Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| xruda
| Dołączył: 10 Lut 2013 | Posty: 8 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 17 Lut 2013, 23:55 Temat postu: |
|
|
wooow!!! wielkie dzieki za wyczerpujaca odpowiedz! na pewno pozwoli mi to dobrze zweryfikowac moje plany! za wiele czasu na wyspie nie mam (niestety...praca...) ale za to jak na pierwszy raz to i tak poszaleje :-)) dzieki wielkie! PS. i jeszcze takie pytanko - co z rzeczy polecanych przez przewodniki/stronki itp bys odpuscil? chodzi mi o to, ze wole isc 3 dni pieszo wglab interioru, zeby zobaczyc cos na prawde wartosciowego niz podjechac stopem i zobaczyc cos + setki turystow... :/ komercji bowiem mowie nie! pozdrowionka!!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| xruda
|
Wysłany: 18 Lut 2013, 0:02 Temat postu: |
|
|
marmina, ciezko mi mowic o koszcie, bo lece pierwszy raz - pomijajac bilety, nastawiam sie wylacznie na stopa (+ ew. rezerwa autobusowa w przypadku "klopotow"), spac bede w namiocie na dziko lub na darmowych polach, jesc bede w wiekszosci rzeczy zabrane z Polski (kuskus, makaron, sosy, musli, czyli standard namiotowy...), ktore bede sama gotowac...wiec koszty to pojecie wzgledne...pogadamy po powrocie )) nie mniej jednak mam znajoma, ktora spedzila 1,5 miesiaca w Norwegii (rownie drogiej) za 200 PLN... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| cuma
| Dołączył: 06 Lut 2013 | Posty: 7 | Skąd: UK |
|
Wysłany: 19 Lut 2013, 21:24 Temat postu: |
|
|
e-keks napisał: | Berunes to stara, przerobiona farma:-) |
prawda, zapiera dech! dziÄki e-keks! teraz pozostaje wyjaĹniÄ - chyba w konsulacie - co w praktyce oznacza, Ĺźe osoby poniĹźej 18 roku Ĺźycia mogÄ
nocowaÄ w hostelu tylko z legalnym opiekunem. co kraj to obyczaj, moĹźe Islandczycy majÄ
jakieĹ szczegĂłlne przepisy
pozdrawiam IslandofilĂłw! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| roger9300 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wysłany: 19 Lut 2013, 22:48 Temat postu: |
|
|
xruda, wyluzuj z makaronem, jest tu rĂłwnie tani jal w pl. zamiast makaronu wrzuÄ do plecaka papierosy, najlepiej zakupione w samolocie (taniej niz w pl) i litr wĂłdki z pl. tu mozesz to odsprzedaÄ z maĹa nawiÄ
zkÄ
. jesli chodzi o alkohol to najlepiej zoĹadkowa gorzka lub ĹźubrĂłwka, _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powrót do góry |
|
 |
| hubertt
| Dołączył: 19 Lut 2012 | Posty: 5 | Skąd: krk |
|
Wysłany: 20 Lut 2013, 21:57 Temat postu: |
|
|
napisz proszÄ w jakim terminie siÄ wybierasz xruda tzn daty wszystich 4 kotĂłw bo mi po odpowiedzaich Jar'a (za ktĂłre baaardzo dziÄkuje) termin wylotu siÄ chyba przesunie na okres pomiÄdzy 25.06 a 18.07 ...
