Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| humker
| Doczy: 11 Maj 2012 | Posty: 42 | |
|
Wysany: 26 Sty 2013, 23:57 Temat postu: przelew |
|
|
Czy jeżli przelew został zrobiony po godzinie 21 to czy pieniądzę mam na karcie i mogę normalnie z niej korzystać czy jak to jest ? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| redd Zablokowany z powodu dublowania ogłoszeń
| Doczy: 03 Lut 2012 | Posty: 48 | |
|
Wysany: 27 Sty 2013, 0:26 Temat postu: Re: przelew |
|
|
humker napisa: | Czy jeżli przelew został zrobiony po godzinie 21 to czy pieniądzę mam na karcie i mogę normalnie z niej korzystać czy jak to jest ? |
tak mozna kzystac tylko moze byc tak ze nie beda jeszcze widoczne na koncie |
|
Powrt do gry |
|
 |
| tikitaki
 | Doczy: 30 Sty 2013 | Posty: 5 | |
|
Wysany: 30 Sty 2013, 13:50 Temat postu: Re: przelew |
|
|
redd napisa: | humker napisa: | Czy jeżli przelew został zrobiony po godzinie 21 to czy pieniądzę mam na karcie i mogę normalnie z niej korzystać czy jak to jest ? |
Chyba nie do końca. Zależy od konta jakie masz, czy ma ona możliwość debetu? jeśli tak to możesz jak nie to raczej nie.
Przelewy bankowe są księgowane zazwyczaj dwa razy dziennie, około godziny 11 i 17, więc przelew o 21 (jeśli nie do tego samego banku) będzie na koncie następnego dnia do +/-11 (zależne też od banku), a jeśli przelew w tym samym banku to powinno pójść od razu  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| redd Zablokowany z powodu dublowania ogłoszeń
| Doczy: 03 Lut 2012 | Posty: 48 | |
|
Wysany: 30 Sty 2013, 20:44 Temat postu: Re: przelew |
|
|
tikitaki napisa: | redd napisa: | humker napisa: | Czy jeżli przelew został zrobiony po godzinie 21 to czy pieniądzę mam na karcie i mogę normalnie z niej korzystać czy jak to jest ? |
Chyba nie do końca. Zależy od konta jakie masz, czy ma ona możliwość debetu? jeśli tak to możesz jak nie to raczej nie.
Przelewy bankowe są księgowane zazwyczaj dwa razy dziennie, około godziny 11 i 17, więc przelew o 21 (jeśli nie do tego samego banku) będzie na koncie następnego dnia do +/-11 (zależne też od banku), a jeśli przelew w tym samym banku to powinno pójść od razu  |
i tu sie mylisz
przelw trwa zaledwie pare minut max inie wazne o ktorej poze przelejesz zawsze dojda i mozna je wykozystac
a i jak ma mozliwosc debetu to i takna to samo wychodzi pieniadze musza byc na koncie aby nimi operowac tylko aby je zobaczyc to trzeba poczekac |
|
Powrt do gry |
|
 |
| mariolaku12
| Doczy: 07 Lut 2013 | Posty: 3 | |
|
Wysany: 7 Lut 2013, 14:29 Temat postu: |
|
|
jak przelew jest np z ipko do ipko to jest od razu. a jeżeli zleciles przelew np o 17 i na inne konto to bd dopiero nastepnego dnia. jezeli np z mbanku o 8 rano pieniadze poszly to powinny byc jeszcze tego samego dnia na ostatniej sesji w banku do ktorego przelew poszedl |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Agga90hv
| Doczy: 08 Lis 2014 | Posty: 5 | |
|
Wysany: 12 Lis 2014, 22:02 Temat postu: |
|
|
Witam,
przepraszam, że odświeżam, ale mam kilka pytań dotyczących przelewów i wierzę, że możecie mi pomóc
Czy przelew z Arion Banki do polskiego PKO BP sprawia jakieś kłopoty, czy zwyczajnie mogę wpisać sobie kwotę przez obsługę internetową i wysłać? Jeśli tak to jak długo będą oczekiwać w Polsce na taki przelew? Czy istnieje jakaś prowizja lub inne cuda? Ach, czy istnieje też jakiś limit przelewu, oprócz tego 3mln rocznie?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Jon Snow
| Doczy: 27 Wrz 2014 | Posty: 13 | |
|
Wysany: 13 Lis 2014, 16:10 Temat postu: |
|
|
Na Islandii jeśli chcesz zrobić przelew zagraniczny, tzn do Polski to musisz iść do oddziału, nie można samemu w internecie.
Nie wiem jak w Arion ale w islandsbanki przelewy są następnego dnia roboczego na koncie w Polsce, prowizja 1300 isk |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Agga90hv
| Doczy: 08 Lis 2014 | Posty: 5 | |
|
Wysany: 17 Lis 2014, 1:05 Temat postu: |
|
|
Tak, już odwiedziłam bank. Co prawda, nie ma prowizji, ale trzeba zabrać sobą numer IBAN (czyli numer kona z PL na początku) do tego kod SWIFT, adres banku oraz adres osoby, która odbierze profity Może komuś przydadzą się te informacje
Na szczęście można też zrobić przelew tego samego dnia, w którym zostało założone konto.
Trochę jest z tym zachodu, nie powiem, że nie  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|