Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 31 Mar 2007, 18:01 Temat postu: |
|
|
Cytat: | tylko zas problem z dostaniem sie na to lotnisko.. |
A jaki problem?
Nie _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| einar
| Dołączył: 06 Lut 2004 | Posty: 1182 | |
|
Wysłany: 31 Mar 2007, 19:10 Temat postu: |
|
|
JeĹli chodzi o poĹÄ
czenie z Berlina to najproĹciej moim zdaniem dojechaÄ do Berlina pociÄ
giem - wychodzi wcale nie tak drogo i w miarÄ szybko. KaĹźdy poradzi sobie z dotarciem z dworca na lotnisko - to proste - w koĹcu to Niemcy wiÄc organizacja musi byÄ na 100% OczywiĹcie moĹźna teĹź autokarem - jest sporo ofert.
WrzuÄ hasĹo "Berlin SchĂśnefeld" do google i jako piÄ
ta wyskakuje strona po polsku, gdzie znajdziesz wszystkie niezbÄdne informacje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 1 Kwi 2007, 6:05 Temat postu: |
|
|
zle szukaĹem.. wpisywaĹem przwoznicy, przejazdy i berlin i wyskakiwaĹy mi takie bzdury wĹasnie..
dziekuje viking i einar
dziekuje rĂłwnieĹź marcinmj - tu pozwole sobie zacytowac "proponuje ci wylot 26 kwietnia z Krakowa do Kopenhagi liniami www.sterling.dk wylot o godzinie 12.55 przylot 14.20. I potem www.icelandexpress.com wylot z kopenhagi o godzinie 21.30 w Islandii jestes o 22.50"
a cenowo wyglÄ
da to tak:
do kopenhagi 114 euro ze wszystkimi opĹatami i podatkiem i do rkv 99 euro plus 38 euro opĹaty i podatek..
doskonale.. jeszcze raz dziekuje marcinmj, moĹźe kiedys nabiore doĹwiadczenia w kupowaniu biletĂłw pĂłki co jeszcze nigdy nie byĹem na lotnisku
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Eliszeba
| Dołączył: 29 Mar 2005 | Posty: 128 | Skąd: BiaĹystok/Akranes |
|
Wysłany: 1 Kwi 2007, 16:34 Temat postu: |
|
|
Ja lataĹam z Berlina, i teraz tez wybieram siÄ tÄ
trasÄ
. Do Berlina docieram pociÄ
giem, z Warszawy ok.5 godzin jazdy, wysiadam na dworcu Berlin Ostbanhof(wschodni) przyjazd 17.15, tam przejĹciem podziemnym idÄ na peron, z ktĂłrego odjeĹźdĹźa kolejka podmiejska linia N9. Bilet kupuje siÄ na peronie w automacie kosztuje 2,10 Euro. Kolejka dojeĹźdĹźa na samo lotnisko. Wszystko jest Ĺwietnie oznakowane, a w kolejce wyĹwietla siÄ napis kaĹźdej stacji. Kolejka z Ostbanhof na lotnisko jedzie ok.40 min, takĹźe ok.18-18.30 jest siÄ na lotnisku. Samolot odlatuje zdaje mi siÄ ok.22. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| narsiltm
 | Dołączył: 15 Gru 2006 | Posty: 186 | Skąd: SkÄ
dinÄ
d. |
|
Wysłany: 1 Kwi 2007, 18:56 Temat postu: |
|
|
Witajcie!
Czy ktos z Was dostal znizke na bilet po wyrobieniu karty kredytowej w banku Glitnir? Ja mam 10.000isk tylko nie wiem jak z niej skozystac Czy jest to mozliwe podczas zakupu biletu przez internet?
Prosze o pomoc wszystkich wtajemniczonych  _________________ Wczoraj(04.08.07), w godzinach wieczornych, para znanych bandziorĂłw,
niejaki Samo Zycie i jego dziwka GĹÄbsza Refleksja, po prostu - zabili mnie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 1 Kwi 2007, 19:55 Temat postu: ZniĹźka |
|
|
JeĹli zniĹźkÄ na te bilety przyznaje Ci bank, to najprawdopodobniej, po zakupieniu biletu poprzez www.icelandexpress.pl zniĹźkÄ otrzymasz poprzez zwrot odpowiedniej sumy przy rozliczeniu wydatkĂłw karty kredytowej pod koniec okresu rozliczeniowego.
