Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| turboneta
 | Doczy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skd: Gdańsk |
|
Wysany: 30 Mar 2013, 0:33 Temat postu: |
|
|
Jeżeli nadejdzie taka chwila, że zechcę odejść, to zrobię to.
Na razie jednak nieźle się bawię.
Nie potrafię odmawiać sobie przyjemności czytania oznak słabości biednych intelektualnie ludzi  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| morsuczek
| Doczy: 26 Lis 2008 | Posty: 79 | |
|
Wysany: 30 Mar 2013, 1:13 Temat postu: |
|
|
turboneta napisa: | Jeżeli nadejdzie taka chwila, że zechcę odejść, to zrobię to.
Na razie jednak nieźle się bawię.
Nie potrafię odmawiać sobie przyjemności czytania oznak słabości biednych intelektualnie ludzi  |
noo bogata w inteligencje sie odezwala... nie wszyscy uczeni sa madrzy .. a najwiekszy tuman bez szkoly moze byc o stokroć mądrzejszy od takiej ciebie... jestes poprostu zwykla kanalia i tyle w tym temacie.. uwarzasz sie za Bog jeden wie kogo !!! jestes kur*a co sie zneca nad innymi... jezeli cie to bawi... to rob to na swoim mezu i dzieciach jezeli takowe osoby posiadasz.. maz to chyba slepy byl jak cie wzial... robotna bardzo taka jestes? kiego grzyba dzien dnia.. noc w noc slęczysz na tym forum? swiniom gnoj zmieniła? aa? krowom trawkę dała? to juz leć ! i nie wracaj ! |
|
Powrt do gry |
|
 |
| gisli74
| Doczy: 08 Lip 2011 | Posty: 582 | |
|
Wysany: 30 Mar 2013, 12:59 Temat postu: |
|
|
Cytat: | A bliźniego swego jak siebie samego |
Czy ktoś to jeszcze pamięta? Tak a propos Świąt.
Ja życzę wszystkim wiary, nadziei i miłości. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| turboneta
|
Wysany: 30 Mar 2013, 14:06 Temat postu: |
|
|
gisli74 napisa: | Cytat: | A bliźniego swego jak siebie samego |
Czy ktoś to jeszcze pamięta? |
Na pewno niektórym wydaje się nawet, że to stosują  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| yarek1
| Doczy: 21 Mar 2013 | Posty: 2 | |
|
Wysany: 30 Mar 2013, 15:49 Temat postu: ... |
|
|
uff, właśnie wróciłem z mojej pracy, oczywiście na czarno. No, ale się wątek rozwinął, chyba ktos tu jest, skromnie mówiąc, nielubiany.
Kobieto, puchu marny, nie wróć - człowieku, hmmm też nie, istoto człekokształtna zrozum jestes persona non grata na tym forum. Moja dobra rada, weź wyłącz komputer, wyrzuć go przez okno i wyjdz na spacer. No chyba, że lubisz być poblicznie poniżana.
WESOŁYCH ŚWIĄT |
|
Powrt do gry |
|
 |
| turboneta
|
Wysany: 30 Mar 2013, 17:53 Temat postu: Re: ... |
|
|
yarek1 napisa: | wyjdz na spacer. No chyba, że lubisz być poblicznie poniżana.
WESOŁYCH ŚWIĄT |
Ufff...właśnie wróciłam ze spaceru
Co do poniżania mój drogi, to nie wiem co masz na myśli, bo wg mnie poniżają się inni.
Co do lubienia to, forum nie jest od szukania sobie przyjaciół i lubienia lub nie. Forum służy do wyrażania swojego zdania.
Wesołych Świąt. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| juzia21
| Doczy: 09 Lip 2011 | Posty: 60 | |
|
Wysany: 30 Mar 2013, 23:18 Temat postu: |
|
|
Ty TurboMendo idź juz do garów a nie przesiadujesz tu, nawet dzień przed świętami. A i jednak taka oświecona nie jesteś bo ani z Białegostoku nie jestem ani z jego okolic. I akurat weź sobie do serca rade i skocz z tej skałki na główke!!!! |
|
Powrt do gry |
|
 |
| turboneta
|
Wysany: 30 Mar 2013, 23:47 Temat postu: |
|
|
juzia21 napisa: | Ty TurboMendo idź juz do garów a nie przesiadujesz tu, nawet dzień przed świętami. A i jednak taka oświecona nie jesteś bo ani z Białegostoku nie jestem ani z jego okolic. I akurat weź sobie do serca rade i skocz z tej skałki na główke!!!! |
A co Ty tu robisz dzień przed świętami???
