Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Kottomasz
| Dołączył: 06 Lut 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 9 Lut 2007, 0:16 Temat postu: Szukam ludzi na wyjazd 2007 |
|
|
Mam ochote zwiedziÄ tÄ
piÄknÄ
wyspÄ w tym roku. PieniÄ
Ĺźki prawie odĹoĹźone, tylko nie mam z kim...poszukuje ekipy do ktĂłrej mogĹbym siÄ podĹÄ
czyÄ. Ewentualnie jeĹli sÄ
osoby takie jak ja moĹźemy stworzyÄ wĹasnÄ
! W gre wchodzi maj czerwiec, lipiec, sierpieĹ i wrzesieĹ(ostatecznoĹÄ). Wyjazd na ok. 3 tygodnie koszta ok. 3 tysiÄcy zĹotych. Trasa promem z Danii z przystankiem na Wyspach Owczych. A juĹź peĹniÄ
szczÄĹcia by byĹo gdyby udaĹo siÄ zorganizowaÄ auto. ObniĹźy to koszta podróşy(autobusy sÄ
bardzo drogie) i zapewni troche komfortu. OczywiĹcie wszystkie koszta dzielimy na czĹonkĂłw zaĹogi! mojeGG 6804042 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kottomasz
| Dołączył: 06 Lut 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 9 Lut 2007, 0:18 Temat postu: |
|
|
zapomniaĹbym-w maju teĹź mozemy pojechaÄ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 9 Lut 2007, 0:27 Temat postu: |
|
|
ktoĹ teĹź szuka ludzi, wejdĹş na www.grono.net, w wyszukiwarkÄ gron wpisz islandia, w tematach odszukaj "mieszkamy na islandii" czy jakoĹ tak. powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| reggie
| Dołączył: 31 Mar 2006 | Posty: 37 | Skąd: krakĂłw |
|
Wysłany: 9 Lut 2007, 7:37 Temat postu: |
|
|
Ĺťyczliwa rada: 3000 zĹ to zdecydowanie za maĹo na podroĹź po Islandii. No chyba Ĺźe rowerem ze Ĺpiworem na plecach, do czego ze wzglÄdu na warunki klimatyczne raczej nie zachecam.
Przed wyjazdem zrĂłb sobie w miare dokladna kalkulacje Ĺźeby potem nie utknac w krainie lodu i ognia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| michal-krakow
| Dołączył: 23 Sty 2006 | Posty: 45 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 9 Lut 2007, 17:48 Temat postu: |
|
|
wypĹynÄliĹmy pod koniec czerwca i wrĂłciliĹmy w lipcu po 3 tygodniach na Islandii. Paliwo do Hansholmu, prom, na Owczych kwatera prywatna, na Islandii namioty, wyĹźywienie teĹź kupowane (3 kg wwĂłzka) , paliwo na 4500km (byliĹmy w Askji, na Sneafelsie i Hveravelir) w sumie koszt pobytu zamknÄ
Ĺ siÄ 3400 zĹ na osobÄ. Tak Ĺźe nie panikujmy, nie jest tak ekstremalnie drogo! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 9 Lut 2007, 21:13 Temat postu: Koszty wyprawy |
|
|
Koszty zaleĹźÄ
od iloĹci osĂłb, ktĂłre upchnÄ
siÄ do samochodu.
Suma 3500 zĹ to kwota do wydania w warunkach takich trampingowych. Gdy chcemy juĹź mieÄ trochÄ wiÄcej luksusu to koszty rosnÄ
o parÄ tysiÄcy.
Firmy oferujÄ
wyjazdy za 8-9 tys. zĹ za tydzieĹ!
Poza tym zapomniano dodaÄ coĹ o tym, Ĺźe samochĂłd teĹź nie bierze siÄ z powietrza, a jego przygotowanie, amortyzacja (zuĹźycie) w czasie wyprawy kosztujÄ
sporo. LIczÄ
c koszty samochodowe na ok. 4000 zĹ, to naleĹźaĹoby dodaÄ dodatkowy 1000 zĹ na osobÄ... Chyba, Ĺźe ktoĹ jest tak miĹy, Ĺźe sam opĹaca innym te koszta. _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Maczbil
| Dołączył: 06 Mar 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 7 Mar 2007, 11:22 Temat postu: JesteĹmy chÄtni na wyjazd na IslandiÄ |
|
|
Witam. My teĹź (ja i moja dziewczyna) siÄ wybieramy w tym roku na IslandiÄ samochodem i szukamy chÄtnych, wiÄc moĹźnaby razem. PrzybliĹźony koszt transportu na gĹowÄ, gdy pojadÄ
4 osoby wynosi ok. 3000zĹ. Cena obejmuje dojazd do Danii autem, prom, autem po Islandii ok. 1500-2000km i powrĂłt. Auto terenowe na 4 osoby. Noclegi planujemy w namiotach. Termin do uzgodnienia. Najlepiej uzgodniÄ szczegĂłĹy telefonicznie. MĂłj nr to 602 235 719. POzdro. Maciek |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 13 Mar 2007, 17:02 Temat postu: |
|
|
do tych co planujÄ
wybrac sie samchodem na islandie
gdzie kupicie/kupiliscie bilety na prom ???
Petpolonia ich nie ma. _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Maczbil
| Dołączył: 06 Mar 2007 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 23 Mar 2007, 15:02 Temat postu: |
|
|
nie kupilismy jeszcze. A co? jest problem? planowaliĹmy kupiÄ przed wyjazdem na stronie armatora lub na miejscu? MoĹźe jakaĹ podpowiedĹş, jeĹli wiecie wiÄcej w tym temacie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wredna_mimi
 | Dołączył: 13 Paź 2006 | Posty: 262 | Skąd: EĹk |
|
Wysłany: 23 Mar 2007, 16:27 Temat postu: |
|
|
no to raczej ryzyko , a co jesli przed wyjazdem okaze sie ze nie ma np. kabiny z oknem tylko zostaly kuszety, albo wogle juz miejsc nie ma jakichkolwiek?
lepiej zamawiac wczesniej _________________ ***ĹmIeCh JeSt LeKaRsTwEm, KtĂrE KaĹťdY MoĹťe SoBiE PrZePiSaÄ*** |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mirosado
| Dołączył: 27 Lut 2006 | Posty: 11 | Skąd: TarnĂłw |
|
Wysłany: 26 Mar 2007, 14:17 Temat postu: |
|
|
ja kupiĹem on-line i bilet przysĹali mi do domu. Bookujesz za strony armatora, po otrzymaniu potwierdzenia pĹacisz kartÄ
przez telefon i po niecaĹym tygodniu masz bilety w domu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|