Tak zwykle dziaĹajÄ
zniĹźki przyznawane przy pĹaceniu kartÄ
kredytowÄ
.
Ewentualnie upewnij siÄ w swoim banku, moĹźe naleĹźy pobraÄ specjalny kod promocyjny lub system dziaĹa jeszcze inaczej.
Ale moĹźe juĹź ktoĹ korzystaĹ i wie dokĹadnie? _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Urodzony_13_w_piatek
 | Dołączył: 20 Kwi 2005 | Posty: 277 | Skąd: nibylandia |
|
Wysłany: 3 Kwi 2007, 18:36 Temat postu: |
|
|
OTRzYMAĹEM BILETY NA MEILA.. :-) toz to wyglÄ
da jak jakis spam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| konrath
 | Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 5 Maj 2007, 9:00 Temat postu: |
|
|
hm, zastanawiam siÄ czy ktoĹ to przerabiaĹ i jakie sÄ
szanse powodzenia:
20.40 przylot do Berlin Schonfeld, (zakĹadajÄ
c posiadanie bagaĹźu)
5 min. dojĹcie do dworca
20.57 odjazd Airport Express
21.15 przyjazd Berlin Ostbahnhof
21.47 odjazd do Bydgoszczy (ostatni pociÄ
g do Pollandi)
najbardziej obawiaĹbym siÄ 1. fazy, tzn. nie wiem czy mi wystarczy czasu miÄdzy przylotem a odjazdem kolejki AExpress.
i bardziej siÄ obawiam islandzkiej niepunktualnoĹci, do niemieckiej punktualnosci mam zaufanie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| helguera
| Dołączył: 22 Gru 2005 | Posty: 133 | Skąd: Madrid |
|
Wysłany: 5 Maj 2007, 10:36 Temat postu: |
|
|
Bez szans wedĹug mnie,
Jak odbierzesz bagaĹź w kilka minut od przylotu? _________________ !Los paises frios no son menos atractivos que los paises donde hace calor! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jan WoĹşniczka
| Dołączył: 04 Maj 2007 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 7 Maj 2007, 12:11 Temat postu: Re: Rezerwacja Lotu |
|
|
Z Katowic najlepiej dojechaÄ do Berlina (PKP okoĹo 120 PLN) i lot z Berlina-SchĂśnefeld bezpoĹrednio do Keflaviku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| soley
| Dołączył: 16 Kwi 2005 | Posty: 226 | Skąd: HFJ |
|
Wysłany: 8 Maj 2007, 0:56 Temat postu: Re: ZniĹźka |
|
|
OdĹźajer Egzegeta napisał: | JeĹli zniĹźkÄ na te bilety przyznaje Ci bank, to najprawdopodobniej, po zakupieniu biletu poprzez www.icelandexpress.pl zniĹźkÄ otrzymasz poprzez zwrot odpowiedniej sumy przy rozliczeniu wydatkĂłw karty kredytowej pod koniec okresu rozliczeniowego.
Tak zwykle dziaĹajÄ
zniĹźki przyznawane przy pĹaceniu kartÄ
kredytowÄ
.
Ewentualnie upewnij siÄ w swoim banku, moĹźe naleĹźy pobraÄ specjalny kod promocyjny lub system dziaĹa jeszcze inaczej.
Ale moĹźe juĹź ktoĹ korzystaĹ i wie dokĹadnie? |
Jezeli znizka jest od banku to napewno na bilety z Icelandaira, nie z Icelandexpress. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 8 Maj 2007, 17:09 Temat postu: |
|
|
1. Do Konratha
BEZ SZANS, kilkanascie minut to stanowczo za malo ale mozesz zamowic miejsce w minibusie do Polski, pozatym opoznienia samolotow z Islandii zdarzaja sie nagminnie. jesli wybierasz sie w dwie strony to wybierz Icelandaira a nie Icelandexpress. IA ma poranny lot i w Berlinie bedziesz mial sporo mozliwosci dojechania do Polski. A takze warto sprobowac polaczeni IE lub IA do krajow skandynawskicha pozniej z norwegian do Polski, wychodzi naprawde tanio.
