Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| frania2323
| Dołączył: 19 Mar 2010 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 6 Lis 2012, 20:52 Temat postu: ? |
|
|
Witam czy moge urzywac kremu Locobase(zolty) dla 8 miesicznego niemowlaka ,poniewaz ma suche i czerwone policzki .Prosze o porade.Dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mika26
| Dołączył: 14 Paź 2009 | Posty: 30 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 6 Lis 2012, 23:13 Temat postu: |
|
|
Tak.Ja uĹźywam tego kremu dla trzy miesiÄcznego bobasa 2 razy dziennie- tak mi poradziĹa poĹoĹźna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| frania2323
| Dołączył: 19 Mar 2010 | Posty: 27 | |
|
Wysłany: 7 Lis 2012, 12:54 Temat postu: ? |
|
|
Dziekuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 12 Lis 2012, 7:58 Temat postu: |
|
|
Hej mamusie. Mam pytanie czy zmacie jakiegos dobrego okuliste zeby mozna bylo wybrac sie z 2letnim dzieckiem. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MARCINIS1
| Dołączył: 26 Cze 2009 | Posty: 153 | Skąd: husavik |
|
Wysłany: 14 Lis 2012, 20:56 Temat postu: DERMATOLOG |
|
|
dziewczyny pomozcie potrzebuje numer telefonu do dermatologa w akureyrii |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DOROTAKOC
| Dołączył: 30 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 15 Lis 2012, 2:57 Temat postu: witam |
|
|
witam was wszystkie.Mam pytanko gdzie tu mozna kupic ladne ubranko do chrztu dla chlopca.a moze ktos z was ma do sprzedania to prosze o kontakt na priva.tylko interesuje mnie cos naprawde eleganckiego i za przystepna cene nie tak jak chca sprzedac za Bog wie ile.dzieki i pozdrawiam goraco |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mj
| Dołączył: 13 Lip 2010 | Posty: 9 | |
|
Wysłany: 16 Lis 2012, 10:09 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisał: | Kasia89 napisał: | sunna80 napisał: | Witam wszystkie mamy!
Mam do Was parÄ pytaĹ i liczÄ na waszÄ
pomoc.Od szeĹciu lat staraliĹmy siÄ z mÄĹźem o potomka ,bÄdÄ
c jeszcze w Polsce korzystaliĹmy z usĹug kliniki niepĹodnoĹci ,po zamieszkaniu tutaj nadal siÄ w niej leczyliĹmy i w momencie kiedy stwierdziliĹmy Ĺźe nic z tego nie bÄdzie i moĹźe najwyĹźszy juz czas pomyĹleÄ o adopcji okazaĹo siÄ Ĺźe jestem w ciÄ
Ĺźy .To juĹź 28 tydzieĹ.Nigdy dotÄ
d nie interesowaĹam siÄ sprawami urlopu macierzyĹskiego ani porodu,czy wyboru szpitala bo nie byĹo po co.Czy moĹźecie napisaÄ mi ile czasu maksymalnie trwa tu macierzyĹski i czy ktĂłraĹ z was rodziĹa moĹźe w Akranes-jaka jest atmosfera itp.
Z gĂłry dziÄkuje za kaĹźdÄ
odpowiedĹş. |
w sprawie wyboru szpitala to goraco polecam Reykjavik w Landspitali, " Hreidrid "23B. Rodzilam 10 dni temu i jestem megazadowolona Na codzien mieszkam na Vestmannaeyjar i polozne doradzaly mi miejscowy szpital, bo taka "rodzinna, intymna atmosfera, a Reykjavik to fabryka to rodzenia dzieci", ale w obawie przed ciezkim porodem pojechalam jednak do reykjaviku , i co sie okazalo ? intymna, rodzinna atmosfera, wszystko spokojnie, polska polozna (akurat tak sie zlozylo , ze byla na zmianie ) , nie widzialoam zadnych innych rodzacych mimo, ze to bialy dzien byl, no i masz ten komfort, ze mozesz rodzic w wannie, ze znieczleniem czy co tam cycesz, a na wioskach to nie wiadomo czy bloki operacyjne pootwierane.. jeszcze mi z papierami pomogli, bo mialam duzy problem z ubezpieczeniem..Takze polecam Reykjavik z calego serca. Gratuluje  |
To rodzilas dzien po mnie, tez trafilam na polska polozna niestety nie zdazyla odebrac mojej corki. |
Szpital w Akranes posiada najlepsza porodowke w Islandii, taka przynajmniej jest legenda Warunki sa na prawde niesamowite, rodzilam tam 2 lata temu i nie mam nic do zarzucenia. Nie wiem jak jest i innych szpitalach i co sprawia, ze akuratem ta porodowka zyskala miano najlepszej. Wiem, ze mozna tam przyjsc doslownie na sucho - dostaje sie wszystko, od ubrania dla siebie i dziecka, po pampersy i srodki czystosci, pokoj rodzinny na pierwsza wspolna noc, za ktory nie trzeba placic, posilki wybiera sie samemu (dostaje sie taka kartke na ktorej zamawia sie to, co chcialoby sie zjesc). Ja trafilam na boska polozna, w czasie porodu glaska mnie, tulila i powtarzala jaka to ja nie jestem dzielna Obok szpitala jest szpitalny hostel, gdzie moze zatrzymac sie rodzina na czas porodu, jesli pochodzi z daleka, ale nie wiem ile kosztuje. Wiem, ze przyjezdzaja tu kobity z calej Islandii. Ja moge polecic w 100% ale zaznaczam, ze nie wiem jak jest w innych szpitalach, nic o tym nie slyszalam bo wszyscy moi znajomi rodzili w Akranes |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Lis 2012, 13:42 Temat postu: Okulista |
|
|
szukam okulisty dla dziecka ma ktos z was jakies namiary |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lilka
| Dołączył: 09 Sty 2011 | Posty: 13 | |
|
Wysłany: 17 Lis 2012, 14:50 Temat postu: Re: okulista |
|
|
OkulistÄ moĹźna znaleĹşÄ w Kringlanie na 3 piÄtrze, jak siÄ wejdzie schodami od strony Next to sÄ
chyba pierwsze drzwi. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Dołączył: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wysłany: 25 Lis 2012, 22:33 Temat postu: |
|
|
Szukam mamy z centrum (101) na wspĂłlne spacery, zabawy dzieci itp.