dziÄki h |
|
Powrót do góry |
|
 |
| robson31ie
 | Dołączył: 21 Lut 2013 | Posty: 3 | Skąd: IRELAND |
|
Wysłany: 21 Lut 2013, 17:29 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich forumowiczĂłw.To mĂłj pierwszy post na tym forum .Po raz pierwszy bÄdÄ miaĹ osobiĹcie tÄ moĹźliwoĹÄ ,podróşowania po tym piÄknym kraju . widzÄ Ĺźe jest tu parÄ osĂłb majÄ
cych plany na ten rok.Ja osobiĹcie wylatuje 3 lipca powrĂłt 24 tegoĹź samego miesiÄ
ca .na wiÄkszoĹÄ lotĂłw mam juĹź wykupione bilety zostaĹ mi jeszcze jeden do UK. Z UK wylatuje z Lotniska London Gatwick do Keflawiku później przesiadka z Rejkiawiku do Akureyri .Profil wyprawy to wyprawa rowerowa zaczynam od Bjarnargerdi Guesthouse w Sveinbjarnargerdi pozdrawiam.cuma ,xruda,hubertt morze spotkamy siÄ gdzieĹ na trasie jak bÄdÄ opadaĹ z siĹ to morze mnie weĹşniecie na hol  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| cuma
| Dołączył: 06 Lut 2013 | Posty: 7 | Skąd: UK |
|
Wysłany: 24 Lut 2013, 20:55 Temat postu: |
|
|
witaj robson. bÄdziemy na Islandii w innych terminach, ale mam nadziejÄ, Ĺźe z tym holowaniem nie bÄdziesz miaĹ problemĂłw oby siĹ Ci nie brakĹo na objazd! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| robson31ie
|
Wysłany: 25 Lut 2013, 0:24 Temat postu: |
|
|
Witaj cuma ja juĹź zaczÄ
Ĺem treningi z jazdÄ
na rowerze trochÄ jeszcze za zimno ale daje radÄ. Na razie bez pannierĂłw .DziÄki za dobre sĹowo .WczeĹniej pytaĹaĹ siÄ o jakÄ
Ĺ stronkÄ z noclegami ja tu zamĂłwiĹem bezpĹatny katalog wĹaĹnie tam znalazĹem swĂłj pierwszy nocleg.tu masz stronke do darmowego folderu http://www.farmholidays.is/front-page-modules/Forms/2/order-brochure i ich stronkÄ http://www.farmholidays.is/ morze ci coĹ wpadnie w oko .pozdrawiam Robert |
|
Powrót do góry |
|
 |
| xruda
|
Wysłany: 26 Lut 2013, 12:04 Temat postu: |
|
|
hubertt - na wstepie sorry za pozna odpowiedz! Ja wylatuje 23.06 SAS-em z W-wy przez KopenhagÄ, a wracam niestety 9 lipca (bo na wiÄcej sobie w pracy pozwoliÄ nie mogÄ...) teĹź SAS-em przez Oslo i KopenhagÄ do W-wy wiÄc w sumie mam 5 lotĂłw. DĹugo, ale taniej. pozdrowionka i powodzenia w zakupie biletow no i do zobaczenia na trasie :-) ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| xruda
|
Wysłany: 26 Lut 2013, 12:05 Temat postu: |
|
|
robson31e - dasz rade !!!! :-)) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| robson31ie
|
Wysłany: 26 Lut 2013, 17:12 Temat postu: |
|
|
xruda bÄdÄ siÄ staraĹ ,wszystko zaleĹźy od pogody wiatr,deszcz,no i siedzenia tyle godzin w siodle jeszcze nie przyzwyczaiĹem 4 liter, niezĹy bĂłl .zakĹadaĹem Ĺźe bÄdÄ dziennie robiĹ po 80 km ale widzÄ Ĺźe parÄ dni mi zostaje czyli albo zwiedzanie okolic jeziora Myvatn bÄ
dĹş zmniejszenie kilometrĂłw na dzieĹ.CaĹy czas kalkuluje gdzie mniej wiÄcej spaÄ co zwiedzaÄ itp itd .pozdrawiam i powodzenia moĹźe gdzieĹ siÄ miniemy na trasie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| laurentii
| Dołączył: 16 Gru 2010 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 1 Mar 2013, 17:52 Temat postu: skaftafell |
|
|
Witam
Jutro tj 2 marca jedziemy na lodowiec svinafelljokull, nocleg na farmie svinafell i powrot w niedziele wieczorem, mam jedno miejsce wolne w samochodzie, zapraszam
tel 7752113 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| najowisza
| Dołączył: 21 Lut 2013 | Posty: 1 | Skąd: ĹĂłdĹş |
|
Wysłany: 24 Mar 2013, 14:51 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich! Szukam ludzi wybierajÄ
cych siÄ na IslandiÄ w wakacje. JeĹli tylko ktoĹ bÄdzie miaĹ wolne miejsce w samochodzie to jestem chÄtna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| helicopter3 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 25 Wrz 2008 | Posty: 117 | |
|
Wysłany: 27 Mar 2013, 22:43 Temat postu: |
|
|
MoĹźliwoĹÄ wynajÄcia mieszkania w Stolicy dokĹadnie Gardabaer w miĹej spokojnej dzielnicy. Blisko pola golfowe, ocean, gĂłry jÄzioro, basen. WyjeĹźdzamy do Polski na urlop dlatego caĹe mieszkanie bÄdzie wolne od ok 20 sierpnia do poĹowy wrzeĹnia. Koszt ok 2 tyĹ zĹ. Liczba pokoi 2 _________________ niki |
|
Powrót do góry |
|
 |
| LauraNor
| Dołączył: 03 Maj 2013 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 3 Maj 2013, 12:13 Temat postu: sierpniowa Islandia i maraton |
|
|
Pod koniec sierpnia wybieramy siÄ grupa czteroosobowÄ
na IslandiÄ, moja siostra i chĹopak bÄdÄ
tam biegli maraton ale chcielibyĹmy zostaÄ jeszcze trochÄ i zwiedziÄ poĹudnie wyspy (na wiÄcej czas nam raczej nie pozwoli), szukamy osoby chÄtnej, ktĂłra chciaĹaby zostaÄ naszym kierowcÄ
) i pozwiedzaÄ z nami wyspÄ. MoĹźe ktoĹ na tym forum planuje zwiedzanie wyspy i chciaĹby podzieliÄ koszty albo moĹźe sa jacyÄ zapaleni biegacze? SĹyszaĹam, ze wiele osĂłb wybiera podróşe stopem ale nie jestem pewna czy to dobra opcja o tej porze roku? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| hubertt
| Dołączył: 19 Lut 2012 | Posty: 5 | Skąd: krk |
|
Wysłany: 8 Maj 2013, 19:48 Temat postu: |
|
|
rok temu pisaĹem watek nt wyprawy autem 4x4 na IslandiÄ.