Jeżeli nie jesteś z okolic Białegostoku, to Ci powiem, że złych nawyków językowych nabrałaś
Regionalizm językowy to sprawa naturalna i ciężko jest się go wyzbyć, natomiast jeżeli Ty nie pochodzisz z tego regionu, a masz typowe dla niego naleciałości, to powinnaś jak naszybciej coś z tym zrobić.
I tak przy okazji moja droga napiszę, że oczywistą oczywistością jest to, że nie jestem oświecona więc nie mam pojęcia skąd Ci się wzięło tego typu określenie.
Co do skoku ze skałki to proponuję to samo. Może pozwoli C to na trzeźwe spojrzenie i zrozumienie tego co czytasz  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| natik
| Doczy: 12 Gru 2008 | Posty: 14 | |
|
Wysany: 31 Mar 2013, 23:48 Temat postu: do turbonety |
|
|
turboneta czy ty nie widzisz ze ludzi naprawdę mają cię dosyć. wpie.... wszędzie. jasno i krótko bez dyskusji proszę  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| kropek123
| Doczy: 31 Mar 2010 | Posty: 14 | |
|
Wysany: 1 Kwi 2013, 13:07 Temat postu: Do turbonety |
|
|
Czytając ,,Twoje'' posty jedno mnie zastanawia ,,wiele razy użyłaś słowa że Ty pracujesz i musisz płacić podatki na darmozjadów którzy są na zasiłkach.Z tego co się orientuje to będąc na zasiłku też płaci się podatek. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| turboneta
|
Wysany: 1 Kwi 2013, 13:31 Temat postu: Re: Do turbonety |
|
|
kropek123 napisa: | Czytając ,,Twoje'' posty jedno mnie zastanawia ,,wiele razy użyłaś słowa że Ty pracujesz i musisz płacić podatki na darmozjadów którzy są na zasiłkach.Z tego co się orientuje to będąc na zasiłku też płaci się podatek. |
Przede wszystkim to nigdzie nie napisałam, że pracując muszę płacić podatki na darmozjadów, którzy są na zasiłkach.
Pisząc, że osoby będące na zasiłkach, to darmozjady obrażasz je jednocześnie "wkładając w moje usta" coś czego nie napisałam.
Chcąc dyskutować dobrze jest rozumieć o czym się pisze. Zanim jednak zacznie się pisać coś ze zrozumieniem najpierw należy ze zrozumieniem przeczytać.
Popłynąłeś/aś (przykro mi ale nie znam Twojej płci) na fali ataków ludzi, których o rozumienie już nie podejrzewam. Ktoś zrozumiał coś na opak i zaatakował, a reszta poooooleciała na fali głuboty i miernoty Tacy właśnie są nasi rodacy
Na szczęście nie wszyscy. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| kropek123
| Doczy: 31 Mar 2010 | Posty: 14 | |
|
Wysany: 1 Kwi 2013, 14:05 Temat postu: do turboneta |
|
|
turboneta napisa: | @gisli74
Nie lubię darmozjadów i krętaczy. Po prostu.
Żeby takie osoby mogły pobierać zasiłek inni muszą na nie pracować i płacić podatki. A co gdyby tak wszyscy byli takimi krętaczami?
Ty tolerujesz i masz takie prawo. A ja nie toleruję i też mam takie prawo. |
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| turboneta
|
Wysany: 1 Kwi 2013, 14:50 Temat postu: Re: do turboneta |
|
|
kropek123 napisa: | turboneta napisa: | @gisli74
Nie lubię darmozjadów i krętaczy. Po prostu.
Żeby takie osoby mogły pobierać zasiłek inni muszą na nie pracować i płacić podatki. A co gdyby tak wszyscy byli takimi krętaczami?
