Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| Andrzej Kaminski
| Doczy: 25 Lut 2007 | Posty: 17 | |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 18:47 Temat postu: Polacy pobierają opłaty za pomoc w znalezieniu pracy |
|
|
Chciałbym dowiedzieć się jakie macie zdanie o naszych rodakach, którzy w zamian za pomoc w "załatwieniu" pracy pobierają 1000euro. ?
Ponieważ mój znajomy w ten sposób dotarł na budowę w Akranes. Pewien Polak przez duże P który mu pomógł zainkasował tysiąc euro.
Nie ładnie panie Michale z akraneskiej budowy!
Podobno nawet Cyganie sobie pomagają, a Polak to zawsze próbuje "wydymać" Polaka |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 19:04 Temat postu: hmm... |
|
|
fakt faktem wyjazd do islandii jest szansa na lepsze jutro ,ale zeby odrazu brac za to kase to nie powinno byc tak.. ja sam dostalem sie tutaj przez posrednika ktory rocznie wysyla ok 150 osob do islandii jego zasada jest nie brac kasy od ludzi placi mu jednak pracodawca to jest moim zdaniem uczciwsze wyjazd tutaj nie kosztowal mnie oraz wielu innych ani grosza .posrednik stawia warunki dla pracodawcy ma byc-mieszkanie,bilet i zaliczka na poczatek.Wiec uwazam ze takich ludzi powinno sie cenic a nie takich zdziercow... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| einar
| Doczy: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 19:12 Temat postu: |
|
|
No ale przecież nikt nikogo nie zmusza do korzystania z usług pośredników pobierających te 1000 euro. Haracz byłby gdyby ktoś siłą zmuszał... Można znaleźć pracę na Islandii nie płacąc, więc jak ktoś chce płacić to jego wybór. I prosiłbym nie pisać po imieniu, jak się ma jakieś zarzuty do kogoś, bez podawania wystarczających dowodów, że dana osoba czyni coś niezgodnie z prawem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| zyga1975
| Doczy: 21 Pa 2006 | Posty: 45 | Skd: Hafnarfiordur |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 19:38 Temat postu: haracze za prace |
|
|
Sam znam takiego którego żona skasowała w Polsce pieniądze pod pretekstem zapłaceniu komuś innemu.Najlepsze to jest to ze to bardzo dobrzy znajomi.Wstyd  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Andrzej Kaminski
| Doczy: 25 Lut 2007 | Posty: 17 | |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 19:38 Temat postu: |
|
|
einar napisa: | I prosiłbym nie pisać po imieniu, jak się ma jakieś zarzuty do kogoś, bez podawania wystarczających dowodów, że dana osoba czyni coś niezgodnie z prawem. |
nie ma wystarczających dowodów?
No więc ten pan polak zdziera z Polaków po tysiąc euro za niby załatwienie pracy, która i tak każdy by dostał i bez jego pomocy. Poza tym nie odprowadza podatku od uzyskanej kwoty, a to chyba nie jest zgodne z prawem co? To skoro już podałem wystarczające dowody na nieprawość tego POLAKA, to mogę napisać że to pan Michał ... jakiś tam. Niech ludzie wiedzą! Żeby nie paśc ofiarą pana, zdzierającego kasę od ludzi, którzy przyjechali by zarobić na rodzinę i chleb. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| arturo95
| Doczy: 06 Mar 2007 | Posty: 14 | Skd: NORWEGIA MOJA WSPANIAŁA |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 19:41 Temat postu: Re: Polacy pobierają haracze za pomoc w znalezieniu pracy |
|
|
Andrzej Kaminski napisa: |
Podobno nawet Cyganie sobie pomagają, a Polak to zawsze próbuje "wydymać" Polaka |
Ja sądzę, że tak było, jest, a co gorsza, że będzie. Tak mi się wydaje.
No ale...
jak ktoś chce bardzo znaleść pracę bez "pośrednika" na pewno znajdzie
Ja tak zrobię nie znając języka i w to mocno wierze, nikt mnie nie przekona, że będzie inaczej  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| arturo95
| Doczy: 06 Mar 2007 | Posty: 14 | Skd: NORWEGIA MOJA WSPANIAŁA |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 19:46 Temat postu: |
|
|
Andrzej Kaminski napisa: | Niech ludzie wiedzą! Żeby nie paśc ofiarą pana, zdzierającego kasę od ludzi, którzy przyjechali by zarobić na rodzinę i chleb. |
Popieram w 10000000000000000000% Jestem tego samego zdania... I dzięki Andrzejowi wiele osób może uniknąć "życzliwości" pana Michała...coś tam |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Ireth Alpha Team
| Doczy: 22 Pa 2004 | Posty: 416 | Skd: Dania |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 19:54 Temat postu: Re: Polacy pobierają haracze za pomoc w znalezieniu pracy |
|
|
Andrzej Kaminski napisa: | Chciałbym dowiedzieć się jakie macie zdanie o naszych rodakach, którzy w zamian za pomoc w "załatwieniu" pracy pobierają 1000euro. ? |
Sa zwyklymi cwaniakami. A ci, ktorzy im placa, naiwniakami.
Cytat: | Podobno nawet Cyganie sobie pomagaja |
A to co ma znaczyc? _________________ Ziemniaki pozdrawiaja buraki. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| WASYL25
| Doczy: 04 Kwi 2006 | Posty: 2 | |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 22:45 Temat postu: |
|
|
POLACY NIEDAWAICIE BY WAS DMUCHANO .IEST TO POPROSTU FRAIERSTWO .KIEDYS PISALEM RZE POMOGE KARZDEMU KTO SIE ZGOSI W ODZYSKANIU PIENIEDZY OD PEWNEI DOBRZE ZNANEI PSEUDO MILIONERKI Z SANDGERDI .LUDZIE KTO PLACIL TEI SZMACIE DAICIE ZNAC ..PROSZE O NIEKASOWANIE MEGO POSTU . |
|
Powrt do gry |
|
 |
| viking User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Doczy: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 23:01 Temat postu: |
|
|
 _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 23:05 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Chciałbym dowiedzieć się jakie macie zdanie o naszych rodakach, którzy w zamian za pomoc w "załatwieniu" pracy pobierają 1000euro. ?
