Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Hasimoto
| Dołączył: 23 Maj 2006 | Posty: 18 | Skąd: Trojmiasto |
|
Wysłany: 12 Lis 2006, 17:34 Temat postu: ile kosztuje prawo jazdy ??? |
|
|
przepraszam z gory jesli ten temat byl juz poruszany ale szukalem troszke i nie rzucilo mi sie w oczy zeby ktos pisal cos konkretnie na ten temat wiec oto i jest:)
pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Lis 2006, 17:44 Temat postu: Re: ile kosztuje prawo jazdy ??? |
|
|
Hasimoto napisał: | przepraszam z gory jesli ten temat byl juz poruszany ale szukalem troszke i nie rzucilo mi sie w oczy zeby ktos pisal cos konkretnie na ten temat wiec oto i jest:)
pozdrawiam  |
Ok. 1200 zl podobno, ale ciezko zdac egzamin. Zreszta nie wiem dokladnie. W Islandii latwiej. W iIslandii kosztuje ok. 30000 ISK bez nauki nauki jazdy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 12 Lis 2006, 18:16 Temat postu: |
|
|
prawo jazdy w naszej miescince kosztuje okolo 90 tys -razem z egzaminem.Egzamin pisemny jesli sie nie myle to 5 tys .jazda -kazda godz to 4-5 tys a chyba najmniejsza ilosc godzin to 16 .Tz Ăśkuskoli-czyli nauka w szkolnej lawie to 10 tys(2 lata temu).Podobno w rvk drozej bo wiecej godzin musisz wyjezdzic.Nie pamietam ile za ustnyi egzamin z jazdy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 13 Lis 2006, 13:49 Temat postu: |
|
|
kurs teorii 2 razy po 12 godzin 16 tysiecy
nauka jazdy minimum 16 godzin po okolo 5 tysiecy (od troche ponizej 5 az po 5700, takie ceny uslyszalem gdy sie dowiadywalem)
egzamin pisemny i praktyczny okolo 5000-7500 (razem. pisemny jest chyba troche drozszy i mozna zdawac najpierw pisemny a egzamin z jazdy dopiero po jakims czasie)
mozna jezdzic od razu chociaz samo prawo jazdy dostaje sie po +- dwoch tygodniach.
pierwsze prawo jazdy jest tymczasowe na dwa lata i potem trzeba zdawac ponownie.
pisemny mozna zdawac po islandzku albo po angielsku. dla osob nie znajacych tych jezykow jest mozliwosc zdawania w jezyku ojczystym o ile osoba zdajaca zalatwi sobie tlumacza czyli mozna tez zdawac po polsku.
nie jestem pewien czy nie ma ograniczen w dlugosci pobytu na islandii dla obcokrajowcow (minimum rok).
niektorzy islandzczycy jezdza tylko 10 godzin z instruktorem (platne godziny) a pozostale 6 z inna osoba ktora ma prawo jazdy (za te nie placa) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misia_polarna
| Dołączył: 03 Sty 2007 | Posty: 4 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 5 Sty 2007, 14:04 Temat postu: |
|
|
a powiedzcie mi prosze czy w rvk jest tylko jeden osrodek szkolenia kierowcow? podpowiedzcie mi gdzie mam zapukac, chce zrobic prawko, moze ktos ma namiary na dobrego i niedrogiego instruktora i tlumacza a i tlumacza wynajmujemy prywatnie czy osrodek egzaminacyjny?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 10 Sty 2007, 0:28 Temat postu: powiem wprost |
|
|
calosc ze wszystkim - od 70.000 do 110.ooo ISK ja znalazlem.
za okolo 47.000 znalazlem po znajomosci prywatnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Navijka
| Dołączył: 02 Wrz 2005 | Posty: 39 | Skąd: 110 Rvk |
|
Wysłany: 30 Mar 2007, 21:29 Temat postu: |
|
|
Wlasnie....poszukuje namiarow na tlumacza....takiego na egzamin pisemny z reszta sobie poradze.
