Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| klara
| Dołączył: 07 Sty 2007 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 23 Lut 2007, 21:08 Temat postu: |
|
|
Dzieki bardzo za odpowiedz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wika
| Dołączył: 31 Gru 2006 | Posty: 33 | |
|
Wysłany: 23 Lut 2007, 21:49 Temat postu: |
|
|
witam,znajomy tez przyjechal do przetworni z grupa polakow jeden z nich ktory wszystko zalatwial z pracodawca za wszystkich podpisal umowe i po miesiacu kolega zrezygnowal z tej pracy i za zlamanie warunkow umowy musial zaplacic pracodawcy 25000, |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Old Star
| Dołączył: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skąd: Down Town czyli z Miasta DaunĂłw |
|
Wysłany: 23 Lut 2007, 22:29 Temat postu: |
|
|
wika napisał: | witam,znajomy tez przyjechal do przetworni z grupa polakow jeden z nich ktory wszystko zalatwial z pracodawca za wszystkich podpisal umowe i po miesiacu kolega zrezygnowal z tej pracy i za zlamanie warunkow umowy musial zaplacic pracodawcy 25000, |
Jak to "musiaĹ"?
MiaĹ to w kontrakcie wpisane?
A jeĹli po miesiÄ
cu ktoĹ zrezygnowaĹ, to termin wypowiedzenia jest natychmiastowy.
Jak dla mnie, to kolejny przykĹad, Ĺźe dorobiliĹmy siÄ na Islandii opinii tych, co to dajÄ
siÄ piÄknie "pieĹciÄ" (kaĹźdy wie gdzie) bez wazeliny....
NajwyĹźszy czas spadaÄ stÄ
d....
OS |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 23 Lut 2007, 23:00 Temat postu: |
|
|
Old Star napisał: | wika napisał: | witam,znajomy tez przyjechal do przetworni z grupa polakow jeden z nich ktory wszystko zalatwial z pracodawca za wszystkich podpisal umowe i po miesiacu kolega zrezygnowal z tej pracy i za zlamanie warunkow umowy musial zaplacic pracodawcy 25000, |
Jak to "musiaĹ"?
MiaĹ to w kontrakcie wpisane?
A jeĹli po miesiÄ
cu ktoĹ zrezygnowaĹ, to termin wypowiedzenia jest natychmiastowy.
Jak dla mnie, to kolejny przykĹad, Ĺźe dorobiliĹmy siÄ na Islandii opinii tych, co to dajÄ
siÄ piÄknie "pieĹciÄ" (kaĹźdy wie gdzie) bez wazeliny....
NajwyĹźszy czas spadaÄ stÄ
d....
OS |
haha
Stara gwiazda ciÄ
gle siÄ powtarza,
a wziÄĹaby i spadĹa w koncu...  _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wika
|
Wysłany: 23 Lut 2007, 23:01 Temat postu: |
|
|
niestety mial to w umowie ktora zobaczyl dopiero jak zrezygnowal |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 23 Lut 2007, 23:03 Temat postu: |
|
|
wika napisał: | niestety mial to w umowie ktora zobaczyl dopiero jak zrezygnowal |
co z tego ze zobaczyl, musial to podpisac.. _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wika
|
Wysłany: 23 Lut 2007, 23:17 Temat postu: |
|
|
wredna jak wiesz lepiej niz on sam to moze ty sie podpisalas za niego |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Old Star
| Dołączył: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skąd: Down Town czyli z Miasta DaunĂłw |
|
Wysłany: 24 Lut 2007, 12:03 Temat postu: |
|
|
wika napisał: | niestety mial to w umowie ktora zobaczyl dopiero jak zrezygnowal |
KĹania siÄ natychmiastowa wizyta w ZwiÄ
zkach Zawodowych...
Nic do stracenia, duĹźo do wyciÄ
gniÄcia....
Pozdrawiam,
OS |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 25 Lut 2007, 11:13 Temat postu: |
|
|
doczytalam sie teraz ze z pracownikami ktorzy sa zatrudnieni na okres krotszy niz 1 miesiac nie ma obowiazku podpisac kontraktu.pozatym pracodawca ma na przedlozenie pracownikowi kotraktu max 2 miesiace. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| miro
| Dołączył: 21 Lut 2007 | Posty: 2 | Skąd: krakĂłw |
|
Wysłany: 27 Lut 2007, 9:47 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Nabor do budowy huty juz sie skonczyl. Juz powoli odsylaja robotnikow do Polski, bo huta prawie gotowa |
a ja mam pytanie innego typu. Skonczylem wlaĹnie studia metalurgiczne i pracuje juz od 1,5 roku w firmie zajmujacem sie przetworstwem aluminium. Jest byla huta aluminium. Czy ktos wie czy w tej hucie w islandii sa przyjecia na stanowiska technologiczne?
