Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| ulli88
| Dołączył: 01 Lut 2011 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 25 Lut 2013, 21:30 Temat postu: |
|
|
lecÄ na urlop w czerwcu a moje dziecko przyjdzie na Ĺwiat dopiero we wrzeĹniu, wiÄc to raczej siÄ nie sprawdzi, gdyz dzwoniĹam i pytaĹam jak jest dziecko to wtedy jest za darmo |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lachorra
| Dołączył: 14 Lis 2008 | Posty: 12 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 26 Lut 2013, 10:25 Temat postu: |
|
|
Hej ja sprowadzalam sobie wozek 3-funkcyjny i zabralam 2 ogromne kartony do samolotu
(wozek mozna wziac za darmo jezeli jest juz dzidzia z toba, to ze jest w brzuszku jeszcze nikogo nie obchodzi) na lotnisku w keflaviku musialam oczywiscie zaplacic clo, ktore zalezy od wartosci wozka, warto miec jakis paragon, ja nie mialam powiedzialam ze to prezent od rodziny....pan celnik zaczal googlowac i znalazl tylko spacerowke o wartosci 50 tys koron i od tej sumy placilam clo - w sumie kosztowalo mnie to okolo 6 tys koron  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| freda75
| Dołączył: 27 Lut 2013 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 28 Lut 2013, 20:03 Temat postu: rodzinne do Polski |
|
|
Witam.Moze mi ktoĹ powiedzieÄ od czego mÄ
Ĺź ma zaczÄ
Ä zaĹatwianie rodzinnego na dzieci w Polsce,gdzie zgĹosiÄ,co wypeĹniÄ...bo jak do tej pory to wiemy tylko tyle Ĺźe przysĹuguje,ale nikt nie wie jak siÄ za to zabraÄ.
dziÄki za pomoc |
|
Powrót do góry |
|
 |
| e_miilka
| Dołączył: 21 Kwi 2008 | Posty: 61 | Skąd: B. |
|
Wysłany: 2 Mar 2013, 13:57 Temat postu: |
|
|
witam, mam pytanie odnoĹnie mleka hipoalergicznego... czy tutaj dostepny jest tylko Nutramigen czy jest jeszcze jakies inne?aa i to na receptÄ jest? _________________ "Zawsze siÄ wydaje, Ĺźe w innym miejscu bÄdzie lepiej." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lachorra
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kasia89
| Dołączył: 29 Gru 2011 | Posty: 176 | |
|
Wysłany: 6 Mar 2013, 20:40 Temat postu: |
|
|
Pilnie szukam informacji dla mojej kolezanki, ktora jest calkiem nowa w Islandii i spodziewa sie dziecka. Bedzie wychowywala je samotnie, a sytuacje od poczatku ma troche nieciekawa, tj. wynajmuje pokoj w hotelu, na pomoc rodzicow nie moze liczyc.. Dziewczyny moglybyscie podeslac mi potrzebne linki, to jest jaka pomoc moglaby otrzymac ? Chodzi mi mniej wiecej o dotacje do mieszkania i zasilek rodziny na dziecko w przypadku samotnych matek.. Nie mam pojecia jak tu wyglada sprawa, bo wychowuje swoje dziecko w pelnej rodzinie, a wiem, ze samotne matki maja wieksze ulgi i na pewno by sie tej dziewczynie przydaly w tak trudnym okresie.. Za wszystkie informacje bede z gory wdzieczna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pinki
| Dołączył: 12 Gru 2008 | Posty: 18 | |
|
Wysłany: 6 Mar 2013, 23:11 Temat postu: 1 |
|
|
dotacje zaĹatwi w urzÄdzie miasta, musi mieÄ umowÄ, juĹź podstÄplowanÄ
, ostatnie odcinki wypĹat i klucz do rozliczenia lub rozliczenie podatkowe. Dofinansowanie moĹźna dostaÄ na mieszkanie z samodzielnÄ
kuchniÄ
i ĹazienkÄ
, pokĂłj w hotelu nie wchodzi w grÄ. Rodzinnego siÄ nie zaĹatwia po urodzeniu dziecka dostanie je automatycznie. JeĹli dziecko urodzi siÄ w tym roku to pierwsze rodzinne dostanie 1 lutego 2014. Na stronie rsk.is jest kalkulator i moĹźe sobie sama wyliczyÄ i zobaczyÄ ile dostanie. _________________
   |
|
Powrót do góry |
|
 |
| paleczka
| Dołączył: 08 Mar 2013 | Posty: 4 | |
|
Wysłany: 8 Mar 2013, 15:01 Temat postu: Wyjazd na Islandie z 8 miesiÄcznym dzieckiem.. |
|
|
Witam. Z gĂłry chciaĹabym przeprosiÄ jeĹli wÄ
tek jest nie w tym temacie.
Planujemy z mÄĹźem wyjazd na IslandiÄ, mamy 8 miesiÄczne dziecko, chciaĹabym zapytaÄ jaka jest cena utrzymania dziecka? Czy trudno znaleĹşÄ dobrÄ
nianiÄ/ĹźĹobek? Ile siÄ pĹaci dla Niani?