Prosze o kontakt na priv
Z gory dzieki!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Bartqw
| Dołączył: 21 Sty 2007 | Posty: 50 | Skąd: Akranes |
|
Wysłany: 30 Mar 2007, 21:37 Temat postu: |
|
|
W Akranes miedzy 100tys a 120tys. Wszystko jest po angielsku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Navijka
|
Wysłany: 30 Mar 2007, 22:15 Temat postu: |
|
|
Ale ja jestem w Reykajviku i potzrbuje tlumacza tylko na egzamin wszytsko inne mam juz za soba. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 30 Mar 2007, 22:20 Temat postu: |
|
|
a kontaktowalas Ahus? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 30 Mar 2007, 22:38 Temat postu: egzamin |
|
|
Z tego co wiem tak ja u nas w reykjanebaer to jakies 80 tys. plus tlumacz 8000 co zdaje za ciebie test...w reykjaviku jest sylwester i tez bardzo bardzo pomaga... powiem tak ,,, ze teraz duzo latwiej jest zdawac tu. koszt ok 80 tys. zlezy czy umiesz jezdzic.najbardziej spawdzony facet islandczyk jest w sangderdii...Pietur sie nazywa polecam:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Navijka
|
Wysłany: 31 Mar 2007, 8:17 Temat postu: |
|
|
NIe wiem jak to daleko ale prosze o namiary bo chodzi mi bardziej o kogos kto pomoze (kto sie na tym zna) niz o tlumacza z ahus. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jabba
| Dołączył: 09 Mar 2006 | Posty: 194 | Skąd: NORGE/ISLAND |
|
Wysłany: 28 Kwi 2007, 9:36 Temat postu: |
|
|
http://aka.is/ na mjodd ul Þarabakka 3
w szkole nauki jazdy mozna zrobic teorie potrzebna do dalszego egzaminu, no i co najlepsze jest to chyba pierwszy polsko jezyczny taki kurs, polecam koszt takiego kursu to 26tysi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bisiek ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 26 Lut 2006 | Posty: 67 | |
|
Wysłany: 28 Kwi 2007, 19:20 Temat postu: |
|
|
dwa tygodnie temu otrzymalem islandzkie prawo jazdy poniewaz polskie poszlo mi sie p..... ogolny koszt wyrobienia wyniosl mnie dokladnie 126 600 koron....nie chce mi sie wyszczegolniac co i za ile....jak komus bardzo zalezy to moge mu napisac na priva |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Cze 2008, 16:03 Temat postu: ??????? |
|
|
a co z osobami ktore zdawaly prawko w polsce maja papiery ukonczenia kursu ale nie podeszly do egzaminu???? wszystko musza tu zdawac??? dajcie znac!!!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Cze 2008, 16:38 Temat postu: |
|
|
nie masz prawy jazdy ,a chcesz kupic juz samochod
No to oki,proponowalbym tak: Najpierw osobiscie zapytaj tam gdzie sie zdaje prawo jazdy o to czy jak przedstawisz im przetlumaczone dokumenty swiadczace o tym,ze ukonczylas kurs prawa jazdy w Polsce to czy oni to uznaja,nr telefonu gdzie dzwoni sie i ustala termin egz to 570 9000,nie wiem czy osoba odbierajaca ten telefon jest kompetetna do odp Ci na Twoje pytania,najlepiej zadzwonic i zapytac o adres,a pozniej udac sie tam osobiscie.
Jezeli nie uznaja Ci kursu ,napisz ,dam Ci namiary gdzie bedziesz mogla zapytac o kurs po Pl oraz do instruktora jazdy u ktorego ilosc godzin zalezy jak jezdzisz.Niekoniecznie przepisowe 16 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 7 Cze 2008, 17:56 Temat postu: |
|
|
Chcialam juz auto, bo maz ma prawo jazdy i moze daloby rade troszke mnie podszkolic przed kursem oczywiscie poza Reykjavikiem Dzieki za info  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mickey
| Dołączył: 28 Sty 2009 | Posty: 34 | Skąd: Bydgoszcz - Reykjavik |
|
Wysłany: 8 Lut 2009, 17:40 Temat postu: |
|
|
a ja mam pytanko odnosnie prawka tzn kursu na motorek... jak to tu z tym jest na islandii ktos cos moze powiedziec na ten temat... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 9 Mar 2009, 10:36 Temat postu: |
|
|
witam!!! a ja chciaĹem sie dowiedziec czegoĹ odnoĹnie prawka na kat.C ktos tu robiĹ lub coĹ wie????????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 18 Mar 2009, 14:05 Temat postu: |
|
|
czy ktos orientuje sie ile teraz instruktorzy biora za godzine jazdy?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|