Ty tolerujesz i masz takie prawo. A ja nie toleruję i też mam takie prawo. |
|
A gdzie tu jest napisane, że wszystkie osoby bezrobotne na zasiłku to darmozjady i krętacze?To jest właśnie rozumienie czegoś na opak.
Wyraźnie wszędzie pisałam, że darmozjady i krętacze to ci, którzy są na zasiłkach wykorzystując system, a wcale nie kwapią się aby znaleźć pracę. Niejednokrotnie dodatkowo pracują na czarno jednocześnie pobierając zasiłek.
Krętaczami i oszustami nie nazwałam bezrobotnych, którzy stracili pracę przeżywając niejednokrotnie tragedie życiowe. bardzo takim odobom współczuję.
A czy wg Ciebie uczciwe jest siedzenie na zasiłku nie mając zamiaru szukać pracy i np. pracując gdzieś na czarno? Bo wg mnie, nie jest to uczciwe ale każdy ma inne poczucie uczciwości. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Hanka79
| Doczy: 14 Lip 2008 | Posty: 106 | Skd: Kopavogur |
|
Wysany: 1 Kwi 2013, 16:26 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich! Mam ogromną prośbę do wszystkich forumowiczów udzielających się w tym wątku od mniej więcej trzech stron, mianowicie czy moglibyście założyć sobie osobny wątek na tego typu "rozmowy"? Nie wnosicie niczego nowego na tematy które powinny być tu poruszane a wzajemne obrzucanie się epitetami w tym miejscu jest niesmaczne. Wszyscy uważacie się za ludzi inteligentnych a w dalszym ciągu uparcie i niezłomnie drążycie "temat nie na temat" i wypowiadacie się niezbyt pochlebnie o innych forumowiczach używając w tym celu całkiem niepotrzebnie wielu "wyszukanych" epitetów. Swoją drogą, to gdzie jest Admin? Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie. _________________ Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| smok8419
| Doczy: 04 Mar 2009 | Posty: 4 | |
|
Wysany: 1 Kwi 2013, 18:38 Temat postu: Re: ZASILEK |
|
|
[quote="turboneta"]
Nienawiści nie ma we mnie ani odrobinę. To raczej obrzydzenie do tego typu pasożytów.
W jakimś sensie płacę takim darmozjadom, bo płacę podatki uczciwie i ciężko pracując.[/quote |
|
Powrt do gry |
|
 |
| OnReykjavi
| Doczy: 13 Mar 2010 | Posty: 4 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 2 Kwi 2013, 9:08 Temat postu: hmm |
|
|
czy już ktoś z was dostał zasiłek? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| pola1981
| Doczy: 09 Kwi 2007 | Posty: 28 | Skd: reykjavik/brethold |
|
Wysany: 2 Kwi 2013, 11:22 Temat postu: |
|
|
mam pytanie do osób, które są na zasiłku mniej więcej pierwszy miesiąc.....czy dostały już pieniążki?, zarejestrowana jestem od 4 marca,i nie wiem kiedy mogę ich się spodziewać.....  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Hanka79
|
Wysany: 2 Kwi 2013, 12:57 Temat postu: |
|
|
pola1981 napisa: | mam pytanie do osób, które są na zasiłku mniej więcej pierwszy miesiąc.....czy dostały już pieniążki?, zarejestrowana jestem od 4 marca,i nie wiem kiedy mogę ich się spodziewać.....  |
Witam, jeżeli zaniosłaś wszystkie dokumenty i zalogowałaś się pomiędzy 20 a 25 marca to powinnaś dostać dzisiaj. _________________ Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| multiplast
| Doczy: 09 Lis 2008 | Posty: 30 | Skd: Łódź |
|
Wysany: 2 Kwi 2013, 17:19 Temat postu: |
|
|
Witam , czy zasiłki były dzisiaj wypłacane ? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Hanka79
|
Wysany: 2 Kwi 2013, 17:31 Temat postu: |
|
|
multiplast napisa: | Witam , czy zasiłki były dzisiaj wypłacane ? |
Witam, tak były  _________________ Budząc się rano, pomyśl jaki to wspaniały skarb żyć, oddychać i móc się radować. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|