Pozdrawiam.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lachorra
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| ciaociao
| Dołączył: 27 Wrz 2011 | Posty: 10 | |
|
Wysłany: 16 Mar 2013, 13:09 Temat postu: Dla mamy i dziecka |
|
|
Witam,mam bardzo duzo sprzetow niemowlecych (wanienka ze stojakiem, materac do przewijania i pojemniki, laktator, steryzlizator, posciel niemowleca, spiworek oraz ciuszki chlopiece od 3-9 miesiecy i inne) oraz pake ubran ciazowych. Chetne zapraszam na priv. Wszystko w bardzo dobrym stanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| bakry
| Dołączył: 18 Lut 2013 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 27 Mar 2013, 13:37 Temat postu: nutramigen |
|
|
witam
posiadam na islandii refundacje na te mleko czy ktos sie orientuje czy ta karta znizkowa na mleko dziala w polsce - chodzi mi zebym i tam kupywala ze znizko? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Koniu0739
| Dołączył: 20 Maj 2008 | Posty: 135 | Skąd: PrzemyĹl-Zasanie/Selfoss |
|
Wysłany: 27 Mar 2013, 14:46 Temat postu: Re: Wyjazd na Islandie z 8 miesiÄcznym dzieckiem.. |
|
|
paleczka napisał: | Witam. Z gĂłry chciaĹabym przeprosiÄ jeĹli wÄ
tek jest nie w tym temacie.
Planujemy z mÄĹźem wyjazd na IslandiÄ, mamy 8 miesiÄczne dziecko, chciaĹabym zapytaÄ jaka jest cena utrzymania dziecka? Czy trudno znaleĹşÄ dobrÄ
nianiÄ/ĹźĹobek? Ile siÄ pĹaci dla Niani?
Pozdrawiam.  |
jezeli bedziecie oboje pracowac to nie masz co sie martwic ile bedzie kosztowac utrzymanie dziecka, do zlobka/przedszkola nie powinno byc problemow, z niania nie wiem jak jest ale w Reykjaviku na pewno duzo latwiej niz gdzies na wioskach gdzie znalezienie osoby do pilnowania graniczy z cudem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yoga82 Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 05 Mar 2012 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 31 Mar 2013, 11:45 Temat postu: szukam dermatologa dzieciÄcego |
|
|
moze znacie jakiegoĹ lekarza godnego polecenia za wszystkie informacje dziÄkujÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yoga82 Zablokowany z powodu dublowania ogĹoszeĹ
| Dołączył: 05 Mar 2012 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 31 Mar 2013, 11:46 Temat postu: Re: szukam dermatologa dzieciÄcego |
|
|
moze znacie jakiegoĹ lekarza dermatologa dzieciÄcego godnego polecenia za wszystkie informacje dziÄkujÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ona30 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 02 Lut 2012 | Posty: 57 | |
|
Wysłany: 1 Kwi 2013, 15:56 Temat postu: |
|
|
na przedszkole sie troszke czeka niestety...wiem z autopsji:) co do utrzymania dziecka hmm jesli oboje rodzicow pracuje za najnizsza krajowa szalu nie ma ale zyc sie ponoc da Pozdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
| pyza27
| Dołączył: 12 Cze 2009 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 3 Kwi 2013, 18:44 Temat postu: sluch |
|
|
witam
mamuski czy ma ktoras z was telefon i adres do przychodni w ktorej bada sie tylko sluch u dzieci w reykjaviku
bede bardzo wdzieczna za informacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| anika
| Dołączył: 13 Lip 2009 | Posty: 92 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 11 Kwi 2013, 10:14 Temat postu: |
|
|
Czesc Dziewczyny - czy ktoras z was zapisala swoja pocieche do przedszkola na bretholcie - Vinaminni - z tego co wiem to jest to przedszkole prywatne. Czy macie jakies informacje na temat cen np za 8 godzin pobytu. A moze jakies opinie
Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| asias03
| Dołączył: 15 Paź 2012 | Posty: 11 | |
|
Wysłany: 11 Kwi 2013, 20:54 Temat postu: |
|
|
do pyza27
dobzi lekarze dla dzieci sa w glæsibær
http://laeknastodin.is/
Glæsibær. Ălfheimum 74, 104 ReykjavĂk. SĂmi: 599-1300 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| noir Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 27 Sty 2012 | Posty: 64 | |
|
Wysłany: 11 Kwi 2013, 22:59 Temat postu: |
|
|
poszukuje polskiego logopedy. moje dziecko nie umie mowic, a ma 2,5 roku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| asias03
| Dołączył: 15 Paź 2012 | Posty: 11 | |
|
Wysłany: 12 Kwi 2013, 13:14 Temat postu: |
|
|
moj ma 2 lata i tez mu ciezko przychodzi sklecenie wyrazĂłw. Ale tak juz jest, ze jesli rodzice mĂłwia w 1 jezyku a np w przedszkolu w innym to dziecko uczy sie mowic pozniej ale od razu w dwĂłch jezykach.
Nie ma powodĂłw do niepokoju, raczej kazdy lekarz/logopeda Ci to powie. W kazdej przychodni czy przedszkolu sa ulotki na ten temat. Ja daje swojemu duzo czasu i go nie popĂŠdzam bo na codzien musi sluchac 3 jezykow.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|