Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| pinki
| Do潮czy: 12 Gru 2008 | Posty: 18 | |
|
Wys砤ny: 31 Pa 2012, 21:02 Temat postu: |
|
|
podpisuj膮c umow臋 w kt贸rej jest wszystko jasno napisane zgodzi艂a si臋 na obowi膮zkowe nadgodziny, w zwi膮zkach do kt贸rych nale偶y pracuje lub z nimi wsp贸艂pracuje (nie wiem jak to okre艣li膰 ) szefowa, w艂a艣cicielka fabryki,, wi臋c skarga do tych zwi膮zk贸w nic nie daje, niestety. Pisz臋 tak bo doskonale znam t臋 fabryk臋 i sytuacj臋 kt贸ra tam panuje. Wed艂ug mnie tylko wizyta u lekarza i jego ocena stanu zdrowia kt贸ra okre艣li jak d艂ugo i w jakich warunkach mo偶esz pracowa膰. _________________
   |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Ewcia
| Do潮czy: 10 Sty 2008 | Posty: 141 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 31 Pa 2012, 23:45 Temat postu: |
|
|
Pierwsze slysze zeby nadgodziny byly obowiazkowe, ale proponuje zwrocic sie pisemnie do zwiazkow i co one wtedy na to??? A najprostsze rozwiazanie to chodzic co chwilke do poloznej i nazekac na co sie tylko da - wtedy napewno lekarz szybko da zwolnienie.
Ja akurat nie mialam problemu ze zwolnieniem ale ja mialam cukrzyce ciazowa i tylko odemnie zalezalo kiedy bede chciala przestac pracowac lub ograniczyc prace  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Poziom
| Do潮czy: 09 Gru 2011 | Posty: 4 | |
|
Wys砤ny: 1 Lis 2012, 16:55 Temat postu: |
|
|
dogada艂am si臋 ju偶 z szefow膮 i nie musz臋 pracowa膰 nadgodzin je艣li nie chce powiedzia艂a ze to tylko ode mnie zale偶y i jak si臋 czuje |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Kasia89
| Do潮czy: 29 Gru 2011 | Posty: 176 | |
|
Wys砤ny: 5 Lis 2012, 15:37 Temat postu: |
|
|
Czy w okolicach 109 mieszkaja moze jakies mamuski z lata 2012 na macierzynskim i chcialyby potaworzyszyc mnie i mojemu 3miesiecznemu synkowi w spacerach ? synek urodzil sie 22.07. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| madzia240890
| Do潮czy: 30 Lip 2009 | Posty: 47 | Sk眃: polska |
|
Wys砤ny: 8 Lis 2012, 11:46 Temat postu: |
|
|
Kasia89 napisa: | Czy w okolicach 109 mieszkaja moze jakies mamuski z lata 2012 na macierzynskim i chcialyby potaworzyszyc mnie i mojemu 3miesiecznemu synkowi w spacerach ? synek urodzil sie 22.07. |
a mi coreczka 09.07.2012:)tylko ja na 108 _________________ madzik |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Kasia89
| Do潮czy: 29 Gru 2011 | Posty: 176 | |
|
Wys砤ny: 8 Lis 2012, 14:48 Temat postu: |
|
|
Madzia, napisalam na priv  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| OLIWIA23
| Do潮czy: 17 Sie 2011 | Posty: 7 | |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2012, 12:52 Temat postu: |
|
|
mam pytanie czy mo偶e kt贸ra艣 z was wie gdzie w Reykjaviku jest sklep z ubraniami dla kobiet w ci膮偶y  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| agatka
| Do潮czy: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Zebereczka
| Do潮czy: 19 Sty 2012 | Posty: 3 | |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2012, 16:25 Temat postu: |
|
|
Witam, w Kringlanie jest sklep Next- znajdziesz tam linie ubran dla kobiet ciezarnych ( po wejsciu do sklepu po lewej stronie). |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| czita Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 130 | |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2012, 23:49 Temat postu: ciazowe ciuszki |
|
|
Witam, Widze ze , poszukujesz ubran ciazowych, mam spodnie ciazowe, bardzo wygodne i fajne, malo nosilam tylko jak gdziesz wychodzilam, wiec naprawde sa w idealnym stanie, jesli chodzi o roz. to nie pamietam dokladnie, na metce nie widac ale w biodrach cos ok 106-110 cm , guma jest tez bardzo elastyczna i na wysokosci pepka w 39 tyg mialam 114 cm i zakladalam je bez problemu.Mam tez bardzo ladna tunike na szer.ramiaczkach ( bombka) , za spodnie chce 4000 kr. a za tynike 1000 kr. gratis dam bluze z rekawami 3/4, tez dobra na ciaze Jesli bys chciala to mozesz przyjechac i przymierzyc, Jak chcesz to moge wyslac fotki.