2. Soley ma racje co do znizek, to raczej Icelandair. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
| Dołączył: 02 Lis 2006 | Posty: 176 | Skąd: KrakĂłw |
|
Wysłany: 27 Maj 2007, 22:48 Temat postu: |
|
|
Na Islandie lece 2 raz, wczesniej za bilet w obie strony dalem 220 euro (Berlin-Kef-Berlin)27.IV-14.V.
Teraz za bilet dalem 570 zl w jedna strone na 4 czerwca (kupowany 8 dni temu).
Lece z Katowic do Eindhoven a potem do Kef (mam 3 dni przerwy ale przy okazji zwiedze sobie Amsterdam:)
jako ze wnikliwie przegladam oferty tanich linii lotniczych oraz temat tanich lotow i lotnisk jest tematem pracy mgr napisze pare uwag, jak znalesc tanio polaczenie, moze komus to pomoze.
Najtaniej oczywiscie wychodzi wylot Icelandexpress z Berlina do Keflaviku.
Tanie loty sa z Billundu i Kopenhagi. Do Kopenhagi tanio mozna odstac sie z Krakowa linia www.sterling.dk
Tanio rowniez jest z Oslo i Goeteborgu. Do tych miast lata www.norwegian.no oraz www.wizzair.com
Ze Sztokholmu rowniez mozna poleciec tanio jednak Icelandexpress lata z lotniska Arlanda a wizz air i ryanair lata na lotnisko Skavsta (jedynie Norwegian z Wawy i Krk lata na ARN).
Do Frankfurtu Hahn skad tez lata IcelandExpress tanio mozna poleciec z Gdanska i Wroclawia www.ryanair.com oraz wizzairem z Katowic lub Warszawy.
Jesli chodzi o Paryz nie ma sensu sprawdzac gdyz bardzo zadko bilet jest tani z Polski a IcelandExpress lata z deGola a z Polski linie niskokosztowe lataja na Baveau oraz OrlySud.
co do Londynu. Iceland Express lata ze Stansted. Na to lotnisko z Polski lata SKyEurope (krakow), Ryanair (wiekszosc lotnisk w PL) oraz WizzAir
(Katowice). Inne linie lataja na Gatwick (Centralwings) albo Luton (EasyJet, Wizzair)
Jesli chodzi o Icelandair ceny ich sa wyzsze choc znalesc mozna tez promocje. Ogolnie bilet w obie strony nie powinien przekroczyc 300-350 euro, a mozna i dostac juz za 240 w obie strony.
Jesli ktos mialby jakies pytania lub potrzebowal pomocy w znalezieniu taniego biletu piszcie na priva, postaram sie znalesc cos w wolnym czasie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mankut
| Dołączył: 01 Cze 2007 | Posty: 2 | Skąd: olafsfiordur |
|
Wysłany: 5 Cze 2007, 23:50 Temat postu: ICELAND AIR bilet papierkowy |
|
|
wytam
admin wywalil mnie tu bo nowy watek ktory napisalem podbono zdublowalem go wiec mam pytanie:
KTO MI POWIE JAK ZMIENIC DATE NA BILECIE PAPIERKOWYM ICELANDAIR czy ktos z was tego dokonal jakie koszta co i jak pokolei jakbym mogl poprosic was o info
BIURO ??
CENA ??
POZDRWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
|
Wysłany: 18 Cze 2007, 13:38 Temat postu: |
|
|
dodam jeszcze ze British Airways ma tanie bilety do Londynu Gatwick (tam juz CentralWings do Wroclawia, Warszawy i Krakowa)
za bilet na 4 wrzesnia dalem 10 tys koron do Londynu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Tomek_krk
|
Wysłany: 21 Cze 2007, 15:53 Temat postu: |
|
|
co do biletu Icelandair:
zadzwon na help desk albo osobiscie w biurze:
Icelandair - Iceland - Keflavik Airport
Leifsstod Keflavik International Airport
Telephone: +354 42 50 220
Email: kefsales@icelandair.is
Icelandair - Iceland - Reykjavik
Ticket Office Reykjavik by Hotel Loftleiðir
Telephone: +354 50 50 700
Fax: +354 50 50 701
Email: sales@icelandair.is
wszystko tez zalezy na jakich warunkach i zasadach kupiles bilet, bo moze byc tak ze w ogole nie bedziesz mogl zmienic.
jak bedziesz dzwonil do biura nie zapomnij nr rezerwacji oraz daty i danych osobowych pasazera. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|