosnie macierzynskiego, czy bedac na zasilku musze ostatnie 6 miesiecy przed urodzeniem dziecka pobierac zasilek aby dostac macierzynskie , czy jesli zglosilabym w UP. ze jade na miesiac do polski to czy dostane zasilek jesli przez ten jeden miesiac nie dostane pieniedzy, Do Polski chce leciec w 6 m. ciazy i powrot w 7 m. ciazy. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| redd Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 03 Lut 2012 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 17 Lut 2012, 18:41 Temat postu: |
|
|
czita napisał: | Czy wie ktos, czy mozna przeniesc zasilek do Polski na miesiac? Mam tez pytanie odnosnie macierzynskiego, czy bedac na zasilku musze ostatnie 6 miesiecy przed urodzeniem dziecka pobierac zasilek aby dostac macierzynskie , czy jesli zglosilabym w UP. ze jade na miesiac do polski to czy dostane zasilek jesli przez ten jeden miesiac nie dostane pieniedzy, Do Polski chce leciec w 6 m. ciazy i powrot w 7 m. ciazy. |
z tego co sie orientuje to musisz byc na islandii ostatnie 6 miesiecy przed porodem w przeciwnym wypadku nie dostaniesz macierzynskiego ale najlepiej dowiedzies sie u zrudla |
|
Powrót do góry |
|
 |
| margaret88
| Dołączył: 25 Lut 2012 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 4 Kwi 2012, 11:51 Temat postu: Pytanie |
|
|
Dzien dobry:)Mam pytanko czy zasilek rodzinny przyznaja na Islandii automatycznie po otrzymaniu dziecka kienitali czy moze musze skladac jakies dokumenty na rodzinne???bardzo prosze o odpowiedz:)pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| swiety Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 15 Lis 2011 | Posty: 64 | |
|
Wysłany: 24 Kwi 2012, 18:57 Temat postu: zapytanie |
|
|
witam wszystkich mam takie pytanie jak sie zaĹatwia zasiĹek na dziecko ?
Jestem na Islandii od listopada zeszĹego roku ,cĂłrka wraz z zona przyjechaĹy tu w styczniu tego roku
Co nalezy zrobic i jak sie starac o taki zasiĹek?
prosze o informacje na priv badz na adres e-mail swiety29@vp.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
| swiety Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 15 Lis 2011 | Posty: 64 | |
|
Wysłany: 24 Kwi 2012, 19:05 Temat postu: zapytanie |
|
|
witam mam pytanie jak sie zaĹatwia zasiĹek na dziecko ?
PrzyjechaĹem na Islandie w zeszĹym roku w listopadzie natomiast zona z cĂłrka w tym roku w styczniu
Dodam tylko tyle ze w rozliczeniu za zeszly rok nie byĹo informacji o mojej cĂłrce wiec co teraz zrobic
prosze o informacje
[/i] |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dzena24
| Dołączył: 05 Kwi 2011 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 31 Paź 2012, 19:45 Temat postu: dodatek do zasilku |
|
|
witam czy jest jakis dodatek do zasilku dla bezrobotnej mamy jezeli posiadam dziecko?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bebsun
| Dołączył: 05 Sty 2010 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 31 Paź 2012, 22:04 Temat postu: Re: dodatek do zasilku |
|
|
dzena24 napisał: | witam czy jest jakis dodatek do zasilku dla bezrobotnej mamy jezeli posiadam dziecko?
pozdrawiam |
jeĹźeli "POSIADASZ" dziecko to jest dodatek dla takiej POSIADCZKI, ale najpierw doucz siÄ troche bo mi wydaje siÄ, Ĺźe MASZ DZIECKO a nie Ĺźe "posiadasz"
moĹźe sie czepiam ale NA MÄDRZE ZADANE PYTANIE UZUSKASZ MÄDRÄ ORPOWIEDĹš |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dzena24
| Dołączył: 05 Kwi 2011 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 31 Paź 2012, 23:11 Temat postu: Re: dodatek do zasilku |
|
|
bebsun napisał: | dzena24 napisał: | witam czy jest jakis dodatek do zasilku dla bezrobotnej mamy jezeli posiadam dziecko?
pozdrawiam |
jeĹźeli "POSIADASZ" dziecko to jest dodatek dla takiej POSIADCZKI, ale najpierw doucz siÄ troche bo mi wydaje siÄ, Ĺźe MASZ DZIECKO a nie Ĺźe "posiadasz"
moĹźe sie czepiam ale NA MÄDRZE ZADANE PYTANIE UZUSKASZ MÄDRÄ ORPOWIEDĹš |
sprawdz swoja odpowiedz czĹowieku!!!" POSIADCZKI" (MYSLALAM ZE POSIADACZKI) ,"UZUSKASZ" (UZYSKASZ) ,AHA I "ORPOWIEDZ"
MASZ RACJE CZEPIASZ SIE I TAKIEJ NIE MADREJ ODPOWIEDZI SIE NIE SPODZIEWALAM.
DLA MNIE NIE MA ROZNICY POSIADAM CZY MAM WAZNE ZE JEST MOJE I JE KOCHAM!!!!! A JEZELI TOBIE PRZESZKADZA CO NAPISALAM TO NIE ODPISUJ BO TAKICH BLEDOW JAK TY NIE POPELNIAM.DZIEKUJE |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 31 Paź 2012, 23:45 Temat postu: Re: dodatek do zasilku |
|
|
Jesli masz dziecko to automatycznie dostajesz dodatek na dziecko kazdego miesiaca, gdy sie wypelnia wniosek do urzedu pracy wpisuje sie dzieci. _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 31 Paź 2012, 23:50 Temat postu: |
|
|
dzena24 - proponuje sprawdz swojego launa z urzedu czy masz cos co sie nazywa: barnapeningar.
Wiem, ze nie zawsze jest to odrazu naliczane, szczegolnie kiedy dziecko rodzi sie jak juz jestes na zasilku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|