wyjazd niestety nie doszedĹ do skutku ...ale auto i chÄci pozostaĹy.
W tym roku mocno zastanawiaĹem siÄ nad opcja samolotu + trekking ale wizyta na wyspie Skye (zbliĹźony klimat) pokazaĹa ze bez „suchuch noclegĂłw ktĂłre na islandi niestety sÄ
drogie siÄ nie obejdzie)
razem z jednym znajomym jesteĹmy w tym roku znĂłw postawieni przed pytaniem czy jechaÄ autem ale wstrzymuje nas brak 2 osĂłb ktĂłre sa w stanie wyĹoĹźyÄ na wyjazd okoĹo 5000-6000 zĹ (ktoĹ zapyta czego tak drogo - odsyĹam do postu przed roku WysĹany: 19 Lut 2012, 12:28)
reasumujÄ
c
mamy auto LR 4x4 i okoĹo 20 dniu urlopowych (moĹźna krĂłcej) na to by pojechaÄ, w PL musimy byÄ 25.06, 14-29.07 i powyĹźej 24.08 wiÄc te daty odpadajÄ
.
proszÄ o maila na prv jeĹli ktoĹ jest zaineresowany wyjazdem i doĹÄ
czeniem, pĹeÄ/wiek nie gra roli. (kepil@o2.pl)
Pozdrawiam
H |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dulka
| Dołączył: 14 Mar 2013 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 22 Maj 2013, 15:51 Temat postu: 2 wolne miejsca w samochodzie na IslandiÄ z Wa-wy |
|
|
Uwaga! Oferujemy dwa miejsca na przejazd z Polski (okolice Warszawy) na IslandiÄ pod koniec czerwca. Przystanek w Kopenhadze i prom na IslandiÄ do Seydysfjordur (na wschodzie) i dalej do Reykjaviku (na zachodzie) przez caĹy kraj z przystankami w fajnych miejscach. Zainteresowanych proszÄ o kontakt na mail kumorkk@gmail.com. Koszt do negocjacji, konkurencyjny do ofert lotniczych  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| julianmitecki
| Dołączył: 13 Wrz 2013 | Posty: 2 | Skąd: Krakow |
|
Wysłany: 14 Wrz 2013, 11:50 Temat postu: |
|
|
w przyszĹym roku planuje wakacje ze znajomÄ
w Islandii, niestety znajoma jest na diecie bezglutenowej. Jak wyglÄ
da z dostÄpnoĹciÄ
produktĂłw bezglutenowych w sklepach, daĹ bezglutenowych w restauracjach? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MarekTob
| Dołączył: 08 Wrz 2013 | Posty: 3 | Skąd: BiaĹystok |
|
Wysłany: 16 Wrz 2013, 12:27 Temat postu: |
|
|
Z tego co mi wiadomo to nie ma problemĂłw z dietÄ
bezglutenowÄ
. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| baszta
| Dołączył: 04 Wrz 2013 | Posty: 5 | Skąd: Warszawa/ PL |
|
Wysłany: 16 Wrz 2013, 21:01 Temat postu: |
|
|
ProblemĂłw z dietÄ
moĹźe i nie ma, bo nie o to byĹo pytanie, ale chodzi o dostÄpnoĹÄ daĹ w restauracjach, sklepach itp |
|
Powrót do góry |
|
 |
|