Moje dzieci majÄ
4 i 2 lata. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| evelin1984
| Dołączył: 14 Gru 2007 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 25 Lis 2012, 23:40 Temat postu: :) |
|
|
Witam.
Szukam kolegi lub kolezanki dla swojego synka.Synek ma prawie 3 latka. Mieszkamy w Hafnarfjorður. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| titka
| Dołączył: 28 Lut 2009 | Posty: 46 | |
|
Wysłany: 28 Lis 2012, 10:51 Temat postu: |
|
|
witam
mĂłj roczny synek ma katar co polecacie z islandzkich specyfikĂłw? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kocurek Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Lut 2009 | Posty: 96 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 28 Lis 2012, 16:00 Temat postu: inhalator |
|
|
Witajcie mamuĹki, mam pytanie moĹźe ktoras z Was ma do sprzedania elektryczny inhalator?? albo moĹźe wiecie jak sie nazywa Ĺźeby spytac o niego w aptece  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mstefa ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Maj 2008 | Posty: 413 | Skąd: reykjavik- |
|
Wysłany: 28 Lis 2012, 20:11 Temat postu: |
|
|
kocurek uprzedzilas mnie z pytaniem.moze wiecie gdzie mozna kupic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Ewcia
| Dołączył: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 9 Gru 2012, 20:47 Temat postu: laryngolog |
|
|
Dziewczyny gdzie moge znaleĹşÄ laryngologa dla dzieci? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Gru 2012, 12:12 Temat postu: Re: laryngolog |
|
|
Ewcia napisał: | Dziewczyny gdzie moge znaleĹşÄ laryngologa dla dzieci? |
Ja chodzilam na glaesibae do laryngologa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mikolaj
| Dołączył: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 10 Gru 2012, 12:14 Temat postu: |
|
|
Ja inhalator kupilam pl bo jak tu pytalam to mi pokazywali sprey do nosa taki inhalator nazywa sie tez nebulizator. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| justyna_666 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 10 Sty 2010 | Posty: 21 | Skąd: islandia |
|
Wysłany: 10 Gru 2012, 16:08 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie mamuski mam maĹy problem 4 tygodnie temu zostaĹam mamÄ
i nie stety ale przestaĹam karmiÄ piersiÄ
poniewaĹź mĂłj pokarm jest nie wartoĹciowy dla mojej corci a wiÄc pije sztuczne mleko i ma po nim zaparcia wiÄc chcialam siÄ zapytaÄ jakie macie sprawdzone sposoby by pozbyÄ siÄ zaparc u dziecka? _________________ Justyna:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| czita Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wysłany: 10 Gru 2012, 17:36 Temat postu: |
|
|
justyna_666 napisał: | Witam wszystkie mamuski mam maĹy problem 4 tygodnie temu zostaĹam mamÄ
i nie stety ale przestaĹam karmiÄ piersiÄ
poniewaĹź mĂłj pokarm jest nie wartoĹciowy dla mojej corci a wiÄc pije sztuczne mleko i ma po nim zaparcia wiÄc chcialam siÄ zapytaÄ jakie macie sprawdzone sposoby by pozbyÄ siÄ zaparc u dziecka? |
Gratuluje, jesli moge zapytac, po czy stwierdzilas ze masz nie pokarm jest nie wartosciowy? _________________ "Nie moĹźemy utrzymaÄ Ĺźadnego dnia, ale moĹźemy go nie straciÄ" |
|
Powrót do góry |
|
 |
| justyna_666 Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 10 Sty 2010 | Posty: 21 | Skąd: islandia |
|
Wysłany: 10 Gru 2012, 17:41 Temat postu: |
|
|
DziÄkujÄ a stwierdziĹam po tym Ĺźe cĂłreczka co chwilÄ chciaĹa do piersi i byĹa caĹy czas glodna i poĹoĹźona teĹź to stwierdziĹa po tym jak zobaczyĹa moje mleko _________________ Justyna:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|