Pozdrawiam _________________ "Nie mo偶emy utrzyma膰 偶adnego dnia, ale mo偶emy go nie straci膰" |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| megii797
| Do潮czy: 30 Pa 2012 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 8 Gru 2012, 15:07 Temat postu: |
|
|
witam
szukam kontaktu do polskiej po艂o偶nej. je艣li kto艣 posiada numer telefonu prosz臋 o pomoc.
Dzi臋kuje i pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| milucha
| Do潮czy: 13 Lut 2011 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 24 Sty 2013, 22:36 Temat postu: por贸d w Neskausptadur |
|
|
Witam,
dziewczyny czy kt贸ra艣 z Was rodzi艂a ostatnio w Neskaupstadur? Czy mo偶ecie mi powiedzie膰 jak wygl膮da opieka ci臋偶arnej, por贸d rodzinny, etc? Pozdr _________________ milucha |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| milucha
| Do潮czy: 13 Lut 2011 | Posty: 37 | |
|
Wys砤ny: 24 Sty 2013, 22:39 Temat postu: poszukiwana |
|
|
Szukam numeru telefonu do po艂o偶nej z Landspitali Gudrun Fema (odwiedza matki i noworodki po wyj艣ciu ze szpitala), szczup艂a blondyneczka, przesympatyczna. Dzi臋ki za pomoc _________________ milucha |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2013, 21:03 Temat postu: j |
|
|
moze to nie w tym watku ale czy ktos mi moze powiedziec czy jak pracuje w pracy teraz juz 6 miesiecy i podpisalam umowe na czas staly .. i chodzi mi z tym macierzynskim po jakim czasie przepracowania moge dostac od nich macierzysnkiego no i slyszalam ze cos sie zmienilo ze wydluzyli ten macierzynski ???? to prawda??? i od jakiego czasu beda naliczac wtedy do tylu moj maciuerzyski |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| e_miilka
| Do潮czy: 21 Kwi 2008 | Posty: 61 | Sk眃: B. |
|
Wys砤ny: 29 Sty 2013, 23:15 Temat postu: Re: j |
|
|
LUCYNA86 napisa: | moze to nie w tym watku ale czy ktos mi moze powiedziec czy jak pracuje w pracy teraz juz 6 miesiecy i podpisalam umowe na czas staly .. i chodzi mi z tym macierzynskim po jakim czasie przepracowania moge dostac od nich macierzysnkiego no i slyszalam ze cos sie zmienilo ze wydluzyli ten macierzynski ???? to prawda??? i od jakiego czasu beda naliczac wtedy do tylu moj maciuerzyski |
No wi臋c wype艂niasz wniosek (mozesz go odebrac w vinnumalastofie albo wydrukowac z ich strony) Jeden jest dla ciebie jeden dla twojego pracodawcy. Jesli pracowalas tylko 6 ostatnich miesiecy to to tam uwzgledniasz jesli masz wiecej miesiecy przepracowane ale w innym miejscu to dobrze jakbys miala swiadectwo pracy (vottord vinnuveitanda) od poprzedniego pracodawcy. (Tak bylo w moim przypadku poprzednie lata pracy tak przedstawilam)
Oddajesz wnioski z dwoma ostatnimi paskami wyplaty do vinnumalastofy i czekasz. _________________ "Zawsze si臋 wydaje, 偶e w innym miejscu b臋dzie lepiej." |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| e_miilka
|
Wys砤ny: 29 Sty 2013, 23:16 Temat postu: Re: j |
|
|
e_miilka napisa: | LUCYNA86 napisa: | moze to nie w tym watku ale czy ktos mi moze powiedziec czy jak pracuje w pracy teraz juz 6 miesiecy i podpisalam umowe na czas staly .. i chodzi mi z tym macierzynskim po jakim czasie przepracowania moge dostac od nich macierzysnkiego no i slyszalam ze cos sie zmienilo ze wydluzyli ten macierzynski ???? to prawda??? i od jakiego czasu beda naliczac wtedy do tylu moj maciuerzyski |
