Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Czy warto zrobi膰 wystaw臋 islandzkich akcent贸w? |
TAK |
|
100% |
[ 8 ] |
NIE |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich G硂s體 : 8 |
|
Autor |
Wiadomo舵 |
| einar
| Do潮czy: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wys砤ny: 21 Pa 2004, 12:44 Temat postu: islandzkie akcenty |
|
|
S艂uchajcie...Sporo z nas jest ju偶 zara偶onych Islandofili膮, niekt贸rych organizmy jeszcze si臋 broni膮 ale si臋 podadz膮 :wink:
Ciekawi mnie czy macie jakie艣 gad偶ety zwi膮zane z Islandi膮, kt贸re trzymacie poustawiane po domach... Jakie艣 poczt贸wki, mapy, d艂ugopisy, atlasy, plakaty islandzkich zespo艂贸w, czy film贸w, no r贸偶ne takie.
Ja na razie mam dwie mapy - jedna wisi nad komputerem, 偶ebym widzia艂 o czym pisz臋 Wczoraj dosta艂em dwie poczt贸wki - obie bardzo 艂adne. Jedna przedstawia jezioro M媒vatn, a druga tradycyjnego, islandzkiego Nissana Patrola na monstrualnych oponach... Ca艂o艣膰 by艂a w bardzo fajnej kopercie, oczywi艣cie ze znaczkiem i okr膮g艂膮 piecz膮tk膮 z poczty w Reykjav铆ku.
Tak wymieniam te swoje zbiory, kt贸re jak fama niesie, maj膮 si臋 nieco powi臋kszy膰... (ale nic nie powiem, 偶eby nie zapeszy膰) bo pomy艣la艂em sobie, 偶e mo偶e przy okazji nastpn臋go zlotu (mam nadzieje, 偶e do niego dojdzie pr臋dzej czy p贸藕niej) mo偶na by zrobi膰 tak膮 ma艂膮 galeryjk臋 z islandzkimi akcentami. Prosz臋 si臋 nie obawia膰 - eksponaty by艂yby zwracane w艂a艣cicielom :wink: :wink: |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Olcia
| Do潮czy: 15 Wrz 2004 | Posty: 13 | Sk眃: Polska>Gda艅sk |
|
Wys砤ny: 21 Pa 2004, 16:14 Temat postu: |
|
|
mam dwie pocztowki, na jednej hekla, na drugiej mapa, gejzer, lodowiec, wulkan oraz wodospad przedzielone czerwonym krzyzem na bialoniebieskim tle
chetnie bym sie podzielila na rzecz jakiejs wystawy (na okreslony czas oczywiscie ;p;p) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| einar
| Do潮czy: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wys砤ny: 21 Pa 2004, 16:21 Temat postu: |
|
|
No prosz臋... Jak tak uzbieramy to razem zbierzemy fajn膮 kolekcj臋... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Peterans
 | Do潮czy: 28 Sie 2004 | Posty: 367 | Sk眃: Warszawa |
|
Wys砤ny: 22 Pa 2004, 20:10 Temat postu: |
|
|
Hmm z takich oryginalnych rzeczy z Islandii to ja nie mam ale mam jedn膮 wielk膮 flag臋 Islandii. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Qortes
 | Do潮czy: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Sk眃: Pozna艅 |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|