Ponieważ mój znajomy w ten sposób dotarł na budowę w Akranes. Pewien Polak przez duże P który mu pomógł zainkasował tysiąc euro. |
I temu Twojemu znajomemu który zapłacił te 1000 euro przystawiono pistolet do głowy i kazano skorzystać z usług tego Pana przez duże P.
Bo jeżeli tak nie było i zapłacił dobrowolnie to jest frajerem. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Doczy: 13 Pa 2006 | Posty: 262 | Skd: Ełk |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 23:14 Temat postu: |
|
|
ja przytocze cytat
"czemuś biedny?- boś głupi.
czemuś głupi? -boś biedny "
P.S
1000 euro to troche duzo za zalatwienie komus pracy. Ale... jak wyzej
Mysle ze jak ktoś szukałby pracy za 500 euro i to jescze rozlozone np. w 5ieciu ratach, z kazdej wyplaty po 100 euro, to nikt by nie ujadał.
pozdro _________________ ***ŚmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtÓrE KaŻdY MoŻe SoBiE PrZePiSaĆ*** |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 23:29 Temat postu: |
|
|
Ale dlaczego nie ujadają przed zapłaceniem.
Tylko po przyjeździe na miejsce doznają szoku że takich jak on którzy zaplacili jest garstka a inni przyjechali za darmo a co niektórym nawet bilet kupiono.
Więc wchodzi na forum i wrzeszczy na lewo i prawo że go oszukano. Może i oszukano nie wnikam w to. Ale zapłacił dobrowolnie nikt go nie zmuszał, wiec siedż cicho i się nie ośmieszaj żeś taki frajer i płacisz za coś co jest za darmo. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 23:38 Temat postu: |
|
|
Viking a Ty co stajesz w obronie pana "przedsiębiorcy"?
Masz w tym jakiś interes....?
Może podświadomie poczułeś się wywołany do tablicy...? |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 23:42 Temat postu: |
|
|
viking napisa: | wrzeszczy na lewo i prawo że go oszukano. |
A poza tym Viking zacytuj mi fragment proszę, gdzie ktoś "wrzeszczy ze go oszukano"
no Viking dawaj ten fragment: ?  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Old Star
| Doczy: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skd: Down Town czyli z Miasta Daunów |
|
Wysany: 24 Mar 2007, 23:44 Temat postu: |
|
|
wredna_mimi napisa: | ja przytocze cytat
"czemuś biedny?- boś głupi.
czemuś głupi? -boś biedny "
P.S
1000 euro to troche duzo za zalatwienie komus pracy. Ale... jak wyzej
Mysle ze jak ktoś szukałby pracy za 500 euro i to jescze rozlozone np. w 5ieciu ratach, z kazdej wyplaty po 100 euro, to nikt by nie ujadał.
pozdro |
Dlaczego 1000 euro to dużo a 500 euro to mało?
Są jakieś normy co do opłat?
Bo jeśli robotę załatwię "kranamenowi", który dostanie 3 tys. ISK na godzinę w REY, to myślę, że i tysiak eurasi to będzie mało
OS |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 25 Mar 2007, 14:07 Temat postu: |
|
|
Bardzo dobrze! Należy piętnować zachowania zachłannych polaków! Niedługo będzie tak jak w Anglii, że przyjeżdża ktoś za chlebem i jakiś RODAK zdziera z niego gruby szmal za załatwienie pracy i tyle go widzieli i słyszeli.
Należy unikać takich typków, dzieki czemu bedzie można przesłac tysiąc euro dzieciom w Polsce a nie jakiemuś typowi, który przebimba to w akraneskim kafe mork, robiąc do tego zadyme. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Old Star
| Doczy: 27 Lip 2006 | Posty: 226 | Skd: Down Town czyli z Miasta Daunów |
|
Wysany: 25 Mar 2007, 15:12 Temat postu: |
|
|
Szkudlarek.Krzysztof napisa: | jakiś RODAK zdziera z niego gruby szmal za załatwienie pracy i tyle go widzieli i słyszeli.
|
To ile Ty masz chłopie na godzinę, że dla Ciebie 1000 euro to GRUBY szmal?
Przecież to tylko 10 dni pracy?
OS |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 25 Mar 2007, 15:58 Temat postu: |
|
|
Ja mam najniższą ustawową stawkę jaka obowiązuje w Norwegii czyli 16euro na godzinę.
1000 euro za 10 dni pracy w smellinie? Coś mi się wierzyć nie chce |
|
Powrt do gry |
|
 |
| reggie
| Doczy: 31 Mar 2006 | Posty: 37 | Skd: kraków |
|
Wysany: 25 Mar 2007, 16:01 Temat postu: |
|
|
Zarowno pracownikowi zalezy zeby znalezc dobra prace jak i pracodawcy zeby miec dobrego no i w miare taniego pracownika.Skoro zaplacil za znalezienie pracy to jego problem.
Nikt go nie zmuszal.
Jak ktos jest glupi to ani policja ani sad nic na to nie pomoże.
Teraz przynajmniej ma nauczke na przyszlosc i przynajmniej wie ze znalezc prace mozna np. w biurze pracy i to za darmo.
Dorosli ludzie a czasami zachowuja sie jak dzieci we mgle.... |
|
Powrt do gry |
|
 |
|