Teraz pytanie bardziej szczegĂłlowe ale moze ktos sie bedzie orientowal. Czy ta huta zajmuje sie tylko wytwarzaniem aluminium czy jest pozniej jakies jego przetworstwo. Np walcowanie, produkowanie przewodĂłw
Z gĂłry dziekuje za kazda odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martusia
| Dołączył: 27 Lut 2007 | Posty: 78 | |
|
Wysłany: 1 Mar 2007, 11:23 Temat postu: Praca pilnie potrzebna |
|
|
szukam pracy na nocki w Reykjaviku czy ktos moze mi pomoc??? z gory dziekuje za kazda odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Mar 2007, 15:17 Temat postu: |
|
|
witam wszystkich bardzo serdecznie od jakiegos czasu uwaznie sledze co tu piszecie powod jest prosty mam chlopaka w Islandii i w kwitniu jade do niego do Keflaviku przeraza mnie ta cala zmiana w moim zyciu od wrzesnia ubieglego roku ucze sie angielskiego wczesniej majac tylko rosyjski zastanawiam sie czy wogole znajde jakas prace choc tej to sie akurat nie boje dlatego jezeli macie cos na ten temat do powiedzenia to chetnie wyslucham pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anusi@
| Dołączył: 28 Lut 2007 | Posty: 7 | Skąd: ToruĹ |
|
Wysłany: 2 Mar 2007, 18:37 Temat postu: |
|
|
Hej! Szukam pracy w zawodzie ratownika medycznego,podejrzewam Ĺźe na wejĹcie trzeba wymiataÄ po islandzku,ale na przyszĹoĹÄ czy ktoĹ ma jakiegoĹ linka do pogotowia islandzkiego lub na jakiĹ szpital bo nic nie znalazĹam!?I jakie sÄ
wymagania moĹźe ktoĹ wie?Nie znalazĹam na Uniwersytecie Islandzkim kierunku ratownictwo,wiec podejrzewam Ĺźe raczej nie sÄ
studia wymagane,moĹźe jest tak jak Uk Ĺźe szkolÄ
od zera..ale jakie sÄ
kryteria przy naborze?BÄdÄ stokrotnie wdziÄczna za kaĹźde info!pozdro |
|
Powrót do góry |
|
 |
| damianzaba
| Dołączył: 05 Mar 2007 | Posty: 1 | Skąd: stargard szczecinski |
|
Wysłany: 8 Mar 2007, 22:48 Temat postu: |
|
|
NO WRESZCIE Witam na forum jak juz mogliscie zauwazyc poszukuje pracy na islandi na statkach rybackich lub na innych.Z zawodu jestem mechanikiem specjalnosc silniki okretowe ale mam tez zaliczone dwa polroczne rejsy na rybakach jako mlodszy rybak Widzialem na forum ze sa polacy ktorzy tam tam pracuja wiec mozE podziela sie wiadomosciami z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| arturo95
| Dołączył: 06 Mar 2007 | Posty: 14 | Skąd: NORWEGIA MOJA WSPANIAĹA |
|
Wysłany: 12 Mar 2007, 13:19 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich.
Ja rĂłwnieĹź szukam pracy w zawodzie stolarz, stolarz meblowy, projektant wnÄtrz (to raczej nie realne )
Jakby ktoĹ coĹ wiedziaĹ to --> audimania2@tlen.pl
PodejmÄ w zasadzie kaĹźdÄ
pracÄ od koĹca kwietnia, poczÄ
tku maja.
Pzdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jabba
| Dołączył: 09 Mar 2006 | Posty: 194 | Skąd: NORGE/ISLAND |
|
Wysłany: 13 Mar 2007, 12:13 Temat postu: potrzebni do pracy w hafnarfjordur |
|
|
2 osoby chcace podjac prace w HF w celu wykonczenia domu (malowanie ,kafelkowanie itp) znajacych sie na swym fachu no i potrzebny jest jezyk angielski zglaszac sie pod ten nr 8994247 prosic JON a SIURDSSON ,albo osobiscie na adres BREKKUGATA 14 w Hf albo mozecie zapodac dalej komus ze znajomkow  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| macres
| Dołączył: 13 Mar 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 14 Mar 2007, 18:43 Temat postu: Grafik - podejmie prace |
|
|
Witam,
jestem grafikiem i chetnie podejme prace w Islandii.
W polsce pracuje jako art director w sieciowej agencji. Gdyby ktos wiedzial o wolnym wakacie prosze o kontakt na maila
macres@gazeta.pl
Pozdrawiam
macres |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Piotr1058
| Dołączył: 11 Mar 2007 | Posty: 1 | Skąd: Reda |
|
Wysłany: 19 Mar 2007, 21:26 Temat postu: szukam pracy dla instalatora sieci ĹwiatĹowodowych |
|
|
Mam 38 lat,posiadam wĹasny sprzÄt do spawania i klejenia ĹwiatĹowodĂłw.
Poza tym reflektometr i mierniki mocy.PoszukujÄ pracy(zleceĹ) na terenie europy.Mankamentem jest sĹaba znajomoĹÄ jÄzyka angielskiego.
proszÄ o kontakt na maila :kreyp@orange.pl
pozdrawiam
Piotr |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 20 Mar 2007, 0:56 Temat postu: |
|
|
a ja podejmÄ kaĹźda prace od poĹowy kwietnia w akraness.. dosĹownie kazda!! zebym miaĹ na bilet autobusowy, piwo i chlep i fajki na poczÄ
tek, bym miaĹ siĹe rozgladac sie i szukac.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pawelo_245
| Dołączył: 25 Paź 2006 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 20 Mar 2007, 13:58 Temat postu: szukam pracy na terenie kevlawiku |
|
|
Witam wszystkim szukam pracy w tych rejonach mieszkam w sangerdi. mam papiery na pobyt kenitale . jestesm za wodu mechanikiem i przyjechalem pracowac przy maszynach do obrobki ryb . posiadam wiedze i praktyke w tej dziedzinie. na dzien dzisiejszy inna praca tez zadowoli chce pracowac i jesli ktos mi pozwoli napewno sie nie zawiedzie |
|
Powrót do góry |
|
 |
|