No wi臋c wype艂niasz wniosek (mozesz go odebrac w vinnumalastofie albo wydrukowac z ich strony) Jeden jest dla ciebie jeden dla twojego pracodawcy. Jesli pracowalas tylko 6 ostatnich miesiecy to to tam uwzgledniasz jesli masz wiecej miesiecy przepracowane ale w innym miejscu to dobrze jakbys miala swiadectwo pracy (vottord vinnuveitenda) od poprzedniego pracodawcy. (Tak bylo w moim przypadku poprzednie lata pracy tak przedstawilam)
Oddajesz wnioski z dwoma ostatnimi paskami wyplaty do vinnumalastofy i czekasz. |
_________________ "Zawsze si臋 wydaje, 偶e w innym miejscu b臋dzie lepiej." |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| e_miilka
|
Wys砤ny: 29 Sty 2013, 23:18 Temat postu: Re: j |
|
|
e_miilka napisa: | e_miilka napisa: | LUCYNA86 napisa: | moze to nie w tym watku ale czy ktos mi moze powiedziec czy jak pracuje w pracy teraz juz 6 miesiecy i podpisalam umowe na czas staly .. i chodzi mi z tym macierzynskim po jakim czasie przepracowania moge dostac od nich macierzysnkiego no i slyszalam ze cos sie zmienilo ze wydluzyli ten macierzynski ???? to prawda??? i od jakiego czasu beda naliczac wtedy do tylu moj maciuerzyski |
No wi臋c wype艂niasz wniosek (mozesz go odebrac w vinnumalastofie albo wydrukowac z ich strony) Jeden jest dla ciebie jeden dla twojego pracodawcy. Jesli pracowalas tylko 6 ostatnich miesiecy to to tam uwzgledniasz jesli masz wiecej miesiecy przepracowane ale w innym miejscu to dobrze jakbys miala swiadectwo pracy (vottord vinnuveitenda) od poprzedniego pracodawcy. (Tak bylo w moim przypadku poprzednie lata pracy tak przedstawilam)
Oddajesz wnioski z dwoma ostatnimi paskami wyplaty do vinnumalastofy i czekasz. |
|
czemu to sie nie da edytowac, bez sensu. zrobilam blad w nazwie vottord vinnuveitenda - bez islandzkich znak贸w Pozdrawiam! _________________ "Zawsze si臋 wydaje, 偶e w innym miejscu b臋dzie lepiej." |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 30 Sty 2013, 10:26 Temat postu: |
|
|
A naliczaja w ten spos贸b- licz膮 od 3 miesiaca ci膮偶y wstecz 12 miesiecy. 艁atwo sobie mo偶esz obliczyc mniej wiecej kwote jaka sie mozesz spodziewac. Zsumuj te 12 miesiecy, oblicz srednia, 80% z tego co wyjdzie bedzie mniej wiecej kwot膮 macierzynskiego. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2013, 22:38 Temat postu: j |
|
|
DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE ODPOWIEDZI A CZY MOZE WIECIE DZIEWCZYNY ILE JEST TERAZ MACIERZYNSKIEGO CHODZI MI O MIESIACE BO SLYSZALAM W TELEWIZJI ZE NAJMNIEJSZY CO BYL 6 MIESIECY BEDZIE 9 MIESIECY ALE OD KIEDY GO NALICZAJA TO NIE WIEM I KIEDY DZIECKO MUSI SIE URODZIC ??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| sylwia 205
| Do潮czy: 20 Cze 2010 | Posty: 5 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2013, 23:56 Temat postu: Re: j |
|
|
jak ja bylam w ciazy i skladalam papiery o macierzynski to wybierasz sobie ile czasu chcesz korzystac z macierzynskiego albo 6 miesiecy albo 9..chodzi o to ze jezeli wezmiesz te 6 miesiecy Twoj maz moze wykorzystac 3 miesiace a jezeli wezmiesz 9 Twojemu mezowi sie juz nie nalezy urlop...ja wzielam 6 miesiecy i moj maz 3 w te wakacje bylismy w Polsce na 2 miesiace wiec maz wykorzystal z tych 3 aby 2 kolejny miesiac wezmie sobie za rok na nastepne wakacje..z tego co mi powiedziala pani z vinnumalastofnum nie musisz brac od razu tych 3 miesiecy tzn Twoj maz.moze go wykorzystac do 2 lat... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|