Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| kotek919
| Do潮czy: 28 Maj 2009 | Posty: 13 | Sk眃: ICELAND |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| arust
| Do潮czy: 17 Sie 2012 | Posty: 7 | |
|
Wys砤ny: 20 Sie 2012, 11:31 Temat postu: |
|
|
szczerze , to wcale si臋 nie dziwi臋 tym wszystkim polakom , kt贸rzy nie chc膮 wraca膰 do Polski |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zatroskany ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
| Do潮czy: 09 Pa 2008 | Posty: 1220 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Do潮czy: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 20 Sie 2012, 17:18 Temat postu: |
|
|
Jak beda sie dobrze odzywiac i 艂eb wylecza to i depresji miec nie beda.
Zwalanie na klimat jest sporym uproszczeniem _________________ "Najcz臋艣ciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet maj膮 膰wokowate oblechy. " |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| piwpaw
| Do潮czy: 10 Sie 2010 | Posty: 21 | |
|
Wys砤ny: 20 Sie 2012, 18:40 Temat postu: |
|
|
Klimat trudny dla ludzi?????!!!!!!!
16 lat tu mieszkam i klimat uwazam za mniej deprsyjny niz w Polsce.Jasne, lepiej miec pluc 35 albo minus 35.
O zapomnialem przeciez w Warszawie slonce swieci w zime 2 godziny dluzej niz w Reykjaviku.Te 2 godziny decyduja ze jakies tam dziewuchy albo mamisynki popadaja w depresje. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| RealDeal
| Do潮czy: 21 Cze 2010 | Posty: 107 | Sk眃: RVK |
|
Wys砤ny: 20 Sie 2012, 18:57 Temat postu: |
|
|
....dobra niech sobie dalej tak t艂umacz膮.......,偶e kimat depresyjny, 偶e chodnik贸w nie ma, 偶e samochodzikiem nie ma si臋 gdzie rozp臋dzi膰, itd.->bo i takie texty s艂ysza艂em...niech wracaj膮 lub dalej siedz膮 w kraju w贸dki i kie艂basy jak im tam klimat sprzyja .....jak si臋 nie podoba na IS to wyp***dala膰 i nie robi膰 lipy kiedy inni Polacy zamierzaj膮 tu zosta膰  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| helicopter3 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 25 Wrz 2008 | Posty: 117 | |
|
Wys砤ny: 20 Sie 2012, 23:19 Temat postu: |
|
|
Zgadzam sie z przedm贸wc膮!!! Jak nie pasuje to zawsze mozna kupi膰 bilet do Polski. Tam mo偶na browarem rozpoczyna膰 dzie艅 i ko艅czy膰 dwoma. Tanio i w ka偶dym sklepie dost臋pne. A co do depresji to chyba gorszej ni偶 w Polsce nabawi膰 si臋 nie mo偶na. Wiem co艣 o tym bo by艂em 4 tyg w Polsce na urlopie. Zje@@@na pogoda,wszystko drogie, ludzie naburmuszeni i te urz臋dy...masakra _________________ niki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| piwpaw
| Do潮czy: 10 Sie 2010 | Posty: 21 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 24 Sie 2012, 19:56 Temat postu: |
|
|
Tu powyzej to chyba widac wplyw tego klimatu. To ze w krajach polnocnych zimny klimat i dlugotrwaly brak swiatla nasila objawy depresyjne jest od dawna znane. Dlatego osobom ze sklonnosciami depresyjnymi nie poleca sie krajow polnocnych jako miejsca zamieszkania. Argumenty "a w Polsce jest gorzej bo..." nie maja tu nic do rzeczy.
Oprocz tego mozna wziac pod uwage ze na przyklad w roku 2011 do Islandii przyjechalo 5 578 osob a wyjechalo 6982 czyli wyjechalo o 1400 osob wiecej.
Dawniej do Islandii przyjezdzalo wiecej niz wyjezdzalo. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Conieczko
 | Do潮czy: 28 Sie 2011 | Posty: 72 | Sk眃: Snofu Stond |
|
Wys砤ny: 25 Sie 2012, 17:43 Temat postu: |
|
|
zatroskany napisa: | Tu powyzej to chyba widac wplyw tego klimatu. To ze w krajach polnocnych zimny klimat i dlugotrwaly brak swiatla nasila objawy depresyjne jest od dawna znane. Dlatego osobom ze sklonnosciami depresyjnymi nie poleca sie krajow polnocnych jako miejsca zamieszkania. Argumenty "a w Polsce jest gorzej bo..." nie maja tu nic do rzeczy.
Oprocz tego mozna wziac pod uwage ze na przyklad w roku 2011 do Islandii przyjechalo 5 578 osob a wyjechalo 6982 czyli wyjechalo o 1400 osob wiecej.
Dawniej do Islandii przyjezdzalo wiecej niz wyjezdzalo. |
http://www.youtube.com/watch?v=2VpUN3rbVxo _________________ Betra seint en aldrei |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Sie 2012, 14:22 Temat postu: |
|
|
Konieczny tobie tez polnocny klimat nie sluzy.
Islandczycy teraz emigruja z Islandii a Polacy siedza az zasilki sie skoncza. Jak sie skoncza to przedluzenia nie ma. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zajreg7
| Do潮czy: 11 Sty 2013 | Posty: 4 | |
|
Wys砤ny: 11 Sty 2013, 12:19 Temat postu: |
|
|
Nie mo偶na jecha膰 w ciemno na Islandi臋 偶e si臋 znajdzie prac臋 nie ma tak 艂atwo. A jak zasi艂ki si臋 sko艅cz膮 to co b臋d膮 robi膰, wr贸c膮 do Polski i zwi臋ksz膮 Polskie bezrobocie, kt贸re i tak ro艣nie bo wiele firm zapowiada zwolinina. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasiajablonska
| Do潮czy: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Sk眃: Akureyri |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2013, 1:37 Temat postu: |
|
|
ja jestem za tym ze mozna w ciemno..i duzo ludzi znam ktorzy przyjechali..oczywiscie miesiac do 2 czekali na jakas reakcje...jedno co mi nachodzi na mysl...jak chcesz to znajdziesz....ale czemu ktos by chcial pracowac za ta sama stawke jak moze robic nic...sorki moje zdanie...i sadze ze jest naprawde prawdziwe!!!sama jestem od 3 miesiecy na zasilku ale
na pol poniewaz zrezygnowalam dla rodzinki bo bym wogole sie z nimi nie widziala jak bym miala placic za nianie...ale swoje 7 lat ciaglosci przepracowalam...ale po lecie juz wracam do swojego trybu tylko maly pojdzie do przedszkola.i naprawde niech nikt do mnie nie ma zlosci..takie moje zdanie.znam ludzi ktorzy dopiero sie zjawili i mja prace i znam tych co juz po 3 lata siedza na zasilku...dodam jestem w sumie tylko z akureyri....ale jak chcesz to znajdziesz _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|